Serbest Tüketici

Serbest Tüketici

Son dakika serbest tüketici haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan serbest tüketici ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını serbest tüketici haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Serbest Tüketici

haberleri sayfasında son dakika yaşanan serbest tüketici gelişmeleri de dahil olmak üzere 472 serbest tüketici haberi bulunmuştur. Tüm serbest tüketici haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı EPDK, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4bin 200 TL'den 3 bin 659 TL'ye düşürdü. Sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesi bekleniyor.
26.01.2023 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! 2023 yılı için limit değişti
Elektrik ile ilgili flaş karar! 2023 yılı için limit değişti Elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarı 2023 yılı için 1.000 kWh olarak belirlendi.
30.12.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı Elektrik ile ilgili yeni karar verildi. Farklı bölgelerde birden fazla lisanssız tesis kurulumuna izin veren yönetmelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ayrıca Tüketim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tesisler için üretim ve tüketim tesislerinin aynı ölçüm noktasında olması şartı aranmayacak. Bu durumdaki tesislerin aynı dağıtım bölgesinde yer alma şartı da yürürlükten kaldırıldı.
1.10.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları...
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Serbest tarife dönemi başlıyor. Milyonlarca abonenin faturasını düşürecek bir adım atılıyor. Elektrik faturasını düşürmek isteyen esnaf, elektrik şirketleriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa, başka bölgede daha uygun tarifesi olan dağıtım şirketinden hizmet alabilecek.
6.04.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, tarife değişti, aboneler artık...
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, tarife değişti, aboneler artık... Elektrikle ilgili flaş karar verildi. EPDK son dakika duyurdu. Aboneleri yakından ilgilendiriyor. Lisanssız elektrik üretim tesisi sahibi ticarethanelere yapılacak ödemelerde kademeli tarife uygulanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
3.04.2022 Ekonomi
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş sağlıyor. Elektrik faturası 116 liranın üzerinde gelen milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2022 yılı için elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 1100 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi. Buna göre, aylık olarak yaklaşık 116 TL’nin üzerinde elektrik faturası ödeyen vatandaşlar, serbest tüketici olma hakkını kazanarak internet aboneliğini değiştirir gibi elektrik tedarikçisini değiştirip, seçtiği elektrik şirketinin belirlediği tarifeleri kullanabilecek. Serbest tüketici, tedarikçiyle kurduğu ikili anlaşmada fiyat, faturalama sıklığı, ödeme kanalları, güvence bedeli ve diğer sözleşme şartlarını serbestçe belirleyebiliyor. Bu kapsamda, serbest tüketiciler için en önemli avantaj düşük fiyattan elektrik kullanımı olarak öne çıkıyor. İşte elektrik faturasıyla ilgili flaş detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Uygulama değişti, EPDK duyurdu! Kademeli tarifede... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Resmen değişti. EPDK duyurdu. Lisanssız elektrik üretim tesisleriyle ilgili EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre; üreticinin serbest tüketici olup olmaması ve mahsuplaşmanın saatlik veya aylık olarak yapılması arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın üreticilere ödenecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi bedeli için kademeli tarife esas alınarak uygulama yapılacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinde düzenleme yapılacağını belirterek, "Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' demişti. Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararla 210 kilovatsaatin üzerindeki faturalar 42 lira düşecek.
3.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu kurumlarını ilgilendiren "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Genelgeye göre "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak. Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.
30.06.2021 Ekonomi
Faturalar düşüyor! Milyonlarca abone için geçerli, yüzde 17...
Faturalar düşüyor! Milyonlarca abone için geçerli, yüzde 17... Faturalar için daha az ücret ödeniyor. Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Yüzde 17 daha az elektrik faturası ödemek mümkün. Tarifesini değiştiren karlı çıkıyor. Yılda ortalama 2 fatura bedeli ödenmiyor. Aboneler elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme hakkına sahip. Esnaf ve KOBİ'ler elektrik tedarik şirketlerini değiştirerek yılda 2 fatura tutarına kadar tasarruf sağlayabilirler. Serbest tüketici olmasına rağmen elektrik tedarikçisini henüz değiştirmemiş esnaf sayısı 5 milyon. Bu aboneler elektrik tedarikçisini değiştirerek yüzde 17'ye kadar daha ucuz fiyattan elektrik kullanabilir.
4.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 32...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 32... Elektrik ile ilgili önemli açıklama geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Faturalara yansıyor. Fiyatı yüzde 32 daha ucuz. Yüzde 315'lik rekor bir artış yaşandı. Tüketiciler için çok önemli bir tasarruf aracı oldu. Elektrik tedarikçisi değiştirebilecek tüketici sayısı serbest tüketici limitinin 80 liraya düşürülmesiyle birlikte 25 milyona kadar çıktı. Bu yıl özellikle ev elektrik tarifelerinin artış göstermesi ile çok sayıda kişinin tedarikçi değiştirmesi bekleniyor. Böylelikle ulusal tarife zamlarından da etkilenme olmayacak ve daha az fatura ödenecek. Yıllık enflasyon oranının altında kalan elektrik zamları ile ilgili de açıklama geldi. 2021'de elektrik fiyatlarında artış yapılması da bekleniyor.
25.03.2021 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! Tüm aboneleri ilgilendiriyor, artık...
Elektrik ile ilgili flaş karar! Tüm aboneleri ilgilendiriyor, artık... Elektrik ile ilgili milyonları kapsayan yeni karar açıklandı. Yeni uygulama hayata geçirildi. Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Resmen duyuruldu. Tüm aboneleri yakından ilgilendiren yeni karara göre mağduriyet sona erecek. İlk defa hayata geçirilen uygulamada artık vatandaşlar SMS ile bilgilendirilecek. Planlı ve plansız kesintilerde bu bilgilendirme sayesinde kullanıcılar kesintinin ne zaman başlayacağını önceden bilecek ve kendini ona göre ayarlayabilecek. Mağduriyetlerin de önüne geçilmiş olacak. Aynı zamanda dijitalleşme ile ilgili de 3 ana hedef açıklandı.
16.03.2021 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! 3 ay boyunca...
Elektrik ile ilgili flaş karar! 3 ay boyunca... Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu çok önemli bir karara imza attı. Yasaklandı. Nisan, mayıs ve haziranda yapılamayacak. Yeni karar ile ilgili detaylar belli oldu. EPDK elektrik sektöründe ses getiren önemli bir karar aldı. Kurum, aralarında Türkiye’nin önde gelen büyük holdinglerinin çatısı altında faaliyet gösterenlerin de bulunduğu 25 “toptan elektrik” ve “perakende satış” şirketinin üç ay boyunca (Nisan-Mayıs-Haziran) yeni abonelerle “ikili anlaşma” yapmasını, bu yolla “serbest tüketici”lere elektrik satışını yasakladı. Kaynaklar, söz konusu şirketlerin mevzuata aykırı işlemlerinin saptandığını belirterek, “Örneğin, bir serbest tüketicinin portföylerinden çıkışını ve yeni tedarikçisinin portföyüne geçişi mevzuata aykırı olarak engelleniyor. Bazı şirketlerin de zamanında belgeleri sunmamaları yaptırımda etkili oldu. Söz konusu şirketler, bu ve benzeri mevzuat hükümlerine aykırılıklar nedeniyle Nisan-Haziran fatura döneminde ikili anlaşmalar kapsamında yeni tüketici kaydedemeyecekler. İkili anlaşma yapamayacak” dedi.
25.02.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarında indirim! Başladı, yüzde...
Elektrik faturalarında indirim! Başladı, yüzde... Yüz binlerce aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Elektrikte yüzde 10 indirim imkanı. Açıklama yapıldı. Faturalara indirim yansıyacak. 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. 23 milyon kişi faydalanacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun serbest tüketici limitinde yaptığı indirim kararı 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Son düzenleme ile ülke genelinde yıllık tüketimi bin 200 kilovatsaatin üzerinde olan 23.5 milyon kişi serbest tüketici oldu. Aylık elektrik faturası 75,11 lira veya üzerinde olan abonelerin kendi elektrik tedarikçilerini seçebileceğine dikkat çekip serbest tüketici olmanın avantajlarını sıralayan uzmanlar uygulama ile faturalarda ise yüzde 10'luk bir fiyat avantajının ortaya çıkabileceğini kaydediyor.
8.01.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Düşürüldü, daha ucuz...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Düşürüldü, daha ucuz... Elektrik faturaları ile ilgili milyonlarca aboneyi ilgilendiren karar resmen duyuruldu. 1 aylık fatura bedavaya geliyor. Elektrik faturasını yüzde 10 ile 15 arasında düşürmek mümkün. 2 hafta içinde ceza ödemeden sözleşme iptal edilebiliyor. Aboneler artık kendi tedarikçisini seçebilecek ve pazarlık hakkı da olacak. Bu da yıla vurulduğunda daha az fatura ödenmesi anlamına geliyor. Kolayca değiştirilebiliyor ve mağdur olunmaması adına EPDK da e-Devlet'ten kontrol imkanı sunuyor. Aynı zamanda 'Küçük indirimler için büyük taahhütler verilmemesi uyarısında da bulunuldu.
23.12.2020 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrikte flaş karar!
Doğal gaz ve elektrikte flaş karar! Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş karar verildi. Gelecek yıl için serbest tüketici limiti 1200 kilovatsaat (kWh) olarak uygulanacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ilgili kanun kapsamında, 2021 yılı için serbest tüketici limiti 1200 kWh olarak belirlendi. Ayrıca EPDK tarafından, doğal gaz piyasasında gelecek yıl boyunca serbest tüketici olma sınırına ilişkin olan ve 2015'te alınan karar aynen uygulanacak.
22.12.2020 Ekonomi
Elektrikte indirim fırsatı! Yüzde 30...
Elektrikte indirim fırsatı! Yüzde 30... Elektrik faturasında indirim alabilmek için son tarih 5 Aralık olarak belirlendi. Serbest tüketicileri ilgilendiren son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilecekler. Kurumlar ikili anlaşmalarla binlerce liralık faturalarını yüzde 30’a kadar düşürebilecekler.
1.12.2020 Ekonomi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
25.11.2020 Gündem
Enerji alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi
Enerji alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.
21.10.2020 Gündem
Milyonlarca kişiye devletten bedava elektrik
Milyonlarca kişiye devletten bedava elektrik Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar. Milyonlarca kişinin elektrik parasını devlet ödüyor. Şu anda 2 milyon hanede 10 milyon vatandaşın aylık 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödüyor. Peki başvuruyu kimler, nereye yapabilir?
16.09.2020 Ekonomi
Elektrik faturasının yüzde 30'u buzdolabına ait! Bunlara dikkat...
Elektrik faturasının yüzde 30'u buzdolabına ait! Bunlara dikkat... Herkesi ilgilendiriyor. Evde en çok enerji harcayan teknolojik aletlerin başında buzdolabı geliyor. Her evin olmazsa olmazı buzdolapları elektrik faturasının yüzde 30'unu oluşturuyor. Elektrik tasarrufu ise küçük önlemlerle mümkün. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Soykan üç zamanlı tarifeden bahsederek, "Tüketimin düşük olduğu saatlerde elektrik daha ucuz. Bulaşık ve çamaşır makinesini akşam 22.00’den sonra çalıştırabilirim derseniz bu tarifeye geçmeniz faydalı olacaktır" dedi ve tasarruf ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
26.08.2020 Ekonomi
Dar gelirli ailelere elektrik desteği! Kimler nasıl yararlanır?
Dar gelirli ailelere elektrik desteği! Kimler nasıl yararlanır? 2.5 milyon hanede 10 milyon vatandaşın aylık 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödüyor. Destekten kimler nasıl faydalanabilir? İşte detaylar...
21.01.2020 Ekonomi
Elektrik faturanızı yüzde 15 düşürün! Zamlardan etkilenmeyin
Elektrik faturanızı yüzde 15 düşürün! Zamlardan etkilenmeyin Tüketicilerin elektrik faturalarını yüzde 10-15 düşürdüğü belirtilen ve zamlardan etkilenmemesini sağlayan serbest tüketici tarifesinde 5 milyondan 130 bine kadar gerileyen abone sayısında tekrar hızlı bir artış bekleniyor. Artık tedarikçiler, tüketicilerle yaptıkları sözleşmeyi tek taraflı fesh edemeyecek. Tarifenin aktif kullanılması durumunda oluşacak tasarruf ise yıllık 5 milyar lira olarak hesaplanıyor.
14.01.2020 Ekonomi
EPDK'dan flaş elektrik faturası kararı!
EPDK'dan flaş elektrik faturası kararı! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik faturalarının sadeleştirilerek, tüketicilere özgü bilgileri esas alan basit, anlaşılabilir, kolay fatura uygulamasına geçildiği bildirildi.
22.07.2019 Ekonomi
Önemli ek güvence bedeli iadesi kararı
Önemli ek güvence bedeli iadesi kararı Kahramanmaraş'ta Tüketici Hakem Heyeti, elektrik şirketinin vatandaştan aldığı ek güvence bedelinin iadesine karar verdi.
10.05.2019 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor! Elektrik faturası 67 lira ve üzerinde olanlar yararlanabiliyor
Milyonları ilgilendiriyor! Elektrik faturası 67 lira ve üzerinde olanlar yararlanabiliyor Aylık elektrik faturası yaklaşık 67 lira ve üzerinde olan aboneler, serbest tüketici haklarından yararlanabiliyor, şirketini kendisi seçebiliyor, avantaj gördüğü aboneliği tercih edebiliyor.
6.03.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Serbest Tüketici ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serbest tüketici haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.