Sebze

Sebze

Son dakika sebze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sebze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sebze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sebze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sebze gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.155 sebze haberi bulunmuştur. Tüm sebze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
26.07.2024Sağlık
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gözde Arpacık Nasıl Geçer? Gözde Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Arpacık, göz kapağının dışında meydana gelen, sivilceye benzer bir şişliktir. Sık sık gözünde arpacık çıkan kişiler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının bilinen en önemli nedeni ise, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ama başka nedenler de gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.
26.07.2024Sağlık
Gaziantep'te seralara kadın eli değdi: 14 kadın eğitim aldıkları serada üretime başladı
Gaziantep'te seralara kadın eli değdi: 14 kadın eğitim aldıkları serada üretime başladıGaziantep’in Yavuzeli ilçesinde hayata geçirilen proje sayesinde 14 ev kadını eğitim aldıkları serada üretime başladı.
20.07.2024Gaziantep
Aşçıların vazgeçemediği baharat! Taze fasulye, ıspanak ve bamyada lezzeti damakta bırakıyor
Aşçıların vazgeçemediği baharat! Taze fasulye, ıspanak ve bamyada lezzeti damakta bırakıyorSebze yemeğinin en büyük olayı baharatlardır. Lezzet açısından önemi büyüktür. Bazı baharatlar yemeklerden aldığımız lezzeti beklediğimizden daha etkili bir hale getirebilir. İşte aşçıların vazgeçemedi o baharat...
19.07.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsizİstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Sarayda bugün açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul'umuzun tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.
19.07.2024Gündem
Fiyatlar tarladan pazara değişmiyor! Gaziantep Şahinbey'in büyük başarısı
Fiyatlar tarladan pazara değişmiyor! Gaziantep Şahinbey'in büyük başarısıGaziantep Şahinbey Belediyesi'nden dikkat çeken proje! Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere dağıtılan fideler, ilk meyvelerini verdi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerle birlikte Mucahirosman Mahallesi'ndeki tarlada ilk hasadı toplarken, ürünlerin fiyatı tarladan pazara değişmiyor.
19.07.2024Gaziantep
Bu yöntemi binlerce kişi denedi; Buzdolabındaki yeşillikleri haftalarda taze tutuyor
Bu yöntemi binlerce kişi denedi; Buzdolabındaki yeşillikleri haftalarda taze tutuyorMeyve ve sebzeler buzdolabında ancak bir hafta taze durabilir. Ancak bu süreden sonra çürürler. Bu yüzden denenen ve sonuç alınan basit bir yöntemle yeşillikler buzdolabında haftalarda taze kalıyor.
16.07.2024Yaşam
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besin
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besinAdana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
10.07.2024Adana
Yaz ortasında her taraf bembeyaz oldu! Görüntüler adeta kıştan günleri hatırlattı
Yaz ortasında her taraf bembeyaz oldu! Görüntüler adeta kıştan günleri hatırlattıHava durumu ile ilgili son dakika gelişmesi. Yaz ayında her yer bembeyaz oldu. Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı yaz ortasında yüksek kesimlerde adeta kıştan günleri hatırlattı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. Öte yandan bazı illerde kuvvetli sağanak yağmur vardı. İşte merak edilen tüm detaylar...
7.07.2024Gündem
1 Temmuz e fatura zorunluluğu mu geliyor? Kesilecek toplam ceza 1 milyon 100 bin lira olacak.
1 Temmuz e fatura zorunluluğu mu geliyor? Kesilecek toplam ceza 1 milyon 100 bin lira olacak.Brüt satış hasılatı 2022 yılında 3 milyon lira ve üzeri olan mükellefler, 1 Temmuz'dan sonra sektör ayrımı olmadan e-faturaya geçmek zorunda olacak.
29.06.2024Ekonomi
Kavgada ensesine yumruk yedi! Hayatını kaybetti
Kavgada ensesine yumruk yedi! Hayatını kaybettiGaziantepte sebze halinde hamallık yapan İsmet Bali (39), çıkan kavgada ensesine vurulan yumruk darbesi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
25.06.2024Gaziantep
Yetiştirdiği maydonozları satamayan çiftçi koyunlara yedirdi
Yetiştirdiği maydonozları satamayan çiftçi koyunlara yedirdiEskişehir’de çiftçiler, yetiştirip satamadıkları maydonozu koyunlara yedirerek tarım arazisini temizledi.
22.06.2024Gündem
Uğur Aslan'dan samimi açıklamalar: Tuvalet bekçiliği yaptım
Uğur Aslan'dan samimi açıklamalar: Tuvalet bekçiliği yaptımOyuncu ve müzisyen Uğur Aslan, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunduğu “Empati” programına konuk oldu.
15.06.2024Magazin
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk cezaTicaret Bakanlığı, İç Ticaret birimlerinin denetleme çalışmaları kapsamında, 2 milyar 331 milyon 949 bin 069 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.
14.06.2024Ekonomi
İstanbul Valiliği duyurdu! Ağır tonajlı araçların şehirden çıkışına kısıtlama
İstanbul Valiliği duyurdu! Ağır tonajlı araçların şehirden çıkışına kısıtlamaİstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı" gereğince; ağır tonajlı araçların 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06:00'dan 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00'a kadar şehirden çıkışına kısıtlama getirildiğini duyurdu.
13.06.2024Gündem
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!Sofra başında kontrolü elden bırakarak aşırı yemek yemenin sorunlara yol açıp bayram keyfine gölge düşürebileceğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
14.06.2024Adana
Gıda denetimleri barkodla öğrenilebilecek!
Gıda denetimleri barkodla öğrenilebilecek!Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıdalara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı "Gıda alışverişi yapacağınız yere gittiniz, o işletmenin ne zaman denetlendiğine dair bu barkodla bilgi sahibi olabilirsiniz" dedi.
7.06.2024Gündem
Özlem Tekin önce İstanbul'u sonra Bodrum'u terk etti, kayıplara karıştı
Özlem Tekin önce İstanbul'u sonra Bodrum'u terk etti, kayıplara karıştıYıllar önce müziğe ara veren Özlem Tekin, Milas’ta köy hayatı sürmeye başlamıştı. Gün boyu şalvar ve terlikle dolaşan şarkıcı, şehirden uzakta köpekleriyle yaşıyor, yetiştirdiği sebze ve meyveleriyle ilgileniyor, küçükbaş hayvan besliyordu.Bodrum'u da terk eden Özlem Tekin'in nerede olduğu merak konusu oldu.
5.06.2024Magazin
Tarlada kilosu 15, halde 20 lira olan kapya biber, markette 80 lira
Tarlada kilosu 15, halde 20 lira olan kapya biber, markette 80 liraAdana'da tarlada kilosu 15-20, meyve sebze halinde ise 20-30 liraya satılan kapya biberin marketteki fiyatı 65- 80 liraya kadar çıkıyor. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Kapya biberin fiyatları hala olması gerektiğinden çok yüksek. Tüketici, ürün almakta zorlanıyor" dedi.
2.06.2024Adana
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besin
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besinAdana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
30.05.2024Adana
Herkesin burun kıvırdığı o sebze meğer UV ışınlarında koruyormuş; Artık yemek için bir tek nedeniniz var
Herkesin burun kıvırdığı o sebze meğer UV ışınlarında koruyormuş; Artık yemek için bir tek nedeniniz varEvde bıraktığı koku ve ağızlara saldığı buruk tadıyla tercih edilmeyen ve zaten akıllara da en son gelen sebze olan lahanayı artık yemek için bir nedeniniz var. Bugüne kadar hep göz ardı ettiğiniz lahananın inanılmaz bir faydası var.
28.05.2024Yaşam
Ceyhan'da dolu, tarım arazilerini vurdu
Ceyhan'da dolu, tarım arazilerini vurduAdana'nın Ceyhan ilçesinde etkili olan dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran dolu nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.
25.05.2024Adana
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsündeTüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, market, manav ve pazarda iştah kabartan, görünümüne aldanıp satın alındıktan sonra evde dilimlenirken renksiz ve tatsız haline rastlanılan olgunlaşmamış, 'kelek' karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde yer aldığını belirterek, "Tüketici, satıcıdan ürünün değişimi veya parasını talep edebilir" dedi.
18.05.2024Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sebze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sebze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.