Güneş Çarpması

Güneş Çarpması

Son dakika Güneş çarpması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş çarpması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş çarpması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Çarpması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş çarpması gelişmeleri de dahil olmak üzere 239 güneş çarpması haberi bulunmuştur. Tüm güneş çarpması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Güneş geçmesini evde tedavi ediyor! Göğüs ve kulak arkasına sürün, ertesi gün ayağa kalkın!
Güneş geçmesini evde tedavi ediyor! Göğüs ve kulak arkasına sürün, ertesi gün ayağa kalkın! Sıcak geçmesi yaz aylarının kabusudur. Tatil planlarını erteleyen en büyük problem de budur. Sıcaklıkların arttığı bu günlerde pek çok kişinin şikayeti olan sıcak geçmesine iyi gelen doğal yöntemler de gündemdeki yerini aldı. 40 dereceyi bulan kavurucu sıcaklarda güneş çarpması da kaçınılmaz oluyor. Peki evde sıcak geçmesine iyi gelen ilaç var mı? Araştırdık ve sıcak geçmesi belirtilerini gördüğünüz anda uygulayacağınız 7 doğal yöntem bulduk.
3.08.2023 Sağlık
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir!
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir! Sıcak çarpmasının (hipertermi) özellikle yaz aylarında vücut sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıkması ile ortaya çıkan ve hayati tehlikesi olan bir durum olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Bilici, “Tedavi edilmediği takdirde ölüm veya ciddi sağlık sorunlarına (organ hasarları) yol açabilen bir durumdur. Özellikle hava sıcaklığının çok yüksek olduğu zamanlarda güneş açılarının dik geldiği 11:00-15:00 saatleri arasında mümkün olduğunca serin yerlerde zaman geçirilmesi önerilmektedir” dedi.
18.07.2023 Yaşam
Aşırı sıcaklıklar ne zaman son bulacak? Meteoroloji son raporunu yayımladı...
Aşırı sıcaklıklar ne zaman son bulacak? Meteoroloji son raporunu yayımladı... Bunaltıcı sıcaklıklar tün yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda güneş çarpması ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulunulurken, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların bazı bölgelerde biraz azalacağının tahmin edildiği belirtildi.
15.07.2023 Gündem
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
Rize Valiliğinden "şaşırtan" güneşli hava uyarısı
Rize Valiliğinden "şaşırtan" güneşli hava uyarısı Rize Valiliği, hafta sonu artış gösterecek hava sıcaklıkları için vatandaşları "şaşkınlık yaşamamaları" konusunda uyardı.
5.11.2022 Yaşam
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
16.08.2022 Yaşam
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar...
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar... Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz haftaya göre yoğun bakım yatak ve servis yatak sayımızı yüzde 30 oranında artırdık" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar aşırı hava sıcaklıkları konusunda uyarırken sıcak çarpması belirtileri ve önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Peki, Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Sıcak çarpmasına karşı nasıl önlem alınır? İşte güneş çarpması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
23.07.2022 Sağlık
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir Mardin'de hafta boyu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, vatandaşları dışarı çıkmaya mecbur kaldıkları takdirde güneş çarpmasına maruz kalmamaları için uyardı.
4.06.2022 Sağlık
Mardin'de yaşayanlar dikkat! Güneş çarpmasına karşı uyarı geldi
Mardin'de yaşayanlar dikkat! Güneş çarpmasına karşı uyarı geldi Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, güneş çarpmasına karşı vatandaşları uyardı. Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
2.06.2022 Gündem
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor!
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor! Yaz aylarında sıklıkla küçük çapta kazalar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak küçük kazalar da bazı riskleri beraberinde getiriyor. Yazın karşılaşılabilecek kazalarda da ilk ve doğru uygulamanın hayat kurtardığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen yaz kazalarında yapılması gerekenleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Güneş yanığının en önemli uzun dönem komplikasyonu ise yanan alanlarda deri kanseri riskinin artmasıdır ki bu kanser türünün bazıları ölümcül olabiliyor.
21.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri!
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri! Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Peki, güneş yanığı oluştuğunda neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz Durmaz güneş yanığına karşı 12 etkili kuralı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
11.08.2021 Sağlık
Canlı yayında son dakika olarak duyurdu! Alarm verildi, dışarı çıkmayın...
Canlı yayında son dakika olarak duyurdu! Alarm verildi, dışarı çıkmayın... Canlı yayında son dakika ile açıkladı! Alarm verildi. Önümüzdeki 4 gün boyunca etkili olacak. Dışarı çıkmayın. Bu saatlere dikkat. Aşırı sıcaklar geliyor. Sıcaklıklar 3-4 derece artacak ancak nemin yüksek olduğu illerde yaşıyorsanız bu yerlerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek. Özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması büyük önem taşıyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir ve CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen kritik açıklamalar geldi.
17.07.2021 Gündem
Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlike!
Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlike! Güneş çarpmasından isiliğe, böcek ısırığından ishale pek çok problem özellikle çocuklu aileleri zora sokan durumların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Değerli, çocukları tatilde bekleyen 5 tehlikeyi anlattı.
6.07.2021 Sağlık
81 il için son dakika açıklaması! Saat verildi, çok tehlikeli...
81 il için son dakika açıklaması! Saat verildi, çok tehlikeli... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Son dakika olarak duyuruldu. Saat 10.00 ile 16.00 arasında geçerli. Özellikle bazı bölgelerde daha da tehlikeli. Vatandaşlar uyarıldı. Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar giderek artıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların artmasıyla ısı çarpması ve güneş çarpmasına dikkat çekerek tehlikeleri sıraladı. Prof. Dr. Şen, ısı çarpması durumunda kesinlikle soğuk duşa girilmemesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Şen, "Isıdan korunmak için bol ve beyaz giysiler giymemiz şart. Güneş gözlüğü ve şapka takmamız lazım. Saat 10.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkmamamız lazım. Özellikle 70 yaş üzeri kişilerin dikkat etmesi lazım" dedi.
26.06.2021 Gündem
Çocuklarda güneş çarpmasına karşı 8 kritik önlem
Çocuklarda güneş çarpmasına karşı 8 kritik önlem Yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bugünlerde güneş çarpması özellikle küçük yaştaki çocukların sağlığını tehdit eden durumlara yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamuran Mutluay, “Güneş çarpması daha çok bebeklerde ve çocuklarda görülüyor. Yüksek derece sıcaklarda uzun süre güneş altında kalmak vücut sıcaklığının anormal derecede yükselmesine bağlı olarak kalıcı tahribata, hatta ölüme yol açabilecek ciddi bir durumdur” uyarısında bulunuyor.
23.06.2021 Sağlık
Güneşin hem sıcağı hem de ışınları tehlikeli
Güneşin hem sıcağı hem de ışınları tehlikeli İZMİR'de yaşayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, güneşin hem sıcağıyla hem de ışınlarıyla rahatsızlıklara yol açabileceğini, ölüme varan ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğini belirtip, uyardı. Dr. Yetim, "Aşırı sıcak olmayan bir günde bile güneş altında olup ışınlarına maruz kalmak tehlikeli. Ultraviyole ışınlarının beyne zararı var. Aman dikkat" dedi.
13.08.2020 Sağlık
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin Yaz aylarıyla birlikte deniz sezonu da açıldı. Kişiler cilt tiplerini önemsemeden bronzlaşmak uğruna uzun süre güneşte kalabiliyor. Doğru güneşlenmede saatin ve sürenin önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, güneş yanıklarına uygulanan yanlış tedavilere dikkat çekti. Özyılmaz, yanığa sürülen diş macunu ve yoğurt gibi maddelerin alerjik reaksiyona yol açabileceğini uyarısında bulundu.
16.07.2020 Sağlık
Çocuklarda yaz hastalıkları
Çocuklarda yaz hastalıkları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, tatile çıkmadan önce çocukların sağlığı için bazı önlemler alınması gerektiğini söyledi.
5.07.2020 Sağlık
Yaz ile gelen tehlike: Çocuklarda güneş çarpması
Yaz ile gelen tehlike: Çocuklarda güneş çarpması Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burçin Şanlıdağ, sıcak yaz aylarının gelmesi ile özellikle Akdeniz Bölgesinde bulunan bölgelerde çocuklar için bazı tehlikelerin ileri geldiğini, bunların en başında da güneş çarpmasının bulunduğunu belirtti.
4.07.2020 Sağlık
Afrika sıcakları geliyor, beyin kanaması riskine dikkat!
Afrika sıcakları geliyor, beyin kanaması riskine dikkat! Hafta sonundan itibaren artan hava sıcaklıkları bu hafta boyu Türkiye'yi etkisi altına alacak. Aşırı sıcağın güneş çarpması ve beyin kanamasına neden olabileceği uyarısında bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kenan Kıbıcı, "Korunması gereken grup, 5 yaş altındaki çocuklar ve 65 yaşın üzerindeki erişkinler. Bunun dışında tansiyon, şeker, böbrek ve kanser hastalarının 10.00 ve 16.00 saatleri arasında sıcağa maruz kalmaması gerekiyor" dedi.
29.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Çarpması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş çarpması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.