Sgk Borçları

Sgk Borçları

Son dakika sgk borçları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk borçları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk borçları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Borçları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk borçları gelişmeleri de dahil olmak üzere 307 sgk borçları haberi bulunmuştur. Tüm sgk borçları haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK prim borçları siliniyor! 14 milyon vatandaş yararlanacak, işte tüm detaylar
SGK prim borçları siliniyor! 14 milyon vatandaş yararlanacak, işte tüm detaylar Borçlarlar ilgili son dakika açıklaması geldi. Borcu olan 14 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü ve otoyol kaçış düzenlemeleri, adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, Tütün Yasası kapsamına giren cezalar, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecri misiller, kaynak kullanımı destekleme prim borçları gibi tüm borçlar, yapılandırılarak ödenebilecek. SGK primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme zamları gibi alacaklar da yapılandırma kapsamında olacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
28.01.2023 Ekonomi
SGK tarafından yapılıyor! Vatandaş ödemiyor, son gün...
SGK tarafından yapılıyor! Vatandaş ödemiyor, son gün... Yüz binlerce kişi için geçerli. Borçlardan tamamen kurtulmak mümkün. Son 3 hafta! Borcu olanlar yapılandırma fırsatından yararlanarak borç faizlerinin büyük kısmından kurtuldu. Yapılandırma sona erdi. Fakat o borçlar ile ilgili fırsat devam ediyor. Mart ayı sonuna kadar yapılabilecek. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden büyük ölçüde kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
9.03.2021 Ekonomi
SGK duyurdu! Tamamı siliniyor...
SGK duyurdu! Tamamı siliniyor... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK o borçları siliyor. Son gün 31 Mart olarak belirlendi. Yapan karlı çıkıyor. Borçların sadece faizi değil tamamı siliniyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin borcu tümüyle siliniyor. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşların borçlarından kurtulması sağlanıyor. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizinden kurtulacaklar.
22.02.2021 Ekonomi
Krediler ertelenecek mi? Kredi borçlarına af mı geliyor? Yeni reform paketi ile ilgili son durum!
Krediler ertelenecek mi? Kredi borçlarına af mı geliyor? Yeni reform paketi ile ilgili son durum! Krediler ertelenecek mi? Hükümet tarafından, yeni ekonomi ve yargısal reform paketleri kapsamında, vatandaşların, iş dünyasının, esnafın ve çiftçilerin borçlarının ertelenmesine ilişkin yeni önlemler masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ekonomik ve yargısal reform çalışmalarıyla ilgili düğmeye basıldı. Koronavirüs sürecinden etkilenen pek çok kesimin sıkıntı, görüş ve önerilerini dinlendi ve reform ve destek paketleri hazırlığına başlandı. Geçen ay devreye alınan borç yapılandırma süreci devam ederken, diğer yandan da vatandaşların kredi borçları için de çalışma yapıldığı belirtildi. Peki, Yeni reform paketi ile ilgili son durum ne? Yeni reform paketinde neler olacak? Krediler ertelenecek mi? Vatandaşın ve esnafın kredi borçları yapılandırılacak mı? İşte yeni reform paketi ile ilgili son durum...
6.12.2020 Ekonomi
Hacizler kaldırılıyor
Hacizler kaldırılıyor 7020 sayılı kanunla vergi ve SGK borcu olanlar için yeni yapılandırma getirildi. Kanun haciz getirilmiş malları da kapsıyor. Tatbik edilen hacizler yapılan ilk ödemelerle nispeten kaldırılabiliyor.
1.06.2017 Ekonomi
Maliye Bakanı uyardı: Son günler
Maliye Bakanı uyardı: Son günler Maliye Bakanı Naci Ağbal canlı yayında yeniden yapılandırma ile ilgili açıklama yaptı. Bakan özellikle cezası yüksek olan trafik cezaları olanları borçlarını ödemeye davet etti
30.05.2017 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
EYT'de emeklilik başvuruları nasıl yapılacak? Vatandaşa 'bekleyin' uyarısı yapıldı
EYT'de emeklilik başvuruları nasıl yapılacak? Vatandaşa 'bekleyin' uyarısı yapıldı EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece emekli olmak isteyenler için başvuru süreci de başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, Bağ-Kur'lu olup emeklilik başvurusu yapacaklar için uyarılarda bulunarak, "Meclis'e gelmesi beklenen bir yasa tasarısı daha var. O Bağ-Kur borçlarının taksitlendirilerek ödenmesi şartlarını içeriyor. Dolayısıyla Bağ-Kur'lular emeklilik başvurusu yapacaklarsa ve borçları da varsa beklemelerini öneririm." dedi.
4.03.2023 Gündem
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.
10.02.2023 Ekonomi
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları siliniyor. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
31.01.2023 Ekonomi
SGK yarın açık mı, SGK 31 Aralık Cumartesi kapalı mı? SGK hafta sonu çalışıyor mu, kaçta açılıyor? 31 Aralık SGK çalışma saatleri!
SGK yarın açık mı, SGK 31 Aralık Cumartesi kapalı mı? SGK hafta sonu çalışıyor mu, kaçta açılıyor? 31 Aralık SGK çalışma saatleri! EYT mesaisi başlayınca SGK çalışma saatleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla emeklilik işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler SGK il ve ilçe müdürlüklerinin yolunu tuttu. SGK, öğle molası saatleri haricinde mesai bitimine kadar hizmet sunmayı sürdürür. Peki SGK 31 Aralık Cumartesi açık mı, yarın SGK kapalı mı, saat kaça kadar hizmet veriyor, kaçta açılıyor?
30.12.2022 Çalışma Hayatı
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi?
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? Meclis’te KYK kredi borçlarının da yer aldığı torba yasa mesaisi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayındaki Kabine toplantısında, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenci kredi geri ödemelerinde faizlerin silineceğini açıklamasının ardından yüz binlerce KYK borçlusu teklifin TBMM gündemine gelmesini bekliyordu. TBMM’de Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Peki, KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? KYK borçları silindi mi? İşte detaylar…
1.11.2022 Eğitim
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca...
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası 5.137 TL'ye yükseldi. 30 gün içerisinde başvuruda bulunanlar alıyor. En az 6 ay ödeniyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı alanlar sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor mu? İşte tüm çalışanları ilgilendiren konun ayrıntıları...
27.07.2022 Çalışan Hakları
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor...
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor... SGK her ay yansıtıyor. Borç ödenmezse gecikme zammı ve cezası uygulanıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversite öğrencileri mezun olsalar bile 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından ücretsiz şekilde yararlanıyor. Ancak 25 yaş detayı çok önemli. Bu yaş geçildiği anda her ay 150 lirayı aşkın GSS prim borcu yansıtılıyor. Bilmeyen ve borcunu ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Yapılandırma ve af kanunlarından faydalanmayanların borçları da her ay katlanarak artıyor. 25 yaşı geçirmeden gelir testine başvurmak gerekiyor. Gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında tespit edilen üniversite mezunları GSS primi ödemekten muaf tutuluyor ve bedava sağlık sigortasından yararlanıyor. Borç sürprizi ile karşılaşmamak adına mutlaka gelir testi yaptırılmalı. Gelir testi sonucu yüksek çıktıysa da 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. Gerçek dışı beyanlarda ise paralar yasal faizi ile geri alınıyor, SGK suç duyurusunda bulunuyor.
28.05.2022 Ekonomi
Memur ve emekli milyonlar bekliyor! Maaşlar artacak, 3600 ek gösterge, ETY, asgari ücret, ölüm aylığı...
Memur ve emekli milyonlar bekliyor! Maaşlar artacak, 3600 ek gösterge, ETY, asgari ücret, ölüm aylığı... Çalışan, emekli, EYT'li, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini bekleyen milyonlarca kişi merak ediyor. Çalışma hayatında 2022'de büyük değişiklikler oldu. Asgari ücrete yapılan zam ile birlikte vergi istisnasının da getirilmesi ile asgari ücretlerin maaşlarında yüzde 50'ye varan artış görüldü. 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemeleri ise hala üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor. 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Mayıs ayını işaret etti. Düzenlemenin 2022 sonuna kadar yapılması planlanıyor. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Yüz binlerce kişi ETY düzenlemesi sonrası emekli olacağını düşünüyor. Peki ETY kimleri kapsayacak? EYT düzenlemesi yapılsa bile bazı kişiler kapsam dışında kalacak. Sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanlar, prim sayısını ve çalışma yılını dolduranlar emeklilikte yaşa takılıyorlar. İşte EYT, 3600 ek gösterge ve çalışma hayatı ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları...
6.04.2022 Uzmana Sor
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu! Cuma gününe kadar e-Devlet'ten başvuranlar aylık 450 TL...
SGK resmen duyurdu! Cuma gününe kadar e-Devlet'ten başvuranlar aylık 450 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve SGK resmen duyurdu. Binlerce kişiyi kapsıyor. e-Devlet üzerinden ya da şahsen posta yoluyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor. 31 Aralık Cuma gününe kadar başvuruda bulunanlar avantajlı olacak. SGK tarafından özellikle emeklilik bekleyenleri ilgilendiren önemli bir adım atıldı. Emeklilik için tüm şartları yerine getirmiş olup da sadece eksik primleri bulunması nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar cuma gününe kadar başvurmaları halinde eksik primlerini daha az para ödeyerek borçlanabilecekler. Yeni yıl gelmeden başvuruda bulunanlar aylık 450 TL daha az ödeme yapacak. Ancak SGK’ya başvurmayanlar yaklaşık yüzde 40 daha fazla maliyetle karşılaşacaklar.
29.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Borçları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk borçları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.