Samanyolu

Samanyolu

Son dakika samanyolu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan samanyolu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını samanyolu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Samanyolu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan samanyolu gelişmeleri de dahil olmak üzere 949 samanyolu haberi bulunmuştur. Tüm samanyolu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinema oyuncu Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti
Sinema oyuncu Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti Sinema oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti.
26.02.2024 Magazin
Serpil Örümcer kimdir, kaç yaşında, nereli? Arka Sokaklar dizisine konuk olan Serpil Örümcer'in çocuğu var mı?
Serpil Örümcer kimdir, kaç yaşında, nereli? Arka Sokaklar dizisine konuk olan Serpil Örümcer'in çocuğu var mı? Yeşilçam oyuncusu Serpil Örümcer Arka Sokaklar dizisine konuk oluyor. Peki, Serpil Örümcer kimdir, kaç yaşında, nereli?
16.02.2024 Magazin
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır?
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır? Işık yılı, Gökbilim alanını ilgilendiren bir kavramdır ve mesafe ölçümüdür. Yıl çağrışımı olarak algılansa dahi Işık yılı, bilinen sene sayısını değil, mesafe uzaklığını tanımlamaktadır. Yaşanılan yere bağlı olarak geliştirilen ışık yılı kavramı dünya ve Gökcisimleri arasındaki mesafeyi ölçümleme ifadesidir. 
30.01.2024 Gündem
'En soğuk yıldız' keşfedildi!  Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip
'En soğuk yıldız' keşfedildi! Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip Jüpiter ile hemen hemen aynı büyüklükte olmasına rağmen bu cüce yıldızın Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip olduğu belirlendi.
29.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı Bazı uzay olayları gözle fark edilemeyecek kadar yavaş gerçekleşiyor. Fakat bu hızlandırılmış video, bir ötegezegenin yıldızı etrafında yıllar süren yolculuğunu saniyeler içinde gözler önüne seriyor.
24.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Müthiş keşif: Saniyede 700 tur atan yıldız
Müthiş keşif: Saniyede 700 tur atan yıldız Dünyamızın 773 ışık yılı uzağında keşfedilen bir yıldız, Samanyolu’nda gözlemlenen en nadir kategorilerden birinde yer alıyor.
6.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Ya Çok Seversen Füsun Arcalı kimdir? Hatice Aslan kaç yaşında? Hatice Aslan hangi dizilerde oynadı?
Ya Çok Seversen Füsun Arcalı kimdir? Hatice Aslan kaç yaşında? Hatice Aslan hangi dizilerde oynadı? Ya Çok Seversen dizisinde Füsun Arcalı karakterini canlandıran Hatice Aslan uzun bir aradan sonra ekrana dönüyor. Kanal D'de yayınlana ve başrollerinde Kerem Bürsin ile Hafsanur Sancaktutan'ın başrolünü paylaştığı Ya Çok Seversen Füsun'u kim oynuyor? Hatice Aslan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?
6.07.2023 Televizyon
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek Twitter kullanıcıları hafta sonundan bu yana platformdaki güncellemelerle başa çıkmaya çalışıyor. Dünya, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal ağdaki kısıtlama haberlerine odaklandı. Cumartesi sabah 10'dan itibaren, ücretli kullanıcılar için doğrulanmış hesaplar başlangıçta günde 6.000 gönderi okumakla sınırlıydı, mevcut doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi ve yeni doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 300 gönderi okumakla sınırlıydı. Musk'ın tweet'lerine göre saat 15:00'e kadar bu sayılar sırasıyla 10 bin, 1 bin ve 0,5 bine yükseldi. Ancak gerçek bambaşka çıktı...
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Bilim insanları keşfetti: İşte Samanyolu’nda görülen en hızlı kaçak yıldız!
Bilim insanları keşfetti: İşte Samanyolu’nda görülen en hızlı kaçak yıldız! Samanyolu’nda altı kaçak yıldızın daha keşfedilmesiyle, bu türde şimdiye kadar tespit edilen en hızlı yıldız bulunmuş oldu.
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın'
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın' Ekranlardan bir süredir uzak olan oyuncu Nesrin Cavadzade, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Güzelliği ve fiziği ile dikkat çeken güzel oyuncu iddialı tarzıyla da sık sık gündem oluyor. Nesrin Cavadzade'nin son pozu yine olay oldu. Tamamen transparan bir elbise giyen Cavadzade, göğüslerini ise çiçeklerle kapattı.
8.05.2023 Magazin
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz' Gök bilimciler ilk kez, ölmekte olan bir yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden birini yutmasıyla ortaya çıkan ışık patlamasını gözlemledi.
7.05.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu. “Görünmez bir canavar” olarak nitelendirilen kara deliğin 20 milyon güneş ağırlığında olduğu vurgulandı.
8.04.2023 Dünya
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri! AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022 Gündem
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir?
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir? Kozmografya, bir bilim dalıdır, dünya ve uzay arasında Gökbilimi alanında yazılan Türkiye’nin ilk Uzay bilimi kitabıdır. Kozmografya, astrolojiden ayrı olup coğrafi bilgilerle de ilgilenmez, Gökbilimi, Mustafa kemal Atatürk’ ün merak konusudur ve önerisiyle 1929 yılında yazılmıştır. Yazarı Ordinaryüs Profesör Ali Yar’dır. Kozmografya kitabının benzersiz bir öyküsü de buradan başlamaktadır.
15.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Togg' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Togg' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg'un seri üretim bandından inen ilk SUV modelini kullandığı görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaştı.
3.11.2022 Siyaset
Yerli otomobil ile ilgili Bakan Varank tarih verdi!
Yerli otomobil ile ilgili Bakan Varank tarih verdi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz bugün Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız, işte 29 Ekim geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacak” dedi.
14.08.2022 Ekonomi
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir?
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? 2022 yılının ilk Ay Tutulması gerçekleşecek. Gökyüzü meraklıları bu nadir gök olayıyla ilgili detayları merak ediyor. Peki, Kanlı Ay Tutulması ne zaman, nereden görülecek? Kanlı Ay Tutulması saat kaçta? Kanlı Ay Tutulması’nın etkileri nelerdir? Kanlı Ay Tutulmasında ne olur? İşte detaylar…
15.05.2022 Gündem
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor Bilim dünyası çığır açan bir buluşa imza attı. Pek çok ülkenin ortak düzenlediği basın konferasında duyurulan haberde Samanyolu Galaksisi'nin ortasında yer alan dev kara deliğin ilk defa fotoğrafı yayınlandı. İçine aldığı her şeyi yok eden Yay A* dev bir külte çekim gücüne sahip. Bilim dünyası ona 'canavar' diyor.
12.05.2022 Dünya
İstinaf 'Futbolda Şike Kumpası' davasında verilen cezaları onadı
İstinaf 'Futbolda Şike Kumpası' davasında verilen cezaları onadı İstinaf, FETÖnün "Futbolda şike kumpası" davasında yerel mahkemenin verdiği değişen oranlardaki hapis cezasını onadı. 
29.04.2022 Gündem
Cinsel taciz skandallarından sonra Prens Andrew’e FETÖ rüşveti!
Cinsel taciz skandallarından sonra Prens Andrew’e FETÖ rüşveti! Cinsel taciz skandalları sonrası askeri unvanları geri alınan Prens Andrew’ın bir Türk’ten rüşvet aldığı iddiası İngiltere'yi sarstı. FETÖ’den tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’in İngiliz pasaportu için Prens’e 750 bin sterlin rüşvet verdiği öne sürülüyor.
2.04.2022 Dünya
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, birbirine giren üç galaksiyi görüntüledi.
19.02.2022 Dünya
Türkiye'nin aşk şarkısı belli oldu
Türkiye'nin aşk şarkısı belli oldu Araştırma şirketi Areda Survey’in bin 100 katılımcıyla gerçekleştirdiği “En sevilen Türkçe Aşk Şarkısı” araştırmasına ilişkin anketin sonucunda Kayahan’ın “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” şarkısı yüzde 17,9 oranla zirvede yerini aldı.
13.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Samanyolu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki samanyolu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.