Seta

Seta

Son dakika SETA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SETA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SETA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seta gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 seta haberi bulunmuştur. Tüm seta haberleri aşağıda listelenmiştir.
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele için yıl sonunu işaret etti: Olumlu neticeleri alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele için yıl sonunu işaret etti: Olumlu neticeleri alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta İletişim Başkanlığı SETA tarafından düzenlenen ABD’li bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı. Erdoğan, "Gizli açık kısıtlamalara rağmen savunma sanayisinde küresel oyuncu haline geldik. 2023’ün ilk yarısında savunma ihracatı 2 milyar 400 milyon dolara ulaştı." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Concordia Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.
18.09.2023 Gündem
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı. MİT'in internet sitesindeki 'MİT Başkanı' bölümü de güncellendi.
10.06.2023 Gündem
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır" ifadelerine yer verildi.
5.06.2023 Gündem
Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı?
Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ailesinin göçük altında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, "Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var. Toplam 2786 arama kurtarma ekibimiz sahada, her an bu sayı artıyor" ifadelerini kullandı. CNN Türk yayınına bağlanan Yayman "İki abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında" dedi. Peki, Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı?
6.02.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Fuat Oktay: Son FETÖ'cüye kadar bu hain teröristlerin kökünü kazıyacağız
Fuat Oktay: Son FETÖ'cüye kadar bu hain teröristlerin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, '15 Temmuz Sonrası Türkiye' sempozyumunda, "Güvenlik güçlerimizin ve istihbarat teşkilatımızın titiz çalışmaları ile kendini gizleyen kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmı belirlenerek kamu bünyesinden temizlenmiştir. 100'ün üzerinde FETÖ üyesi, saklandıkları ülkelerden Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edilmiştir. 20 ülkede 234 FETÖ iltisaklı okul kapatılıp Maarif Vakfımıza devredilmiştir. Nerede saklanırsa saklansın, kimlere ve hangi ülkeye güvenirse güvensin son FETÖ'cüye kadar bu hain teröristlerin kökünü kazıyacağız" dedi.
6.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın uluslararası meselelere ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek ve Türkiye’nin tezlerini ve yaklaşımlarını uluslararası kamuoyuna aktarmak hedefiyle yürüttüğü kamu diploması faaliyetlerinin yeni durağı İtalya oldu. İletişim Başkanlığınca İtalya’nın başkenti Roma’da “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım” başlıklı bir panel düzenlendi.
27.04.2022 Dünya
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için bin 200 lira olarak kararlaştırılmış oldu. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz." dedi.
31.03.2022 Ekonomi
NATO Liderler Zirvesi toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak
NATO Liderler Zirvesi toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak NATO Liderler Zirvesi Brüksel'de toplanıyor. Liderler Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son durumu değerlendirilecek. NATO'nun Rusya-Ukrayna krizindeki tutumunun belirlenmesinde gözler Türkiye'de olacak.
22.03.2022 Siyaset
İletişim Başkanlığı'ndan Roma'da 'Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim' paneli
İletişim Başkanlığı'ndan Roma'da 'Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim' paneli Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen "Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim: Daha Eşit, Adil, Dayanıklı ve Sürdürülebilir Bir Dünya için Türkiye'nin Vizyonu" başlıklı panelde, Birleşmiş Milletler (BM) reformunun gerekliliğinin öne çıktığı vurgulandı.
28.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Roma'da 'Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim' paneli
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Roma'da 'Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim' paneli G-20 Zirvesi öncesinde, Roma'da yarın yapılacak panelde, Kovid-19 salgını sonrası ortaya çıkan yeni dünya düzeninde Türkiye'nin küresel yönetişime yaklaşımı, G-20 ve Birleşmiş Milletlerin rolü, BM reformuna ilişkin Türkiye'nin önerileri ele alınacak.
27.10.2021 Gündem
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada bedel ödemesi gereken Amerika’dır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada bedel ödemesi gereken Amerika’dır BM zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerine ile ilgili “Türk-Amerikan ilişkilerinde sağlıklı bir sürecin işlediğini doğrusu söyleyemem. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem. Bizim için S-400 işi bitmiştir. Buradan geri adım atmamız da mümkün değil. Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” ifadelerini kullandı. Rusya’ya yapacağı ziyarete ilişkin de konuşan Erdoğan “Sayın Putin’le Soçi’de yapacağımız ikili görüşme gerçekten önem arz ediyor. Heyetler arası görüşme yok, Sayın Putin’le sadece ikili görüşme yapacağız. Bu tabi sadece İdlib’i içeren bir görüşme olmayacak. Aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye’deki durumu masaya yatıracağız” dedi. Fahiş fiyatlarla ilgili zincir marketleri adres gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a muhalefetin yaptığı eleştirilere ilişkin “Muhalefetin Ali Erbaş hocamıza, Diyanet İşleri Başkanımıza bu denli hakaret etme ne hakkı ne yetkisi vardır. Bu densizliktir, terbiyesizliktir” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan mülteciler konusunda bedel ödemesi gereken ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu söyledi. "Türkiye'nin kapıları açması ve bunları kabul etmesi düşünülemez" dedi.
23.09.2021 Gündem
Kira ve fahiş fiyat açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zulmün önüne geçeceğiz
Kira ve fahiş fiyat açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zulmün önüne geçeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, gıda ve emlaktaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini açıkladı.
19.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, New  York'ta panel düzenleyecek
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, New York'ta panel düzenleyecek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlık olarak, BM Genel Kurulu öncesinde BM Plaza'da "Kovid-19 Sonrası Dönemde Güvenin Yeniden İnşası ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye'nin Uluslararası Düzene Bakış Açısı" başlıklı bir panel düzenleyeceklerini bildirdi.
17.09.2021 Gündem
Fuat Oktay ihraç edilen hakim ve savcı sayısını açıkladı
Fuat Oktay ihraç edilen hakim ve savcı sayısını açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yargı organlarımız bu mücadeleyi büyük bir fedakarlıkla yürütürken bir yandan da kendi içinde tespit ettiği hakim ve savcı kılığına giren FETÖ üyesi teröristleri bünyesinden uzaklaştırmıştır. 15 Temmuz'dan bu yana ihraç edilen hakim ve cumhuriyet savcısı kılığındaki terörist sayısı 3 bin 968'dir." dedi.
14.07.2021 Gündem
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı kimdir? Mehmet Zahid Sobacı kaç yaşında ve nereli?
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı kimdir? Mehmet Zahid Sobacı kaç yaşında ve nereli? Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle TRT’de yönetim yapısı değişti. TRT Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı. Peki, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı kimdir? İşte detaylar…
14.07.2021 Gündem
TRT'de yönetim yapısı değişti! İşte yeni genel müdür...
TRT'de yönetim yapısı değişti! İşte yeni genel müdür... TRT Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak, atandı. TRT’de yönetim yapısı değişti.
14.07.2021 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında uyardı:  İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında uyardı: İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, "İslamofobi islam korkusu düpedüz İslam düşmanlığı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Batı başta olmak İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır." dedi.
25.05.2021 Siyaset
Uzmanlar TSK'nın Kuzey Irak'taki kritik operasyonunu değerlendirdi! 'Mehmetçik ok gibi ciğerlerine saplanıyor'
Uzmanlar TSK'nın Kuzey Irak'taki kritik operasyonunu değerlendirdi! 'Mehmetçik ok gibi ciğerlerine saplanıyor' Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya karşı Kuzey Irak'ta başlattığı operasyonu terör ve güvenlik uzmanı Dr. Eray Güçlüer canlı yayında değerlendirdi. Güçlüer, "Hem Metina bölgesi hem de çevresinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde PKK'nın varlığının sözde askeri kamplarının bulunduğu biliniyor. Bölgedeki PKK varlığına karşın sona erdirmek adına harekat başlattığının altını çizelim" dedi. Terör uzmanı Abdullah Ağar ise Mehmetçik Zap, Metina, Avaşin Basyan ve Gara’da ok gibi ciğerlerine saplanıyor. Tüm bölgelerde hava akınları, helikopter ve topçu taarruzları ve bazı bölgelerde hava hucüm harekatları var" mesajını paylaştı.
24.04.2021 Gündem
Fahrettin Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı
Fahrettin Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısında bulup, "Türkiye, Avrupa'yı ve tüm müttefikleri etkileyen terör örgütlerine karşı göğüs göğüse çarpışırken, bu örgütleri tek başına bozguna uğratırken, kahramanca mücadelemizin karşılığı olarak müttefiklerimizden akıl ve izandan yoksun açıklamalar dinlemek ve müttefik bildiklerimizin ortak düşman olan terör örgütlerinin yanında yer aldığını görmek NATO'ya olan güvenimize gölge düşürüyor" dedi.
18.02.2021 Gündem
RTÜK Başkanı yeniden Ebubekir Şahin seçildi
RTÜK Başkanı yeniden Ebubekir Şahin seçildi Üst Kurul’da yapılan seçimde 2 yıllık görev süresi biten Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi.
25.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.