Zeytinyağı

Zeytinyağı

Son dakika zeytinyağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zeytinyağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zeytinyağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zeytinyağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zeytinyağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.847 zeytinyağı haberi bulunmuştur. Tüm zeytinyağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Kulak kirini bunlar tetikliyor: Zeytinyağı ve su karışım sadece bir çözüm! İşte kulak temizliği yöntemleri
Kulak kirini bunlar tetikliyor: Zeytinyağı ve su karışım sadece bir çözüm! İşte kulak temizliği yöntemleri Kulak kiri makul miktarda olduğu takdirde kanalları enfeksiyonlara karşı korunmada yardımcı olur. Ancak kulakları temizlemek için kullanılan pamuklu çubuk temizlik yerine aslında zarar veriyor. Bunun yerine kulakların temiz kalmasını sağlayan birçok basit ve sağlıklı yol var.
27.03.2024 Yaşam
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Prof. Dr. Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor! Zeytinyağı içmek faydalı
Prof. Dr. Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor! Zeytinyağı içmek faydalı Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor. Kendisinin de sıklıkla önerdiği zeytinyağının çok faydaları var. Sağlıklı yaşam için organlara inanılmaz faydaları kanıtlanmış durumda. Cilt güzelliğine ek olarak işte zeytinyağının faydaları...
17.03.2024 Yaşam
Yöresel ürün hilesine darbe! AVM'de ortaya çıktı, bakanlık harekete geçti
Yöresel ürün hilesine darbe! AVM'de ortaya çıktı, bakanlık harekete geçti Tarım Bakanlığı yöresel ürün hilesine geçit vermedi. Gıda kontrollerini artıran bakanlık, etiketsiz satılan toplam 717 kilo sucuk, 332 kilo peynir ve 308 kilo tereyağına el koydu
16.03.2024 Gündem
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 arttı! Hedef 200 milyon dolar
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 arttı! Hedef 200 milyon dolar Türkiye, 2023/24 sezonunun ilk 4 aylık döneminde sofralık zeytin ihracatını yüzde 21'lik artışla 61 milyon dolardan 73,7 milyon dolara taşırken, Türkiye'nin sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 değerlendi. Sektör, 2023/24 sezonu sonunda ihracatta 200 milyon doları aşmayı hedefliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk Milliyet Arkeoloji Dergisi, 2023 yılında yaşanan deprem felaketin yıl dönümünde, bu ay okurlarına Hatay özel sayısını sunuyor
17.02.2024 Gündem
Zeytinyağını aç karnına tüketince ne olur? Uzmanı tüyoyu verdi: Bir daha yorgun hissetmeyeceksiniz!
Zeytinyağını aç karnına tüketince ne olur? Uzmanı tüyoyu verdi: Bir daha yorgun hissetmeyeceksiniz! Zeytinyağını salatalara, yemeklere koymak alışkanlığı ülkemizde yavaş yavaş oturmaya başladı. Ancak zeytinyağı başlı başına bir besindir. Dolayısıyla onu aç karnına tüketmek de vücut adına olumlu sonuçlar verebilir. İşte aç karnına zeytinyağı tüketilince yaşanan değişimler...
13.02.2024 Yaşam
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu!
Tereyağı yerine kullanılan yağlar... En az onun kadar doğal ve şifa deposu! Mis gibi böreklere, pilavlara ve tatlılara konulan tereyağının fiyatı şu sıralar altından farksız. Hayvansal gıdalardan uzak durmak isteyenler tereyağına alternatif aramaya başladı. İşte tereyağı yerine kullanabileceğiniz şifa deposu yağlar...
5.02.2024 Yaşam
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
İnsan sağlığını hiçe sayan işletmeye polis baskını
İnsan sağlığını hiçe sayan işletmeye polis baskını Aydın'ın İncirliova ilçesinde pamuk ve ayçiçek yağını karıştırıp paketleyen ve satışı için piyasaya süren satan işletmeye yapılan baskında piyasa değeri 2 milyon 400 bin TL olan sahte zeytinyağı ele geçirildi.
19.01.2024 Gündem
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Aradığınız ağrı kesici şurup tarifi: Sadece iki malzeme: Birkaç saat sonra nefes alış verişiniz değişecek!
Aradığınız ağrı kesici şurup tarifi: Sadece iki malzeme: Birkaç saat sonra nefes alış verişiniz değişecek! Ağrı kesici şurup tarifi sizi solunum yolu rahatsızlıklarından kurtarabilir. Zencefil ve zeytinyağı ikilisinin oluşturduğu bu şurup birkaç saat içerisinde etkisini gösteriyor.
11.01.2024 Yaşam
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.
8.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İsilik, ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için genel olarak bebeklerde görülen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilmektedir. Sıcak ve nemli havalarda ter bezlerinin tıkanması sonucunda gelişen bir cilt rahatsızlığı olarak ifade edilebilir. Sıcak ve güneşli günlerde sıklıkla rastlanılan bir cilt rahatsızlığı olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. 
3.01.2024 Sağlık
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zeytinyağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zeytinyağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.