Sgk Haberleri

Sgk Haberleri

Son dakika sgk haberleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk haberleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk haberleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Haberleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk haberleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 sgk haberleri haberi bulunmuştur. Tüm sgk haberleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Listeden çıkarıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma komisyonunun toplanması sonucu alınan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni kararına göre pandemi bakım hizmetleri, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu listeler, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma ve faturalandırılmasına esas teşkil ediyor. İşte Resmi Gazete kararı...
21.04.2022 Gündem
SGK o parayı iade ediyor! Maaşı da etkiliyor, sadece başvuranlar alabilir faiz de yok...
SGK o parayı iade ediyor! Maaşı da etkiliyor, sadece başvuranlar alabilir faiz de yok... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Talepte bulunmayanlara para iadesi yapılmaz. İade edilen primler için faiz uygulanmaz. Aylık prime esas kazanç tavanını aşan tutarlar için işçi adına yatırılan sosyal güvenlik primleri ve işsizlik sigortası primleri iade edilir. İşveren adına yatırılan primler ise hiçbir şekilde iade edilmez. Sosyal Güvenlik Kurumu’na, çalışanlar için bildirilen prime esas kazançlarda alt ve üst sınır uygulaması bulunuyor. Birden fazla işverene bağlı çalışanların üst sınırı aşan kazançları için ödenen primler iade ediliyor. İşte detaylar...
16.04.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Uzun süredir bekleniyordu. Flaş değişiklik kararı SGK tarafından duyuruldu. O şart kaldırıldı. SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaca devam edilmesinde çeşitli test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu şartı kaldırıldı. Böylece, hastalığın tedavisinde kullanılan "nusinersen" ilacının da erişimi kolaylaşmış oldu.
13.02.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor Maaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Vefat eden babadan yetim, ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanıp eşiyle yaşamaya devam edenlerden aylıkları cezasıyla geri alınıyor. Dolandırıcılıktan da suç duyurusunda bulunuyor.
6.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK, bankalarla birlikte harekete geçiyor! O paraları geri alacak...
SGK, bankalarla birlikte harekete geçiyor! O paraları geri alacak... SGK bankalarla birlikte harekete geçiyor. O paralar geri alınıyor. Tek tek tespit ediliyor. Kredi kartı almak ya da kredi çekmek isteyenleri ve işverenleri ilgilendiriyor. Bankalar zorunlu olarak SGK'ya bildiriyor. SGK ile bankalar iş birliği yapıyor. Kredi ve kredi kartı talebinde bulunan çalışanlardan bankalar ücret bordrosu istiyor. Bankalar da bu bordroyu SGK'ya iletiyor. Böylece işverenin SGK'ya yaptığı bildirimlerle bordro arasında fark olup olmadığı tespit ediliyor. Eğer fark varsa para cezası uygulanıyor eksik primler tahsil ediliyor. SGK çoğu kez bu uygulamanın sonucunda kişilerin sigortasız çalıştırıldığını ve almaları gereken ücret ya da çalıştırıldıkları günlerin eksik bildirildiğini tespit etti.
29.10.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor... SGK'dan flaş açıklama! Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve resmen duyurdu. Sadece SMS ile başvuru yapmak yetiyor. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Ev hizmetlerinde çalışanlara yönelik SGK'dan açıklama geldi. Ayda 10 günden fazla ev hizmetlerinde çalışanlar için sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine, ayda 10 günden az çalışanlar için ise doğrudan e-Devlet üzerinden ya da SMS yoluyla başvuru yapılabilecek.
19.06.2021 Ekonomi
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar...
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar... Emekli olanlara maaş müjdesi! Emekli maaşları ile ilgili güzel haber geldi. SGK düğmeye bastı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Sadece 1 günde tamamlanacak. Emeklilik hayali kuran çalışanlar için duyuru yapıldı ve SGK'dan resmi açıklama geldi. Artık emekli aylıkları 1 günde bağlanabilecek. SGK Başkanı İsmail Yılmaz detayları anlattı. Şu an e-Devlet üzerinden ya da e-SGK üzerinden ortalama 13 gün içerisinde emekli aylığı bağlanıyor. Çalışmalar devam ediyor, tamamlandığında ise 1 günde aylıklar bağlanmış olacak.
21.05.2021 Emekli
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık...
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. SGK harekete geçti. Artık çalışanların istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. İstirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylelikle COVID-19 riski nedeniyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak.
7.10.2020 Ekonomi
Müjde Bakan'dan! SGK borcu olanlar da...
Müjde Bakan'dan! SGK borcu olanlar da... Vergi yapılandırmada başvurular Mayıs ayında başlıyor. Güncel haberler yeni vergi yapılandırmasından SGK prim borcu olanların da faydalanabileceğini gösteriyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın son açıklamaları haberimizde...
13.04.2017 Ekonomi
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman?
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman? SGK'dan annelere 325 euro destek ödemesi hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık olarak anne ve bakıcıya 325 euro destek sağlayacağını duyurdu. Avrupa Birliği projesi 3 büyükşehirde uygulanmaya başlanacak. 325 euro annelere destek ödemesinin başvuru tarihi, şartları hakkında araştırmalar da devam ediyor.
16.04.2024 Ekonomi
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sahte ilaç ve ilaç ithali ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sahte kanser ilacı iddialarının Sağlık Bakanlığınca tespit edildiğini ve konuya ilişkin suç duyurusunun Sağlık Bakanlığınca yapıldığı vurgulandı. İlaç ithalat listesi konusunda yapılan değişikliklerin de bu konudaki şartları kolaylaştırmadığı aksine zorlaştırdığı ifade edildi.
9.01.2023 Yaşam
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri EYT son dakika haberleri, son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT düzenlemesi aralık ayında Meclis gündemine gelecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak için Eylül 1999 öncesi SSK’lı, yani 4/A statüsünde, sigortalı olan kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısını doldurmaları gerekiyor. Erkek çalışanların ise 25 yıllık sigortalılık süresini ve 5 bin prim gün sayısını tamamlamaları gerekiyor. Peki, EYT şartları nelerdir, EYT yaş sınırı kalktı mı? EYT ne zaman çıkacak, EYT düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte EYT son dakika haberleri…
17.11.2022 Emekli
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile...
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile... İşçi ve işveren herkesi çok yakında ilgilendiriyor. 30 günlük ücret sınırı bulunuyor. Bu sınırı aşan durumlarda çalışan ödeme yapmak zorunda kalıyor. Tazminat hakkı ortadan kalkıyor. 'İş yaparken doğan zarardan kim sorumlu?' sorusu özellikle çalışanlar tarafından merak ediliyor. İşçiler kural olarak işveren yönetimi altında faaliyet gösterdiğinden, iş sırasında doğan zararlardan sorumlulukları sınırlı. Ancak bu zarar bazı durumlarda işçinin işini kaybetmesine yol açabiliyor. Çalışan tazminatsız olarak işten çıkarılıyor. Bazı durumlarda ise işçi işverene ödeme yapmak zorunda kalıyor.
9.05.2022 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik hesabında 1 yıl detayı, 17 yaşında işe girenler...
Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik hesabında 1 yıl detayı, 17 yaşında işe girenler... Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor. Emeklilik hesabında 1 yıl çalışma detayı dikkat çekiyor. 2000 yılı öncesinde sigortalı olan çoğu kişinin ilk işe başlama yaşı 18’in altında. Prim açısından sorun ortaya çıkmıyor ancak yıl hesaplamasında değişiklik oluyor. Eğer 18 yaşın altında çalışırken yalnızca çıraklık ya da staj sigortası yapılmışsa zaten primler emeklilik hesabında geçerli olmuyor ve işe başlangıç olarak kabul edilmiyor. Sigortalılık süresi hesabı 18 yaşın dolduğu tarihten sonra başlıyor, 1 yıl çalışmada primler emeklilik hesabında kullanılıyor. 2000 yılı öncesinde 17 yaşında işe başlayan vatandaşın emeklilik hesabında 1 yıllık çalışma boşa mı gidiyor, geçerli sayılmıyor mu? İşte tüm detaylar...
26.04.2022 Çalışan Hakları
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor!  Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve...
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor! Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve... Maaşlarda yüzde 100 artış yapıldı. Ortalama 10 bin lira ile işe başlamak mümkün. İstanbul'da çalışacak işçi bulmakta zorluk çekiliyor. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcuen çok aranan elemanlar arasında yer alıyor. Pek çok kişi pandemi sürecinde işini kaybetti ve yeniden iş arama sürecine girdi. Bazı sektörlerde ise yüksek maaş ödemesi yapılmasına rağmen eleman bulmakta zorluk çekiliyor. Onlardan biri mücevher sektörü. Türk mücevherciler, İtalya'daki Vicenzaoro fuarında gövde gösterisi yaptı. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, "Fuarlarda öne çıkıyoruz. İhracatta patlama var. 11 milyar doları yakaladık" dedi. Kamar ayrıca sektördeki eleman sıkıntısına dikkat çekerek, “Elemanlar gruplar halinde transfer oluyor. Maaşları iki katına çıktı. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcu, hepsine ihtiyaç var. Maaşlarda yüzde 100 artış var. 6 bin üretici ve 35 bin perakendecinin faaliyet gösterdiği sektörde 300 bin kişi çalışıyor. Çalışan açığını kapatmak için de üretimi İstanbul dışına kaydırmak lazım." diye konuştu.
23.03.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Asgari ücrete ikinci zam! Tarih verdi! 850 lira...
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Asgari ücrete ikinci zam! Tarih verdi! 850 lira... Asgari ücretle ile ilgili son dakika zam açıklaması! Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Asgari ücrete ikinci zam gelebilir. AK Partili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri, beklentiyi artırdı. Bu açıklamanın ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti. Uzmanlar "Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir" görüşünü dile getiriyor. İşte yeni asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
18.03.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili SGK'dan son dakika açıklaması! Yüz binlerce kişi...
Emeklilik ile ilgili SGK'dan son dakika açıklaması! Yüz binlerce kişi... Emeklilik ile ilgili açıklama SGK'dan geldi ve belli oldu. Yıllar boyunca çalışan milyonlarca kişinin en büyük hayali emekli olmak. Sosyal Güvenlik Kurumu 2021 yılı için emeklilik verilerini paylaştı. Buna göre 2021 yılında 810 bin kişi daha hayalini kurduğu emekliliğe kavuştu. Türkiye’de toplam emekli sayısı 13 milyon 644 bin kişiye ulaşmış oldu.
1.02.2022 Emekli
Emeklilikle ilgili flaş gelişme! Ödemeler değişti, SGK-SSK ve Bağkur'lu hepsini kapsıyor, 400 lira ve...
Emeklilikle ilgili flaş gelişme! Ödemeler değişti, SGK-SSK ve Bağkur'lu hepsini kapsıyor, 400 lira ve... Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. SGK-SSK ve Bağkur'lu milyonları kapsıyor. Rakam belli oldu. Ödeme ve ücretler değişti. Çalışanların sağlık hizmetinden yararlanması, emeklilik hakkı kazanması için devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Aylık ödenen Sosyal Güvenlik Kurumu prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, rapor dönemlerinde alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan İsteğe bağlı sigorta primi bu yıl için en düşük 1601 lira oldu. Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile esnaf muaflığından yararlanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi de aylık 1547 lira olarak uygulanacak. Doğum, askerlik borçlanması için günlük en düşük prim 53 lira, en yüksek prim 400 lira yatırılacak. Kısmi süreli çalışanlar bu yıl günlük 33.36 lira prim ödeyerek eksik günlerini 30 güne tamamlayabilir. Ev hizmetlerinde ayda 10 gün işçi çalıştıranlar bu yıl en az 625.50 lira 30 gün işçi çalıştıranlar da 1876 lira sigorta primi ödeyecek.
13.01.2022 Emekli
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL...
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL... Milyonlarca emekliye güzel haber! Çifte zam geliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri büyük zamdan yararlanacak. Zam oranlarında rakamlar netleşiyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı garantiledi. Yılın son ayına ilişkin enflasyonun yüzde 4-5 civarında çıkması en az yüzde 15’lik zammın kapısını açacak. Kamu çalışanları için devreye alınan ek zamdan emekli vatandaşların yararlanması da gündemde. Böylece milyonlarca emekli çifte zam almış olacak. Öte yandan emeklilerin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. En düşük emekli maaşının da 1.500'den 2.000 TL'ye çıkarılması üzerinde çalışılıyor.
16.12.2021 Çalışma Hayatı
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar...
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar... e-devlet'te yeni dönem. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de başladı. Tek tek açıklandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. E- devlet üzerinden yapılabiliyor. Yüz binleri kapsıyor. SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50’si siliniyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek. Prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor. İşte detaylar...
27.11.2021 Ekonomi
Emeklilik bekleyenlere müjde! 6 yıl erken emekli olma fırsatı, aralık sonuna kadar...
Emeklilik bekleyenlere müjde! 6 yıl erken emekli olma fırsatı, aralık sonuna kadar... Milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı! 6 yıl erken emekli olmak mümkün. Aralık ayının sonuna kadar başvuruda bulunanlar avantajlı koşullardan yararlanıyor. Türkiye'de SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur sistemleri üzerinden emekli aylığı ödemeleri yapılıyor. Uzun yıllar çalışma hayatında bulunan vatandaşlar 3 kurumdan biri üzerinden emekli olmak için hak talep ediyor. Belirli durumlarda ise normal emeklilik süresinden daha kısa sürede emekli olmak mümkün. İşte erken emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
23.11.2021 Emekli
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen belli oldu, emeklilik için 6 madde şartı...
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen belli oldu, emeklilik için 6 madde şartı... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kuruldu. Detaylar belli oldu. Kritik açıklama yapıldı. Emekli olmak için bu 6 maddeye dikkat. Ankara'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için komisyon oluşturuldu. Komisyon EYT için çalışmaya başladı. Peki hangi kriterler çalışılıyor? EYT'de çalışmanın detayları neler? EYT'de kimler kapsama alınacak? EYT düzenlemesi nasıl olacak? Bu noktada 6 ayrı konu üzerinde çalışılıyor. İşte milyonlarca sigortalıya emeklilik yolunu açacak çalışmanın detayları…
10.11.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Haberleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk haberleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.