Serebral Palsi

Serebral Palsi

Son dakika Serebral palsi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Serebral palsi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Serebral palsi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Serebral Palsi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan serebral palsi gelişmeleri de dahil olmak üzere 101 serebral palsi haberi bulunmuştur. Tüm serebral palsi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Serebral palsili Pınar, 'Para Karate' ile hayata tutunup Türkiye 2.'si oldu! Hedefi dünya şampiyonluğu
Serebral palsili Pınar, 'Para Karate' ile hayata tutunup Türkiye 2.'si oldu! Hedefi dünya şampiyonluğu Adana’da doğuştan serebral palsi hastası olan 33 yaşındaki 1 çocuk annesi sağlık çalışanı Emine Pınar Furucu, 5 ay önce başladığı para karatede Türkiye 2.'si oldu.
15.03.2024 Adana
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
3.03.2024 Adana
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı...
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı... Hamileyken hamile kalan 30 yaşındaki kadın doktorları şaşkına çevirdi. Sophie Small, aynı anda dünyaya getirdiği kızlarının ikiz olduğunu sanıyordu. Ama sıradışı bir fenomen sonucu ikisine farklı zamanlarda hamile kaldığı ortaya çıktı.
1.06.2023 Dünya
Çılgın Sedat: Oğlum için dua bekliyorum
Çılgın Sedat: Oğlum için dua bekliyorum 'Çılgın Sedat' sahne adıyla tanınan Sedat Kapurtu, önceki gün alışveriş merkezinde objektiflere yansıdı. Antalya'dan gelen misafirleriyle alışveriş yaparken gazetecilerle karşılaşan şarkıcı, objektiflere poz verip, muhabirlerin sorularını yanıtladı.
22.11.2022 Magazin
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor Ergoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022 Sağlık
Kadın, komşularının kabusu oldu! 'Her sabah bir bağırış var, kapıda çıplak adam var'
Kadın, komşularının kabusu oldu! 'Her sabah bir bağırış var, kapıda çıplak adam var' İstanbul Tuzla’da 16 dairelik bir apartmanda yaşayan kadın adeta apartman sakinlerinin kabusu oldu. Apartman sakinlerine sürekli sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan kadın, apartmanda hemen her gün yaptığı gürültü ile vatandaşı rahatsız ediyor.
23.03.2022 Yaşam
Bakan Koca açıkladı: Çok kısa bir zaman içinde başlatılacak
Bakan Koca açıkladı: Çok kısa bir zaman içinde başlatılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık tarafından yürütülen, evlilik öncesi tarama programına, dünyada sayılı ülkelerin yapabildiği genetik taramaların eklendiğini belirterek, "SMA taramasıyla başladığımız bu hizmet, tüm aile sağlığı merkezlerimizde ücretsiz olarak verilmektedir. SMA yenidoğan taramaları da çok kısa bir zaman içerisinde başlatılacaktır" dedi.
28.02.2022 Gündem
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’ Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, okul sürecinde kronik hastalık ile mücadele eden çocukların sağlığı ve eğitimi için her açıdan güvenli bir ortam oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Bu çocukların sağlıklarını korumak ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için öğretmenlerin ve ailelerin dikkatli davranmaları önem taşıyor” dedi.
9.10.2021 Sağlık
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor Sağlığına yeniden kavuşmak isteyen hastalar için ilaçlar ve cerrahi girişimler kadar fizik tedavinin de önemli olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, “Artık pek çok farklı hastalığın iyileştirilmesinde fizik tedavi yöntemleri oldukça önemli bir destekleyici tedavi türü olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
8.10.2021 Sağlık
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın! Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
5.10.2021 Sağlık
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor!
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor! “Beyin felci” olarak da bilinen Serebral Palsi, yaşamın ilk birkaç yılı içinde görülüyor ve bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Serebral Palsili bireylerin yaşamsal becerilerini geliştirmelerinde ve toplumsal hayata adaptasyonu sağlamalarında ergoterapinin önemine işaret eden uzmanlar, aile desteğinin de önemini vurguluyor.
5.10.2021 Sağlık
Serebral palsi; çocuklarda ilk 3 yaşa dikkat
Serebral palsi; çocuklarda ilk 3 yaşa dikkat Hareket ve duruş bozukluğuyla karakterize olan serebral palsi hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Yasemin Topçu, “Serebral palsi ilerleyici bir hastalık değildir. Gebelik süreci, doğum sırası ve doğum sonrası özellikle ilk 3 yaştaki dönemde herhangi bir nedenle beyinde oluşan hasarla serebral palsi meydana geliyor. Çocuklarda serebral palsi bulguları farklı aylarda, farklı yaşlarda, farklı şikayetlerle ortaya çıkabilir. Bu durumdaki çocukların düzenli takip edilmesi gerekiyor” dedi.
5.10.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldü Adıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kavuştu.
7.08.2021 Yaşam
Ameliyatla boy uzatmak mümkün!
Ameliyatla boy uzatmak mümkün! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ameliyatla boy uzatmanın mümkün olduğunu belirtti.
28.07.2021 Sağlık
Annedeki B12 eksikliği bebek beynini olumsuz etkileyebilir
Annedeki B12 eksikliği bebek beynini olumsuz etkileyebilir Çocuklarda beyin gelişimi için dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Tülün Savaş Gürses, “Özellikle annedeki tiroit hormonu sorunları; iyot, folik asit, vitamin B12, esansiyel yağ asitleri ve protein eksiklikleri doğacak bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir” dedi.
19.06.2021 Sağlık
Hayatını serebral palsi hastası oğlunu adadı
Hayatını serebral palsi hastası oğlunu adadı Konya'da 16 yıldır oğlunun gelişimi ve mutluluğu için elinden geleni yapan iki çocuk annesi 39 yaşındaki Nazmiye Korkmaz, evladına gösterdiği sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor. Korkmaz "Hiçbir zaman Zekeriya'dan şikayetçi olmadım, onu çok seviyorum. O benim hayatımın merkezinde, canım, her şeyim" dedi.
13.05.2021 Sağlık
Skolyoz rehabilitasyonu hakkında merak edilenler
Skolyoz rehabilitasyonu hakkında merak edilenler Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, skolyoz rehabilitasyonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
22.04.2021 Sağlık
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı? Emekli, çalışan, SGK, SSK, Bağ-kur'lu milyonlarca çalışanın merak ettiği soruların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca çalışan İş Kanunu kapsamında haklarının ne olduğu araştırılıyor. Malulen emeklilik de bunlardan birini oluşturuyor. Çalışma hayatı içerinde meydana gelen sağlık problemi bazı durumlarda iş yaşamının sona ermesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda çalışan için malulen emeklilik hakkı devreye giriyor. Peki, Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
27.01.2021 Uzmana Sor
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor!
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor! Tıp alanındaki gelişmeler ve ileri uzmanlıkları sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmeler sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, 'Artık Preimplantasyon tanı olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor' dedi.
26.01.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
“Bebeklerdeki kabızlık anneden kaynaklanabilir”
“Bebeklerdeki kabızlık anneden kaynaklanabilir” Okul öncesi çocukların yüzde 3’ünde kabızlık görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ayşegül Parlak “Bebeklerde en sık nedenler arasında annenin kabız olması ve az su tüketimi, ek gıdaya başlandığı dönem, tuvalet alışkanlığı kazandırılması aşamasında, fazla inek sütü tüketmesi, kan ilacı kullandığı dönemde görebiliyoruz” dedi.
21.12.2020 Sağlık
Serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir?
Serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal açıkladı. 'Serebral palsi nedir, belirtileri nelerdir?'
30.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Serebral Palsi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serebral palsi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.