Sahte Zeytinyağı

Sahte Zeytinyağı

Son dakika sahte zeytinyağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte zeytinyağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte zeytinyağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Zeytinyağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte zeytinyağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 sahte zeytinyağı haberi bulunmuştur. Tüm sahte zeytinyağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnsan sağlığını hiçe sayan işletmeye polis baskını
İnsan sağlığını hiçe sayan işletmeye polis baskını Aydın'ın İncirliova ilçesinde pamuk ve ayçiçek yağını karıştırıp paketleyen ve satışı için piyasaya süren satan işletmeye yapılan baskında piyasa değeri 2 milyon 400 bin TL olan sahte zeytinyağı ele geçirildi.
19.01.2024 Gündem
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı Kuvvetli fırtına ve yağışın ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde batan gemideki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor. Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan ve sığındığı Kdz. Ereğli Limanı'nda batan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj attığı ortaya çıktı. Bugün ilk kez bot ve dalgıçlarla gerçekleştirilen gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.
21.11.2023 Gündem
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Zeytinyağı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 80'lere kadar...
Zeytinyağı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 80'lere kadar... Zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Arılara glikoz şurubu yedirerek bal üretmek, dana etine tavuk eti karıştırmak, peynir ve tereyağına bitkisel yağ karıştırmak, kırmızı ete soya eti karıştırarak kıyma elde etmek, Antepfıstığı tozuna bezelye tozu karıştırmak, süte su katmaktan sonra yeni sahtekarlık ortaya çıktı. Zeytinyağı diyerek satıyorlar; pamukyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, soya yağı, fındık yağı gibi farklı bitkisel yağlar yediriyorlar. Katkı oranı yüzde 80’lere kadar ulaşıyor. İşte Zeytinyağı ile ilgili sağlığı tehdit eden hilelerin detayları...
27.06.2022 Gündem
Bu fotoğrafla Türkiye'de gündem olmuşlardı... Aynı şemsiye altından dünyaevine!
Bu fotoğrafla Türkiye'de gündem olmuşlardı... Aynı şemsiye altından dünyaevine! AK Parti 26’ncı dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, 9 yıl önce kendisine şemsiye tutan Samet Ateş ile dünyaevine girecek. Karaburun, milletvekili olduğu dönemde yakın korumalığını da yapan komiser Ateş’ten evlilik teklifi aldı. Çiftin nişan töreni, yarın Bursa’da yapılacak.
7.05.2022 Gündem
Sahte zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Tehlike saçıyor, ölüme neden oluyor...
Sahte zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Tehlike saçıyor, ölüme neden oluyor... Zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Merdiven altı zeytinyağları tehlike saçıyor. İçerisinde yeşil boya, zeytin esansı, pamuk yağı ve birçok tehlikeli madde tespit edilen sahte yağlar, ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Zeytinyağı uzmanı Ümmühan Tibet, ‘Yeşil zeytinyağı daha faydalıdır’ ve ‘Saf zeytinyağı donar, donmuyorsa karışıktır’ algıları yanlış. Zeytinyağı hiçbir bitkisel yağla karıştırılamaz” dedi.
7.05.2022 Gündem
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
İslahiye'de 250 kilo sahte bal ve zeytin yağı ele geçti
İslahiye'de 250 kilo sahte bal ve zeytin yağı ele geçti Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Suriyelilere ait 3 adrese zabıta tarafından polis eşliğinde düzenlenen operasyonda, bitkisel ve katkı maddelerle elde edilen 75 kilo sahte bal, 175 kilo zeytinyağı ele geçirildi.
23.03.2017 Yaşam
İslahiye'de sahte bal ve zeytinyağı operasyonu
İslahiye'de sahte bal ve zeytinyağı operasyonu GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde, bitkisel karışımlar ile elde edilen 200 kavanoz sahte bal ile 120 kilo zeytinyağı ele geçirildi. Zeytindostu Derneği Genel Başkanı Abidin Tatlı, sahte zeytinyağlarının, başka bitkilerden elde edildiğini söyledi.
2.03.2016 Yaşam
Vali'den sahte zeytinyağı uyarısı
Vali'den sahte zeytinyağı uyarısı Aydın Valisi Mustafa Malay, ''Bazı ihracatçılar zeytinyağına ucuz katkı maddeleri karıştırıyorlar. Sonrada bunu zeytinyağı diye satıyorlar'' dedi
29.09.2021 Gündem
Rakıdan sonra şimdi de sahte zeytinyağı
Rakıdan sonra şimdi de sahte zeytinyağı Rakı, şarap ve viskiden sonra şimdi de zeytinyağının sahtesi çıktı. Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, jandarmanın yaptığı operasyonda bin 100 kilogram sahte zeytinyağı ele geçirilirken, olayla alakalı 3 kişi gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
27.01.2022 Yaşam
Zeytinyağında hileye dikkat
Zeytinyağında hileye dikkat Kilis'te, zeytin hasadının tamamlanmasıyla elde edilen yağın kilosu, 45 TL'den alıcı bulurken, uzmanlar da hileli ürünlere karşı uyarıyor. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, "Dondurulan zeytinyağının dolaptan çıkarıldığında hızlıca erimesi sahte, blok şekilde erimesi ise hakiki olduğunu gösteriyor" dedi.
23.12.2021 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de!
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendi.
8.12.2021 Ekonomi
Litresi 7 bin lira olan 'propolis' yok satıyor
Litresi 7 bin lira olan 'propolis' yok satıyor Bal arıları tarafından çiçeklerin öz sıvılarından toplanan macun kıvamındaki propolis, bir dizi işlemden geçirilerek sıvılaştırıldıktan sonra litresi 7 bin liraya satılıyor. Virüslere karşı koruyan ürüne artan ilgi nedeniyle arıcılar erken açtıkları kovanlardan propolis toplamaya başladı. Uzmanlar ise koronavirüs nedeniyle talebin arttığı propolise karşı sahtecilik uyarılarında bulunuyor.
22.03.2020 Ekonomi
Saç dökülmesini yüzde 99 durduruyor
Saç dökülmesini yüzde 99 durduruyor Aile mesleği olarak bal ürünlerini vatandaşla buluşturan Nevzat Balcı, saç dökülmesi için geliştirdikleri sabun hakkında konuşarak, "Propolis sabunu insanlara yararlı olarak yüzde 99 saç dökülmesini durdurur." ifadelerini kullandı.
9.11.2019 Sağlık
Piyasadaki propolisin yüzde 90'ı sahte!
Piyasadaki propolisin yüzde 90'ı sahte! Gıda Yüksek Mühendisi ve BEE'O Kurucusu Samancı, "Dünya piyasalarındaki propolisin yüzde 90'ı sahte. Sahte ürünlerin önüne geçebilmek için tebliğ oluşturulması gerekiyor." dedi.
10.10.2019 Sağlık
Skandal ortaya çıktı!
Skandal ortaya çıktı! Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yönelik hazırlanan iddianamede skandal gerçek gün yüzüne çıktı. İddianamede, örgüt avukatlarının Adnan Oktar’ın talimatlarını tutuklu bulunan örgüt mensuplarına görüşme kabininde yazılı bir kâğıtla ilettikleri belirtildi. Ayrıca cezaevindeki örgüt şüphelilerinin itirafçı olacağından şüphelendiği kişilere baskı yaptığı ve bu kişileri örgüt avukatlarına bildirdiği ifadelere yansıdı. Avukatların itirafçı olacağını düşündüğü şüphelileri tehdit ettiği de ortaya çıktı.
21.08.2019 Gündem
Doktor Öz'den kalp sağlığı için tavsiye!
Doktor Öz'den kalp sağlığı için tavsiye! Dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, güçlü ve yakın aile bağlarının stresi azalttığını ve kalp sağlına iyi geldiğini belirtti.
8.04.2019 Sağlık
Bakan Pakdemirli: Yakında ezber bozacak bir proje açıklayacağız
Bakan Pakdemirli: Yakında ezber bozacak bir proje açıklayacağız Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yakında "Tarımda Milli Birlik" adı altında çok önemli bir proje açıklayacaklarını belirterek, "Bu proje ezber bozacak bir proje. Tüm paydaşlarla paylaştıktan sonra kamuoyuna da duyuracağız." dedi.
16.11.2018 Ekonomi
WhatsApp'tan gelen fotoğraf hayatlarını kabusa çevirdi!
WhatsApp'tan gelen fotoğraf hayatlarını kabusa çevirdi! Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan aile, dolandırıcılar tarafından düzenlenen sahte bankalar arası EFT talimatı fotoğrafı ile dolandırıldı. 27 ton zeytini 114 bin lira karşılığında satmak için anlaşan aileden dolandırıldıklarını anlayınca gözyaşlarına boğulan Fatma Şahin, 'Kendi ellerimizle zeytinlerimizi o kamyonlara sardık, gözümüzün önünde gittiler. Nereden bilirdik böyle olacağını. Biz onları çamurda karda kışta topladık, biriktirdik. Ne olur onları bize geri versinler' diye konuştu.
19.09.2018 Yaşam
O terörist etkin pişmanlık istedi
O terörist etkin pişmanlık istedi Geçen yıl Ekim ayında Muğla’nın Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerinde Jandarma ve Polis Özel Hareket ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirilmiş, 15 kişi de yakalanmıştı. Ele geçirilen PKK/KCK terör örgütünün sözde ‘Ege Yapılanması’ üyeleri Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktılar. 15 sanıklı duruşmada 3 kişi tahliye oldu.
10.05.2018 Gündem
Dr. Mehmet Öz'e şok!
Dr. Mehmet Öz'e şok! Zeytinyağı ithalatçılarını temsil eden bir ticaret grubu, Dr. Mehmet Öz'ün süpermarketlerde satılan sızma zeytinyağlarının bir çoğunun sahte olabileceğini açıklaması sebebiyle Dr. Öz'e dava açtı.
17.06.2021 Dünya
Cinsel gücü arttırıcı hap istedi, salatalık geldi
Cinsel gücü arttırıcı hap istedi, salatalık geldi Cinsel gücü arttırıcı hap sipariş ettiği firma tarafından ürün yerine salatalık kargolanan erkekler, durumu açıklayamadığı için dolandırıcılar tarafından resmen soyuluyor.
19.11.2015 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Zeytinyağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte zeytinyağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.