Sanayi Üretimi

Sanayi Üretimi

Son dakika sanayi üretimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi üretimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi üretimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.784 sanayi üretimi haberi bulunmuştur. Tüm sanayi üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu kaydeden Rus lider Putin, "Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.
14.12.2023 Gündem
Sanayi üretimi verileri belli oldu
Sanayi üretimi verileri belli oldu TÜİK sanayi üretimi verilerini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi yıllık %0,6 arttı.
10.08.2023 Magazin
Sanayi üretimi rakamları açıklandı
Sanayi üretimi rakamları açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu sanayi üretimi verilerini açıkladı. Sanayi üretimi yıllık olarak %1,2 azaldı.
9.06.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Ekonomimiz kuvvetli görünümünü sürdürdü
Bakan Nebati: Ekonomimiz kuvvetli görünümünü sürdürdü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan işsizlik ve sanayi üretimi verilerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
10.03.2023 Gündem
Sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 arttı Sanayi üretimi Ocak'ta aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda 4,5 artış gösterdi.
10.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Enflasyon 2023'e nasıl girdi? Ocak ayı TÜFE verisi bugün belli oluyor
Enflasyon 2023'e nasıl girdi? Ocak ayı TÜFE verisi bugün belli oluyor Haftanın son günü gözler yurt içinde ve yurt dışında önemli verilerde olacak. Türkiye'de Ocak ayı enflasyon açıklanırken, uluslararası piyasalar ise ABD'de tarım dışı istihdam rakamlarını bekliyor.
3.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması!
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması! Merkez Bankası toplantı özetinde parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçların kararlılıkla kullanılmaya devam edileceği ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setinin liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceği kaydedildi.
29.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Sanayi üretimi güçlü bir artış göstermiştir
Bakan Nebati: Sanayi üretimi güçlü bir artış göstermiştir Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir" dedi.
15.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Sanayide çarklar hızla dönmeye devam ediyor
Bakan Nebati: Sanayide çarklar hızla dönmeye devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir" dedi.
13.12.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi verileri açıklandı
Sanayi üretimi verileri açıklandı Sanayi üretim endeksi ekimde aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.
13.12.2022 Ekonomi
TÜİK Eylül ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı
TÜİK Eylül ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sanayi üretimi rakamlarını açıklandı. Buna göre Eylül'de sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0,4 artış kaydetti.
11.11.2022 Ekonomi
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Ziyareti şaibelidir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Ziyareti şaibelidir Konya mitinginde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, ABD'de 8 saat ortadan kayboldu. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti şaibelidir, A'dan Z'ye şüphelidir" ifadelerini kullandı.
16.10.2022 Siyaset
Ağustos ayı sanayi üretimi verisi açıklandı
Ağustos ayı sanayi üretimi verisi açıklandı TÜİK verilerine göre, Ağustos'ta sanayi üretimi aylık yüzde 2,4, yıllık yüzde 1 oranında büyüdü. Verideki artışta imalat sektöründeki yükselme dikkat çekti.
12.10.2022 Ekonomi
Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar oldu?
Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar oldu? Kripto paralarda yatay seyir devam ediyor. Bitcoin direç seviyesinde kalırken Etherium’da yatay seyir devam ediyor. Kripto para piyasalarında hafta içi önemli gelişmeler yakından takip edilecek. Bu haftanın gündeminde IMF Toplantıları ve Avrupa Birliği yıllık Sanayi Üretimi ile ilgili açıklamalar beklenirken ABD Tüketici Fiyat Endeksi Verileri ve FOMC toplantı tutanaklarına ilişkin veriler gündemde olacak. Peki, Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar? İşte detaylar...
10.10.2022 Ekonomi
Toplam ciro yıllık yüzde 122,4 arttı
Toplam ciro yıllık yüzde 122,4 arttı Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Temmuz ayında yıllık yüzde 122,4 arttı.
13.09.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi aylık yüzde 6,2 azaldı
Sanayi üretimi aylık yüzde 6,2 azaldı Sanayi üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 6,2 oranında azalış gösterdi.
13.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Sanayi üretimimiz yüzde 8,5 arttı
Bakan Nebati: Sanayi üretimimiz yüzde 8,5 arttı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan sanayi üretimi verisini değerlendirdi. Bakan Nebati, “Küresel ölçekte ekonomik koşulların zorlaştığı haziran ayında dahi sanayi üretimimiz piyasa beklentisinin oldukça üzerinde bir gerçekleşmeyle, yıllık bazda yüzde 8,5 oranında artış kaydetmiştir. Böylece ikinci çeyrekte sanayi üretimi artışımız yüzde 9,4 olmuştur” dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Sanayi üretimi açıklandı
Sanayi üretimi açıklandı TÜİK sanayi üretimi rakamlarını açıkladı. Sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artış gösterdi. Yıllık ise yüzde 8,5 arttı
12.08.2022 Ekonomi
Türkiye için sevindiren gelişme! Hedef 3 milyon
Türkiye için sevindiren gelişme! Hedef 3 milyon Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Faal Organize Sanayi Bölgelerimizde (OSB) doluluk oranımız yaklaşık yüzde 83 seviyesinde olup bu OSB’lerde üzerinde tesis bulunan 56 bini aşkın parselde yaklaşık 2 milyon 280 bin kişiye iş imkanı sağlanmıştır. OSB’lerdeki boş parsellerin tahsisinin yapılarak inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte bu sayının 3 milyon kişiye istihdam sağlayacağımızı hedefliyoruz” dedi.
5.08.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Yatırımcılar için flaş açıklama, 3000 puan...
Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Yatırımcılar için flaş açıklama, 3000 puan... Borsa İstanbul rekor serilerine devam ediyor. Türkiye’nin ekonomik anlamdaki güçlülüğü Borsa İstanbul’daki şirketlere de pozitif yansıyor. BİST son 7 ayda yüzde 42 oranında yükseliş kaydetti. Borsa İstanbul’a kote olan şirket sayı her hafta artıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onay verdiği halka arzlarla birlikte BİST’in piyasa değeri 3 trilyon liraya yaklaşmaya başladı. Borsa İstanbul’da 3 bin puana doğru ilerleyişin devam edebileceği ve yeni rekorların gelmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor. Peki uzmanlar konuya ilişkin neler söylüyor? Yatırımcıları neler bekliyor? İşte o yorumlar...
5.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan büyüme mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan büyüme mesajı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Pandemi sonrasındaki süreçte küresel ticaretin yeniden şekillenişinde Türkiye'nin, göreli avantajlarının artmasıyla önemli bir ticaret üssü olarak konumlandığını görüyoruz" dedi.
2.08.2022 Ekonomi
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu Enflasyonla ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, mecliste Enflasyon Raporu 2022-III Bilgilendirme Toplantısı sunum konuşmasını yaptı. Kavcıoğlu, "Türkiye ekonomisi 2004 yılından bu yana ilk defa ve üst üste cari fazla vermiştir" ifadelerini kullandı. Kavcıoğlu, 2022 enflasyon tahmininin yüzde 60,4'e yükseltildiğini açıkladı.
28.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.