Sağlıkçı

Sağlıkçı

Son dakika sağlıkçı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlıkçı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlıkçı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlıkçı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlıkçı gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 sağlıkçı haberi bulunmuştur. Tüm sağlıkçı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı Şanlıurda'da ceza infaz kurumunda tutuklu olan dayısı M.K.'nın işlemlerini hızlandırıp tekrar mahkemeye çıkması için kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Alper Pars, Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde yakalanırken, dikkat çeken bir itiraf da geldi.
29.11.2023 Gündem
Isparta'da feci kaza! 1 ölü, başhekim ile 3 sağlıkçı yaralı
Isparta'da feci kaza! 1 ölü, başhekim ile 3 sağlıkçı yaralı Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada Uluborlu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli memur Feyzullah Canbaş (30) hayatını kaybederken, Uluborlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emre Ruhi Göçmen'in de aralarında bulunduğu 4 sağlıkçı yaralandı.
29.11.2023 Gündem
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı İzmir'de Suriyeli bir ailenin 3 gün önce doğan bebeğini hastaneden kaçırdığı belirlenip, gözaltına alınan S.G. (51) isimli kadın, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.G.'nin polisteki ifadesinde, çocuk sahibi olamadığı için özlem duyup, böyle bir suç işlediğini belirtip, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
28.09.2023 Gündem
Bakan Koca'dan Suriyeli sağlıkçı istihdamı iddiasına ilişkin flaş açıklama
Bakan Koca'dan Suriyeli sağlıkçı istihdamı iddiasına ilişkin flaş açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İki yıl önce, göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir" ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Nehir Karakuş tepkilere isyan etti: Benim iyileşmeye hakkım yok mu?
Nehir Karakuş tepkilere isyan etti: Benim iyileşmeye hakkım yok mu? 6 Şubat’taki depremde tüm ailesini ve yakınlarını kaybeden 23 yaşındaki Nehir Karakuş, ailesinin ölümünden 6 ay sonra tatile gitti diye sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaştı. Karakuş, kendisini eleştirenlere isyan edip, “Neden tatil yapıyorsun, böyle yas mı tutulur? diye onlarca yorum aldım. İyileşmeye çalışıyorum. Ancak bazı insanlar acıyla beslenmeyi seviyor. İstiyorlar ki ben her gün ağlayayım” dedi.
30.06.2023 Yaşam
Yıldız Su altı yıl önce gözünü kaybetmişti... Mahkemeden milyonluk tazminat kararı
Yıldız Su altı yıl önce gözünü kaybetmişti... Mahkemeden milyonluk tazminat kararı İstanbul Eyüpsultan’da 1 Ağustos 2017 günü kalabalık bir grup, askere gidecek arkadaşlarını uğurlamak için asker eğlencesi düzenledi.
30.06.2023 Yaşam
Kanada sağlıkçı göçmen arıyor! Başvurular kolaylaştırıldı
Kanada sağlıkçı göçmen arıyor! Başvurular kolaylaştırıldı Kanada, 2017-2022 yılları arasında sağlık sektöründe çalışmak üzere 21 bin 656 göçmen aldı.
30.06.2023 Dünya
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
Sağlıkçı ailenin yeni yaşam hayali yarım kaldı: 4 ölü, 1 yaralı
Sağlıkçı ailenin yeni yaşam hayali yarım kaldı: 4 ölü, 1 yaralı Muğla'da aynı hastanede görev yaptığı karısını, yeni görev yeri olan Manisa'ya götürmek üzere yola çıkan sağlıkçının otomobili, kontrolden çıkan tırın altında ezildi. Sağlıkçı anne - baba ve iki kızlarının hayatını kaybettiği kazanın ardından, kendilerine yeni bir yaşam kurmayı planlayan ailenin hayalleri yarım kaldı.
24.05.2023 Yaşam
Tam bir şifa deposu: Doğunun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı
Tam bir şifa deposu: Doğunun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı Birçok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan 'doğunun muzu' diye adlandırılan 'ışkın', Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.
2.05.2023 Ekonomi
İstanbul İtfaiyesi'nin hem sporcu, hem sağlıkçı tek kadın şoförü
İstanbul İtfaiyesi'nin hem sporcu, hem sağlıkçı tek kadın şoförü Acil Tıp Teknisyeni olmak için eğitimini tamamlayarak diploma alan ve sporcu kimliğiyle dikkat çeken 24 yaşındaki Ceyda Cırık, 2 yıl önce İstanbul İtfaiye'sinde görevine başladı. Dünyanın farklı ülkelerinden birçok itfaiyecinin katıldığı uluslararası spor yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Cırık, şimdi İstanbul sokaklarında itfaiye aracının direksiyonuna geçerek görevden göreve koşuyor. Sağlıkçı ve sporcu kimliğiyle de dikkat çeken Cırık, " Türk kadını olarak yapamayacağımız hiçbir şey yok." diyor.
9.04.2023 Vatan TV
Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Yeni sahte doktor böyle yakalandı
Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Yeni sahte doktor böyle yakalandı Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, 25 Ekim günü tutuklanmıştı. Öte yandan Mersin'de bir hastanede yeni bir sahte doktor olayı yaşandı. İşte tüm detaylar...
14.12.2022 Yaşam
Okulda akran dehşeti! 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
Okulda akran dehşeti! 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu Ataşehir'de ortaokul öğrencisi 10 yaşındaki Ö.M. sınıf arkadaşları tarafından darbedildi. Vücudunda kırıklar oluşan 10 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı. Aile şikayette bulunurken anne Deniz M. "Kızım 2 doktor tarafından muayene edilip, parmağının kırıldığı, saçlarının koparıldığı, dizlerinin kanlar içerisinde olduğu rapor edildi. Müdür bana, 'Sizin zararınız neyse karşılayalım' diyor. Yasal yollarla adaleti arayacağım. Çocuğumun psikolojisi bozuldu" diye konuştu.
11.11.2022 Yaşam
29 Ekim kutlamalarında alevli gösteri yaptı; kendini yaktı
29 Ekim kutlamalarında alevli gösteri yaptı; kendini yaktı Ankara'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Atlantik Sirk' adlı bir gösteri grubu, çocuklar için alev gösterisi yaptı. Gösteriyi yapan kişi sahnede kendini yakarken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 
29.10.2022 Yaşam
Eşini ve çocuğunu öldüren saldırgan yakalanacağını anlayınca intihar etti
Eşini ve çocuğunu öldüren saldırgan yakalanacağını anlayınca intihar etti Başkentte eşiyle boşanma aşamasında olduğu iddia edilen bir şahıs, gizlice girdiği evdeki eşini ile çocuğunu silah ve bıçakla öldürdü. Memleketi Konya’ya kaçtığı esnada yakalanacağını anlayan saldırgan şahıs intihar etti. Korkunç olaya şahit olan mahalle sakinleri ise dehşete düşüren o anları anlattı.
8.10.2022 Gündem
Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 2'si sağlıkçı 8 yaralı
Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 2'si sağlıkçı 8 yaralı Antalya'nın Alanya ilçesinde, hasta taşınan ambulans ile kamyonetin çarpıştığı kazada, 2'si sağlık çalışanı 8 kişi yaralandı.
22.09.2022 Yaşam
Anne- kız; doktor, hemşire ve güvenlik görevlisine saldırdı
Anne- kız; doktor, hemşire ve güvenlik görevlisine saldırdı Yalova'da panik atak geçirdiği gerekçesiyle hastaneye giden Tülay Çiftçi (44), kendisine serum takmayan doktor ile hemşire ve güvenlik görevlisini, kızı Sinem Çiftçi (19) ile birlikte darbetti. Bu anlar, güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
12.09.2022 Yaşam
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi! Kim ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı
Sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi! Kim ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı Sağlık çalışanı binlerce vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Doktor, hemşire, uzman hekim ve asistan maaşlarına zam geliyor. 'Ek Ödeme Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılan değişikliklerde detaylar ortaya çıktı. Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Yönetmelik dili hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme, her ayın 15’inde yapılacak” dedi. Yönetmelikle birlikte alınacak maaşlar da merak konusu oldu. Peki hangi sağlıkçı ne kadar ödeme alacak? Tek tek açıklandı...
12.08.2022 Çalışma Hayatı
Şehit Sözleşmeli Er Otal, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Sözleşmeli Er Otal, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde üs bölgesine açılan ateş sonucu şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal (24), memleketi Kırıkkalenin Keskin ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Şehidin kardeşi Mustafa Otal (22) ağabeyini asker selamı ile uğurladı.
27.07.2022 Gündem
Selahattin Çelik kimdir, nasıl öldü? Selahattin Çelik olayı nedir?
Selahattin Çelik kimdir, nasıl öldü? Selahattin Çelik olayı nedir? Ataşehir’de yabancı uyruklu mülteciler tarafından saldırıya uğrayarak kaçmaya çalıştığı esnada otomobilin çarpmasıyla Selahattin Çelik’in hayatını kaybettiği olayla ilgili Başsavcılık harekete geçti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söz konusu gelişmenin ardından “Selahattin Çelik kimdir, nasıl öldü? Selahattin Çelik olayı nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.06.2022 Yaşam
Erken emeklilik imkanı! İşçi, memur, kadın, erkek fark etmiyor! Tarih öne çekiliyor
Erken emeklilik imkanı! İşçi, memur, kadın, erkek fark etmiyor! Tarih öne çekiliyor Erken emeklilik fırsatı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı fark etmiyor. Hem kadınlar hem de erkekler yararlanabiliyor. Emeklilik tarihi öne çekiliyor. Pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını arıyor. Erken emekli olmak bazı şartları taşıyanlar için hayal olmaktan çıkıyor. Gerekli koşulları taşıyan ve müracaatta bulunanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Ancak pek çok çalışan haberdar değil. Örneğin kadınların 6 yıla kadar erken emeklilik imkanı bulunuyor. Erkek çalışanlar 1 yıllık askerlik borçlanmasından yararlanabiliyor. Engelli vatandaşların emekliliği için ise 1800 gün prim ödenmiş olması yeterli oluyor. İşte erken emeklilik ile ilgili tüm detaylar...
2.05.2022 Emekli
Rezidansın otoparkında 8 yaşındaki yeğenini ezmişti! Eymen terk edilme korkusuyla kapı koluna tutunmuş
Rezidansın otoparkında 8 yaşındaki yeğenini ezmişti! Eymen terk edilme korkusuyla kapı koluna tutunmuş İzmir'deki bir rezidansın otoparkında halası Zerrin Akça'nın (42) kullandığı cipin altında kalan 8 yaşındaki Kutsal Hazar Eymen Kara'nın ölümüyle ilgili açılan davaya devam edildi. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, kazanın sürücünün dikkatli ve kontrollü davranışı ile önlenebilecek bir kaza olduğu, Eymen'in ise kazanın oluşumunda kusurunun olmadığı bilgisi yer aldı. Daha önce elinin kapıya sıkıştığı belirtilen Eymen’in, raporda, terk edilme korkusu nedeniyle kapı koluna tutunduğu, bu sırada hızlanan araçla birlikte koşup sürüklendiği belirtildi.
29.03.2022 Yaşam
14 Mart Tıp Bayramı mesajları! Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili güzel kutlama mesajları, sözleri 2022
14 Mart Tıp Bayramı mesajları! Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili güzel kutlama mesajları, sözleri 2022 Sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı ile onurlandırılırken, sağlıkçı yakınları onların Tıp Bayramını kutlamak için 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili sözleri ve mesajları araştırıyor.  II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğinden bugün tarihe tıp bayramı olacak geçti. Biz de bugüne özel Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili mesajlar, kutlama sözleri derledik. İşte 14 Mart Tıp Bayramı mesajları…
14.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıkçı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlıkçı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.