Sıcak Çarpması

Sıcak Çarpması

Son dakika Sıcak çarpması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sıcak çarpması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sıcak çarpması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Çarpması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak çarpması gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 sıcak çarpması haberi bulunmuştur. Tüm sıcak çarpması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Sıcak havalarda zehire dönüşen gıdalar! 'Ölümlere yol açabilir'
Sıcak havalarda zehire dönüşen gıdalar! 'Ölümlere yol açabilir' Sıcak havaların etkisiyle gıda zehirlenmelerinin artabileceğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, “Besinlerle ilgili işlemlerde yapılacak küçük bir ihmal, onu tüketen insanların sağlığını bozarak, gıda kaynaklı hastalıklara ve ölümlere yol açabilir” dedi.
4.08.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın!
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın! Yaz aylarının gelmesiyle güvenli bir şekilde egzersiz yapmak daha önemli bir hal aldı. Yüksek sıcaklık vücuda ekstra yük bindirdiğinden yaz aylarında egzersiz yapmak zorlaşır, sıcak çarpması, aşırı su kaybı ya da ısı bitkinliği gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sıcak havalarda spor yaparken su içmenin altını çizerken yaz aylarında serin kalmaya yardımcı olacak tavsiyelerde de bulundu.
24.06.2023 Sağlık
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Japonya'da sıcak hava can aldı! 1 haftada 5 kişi öldü
Japonya'da sıcak hava can aldı! 1 haftada 5 kişi öldü Japonya’da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle 1 haftada 5 kişi hayatını kaybetti.
10.08.2022 Dünya
Resmen kavruluyorlar! Aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 116 kişi kişi hastaneye kaldırıldı
Resmen kavruluyorlar! Aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 116 kişi kişi hastaneye kaldırıldı Japonya’da etkisini sürdüren aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 116 kişi hastaneye kaldırıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), aşırı sıcakların önümüzdeki haftaya dek süreceğini açıklarken, yetkililer sıcak çarpması uyarısı yaptı.
3.08.2022 Dünya
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Uğurtay, sıcak çarpmasının ölüme neden olabileceğini söyledi. Sıcak çarpmasının 40 derecenin üzerine çıkan yüksek bir vücut sıcaklığı ve deliryum, konvülsiyon veya koma ile sonuçlanan merkezi sinir sistemi işlev bozukluğu ile karakterize, yaşamı tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Harika Uğurtay, artan sıcak havalar nedeniyle uyarılarda bulundu.
29.07.2022 Sağlık
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar aşırı hava sıcaklıkları konusunda uyarırken sıcak çarpması belirtileri ve önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Peki, Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Sıcak çarpmasına karşı nasıl önlem alınır? İşte güneş çarpması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
23.07.2022 Sağlık
Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak?
Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak? Yurt genelinde hava sıcaklıkları artıyor! Uzmanlar sıcak çarpmalarına karşı uyarıda bulunurken, güney kesimlerde orman yangını tehlikesi de bulunuyor. Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşları da olumsuz etkiliyor. Peki, Sıcak hava dalgası mı geliyor? Sıcaklar artacak mı? Havalar nasıl olacak? Hava sıcaklığı kaç dereceye çıkacak? İşte detaylar…
23.07.2022 Yaşam
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?
Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü? Aşırı sıcak hava dalgası Avrupa'yı yakıp kavururken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini belirtti. Sıcaklık nedeniyle Avrupa’da binlerce kişi hayatını kaybetti, trafik işaretleri, levhalar ve asfaltalar eridi. Söz konusu gelişmelerin ardından endişelenen vatandaşlar ise “Dünyada görülen en yüksek sıcaklık kaç derece, ölçülen en yüksek hava sıcaklığı nerede görüldü?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
22.07.2022 Yaşam
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü Japonya’nın başkenti Tokyo'da termometreler 1875 yılından bu yana Haziran ayında görülen en yüksek değer olan 36.4'ü gösterdi. Ülkenin farklı kesimlerinde sıcaklık değerleri 39 dereceyi aşarken, en az 12 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
30.06.2022 Dünya
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaklaşık 150 yılın en sıcak Haziran ayı yaşanırken, termometreler 40.2 dereceyi gösterdi. Hükümet, enerji krizi ihtimaline karşı elektrik tasarrufu çağrısını 3’üncü günde de yineledi.
29.06.2022 Dünya
ABD'yi şok eden facia! San Antonio'da 46 kişinin cesedi bulundu...
ABD'yi şok eden facia! San Antonio'da 46 kişinin cesedi bulundu... Texas eyaletinden gelen haber Amerika Birleşik Devletleri'ni sarstı. San Antonio'da terk edilmiş bir kamyonun kasasından 46 kişinin cansız bedenleri çıktı.
28.06.2022 Dünya
Sıcak çarpmalarına dikkat
Sıcak çarpmalarına dikkat Yaz aylarının gelmesiyle sık görülen sıcak çarpmasına (hipertermi) karşı uzmanlar uyardı. Vücut hızlıca soğutulmazsa organ hasarı ve ölüme kadar giden riski olduğu belirtildi.
20.06.2022 Sağlık
Yaz aylarında sıcak çarpması hayatı tehdit ediyor
Yaz aylarında sıcak çarpması hayatı tehdit ediyor Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan sıcak çarpmasıyla ilgili uyarılarda bulunan Dr. Sevim Karaçay, "Sıcak çarpması kalp, böbrek, kas gibi bir çok dokuda zarara neden olabilecek bir tablodur" dedi.
9.06.2022 Sağlık
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısı
Uzmandan 'aşırı sıcak' uyarısı Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Onur Koçak, aşırı sıcaklarda alınması gereken tedbirler ve denize girerken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.
31.05.2022 Sağlık
Sıcak hava dalgası geliyor! 40 derece ile yakacak, bu iller özellikle uyarıldı! Meteoroloji tarih vererek son dakika duyurdu...
Sıcak hava dalgası geliyor! 40 derece ile yakacak, bu iller özellikle uyarıldı! Meteoroloji tarih vererek son dakika duyurdu... Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması! Sıcak hava dalgası geliyor. Hava sıcaklıkları 40 dereceye kadar ulaşacak. Özellikle bazı iller için uyarı yapıldı. O saatlerde dışarıya çıkılmaması önerisinde bulunuldu. Hava mayıstaki soğuk havaların ardından iyiden iyiye ısındı ve 'artık yaz geldi' dedirtti. Bazı illerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselecek. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Ölümcül sonuçlar doğuruyor' diyerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu ve hava durumu tahminlerini paylaştı. Öte yandan bugün ve önümüzdeki günlerde havanın yağışlı geçeceği iller de var. Meteoroloji harita yayımladı. Haziran ayı nasıl geçecek? Hava durumu nasıl? İşte son dakika tahminleri...
27.05.2022 Gündem
Hindistan'da aşırı sıcaklarda 25 can kaybı
Hindistan'da aşırı sıcaklarda 25 can kaybı Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde sıcaklığın 46 dereceye yükselmesinin ardından 25 kişi hayatını kaybetti.
3.05.2022 Dünya
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor!
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor! Yaz aylarında sıklıkla küçük çapta kazalar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak küçük kazalar da bazı riskleri beraberinde getiriyor. Yazın karşılaşılabilecek kazalarda da ilk ve doğru uygulamanın hayat kurtardığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen yaz kazalarında yapılması gerekenleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Hissedilen sıcaklık kaç derece? İstanbul’da hissedilen sıcaklık 6 Ağustos!
Hissedilen sıcaklık kaç derece? İstanbul’da hissedilen sıcaklık 6 Ağustos! Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da aşırı sıcaklara karşı uyarıda bulunmuştu. İstanbul'da hava sıcaklığı 39 derecelere ulaştı. Aşırı sıcak ve yüksek nem vatandaşı bunaltırken yetkililer 11.00 ila 16.00 saatleri arasında sıcak hava dalgasından dolayı özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpması ve vücutta sıvı kaybına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Peki, hissedilen sıcaklık kaç derece?
5.08.2021 Gündem
Sıcak hava anne ve bebeğin sağlığını tehdit ediyor
Sıcak hava anne ve bebeğin sağlığını tehdit ediyor Sıcak havalardan en çok etkilenenlerin başında gelen anne ve bebeklerin sağlığı sıcakların artmasıyla risk altında. Yaz aylarında gebelerin alması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Cihan Karadağ, sıcağın etkisiyle yaşanan baş dönmelerinin istenmeyen kaza ve komplikasyonlara yol açabileceğini belirtti.
30.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Çarpması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak çarpması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.