Sembol

Sembol

Son dakika sembol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sembol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sembol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sembol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sembol gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.804 sembol haberi bulunmuştur. Tüm sembol haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, 'İstanbul'da yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durdu, ibre tersine döndü. Şu anda İstanbul'u yöneten belediye başkanının Sultanbeyli'ye en ufak yatırımı oldu mu? 'Tam ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduğunda, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez." dedi. Erdoğan, Sultanbeyli'nin ardından Sancaktepe mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Verdiği vaatleri unutan değil verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksü yok." dedi. CHP'deki para sayma görüntülerini hatırlatan Erdoğan, "Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlarla avrolarla para kulesi üretenler var. " ifadelerini kullandı.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristana izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristana izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçik ile İftar programında konuştu. "Sınırlarımızda bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü ordu vurgusu yaptı ve "Güçlü bir orduya sahip olmak bizim için tercihten öte bir mecrubiyettir. " açıklamasında bulundu.
18.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
Ramazan davulcusu saat kaçta gelir 2024, Ramazan’da davulcu olacak mı? Ramazan davulcusu yasak mı 2024?
Ramazan davulcusu saat kaçta gelir 2024, Ramazan’da davulcu olacak mı? Ramazan davulcusu yasak mı 2024? Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilk sahur gecesi geride kaldı. Davul sesini duymayan vatandaşlar Ramazan davulcusu saat kaçta gelir 2024, Ramazan davulcusu yasak mı 2024? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
11.03.2024 Gündem
Simurg ne demek? Simurg kuşu hikayesi ve anlamı
Simurg ne demek? Simurg kuşu hikayesi ve anlamı İran mitolojisi, binlerce yıllık bir geçmişe sahip, zengin ve derin bir kültürel hazinedir. Bu mitoloji, birçok efsanevi figür ve sembolle doludur; ancak belki de en etkileyici olanlarından biri, Simurg kuşudur. Simurg, sadece İran mitolojisinde değil, aynı zamanda Orta Doğu'nun birçok kültüründe derin anlamlar taşıyan bir varlık olarak kabul edilir. Simurg'un efsanevi hikayesi, insanın içsel yolculuğu ve kişisel dönüşüm arayışını anlatır.
28.02.2024 Gündem
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.
9.02.2024 Yaşam
Azerbaycan’da seçim heyecanı! İşgalden kurtarılan Karabağ'da 30 yıl sonra ilk oylar kullanıldı
Azerbaycan’da seçim heyecanı! İşgalden kurtarılan Karabağ'da 30 yıl sonra ilk oylar kullanıldı Azerbaycan’da işgalden kurtarılan Fuzuli'de erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giden halk, 30 yıl sonra ilk kez oy kullandı. Fuzuli’de oy kullanan Arzu Eyyubova, “Şuşa’mıza, Füzuli’mize, Ağdam’ımıza, Hocavent’imize Türk halkının desteği sayesinde kavuştuk“ dedi.
7.02.2024 Dünya
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır? Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.
6.02.2024 Yaşam
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır? Pek çok farklı amaç altında çarpı işareti ele alınır ve kullanılır. Öncelikle matematikte farklı rakamların birbirine çarpılması için 2 rakam arasında kullanılan bir işarettir. Aynı zamanda olumsuzluk durumunu ifade etmek amaçlı kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan onay bildirmek için de yine değerlendirilen bir işaret olarak ifade edilebilir.
6.02.2024 Gündem
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Özel isim ya da cümle veya kelimeyi vurgulamak için kullanılan işaret tırnak işareti olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatta özellikle pek çok farklı yazım türü için yaygın şekilde kullanılan işaretler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de bir metin içerisinde başka birinden alınmış olan metinler, alıntı olarak kullanıldığında kesme işareti değerlendirilmektedir. Böylece bu metnin başka birinden alındığına dair bilgi sağlanmış olur. Genel çerçevede bir durumu vurgulamak amaçlı kullanılır.
6.02.2024 Yaşam
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları...
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları... Tasavvuf 12. yüzyıldan günümüze değin etkisini sürdürmüş olan dini bir ekoldür. Tasavvufun ortaya çıktığı ve Anadolu'da yayılmaya başladığı ilk yıllardan itibaren, birçok kelime ve kavram terim anlamında kullanılmıştır. Bazı terimler ise doğrudan doğruya birer sembol ya da mazmun olarak şiirlerde ve metinlerde yer almıştır. 
4.02.2024 Gündem
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir?
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir? Sarı ve kırmızı renklerin kullanıldığı virgül içerisinde ateş şeklinin bulunduğu sembol yanıcı madde işareti olarak ele alınır. Bu işaretler farklı biçimlerde kullanılacak alana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle de yanıcı ve yakıcı maddeyi anlatabilmek için içerisinde ‘oksitleyici’ yazısı yer alır.
3.02.2024 Yaşam
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır? Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır? Sonsuzluk işareti günlük hayatta sıklıkla kullanılmakta olan bir işaret olma özelliğine sahiptir. Sonsuzluk işareti yana doğru sekiz sayısına benzeyen bir sembol olarak bilinmektedir. Sonu olmayan ve ebediyet manasına gelmekte olan sonsuzluk işareti "∞" şeklinde gösterilmektedir. En fazla matematik ve fizik alanında kullanılmakta olan bir işaret olduğunu söylemekte mümkündür. 
3.02.2024 Yaşam
# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır?
# (Kare, Diyez, Hashtag) İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede # İşareti Nasıl Yapılır? Özellikle bilgisayar üzerinde en çok kullanılan işaretlerden biri olarak Hashtag işareti öne çıkmaktadır. Çünkü genel çerçevede sosyal medya hesaplarında bir durumu belirtmek için paylaşmak amaçlı yazının başına eklenir. Bu durum kare işareti, diyez ya da Hashtag işareti olarak da aynı isim ile anılabilir.
3.02.2024 Yaşam
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır?
Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak birçok farklı durum üzerinden bir yönü belirtmek amaçlı kullanılan işaret ok işareti olarak ifade edilmektedir. Bu durum sağ ve sol ile beraber aşağı ya da yukarı gibi işaretler üzerinden ele alınabilir. Aynı zamanda bu durum dünya çapında da aynı işareti ile beraber bilgisayarda kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır? Dünya çapında konuşulan diller içerisinde sadece İspanyolcada değerlendirilen bir işaret olarak ters soru işareti öne çıkmaktadır. Bu aynı zamanda İspanyolca üzerinden bir noktalama işaretidir. Bu durum soru cümlesinin başına ters soru işareti gelmesiyle yapılır.
1.02.2024 Yaşam
Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır?
Artı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Artı İşareti Nasıl Yapılır? Bir sonucun ya da olayın pozitif olduğunu göstermek için artı işareti kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu işaret özellikle matematikte toplama konusunda değerlendirilir. Hem günlük yaşamda defter üzerinde hem de bilgisayarda tüm bu amaçlar için ortak biçimde kullanılan bir işarettir.
31.01.2024 Yaşam
Tik İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tik İşareti Nasıl Yapılır?
Tik İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tik İşareti Nasıl Yapılır? Genel çerçevede doğrudan bir durumu onaylama ifadesi olarak tik işareti kullanılmaktadır. Bu durum hem eğitim hayatında hem de birçok iş sektöründe yaygın şekilde değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Tabii aynı zamanda günlük hayatta bir liste tutarken yine tik işareti ile birlikte bir onay herhangi bir duruma verilir. Bu durum anlam bütünlüğü açısından oldukça önemli bir potansiyel teşkil eder. Herhangi bir dilde ortak şekilde bir durumu onaylamak amaçlı ele alınan bir semboldür.
31.01.2024 Yaşam
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır?
Düzeltme İşareti (Şapka) Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Şapka İşareti Nasıl Yapılır? Düzeltme işareti aynı zamanda düzeltme imi olarak bilinir. Ayrıca daha çok şapka işareti olarak ifade edilmektedir. Ses değerini inceltmek amaçlı harflerin üzerine gelen bir diyakritik işaret olduğunu söylemek mümkün. Böylece kabaca ve sert söylenen kelimeler çok daha yumuşak bir şekilde ifade edilir.
31.01.2024 Yaşam
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır?
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır? Matematik ve Geometri alanında kullanılan bir işaret olarak çap işareti öne çıkmaktadır. Bu işaret daha çok sembolize şeklinde ‘Ø’ olarak değerlendirilir. Özellikle mimarlık ve mühendislik işlemleri için yapılan hesaplamalarda çok yaygın kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.
31.01.2024 Yaşam
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır?
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır? Dolar işareti sıklıkla kullanılmakta olan işaretler arasında yer almaktadır. Dolar işaretinin dünya genelinde bulunan çeşitli para birimlerini belirtmek için kullanılan bir simge olduğu ifade edilebilir. Dolar simgesi $ işaretiyle gösterilmektedir. Genel olarak günlük döviz işlemlerinde karşılaşılan bir sembol olarak ifade edilebilir. 
30.01.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sembol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sembol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.