Gazete Vatan Logo

Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek

Twitter kullanıcıları hafta sonundan bu yana platformdaki güncellemelerle başa çıkmaya çalışıyor. Dünya, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal ağdaki kısıtlama haberlerine odaklandı. Cumartesi sabah 10'dan itibaren, ücretli kullanıcılar için doğrulanmış hesaplar başlangıçta günde 6.000 gönderi okumakla sınırlıydı, mevcut doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi ve yeni doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 300 gönderi okumakla sınırlıydı. Musk'ın tweet'lerine göre saat 15:00'e kadar bu sayılar sırasıyla 10 bin, 1 bin ve 0,5 bine yükseldi. Ancak gerçek bambaşka çıktı...

Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek

Dünya Twitter'deki kullanıcıların paylaşımları görme kısıtlamasını konuşuyor. Yeni sınırlamaya göre doğrulanmamış hesap sahiplerinin, günde 600 tweet görebilmesine karar verildi.

Gelen tepkiler ile bu limit artırıldı. Sınırlamanın kalkmasını isteyen kullanıcıların ise Twitter Blue paketlerine üye olması istendi. Ancak durumun farklı bir sebebi olduğu Bloomberg tarafından duyurulan haberde yazıldı.

Twitter'ın, Elon Musk'ın sosyal ağı satın almasından sonra Google ve diğer çeşitli şirketlere ödeme yapmayı bıraktığı ve şirketin hizmetleri için Google Cloud'a ödeme yapmaya ancak yeni devam ettiği ortaya çıktı.

MUSK YALAN MI SÖYLEDİ?

Musk, Twitter hesabından şöyle dedi:

"Aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak için aşağıdaki geçici sınırları uyguladık:

Doğrulanmış hesaplar (mavi tikli, Blue abonesi olanlar) günde 6000 gönderi okumakla sınırlıdır,

Doğrulanmamış hesaplar için günde 600 gönderi,

Yeni doğrulanmamış hesaplar için 300 gönderi."

Aynı günün ilerleyen saatlerinde Elon Musk, tepkilerin üzerine limiti biraz daha esnetti ve şöyle bir açıklama yaptı:

Haberin Devamı

"Limitler yakında doğrulanmış hesaplar için 8000'e, doğrulanmamış hesaplar için 800'e ve yeni doğrulanmamış hesaplar için 400'e yükseliyor."

GERÇEK TWITTER-GOOGLE ORTAKLIĞINDA GİZLİ

Son olarak 2 Temmuz günü Elon Musk, günlük tweet görüntüleme limitinin doğrulanmış hesaplar için 10 bin, doğrulanmamış hesaplar için bin ve yeni doğrulanmamış hesaplar için ise 500'e çıktığını duyurdu. Daha sonra limit artırımına ilişkin başka bir açıklama yapılmadı.

Bloomberg'deki habere göre, duruma aşina bir kişi, Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino, ilişkinin yeniden yoluna girmesine yardımcı olduğunu söyledi. Yaccarino ve Google Cloud CEO'su Thomas Kurian arasındaki görüşmelerin de dahil olduğu görüşmelerin bir parçası olarak, iki şirket aynı zamanda reklam ve Google'ın Twitter'ın API'sini kullanmasını içerebilecek daha geniş bir ortaklık için müzakere ediyor.

Konu hakkında bilgisi olan üç kişinin tahminine göre ise Twitter, Alphabet Inc.'in Google Cloud'a yılda yaklaşık 200 milyon ila 300 milyon dolar ödeme yaptı. Sosyal medya şirketi, veri analizi ve makine öğrenimi için büyük ölçüde Google Cloud'u kullanıyor.

Haberin Devamı