Sigaranın Zararları

Sigaranın Zararları

Son dakika sigaranın zararları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigaranın zararları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigaranın zararları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigaranın Zararları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigaranın zararları gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 sigaranın zararları haberi bulunmuştur. Tüm sigaranın zararları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü...
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü... ABD'de yaşayan 19 yaşındaki genç zararsız diye başladığı elektronik sigara yüzünden hayatından oluyordu. 13 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başlayan genç adam 4 kez akciğer sönmesi yaşayıp günlerce hastanede kaldıktan sonra kötü alışkanlığından kurtuldu. Elektronik sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak isteyen gencin açıklamaları bugün ABD basınında kendine geniş yer buldu.
6.04.2023 Dünya
Sigara ile ilgili şaşırtan sonuç! İlk kez ortaya çıktı, nesiller boyu...
Sigara ile ilgili şaşırtan sonuç! İlk kez ortaya çıktı, nesiller boyu... Bilim insanlarının yüksek katılımla yıllarca sürdürdüğü, '90'ların Çocukları araştırması' büyükbabaları erken yaşta sigara içmeye başlayan kadınların daha fazla vücut yağına sahip olma eğiliminde olduğunu ortaya koydu.
23.01.2022 Sağlık
Ömrünüzden kaç dakika kısaldığını biliyor musunuz?
Ömrünüzden kaç dakika kısaldığını biliyor musunuz? Vücudun neredeyse her organına zarar verebilen sigara, tek bir dalıyla dahi hayatınızdan 11 dakika çalıyor. Kariyer hedefleri, çocuk-torun hayalleri, emeklilik planlamaları, sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli yıllar… Tüm bunların soluduğunuz duman ile birlikte havaya karışmasını engellemek sizin elinizde. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Leyla Yılmaz Aydın, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla sigaranın zararlarına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.11.2021 Sağlık
"Sigara hayvanlara, insanlara verdiği kadar zarar veriyor"
"Sigara hayvanlara, insanlara verdiği kadar zarar veriyor" 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, sigaranın, hayvanlar başta olmak üzere bitkiler ve diğer canlılara, insana verdiği zarar kadar, hatta daha fazla zarar verdiğini söyledi.
2.04.2021 Sağlık
Hamilelikte aşırı kafein tüketimi bebeğin obezite riskini artırıyor
Hamilelikte aşırı kafein tüketimi bebeğin obezite riskini artırıyor Hamilelikte tüketilen aşırı kafeinin anne karnındaki bebeği etkilediği gibi çocuğun dünyaya geldikten sonraki yaşamında da olumsuz etkilere yol açabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Latif Celal Küpelioğlu, “Sürekli kafein tüketimine maruz kalan bir gebenin bebeği dünyaya geldikten sonra hayatının orta dönemlerine kadar obezite problemi yaşayabilir” dedi.
21.09.2020 Sağlık
Sigarayı bir kez deneyen tiryaki oluyor
Sigarayı bir kez deneyen tiryaki oluyor Uluslararası Sigara Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadelede Spor Platformu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, sigarayı bir kez deneyen dört çocuktan üçünün ileride tiryaki olduğunu söyledi.
12.01.2020 Sağlık
Elektronik sigaranın zararları ortaya çıktı
Elektronik sigaranın zararları ortaya çıktı ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yetkilileri, yapılan testler sonucunda, elektronik sigaralarda kullanılan vitamin E asetat adlı kimyasal katkı maddesinin, akciğer rahatsızlıklarına neden olduğunu belirlediklerini açıkladı.
9.11.2019 Sağlık
Bağımlılığa savaş açtılar
Bağımlılığa savaş açtılar Erzurum'da, sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılıklarına dikkati çekmek amacıyla buluşan imam, doktor, psikolog, öğretmen ve Yeşilay görevlileri, sokak sokak gezerek bağımlıları zararlı alışkanlıklardan kurtarmaya çalışıyor.
7.03.2019 Sağlık
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sınava dahi giremeyecekler
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sınava dahi giremeyecekler Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl hem hac hem de umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerimizi tercih edeceğiz. Daha sonraki yıllarda sigara kullananlar sınava dahi giremeyecek. Belki daha sonraki aşamalarda din görevliliği sınavlarında, sigara kullananlar tercih edilmeyecek" dedi.
27.01.2019 Gündem
Sigara ağız sağlığına zarar veriyor
Sigara ağız sağlığına zarar veriyor Sigaranın içenlerin sadece bütçesine değil bedenine de zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara içenlerde görülen diş eti hastalıklarının yüzde 50'sinin sigaraya bağlı olduğunu söyledi.
24.06.2018 Sağlık
26 milyon 149 bin kişi sigara yüzünden aradı!
26 milyon 149 bin kişi sigara yüzünden aradı! Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat hizmet veren "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı", kurulduğu 2010'dan bu yana 26 milyon 149 bin kişi tarafından arandı.
7.02.2018 Sağlık
'Sigarayı bırakmadan zararı azaltılamaz'
'Sigarayı bırakmadan zararı azaltılamaz' Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, bazı yiyeceklerin tüketilmesiyle sigaranın zararlarının azaltılamayacağını, zarardan kurtulmanın tek yolunun sigarayı bırakmak olduğunu vurguladı.
1.01.2018 Sağlık
Elektronik sigarada gizli tehlike
Elektronik sigarada gizli tehlike Türkiye'de yapılan ilk araştırmalardan biri Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından tamamlandı. Araştırmada, elektronik sigarada tüketilen aromanın kanser sürecinde rol alabileceği ortaya çıktı.
4.10.2017 Sağlık
En büyük pişmanlıkları sigara
En büyük pişmanlıkları sigara Sigara içen kişilerde görülen "buerger hastalığı" nedeniyle ayakları ya da parmakları kesilen hastalar, sigara nedeniyle hayatlarının en büyük pişmanlığını yaşıyor ve gençlere "uzak durun" çağrısında bulunuyor.
30.05.2017 Yaşam
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı Beslenme Uzmanı Müge Arslan, Ramazan ayında dengeli ve yeterli beslenmenin 10 altın kuralına vurgu yaparken, değişen öğün sayısında yemek miktarının abartılmamasını öneriyor.
9.06.2016 Sağlık
Günde 1 sigara bile bağımlılığa işaret
Günde 1 sigara bile bağımlılığa işaret YAPILAN araştırmalarda, Türkiye’de sigaraya başlama yaşının 11-12’lerde olduğunu gösterdiği, özellikle de erkek nüfusta sigara bağımlılık oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekildi...
30.05.2016 Sağlık
Yaz saatinde ilk pazartesiye dikkat!
Yaz saatinde ilk pazartesiye dikkat! Araştırmalara göre saatlerin ileri alınmasını takip eden pazartesi günü konsantrasyonlara bağlı kazalar artarken kalp krizlerinde ise yüzde 24’e varan yükselme görülüyor.
26.03.2016 Yaşam
Sigara kullanımı her geçen gün artıyor
Sigara kullanımı her geçen gün artıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Başhekimi Dr...
3.03.2016 Sağlık
"Sigarasız bir hayat mümkün"
"Sigarasız bir hayat mümkün" Dünya Sağlık Örgütü, kanser ölümlerinin yüzde 22’sinin tütün kullanımından kaynaklandığını açıkladı...
8.02.2016 Sağlık
Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı
Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı Avustralya'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, hamileliliği sırasında sigara içen annelerin çocukları suç işlemeye daha meyilli oluyor...
4.08.2015 Sağlık
Dişlerinizin en büyük düşmanı!
Dişlerinizin en büyük düşmanı! Clinic Plus Uzman Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dt. Sevgen Eralp, sigaranın dişlere zarar verdiğini belirtti.
20.04.2015 Sağlık
150 yıl yaşayan organ
150 yıl yaşayan organ İyi bakıldığında 150 yıl ömrü olan; ancak tüm organ kanserleri içerisinde en çok ölüme yol açan, erken teşhisin şans haline geldiği akciğer kanserini Dünya Akciğer Kanseri Günü’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık anlattı
16.11.2014 Sağlık
Sigaradan kurtulmak isteyenler dikkat
Sigaradan kurtulmak isteyenler dikkat Torbalı Ayrancılar’da bulunan Özel Medifema Hastanesi tarafından düzenlenen sigara bırakma halk toplantıları başladı...
9.08.2014 Sağlık
Dikkat! Ucunda ölüm var...
Dikkat! Ucunda ölüm var... 'Dumansız Hava Sahası'ıyla sigara kullanımını düşüren Sağlık Bakanlığı, şimdi de “Ucunda Ölüm Var” sloganıyla nargileye savaş açtı...
26.04.2014 Sağlık
Kanserde korkutan tehlike!
Kanserde korkutan tehlike! Kanser 20 yılda yüzde 70 artacak...
4.02.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sigaranın Zararları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigaranın zararları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.