Sahte Rapor

Sahte Rapor

Son dakika sahte rapor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte rapor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte rapor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Rapor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte rapor gelişmeleri de dahil olmak üzere 585 sahte rapor haberi bulunmuştur. Tüm sahte rapor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı Kocaeli'de iddiaya göre, malulen emekli olmak, ÖTV muafiyetli araç almak veya engelli raporu almak isteyen onlarca şüpheli sahte rapora başvurdu. Polisin operasyonuyla çökertilen çeteden, aralarında doktorlarında bulunduğu 22 örgüt üyesi, 4 örgüt lideri olmak üzere toplam 182 şüphelinin yargılanması devam ediyor.
15.04.2024 Gündem
Büyükçekmece belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 22 gözaltı
Büyükçekmece belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 22 gözaltı Büyükçekmece Belediyesi’ne düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak’ın da bulunduğu 22 kişi, sahte raporlar düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.
18.01.2024 Gündem
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasından tahliye kararı!
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasından tahliye kararı! 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili H.K.G.'nin 2012 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden yaşını büyük göstermek için alınan 'sahte kemik yaşı tespit' raporu ile ilgili 3'ü doktor 7 şüpheli ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme davanın tek tutuklu sanığı olan Mehmet Emin Marankoz'un tahliyesine karar verdi.
11.09.2023 Gündem
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi!
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi! Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
26.03.2023 Çalışan Hakları
18 ilde sahte engelli raporu operasyonu!  21 kişi tutuklandı
18 ilde sahte engelli raporu operasyonu! 21 kişi tutuklandı İzmir merkezli 18 ilde sahte engelli raporu hazırladığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 51 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 51 şüpheliden 21'i tutuklanırken, 8'i savcılık ifadesinin ardından 22'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. tutuklular arasında doktor olmadığı öğrenildi. Öte yandan, suç örgütü üyelerinin, göstermelik danışmanlık şirketi açtıkları ve burada sahte rapor alacak kişilerle anlaştıkları ortaya çıktı.
21.01.2023 Gündem
Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı! Şoke eden ‘joker’ detayı
Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı! Şoke eden ‘joker’ detayı Erken emeklilik, ÖTV indirimi ve ücretsiz ulaşım kartı imkanı sağlıyorlar, sahte engelli raporu almak için , doktorları yanlış yönlendirdiler. Kamu hastaneleri ile bazı özel hastanelerdeki kayıt sistemi üzerinden yapılan akılalmaz sahtekarlığın detayları ifşa oldu. Şüphelilerin rapor alabilmek için kullandığı 'joker'ler şoke ederken, olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.
20.01.2023 Yaşam
Sahte engelli raporu hazırlayan suç örgütüne operasyon
Sahte engelli raporu hazırlayan suç örgütüne operasyon İzmir merkezli 18 ilde, sahte engelli raporu hazırladığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı.
17.01.2023 Haber
Erken emeklilik, ÖTV indirimi ve ücretsiz ulaşım kartı! Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı
Erken emeklilik, ÖTV indirimi ve ücretsiz ulaşım kartı! Sahte engelli raporu skandalı ortaya çıktı Erken emeklilik, ÖTV indirimi ve ücretsiz ulaşım kartı imkanı sağlıyorlar, sahte engelli raporu almak için , doktorları yanlış yönlendirdiler. Kamu hastaneleri ile bazı özel hastanelerdeki kayıt sistemi üzerinden yapılan akılalmaz sahtekarlığın detayları ifşa oldu. Şüphelilerin rapor alabilmek kullandığı 'joker'ler ise şoke etti.
17.01.2023 Gündem
SGK duyurdu: 263 TL banka hesaplarına yatırılıyor! Online başvuru yapılıyor
SGK duyurdu: 263 TL banka hesaplarına yatırılıyor! Online başvuru yapılıyor SGK son dakika açıkladı. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. İnternet üzerinden başvuru yapılıyor. Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, 1 Temmuzda yapılan değişikle yetişkin ve çocuk hasta alt bezi ücretlerinin bizzat hasta ya da hasta yakınının hesabına yatırıldığını belirterek, Eski sistem hakkında bazı yakınmalar vardı. Bazı reçetelerin eksik karşılandığı ya da sahte rapor kullanıldığı iddia ediliyordu. Kurumun yaptığı değişiklikle bu iddialar ortadan kalktı dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! Bir yıl süresi var! İndirim hakkı...
Araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! Bir yıl süresi var! İndirim hakkı... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Pandeminin etkileri nedeniyle hâlâ sıfır araç bulmakta sıkıntı yaşayan tüketiciler mecburen ikinci el araçlara yöneliyorlar. İkinci el araçlara sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlar istenirken, “hasarlı” hatta “pert kaydı” olan araçlar, kötü niyetli kişiler tarafından “sıfır” ya da “hasarsız” diye satılabiliyor. Bilmeden ayıplı otomobil alan vatandaşları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Borçlar Kanunu koruyor. “Sözleşmeden dönme, aracın ayıpsız mislini isteme, ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, ücretsiz onarım isteme” haklarınızdan birini kullanabilir, ayrıca uğradığınız zararın tazminini talep edebilirsiniz. İşte ikinci el araba alacak milyonlarca vatandaşın bilmesi gereken detaylar...
13.06.2022 Ekonomi
Hastane hastane gezip hastalıklı kan vermiş! Şeker Dede yakalandı
Hastane hastane gezip hastalıklı kan vermiş! Şeker Dede yakalandı Ankara merkezli 3 ilde yapılan operasyonda engeli bulunmayan kişilere para karşılığında sahte rapor çıkartan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 10 bin lira karşılığında sahte rapor çıkartan 21 kişi gözaltına alındı.
20.05.2022 Yaşam
İstanbul'da gece kulübünde kanlı kavga! 1 ölü, 2 yaralı
İstanbul'da gece kulübünde kanlı kavga! 1 ölü, 2 yaralı  İstanbul Şişli’de, gece kulübünde, çalışanlar ile müşteriler arasında kavga çıktı. Kavganın ardından mekandan kovulan 5 kişi, silahla geldikleri gece kulübünde ateş açtı. Gece kulübü çalışanı 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise yaralandı.
25.03.2022 Yaşam
Tarihi Kral Yolu deniz çekilince ortaya çıktı! '15 gün açık kalıyor'
Tarihi Kral Yolu deniz çekilince ortaya çıktı! '15 gün açık kalıyor' Muğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz suyunun çekilmesiyle 3 bin 500 yıllık Myndos kentine giden Kral Yolu, gün yüzüne çıkarken, dronla havadan görüntülendi.
25.03.2022 Yaşam
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor!
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor! Aydın emniyeti tarafından düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 36 kişiden, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız dahil 4 kişi tutuklandı. Yıldız'ın, polis ekiplerince durdurulan otomobilde bulunan ve 18'inci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, heykeltıraş Donatello'nun 'Davut' heykeline 'sahte' raporu verdiği ancak Ege Üniversitesi'ndeki inceleme sonrası orijinal olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan polis memuru Muhammet Dağ da ifadesinde, heykeli müze müdürü adına satmak için müşteri aradığını itiraf etti.
25.03.2022 Yaşam
Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar gözaltına alındı! İtirafçı olup herkesi yaktı
Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar gözaltına alındı! İtirafçı olup herkesi yaktı Ankara’da düzenlenen sahte rapor çetesi operasyonunda çete lideri Veli E., itirafçı olup 300 sayfalık ifade verdi. Buna göre çete 4 özel tıp merkeziyle çalıştı. Çete 10 günlük rapor için 1250 lira, 30 günlük rapor için ise 3-5 bin lira aldı. Binlerce kişiye sahte iş göremezlik, engelli ve heyet raporu hazırlandı.
21.03.2022 Gündem
'Usulsüz sağlık raporu' çetesine operasyon: 17 gözaltı
'Usulsüz sağlık raporu' çetesine operasyon: 17 gözaltı Ankara'da, sağlıklı kişilere rüşvet karşılığında usulsüz sağlık raporu hazırlayan, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.
25.02.2022 Yaşam
Didem Şener kimdir? Twitch yayıncısı Didem Şener hastalık bahanesiyle topladığı parayla silikon taktırdı!
Didem Şener kimdir? Twitch yayıncısı Didem Şener hastalık bahanesiyle topladığı parayla silikon taktırdı! Twitch yayınlarıyla tanınan Didem Şener, bir yıl önce ‘Göğsümden kist ameliyatı olacağım’ diye topladığı parayla göğüslerine silikon taktırdı. Tepki çeken olay ardından gözler Didem Şener hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Didem Şener kimdir?
2.11.2021 Gündem
Memuriyet, engelli maaşı... Akılalmaz olay! İdrar çetesi çökertildi!
Memuriyet, engelli maaşı... Akılalmaz olay! İdrar çetesi çökertildi! Kamuda iş imkanı ve engeli maaşına kadar birçok imkanlardan faydalanıyorlardı. İdrar çetesi şok etti. Herhangi bir hastalığı olmayan şahıslara, gerçek hasta olan kişilerin kan ve idrar tetkiklerini kullanarak, para karşılığında engelli raporu çıkartan, 23 şüpheli hakkında dava açıldı. Şüphelilerin çıkarttıkları raporları kullanarak, kamu kurumlarına engelli kontenjanında işe girdikleri, engelli maaşı aldıkları, devletin her türlü imkanında faydalandıkları belirtildi. Şüphelilerden Songül T., ifadesinde, başka şahıslara ait idrarın bulunduğu bidona, kendisine ait barkodun yapıştırıldığını “tahlile bu idrarı vereceksin” denildiğini söyledi.
22.10.2021 Yaşam
28 ilde dev operasyon! Sahte rapor, recete, PCR testi, yerine sınava girme ve dahası...
28 ilde dev operasyon! Sahte rapor, recete, PCR testi, yerine sınava girme ve dahası... Operasyon, sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyen, dublör kullanarak başkasının yerine sınava girenler gibi nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilenlere yönelik düzenlendi.
12.10.2021 Yaşam
Sahte raporla komşusunun dairelerini sattı
Sahte raporla komşusunun dairelerini sattı Bakımını üstlendiği Alzheimer hastası komşusu Hatice Gülsün Kınal’ın Teşvikiye’deki dairesini aile hekiminden aldığı sahte raporla satan S.A., eşi, oğlu ve aile hekimiyle birlikte gözaltına alındı.
13.11.2020 Yaşam
SGK'dan flaş karar! İkinci bir talimata kadar...
SGK'dan flaş karar! İkinci bir talimata kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) birçok vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bir karara imza attı. İkinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecek. Corona virüs salgını sonrası alınan bu karar ile 2014 yılına geri dönülmüş oldu. Artık engelli raporuyla emekli olanlar hastaneye gitmek zorunda kalmayacak.
5.10.2020 Ekonomi
FETÖ'nün Kuleli yapılanması: Gülen ve 19 doktor hakkında fezleke hazırlandı
FETÖ'nün Kuleli yapılanması: Gülen ve 19 doktor hakkında fezleke hazırlandı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sahte rapor düzenleyerek FETÖ/PDY mensubu olmayan öğrencilerin Kuleli Askeri Lisesi'ne girişine engel olan doktorlar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
6.05.2020 Gündem
Dev operasyon: 3 milyon TL'lik vurgun yapmışlar
Dev operasyon: 3 milyon TL'lik vurgun yapmışlar İstanbul merkezli 10 ilde sahte engelli raporu çıkaran ve resmi belgede sahtecilik yapan çeteye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 103 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
14.01.2020 Gündem
Son dakika: Usulsüz engelli raporu operasyonu: Çok sayıda gözaltı var...
Son dakika: Usulsüz engelli raporu operasyonu: Çok sayıda gözaltı var... İstanbul merkezli 10 ilde, erken emeklilik, ÖTV indirimi gibi benzeri hususlarda sahte evrak düzenleyip 'engelli raporu' çıkardıkları kişilerden 5 ile 15 bin lira para alarak, devleti 3 milyon lira zarara uğratan çeteye yönelik operasyonda gözaltı sayısı 106’ya çıktı. Firari 8 kişinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.
14.01.2020 Gündem
Ankara'da 'sahte rapor' operasyonu! 95 gözlatı...
Ankara'da 'sahte rapor' operasyonu! 95 gözlatı... Ankara'da mali şube ekiplerince, usülsüz şekilde engelli raporu çıkartılmasını sağladığı belirlenen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 95 şüpheli yakalandı.
10.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Rapor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte rapor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.