Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler

Son dakika şifalı bitkiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şifalı bitkiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şifalı bitkiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şifalı Bitkiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şifalı bitkiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 şifalı bitkiler haberi bulunmuştur. Tüm şifalı bitkiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Saç dökülmesine 1 kaşığı yetiyor! Çünkü saç derisini detoksifiye edip kaybolan saç pigmentini geri kazandırır."
Saç dökülmesine 1 kaşığı yetiyor! Çünkü saç derisini detoksifiye edip kaybolan saç pigmentini geri kazandırır." Tarihin en eski sorunlarından birisi de saç dökülmesidir. Ancak yüzyıllardır bu sorunla mücadele etmek için insanlık farklı çareler bulmuştur. Doğa, eşsiz bağrından şifalı bitkiler sunmuş ve sonuçları da mükkeml olmuştur. İşte saç dökülmesi için 1 kaşığı adeta durdurucu olan...
28.01.2024 Yaşam
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin ögeleri, cümleyi oluşturan her bir unsurun genel adıdır. Cümle içinde ögeleri bulmak soru sorularak gerçekleşir. 8. sınıf Türkçe dersinin temel dil bilgisi konularından olan cümlenin ögeleri aynı zamanda lise geçiş sınavında en çok soru gelen konuların başında gelir.
26.12.2023 Eğitim
Ölmez Otu Yağı Nedir? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?
Ölmez Otu Yağı Nedir? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Ölmez otu farklı coğrafi koşullarda yetişen bitki türlerinden biridir. Saman otu olarak da bilinen ölmez otu şifalı bitkiler arasında yerini almaktadır. Özellikle hastalıkları iyileştirici görevi bulunmaktadır. Günümüzde de ilaç yapımında sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak kişilere iyi gelmektedir. Ölmez otu genellikle iyileştirici görevi ve gençleştirici özelliği ile bilinmektedir. Vücuda detoks etkisi sağlayan bu ot metabolizmayı hızlandırmaktadır. Sindirim sistemini çalıştırarak şişkinlik ve benzeri durumları tedavi etmektedir.
4.07.2023 Sağlık
Aslan Pençesi Otu Nedir? Aslan Pençesi Otu Faydaları Nelerdir?
Aslan Pençesi Otu Nedir? Aslan Pençesi Otu Faydaları Nelerdir? Aslan Pençesi şifalı bitkiler arasındadır. Yağ ve krem şeklinde üretilebilen bir bitki olmasıyla beraber cilt sağlığı üzerinde etkisi fazladır. İsteğe bağlı olarak da çay şeklinde demlenip tüketilebilir.
21.06.2023 Sağlık
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir?
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir? Açlık otu günümüzde farklı tedaviler için kullanılan otlardan biridir. Müshil olarak da bilinen açlık otu genellikle hazımsızlık ve sindirim problemlerine karşı fayda sağlamaktadır. Günümüzde en şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. İlaç yapımında da sıkça kullanılmaktadır. Açlık otu hazımsızlık ve şişkinlik problemlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda obezite rahatsızlıkları ve kilo sorunu yaşayan kişiler için kilo verdirici özelliği de bulunmaktadır. Pakistan başta olmak üzere Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yetişerek ülkemize gelen ot çeşitlerinden biridir.
15.06.2023 Sağlık
Sınavlara girecek öğrenciler için aileleri alıyor! Hafıza güçlendiren bitkilere yoğun talep
Sınavlara girecek öğrenciler için aileleri alıyor! Hafıza güçlendiren bitkilere yoğun talep Eskişehir’de aktar Metin Ağılönü, sınav döneminin yaklaşmasından dolayı ailelerin sınava girecek çocuklarının hafızalarını güçlendirmeye yönelik bazı şifalı bitkilere yoğun talep gösterdiğini söyledi.
1.06.2023 Yaşam
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Lokman Hekim Ramazan'da bu besinleri öneriyor! Oruçla zayıflayan bünyeye şifa oluyor
Lokman Hekim Ramazan'da bu besinleri öneriyor! Oruçla zayıflayan bünyeye şifa oluyor Lokman Hekim'den Ramazan ayında yenilecek besinler var. Oruç tutacak vatandaşlar için şifa kaynağı olan besinler pek çok hastalığa karşı da adeta kalkan oluyor.
17.03.2023 Sağlık
Zeytinburnu Millet Bahçesi nerede, nasıl gidilir?
Zeytinburnu Millet Bahçesi nerede, nasıl gidilir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle Beştelsiz Mahallesi'ndeki askeri lojmanların taşınmasının ardından boşalan alan, millet bahçesi olarak düzenlendi. Peki, Zeytinburnu millet bahçesi nerede, nasıl gidilir?
14.10.2022 Gündem
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor!
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor! Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Açıkta satılan ürünler yerine kaliteli ve bilinen markaların poşet çayları tüketilmeli” diyor.
28.07.2022 Sağlık
Hiç belirti vermeyen sinsi hastalıkları önlüyor! Vücudu temizliyor, günde 7 adet yeterli...
Hiç belirti vermeyen sinsi hastalıkları önlüyor! Vücudu temizliyor, günde 7 adet yeterli... Bazı hastalıklar hiçbir belirti vermeden ortaya çıkıyor. Fark edilmediğinde ilerleyen ve hayati tehlikeye neden olabilen bu hastalıkları, bazı besinlerin şifalı gücü sayesinde önlemek ve tedavi sürecinde iyileşmeyi kolaylaştırmak mümkün. Uzmanların açıklamalarına göre, bu besinler böbrekleri hızla baştan sona temizleyerek böbrek hastalıklarını ve böbreklerin düzenli çalışmaması sonucu oluşan birçok hastalığı önlüyor. Peki, hangi besinler böbrekleri temizliyor? İşte vücudu yenileyen, her derde deva denilen süper besin...
3.07.2022 Sağlık
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir?
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir? Şeker hastası olan kişiler özellikle yediğine içtiğine dikkat etmek zorundadırlar. Çünkü tüketilen bir takım yiyecekler şekerin yükselmesine neden olabilir. Hangi yiyecekler şekeri yükseltir, şekeri düşüren yiyecekler nelerdir diyorsanız işte cevapları…
30.09.2021 Sağlık
Kullanımı arttı, yan etki uyarısı geldi! İlaçlarla etkileşime girebilir
Kullanımı arttı, yan etki uyarısı geldi! İlaçlarla etkileşime girebilir Diyetisyen Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
2.03.2021 Yaşam
Kırmızı kantaron yağının faydaları - Kırmızı kantaron yağı ne işe yarar?
Kırmızı kantaron yağının faydaları - Kırmızı kantaron yağı ne işe yarar? Çağın tedavi yöntemlerine ve ilaçlarına bakıldığında dahi, kökeninde her daim bitkisel ürünler yer almaktadır. Zira insanlar yüzyıllardan bu yana hastalıklara ve ağrılara çare üretebilmek için ilaç yapmak adına şifalı bitkileri kullanmıştır. Kırmızı kantaron yağının faydaları - Kırmızı kantaron yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Bakanlık o firmaları tek tek ifşa etti!
Bakanlık o firmaları tek tek ifşa etti! Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve baharatların yer aldığı 74 firmaya ait 99 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.
14.02.2020 Gündem
İlaca mahkum olmak istemiyorsanız bunları yapın
İlaca mahkum olmak istemiyorsanız bunları yapın Son yıllarda bilinçsiz ilaç kullanımının artmasıyla birlikte ilaç kullanımı rakamları endişe verici boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Sağlık İstatistikleri Yıllığı’ rakamlarına göre; 2018 yılında Türkiye’de toplam ilaç satışı 2 milyar 351 milyon 200 bin kutu olurken; 782.515.000 poliklinik muayene başvurusu yapıldı. Yani, yıl boyunca kişi başına 9,5 kez muayeneye gidildi ve 28.6 kutu ilaç tüketildi. Ülkemizde 2018 yılı boyunca toplam 5 milyon 201 bin ameliyat yapıldı.
30.01.2020 Sağlık
Meme kanserinde tehlikeli 9 hurafe!
Meme kanserinde tehlikeli 9 hurafe! Meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığı bilinmesine rağmen birçok kadın eline bir kitle gelecek diye endişe ederek kendi kendini elle muayeneden bile kaçınıyor. Kimi mamografi çekimine yanaşmazken, kimi de şifalı diye satılan bitkilere umut bağlayarak tıbbi tedaviyi reddediyor. Genel Cerrah Prof. Dr. Cihan Uras, bu tür yanlış uygulamaların ve hurafelerin kanserle mücadelede tedavi başarısını olumsuz etkilediğine vurgu yapıyor.
5.10.2018 Sağlık
Ödüllü yarışmalar fotoğrafseverlerin katılımını bekliyor
Ödüllü yarışmalar fotoğrafseverlerin katılımını bekliyor Türkiye genelinde farklı temalar altında devam eden birçok fotoğraf yarışması, fotoğrafseverlerle buluşacak.
28.08.2018 Kültür Sanat
Kalçalarınız 1 ayda şekillenir
Kalçalarınız 1 ayda şekillenir Ajda Pekkan’ın geçen hafta paylaştığı fotoğrafı büyük ilgi gördü. Fotoğrafta kalkık popsu dikkat çeken Pekkan’ın yaşına rağmen nasıl bu kadar fit olduğu da merak konusu oldu. Doris Hofer de, Ajda gibi kalkık bir popoya sahip olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
11.11.2017 Arşiv
Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?
Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Grip havaların soğuması ile beraber tekrar vatandaşlar ana gündem maddesi haline geldi. Peki grip nasıl geçer? En fazla merak edilen soruların başında gribe ne iyi gelir? konusu geliyor.
29.09.2021 Gündem
'Yanlış kullanılan bitki kansere neden olabilir'
'Yanlış kullanılan bitki kansere neden olabilir' Uzmanlar, şifalı kabul edilen bazı bitkilerin hatalı kullanımlarının kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor.
2.04.2017 Sağlık
Kışın süper baharatları
Kışın süper baharatları Kış çayları ve şifalı bitkiler hayatımızın bir parçası. Ancak hastalanmadan faydalı bitkiler ve baharatlar tüketilmeli ki vücudun direnci artsın. Baharatçılar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, kışın gelmesiyle hastalıklara karşı koruyucu olarak "Ada çayı ve zencefilden şaşmayın" diyor
9.12.2016 Arşiv
‘Yasaklı bitkilerden 100 bin kişi ölüyor’
‘Yasaklı bitkilerden 100 bin kişi ölüyor’ Vatandaşların uğrak noktası olan aktarlarda satılan 38 çeşit bitkinin satışına yasak gelmesinin ardından uzmanlar uyardı. Bilinçsiz kullanımın ölüme yol açabileceğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karaalp, her yıl dünyada en az 100 bin kişinin bu yüzden öldüğünü ifade etti
27.09.2016 Sağlık
Cinsel gücü arttırıcı hap istedi, salatalık geldi
Cinsel gücü arttırıcı hap istedi, salatalık geldi Cinsel gücü arttırıcı hap sipariş ettiği firma tarafından ürün yerine salatalık kargolanan erkekler, durumu açıklayamadığı için dolandırıcılar tarafından resmen soyuluyor.
19.11.2015 Yaşam
Veysel Eroğlu barajlardaki doluluk oranlarını açıkladı
Veysel Eroğlu barajlardaki doluluk oranlarını açıkladı Orman Bakanı Veysel Eroğlu, NTV canlı yayınında barajlardaki doluluk oranlarına dair bilgi verdi: ''222 büyük sulama barajımızın doluluk oranı yaklaşık yüzde 54. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı ise yüzde 65.''
18.09.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şifalı Bitkiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şifalı bitkiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.