Robotik

Robotik

Son dakika robotik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan robotik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını robotik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Robotik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan robotik gelişmeleri de dahil olmak üzere 816 robotik haberi bulunmuştur. Tüm robotik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalı
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Gündem
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara aktarmaya başladık. Bu kapsamda 2.7 milyar lira yaşlı, 2.1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4.8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” dedi.
8.07.2024Ekonomi
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
4.07.2024Gündem
Gaziantep GASMEK'te bu yıl 60 farklı branşta 12 bin genç ve çocuk eğitimlerden yararlanacak
Gaziantep GASMEK'te bu yıl 60 farklı branşta 12 bin genç ve çocuk eğitimlerden yararlanacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), yaz tatili döneminde öğrencilerin kişisel gelişimine yönelik hazırladığı kurslarla eğitimler veriyor.
2.07.2024Gaziantep
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecek
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecekDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
29.06.2024Gündem
Horoz Lojistik halka arz oluyor
Horoz Lojistik halka arz oluyorLojistik şirketi Horoz Lojistik’in halka arzı SPK tarafından onaylandı. Planlanan halka arz ile şirketin ek satış dahil yüzde 27,19’nun halka açık paylardan oluşmasının beklendiği açıklandı. Talep toplama tarihlerinin ise 29-30-31 Mayıs 2024 olarak belirlendiği duyuruldu.
29.05.2024Ekonomi
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergilediler
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergiledilerGaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında geliştirdikleri projeleri, Bedreddin Ayni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açtıkları stantla sergiledi.
20.05.2024Gaziantep
Kozan'da Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda robotik kodlama sınıfı açıldı! Kurdelesi kesildi
Kozan'da Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda robotik kodlama sınıfı açıldı! Kurdelesi kesildiAdana'nın Kozan ilçesinde Şehit Suat Ocak ilkokulunda robotik kodlama sınıfı açıldı.
16.05.2024Adana
Karaisalı’da robotik kodlama ve yazılım etkinliği
Karaisalı’da robotik kodlama ve yazılım etkinliğiAdana'nın Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede Robotik Kodlama Ve Yazılım etkinliği gerçekleştirildi.
15.05.2024Adana
Obez hastalarda da uygulanabiliyor! Uzmanı açıkladı: Haftalarca beklemeye gerek yok
Obez hastalarda da uygulanabiliyor! Uzmanı açıkladı: Haftalarca beklemeye gerek yokTeknolojideki gelişmelerle birlikte, minimal invaziv cerrahi yöntemlerin önemi artıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nazlı Topfedaisi Özkan, bu yöntemlerin detaylarını açıklayarak, hastaların minimal kesilerle estetik açıdan daha iyi iyileşme sağladığını belirtti. Laparoskopi, histeroskopi ve robotik cerrahi gibi tekniklerin hastaların daha kısa sürede iyileşmesini ve günlük hayata dönmesini sağladığını da söyleyen Özkan, özellikle obez ve fazla kilolu hastalar için minimal invaziv yöntemlerin daha avantajlı olduğunu vurguladı. Ancak her hasta ve her tıbbi problem benzersiz olduğundan, cerrahi seçeneklerin doktorla görüşülerek belirlenmesinin de önemine dikkat çekti.
12.05.2024Yaşam
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi! Listede 50 şehir yer aldı
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi! Listede 50 şehir yer aldıDünyanın En Zengin Şehirleri Raporu'nda New York City 1’inci sıradaki yerini korumayı sürdürüyor. Listede yer alan ilk 50 şehir arasında Amerika 11 şehriyle ülke olarak başı çekiyor.
8.05.2024Ekonomi
Bakan Kacır'dan KOBİ'lere müjde: 300 milyon avroluk finansmanı sunuyoruz
Bakan Kacır'dan KOBİ'lere müjde: 300 milyon avroluk finansmanı sunuyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "300 milyon avroluk bir finansmanı; dijital dönüşüm ve olgunluk değerlendirme analizi gerçekleştirerek, dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ'lerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
30.04.2024Ekonomi
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli olduÜniversitelerde toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı olmak üzere 71 program açılacağını belirten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında açılacak yeni program ve bölümleri duyurdu.
30.04.2024Gündem
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldürUluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024Gündem
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştüNational Aeronautics and Space Administration (NASA), geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida'da eyaletinde bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu açıkladı.
16.04.2024Gündem
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliği
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliğiPrometeon Türkiye, TEGV’in Ateşböceği Öğrenim Birimi Tır’larının lastik tedarikçisi olarak anlamlı bir iş birliğine imza attı.
29.03.2024Vitrin
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacakTürkiye'nin ilk yerli ve milli muharip uçağı Kaan'ın kaska entegre görüntüleme sistemi Tulgar, Kaan pilotlarının adeta gözü olacak. CNN Türk ekibi, sistemin üretildiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki ASELSAN tesislerini ziyaret etti.
27.03.2024Ekonomi
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyorMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.
25.03.2024Gündem
Rusya'da terör saldırı şoku! Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı
Rusya'da terör saldırı şoku! Yakalanan 4 şüpheli tutuklandıRusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Konser Salonu’na yönelik terör saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanan 4 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin 1 ay 28 gün süreyle tutuklu kalacağı ifade edildi.
25.03.2024Dünya
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesiSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024Gündem
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandıDenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024Vitrin
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024Ekonomi
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleriÜniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Robotik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki robotik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.