Rinoplasti

Rinoplasti

Son dakika Rinoplasti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rinoplasti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rinoplasti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rinoplasti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rinoplasti gelişmeleri de dahil olmak üzere 89 rinoplasti haberi bulunmuştur. Tüm rinoplasti haberleri aşağıda listelenmiştir.
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyledi.
3.01.2024 Sağlık
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi….
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi…. Günümüzde burun estetiği yaptıranların sayısı bir hayli arttı. Çoğu kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için bıçak altına yatıyor. Belirli bir kesim de sadece güzel görünmek için değil sağlık için ameliyat oluyor. Doğru nefes alamıyorsak, nefes alırken zorlanıyorsak, gün içinde iyi uyuyamadığımız için yorgun uyanıyorsak bir doktora görünmeniz gerekebilir.
5.08.2023 Sağlık
Estetik işlem yaptıranlar dikkat! Onay formlarını okumadan imzalamayın
Estetik işlem yaptıranlar dikkat! Onay formlarını okumadan imzalamayın Estetik operasyonlar ülkemizde oldukça yaygınlaşmış durumda. Öncesinde doktorla yapılan görüşmelerin ardından işlem belirlenen tarihte gerçekleştiriliyor. Ancak sonrasında kişiler ortaya çıkan sonuçtan memnun kalmayabiliyor, işlem sağlıksal anlamda daha kötü sonuçlara sebep olabiliyor ve bu durumlar hukuki sorunları da beraberinde getirebiliyor. Peki sonuçtan memnun kalmayan kişiler nasıl bir yol izleyebilir? İşte uzman isimlerden önemli detaylar...
20.04.2023 Gündem
Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi?
Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi? Dr. Noyan Süalp, günümüzde sıklıkla tercih edilen burun dolgusunun tüm merak edilenlerini sizler için anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
8.08.2022 Sağlık
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat!
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat! Kulak Burun Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Kibar ultrasonik rinoplasti ameliyatları hakkında bilgiler verdi.
7.06.2022 Sağlık
Rinoplasti sonrası bakım nasıl olmalıdır?
Rinoplasti sonrası bakım nasıl olmalıdır? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti ve ameliyat sonrasındaki bakımının nasıl olması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
20.05.2022 Sağlık
Rinoplasti sonrası bakım nasıl olmalıdır?
Rinoplasti sonrası bakım nasıl olmalıdır? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti ve ameliyat sonrasındaki bakımının nasıl olması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
20.05.2022 Sağlık
Genç bir yüze kavuşmak için hangi işlemleri tercih etmeliyiz?
Genç bir yüze kavuşmak için hangi işlemleri tercih etmeliyiz? Genç bir yüze kavuşmak için güneşten korunmaya ve sağlıklı beslenmeye önem gösterilmesi gerektiğini belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, mezoterapi, botoks ve dolgu uygulamaları hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
20.05.2022 Sağlık
Ozon tedavisinin sağlığa faydaları nelerdir?
Ozon tedavisinin sağlığa faydaları nelerdir? Ozon tedavisinin birçok hastalıkta uygulanabildiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi, uygulama yöntemleri ve uygulandığı hastalıklar hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
20.05.2022 Sağlık
Rinoplasti sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti sonrasında nelere dikkat edilmelidir? KBB & Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mithat Topal rinoplasti işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri tüm ayrıntılarıyla sizin için anlatıyor.
26.04.2022 Sağlık
Ameliyat oldu kabusu yaşadı çareyi Türkiye'de buldu!
Ameliyat oldu kabusu yaşadı çareyi Türkiye'de buldu! Ülkesinde geçirdiği estetik ameliyatı sonrası yaşlı adam kabusu yaşadı. 79 yaşındaki emekli adam, şişkin yanaklarını düzeltmek için geçirdiği estetik operasyondan sonra kabusu yaşadı. Başarısız operasyon nedeniyle üç yıldır gözlerini kapatamayan adam, çareyi ameliyat için Türkiye'ye gelmekte buldu.
17.01.2022 Dünya
Burun estetiğinin 8 faydası
Burun estetiğinin 8 faydası Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiğinin faydalarından bahsetti. Solunum problemleri yaşayan hastaların burun estetiğiyle yaşam ve uyku kalitelerinin artacağını ve kandaki oksijen seviyesinin artışıyla da yaşanması muhtemelen olan sağlık sorunlarının önleneceğini söyledi. Dr. Batıkhan, estetik sonrasında duygu durumunun iyileştiğini ifade etti.
2.01.2022 Sağlık
Estetik operasyonlar için en uygun mevsim kış!
Estetik operasyonlar için en uygun mevsim kış! Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, estetik operasyonlar için en uygun mevsimin kış olduğunu belirterek, "Estetik ameliyatlar günümüzde her mevsimde başarıyla yapılabiliyor. Ancak sonbahar, özellikle de kış mevsimi, iyileşme süreci açısından çok daha avantajlı" dedi.
14.12.2021 Sağlık
Uzmanından burun estetiğinin 8 faydası
Uzmanından burun estetiğinin 8 faydası Burun estetiği ameliyatının sağlık açısından birden çok faydası olduğunu belirten Operatör Dr. Erkan Uygur “Burun estetiğinde, doğru işlem yapıldığında sadece estetik görünüm açısından değil, sağlık açısından da olumlu sonuçlar elde etmek mümkün” dedi.
23.11.2021 Sağlık
Burun estetiği uyku kalitesini artırıyor!
Burun estetiği uyku kalitesini artırıyor! Burun estetiği günümüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biri. Özellikle sosyal medyanın daha fazla kullanılması, yapılan filtreler ve beğenilen fotoğraflar sonucu burun estetiğine talep her geçen gün artıyor. Dr. Cavid Cabbarzade, burun estetiğinin başta uyku sorunları ve solunum sistemi açısından pek çok problemi ortadan kaldırdığını ve psikoloji açısından da olumlu hissettirdiğini söyledi. Dr. Cavid Cabbarzade burun estetiği ile ilgili merak edilenleri anlattı.
18.11.2021 Sağlık
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz'
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz' Burun Estetiği Uzmanı Op. Dr. Vepa Silapov, burun estetiğinin (rinoplasti) hem erkekler hem de kadınlar arasında yaygın bir prosedür haline geldiğini belirterek bu uygulama ile burun yapısından rahatsız olan kişilerin güzel bir burun görünümü ve özgüven kazanabildiğini söyledi. Silapov, “Rinoplasti; nefes alma, horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara kesin çözüm olabiliyor. Yani burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz” diye konuştu.
15.11.2021 Sağlık
Olumlu deneyim estetik bağımlısı yapıyor!
Olumlu deneyim estetik bağımlısı yapıyor! Görünüşündeki gerçek veya hayali kusurlar kişide saplantı haline gelebiliyor. Ortaya çıkan bu beden algı bozukluğu ile kişi estetik cerrahinin yolunu tutabiliyor. Nasıl göründüğüyle ilgili hissedilen güvensizlik ise zamanla takıntı haline dönebiliyor. Uzmanlar ise uyarıyor! Kimi estetik cerrahi bağımlılarının hayran oldukları bir ünlü gibi görünmek için kendilerini değiştirmeye çalışmalarının altında psikiyatrik sorunların yatabileceğine dikkat çekiliyor.
25.10.2021 Sağlık
Burun estetiği ameliyatı sonrası cilt problemleri için öneriler
Burun estetiği ameliyatı sonrası cilt problemleri için öneriler Pandemide burun estetiği ameliyatı sonrasında cilt problemlerinin arttığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Demir, “Ameliyat sonrası dönemde maske kullanımının da etkisi ile ‘Rosase’ denilen ve burun, çene ve yanak bölgesinde kızarıklık veya sivilce benzeri küçük kırmızı kabarcıklar da gelişebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için burun ve beraberindeki burun derisinin temizliğini çok iyi bilmek ve cilt bakımını zamanında ve yeterli sıklıkta yapmak çok önemlidir. Hastanın cilt kalınlığı ve yapısına bağlı olarak cildin toparlanma süresi değişebilir. Genellikle kalın ve yağlı ciltlilerde bu süreç ince ve normal ciltlilere göre daha uzundur. Bu yüzden kalın ve yağlı cilde sahip hastalar sabırlı olmalı ve cilt bakımını ihmal etmemelidir” diyerek uyardı.
11.10.2021 Sağlık
Nefes alma problemi ile ilgili açıklama
Nefes alma problemi ile ilgili açıklama İyi bir yaşam ile uyku, kaliteli nefes alma sayesinde olur. Burunda var olan herhangi bir problem nefes almanızı etkileyerek yaşam kalitenizi düşürecektir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Serdar Altun nefes alma problemlerine yönelik sıklıkla tercih edilen burun ameliyatını sizler için anlattı.
24.09.2021 Sağlık
Koruyucu burun estetiği nedir?
Koruyucu burun estetiği nedir? Koruyucu rinoplasti ile doğal görünüme kavuşmak mümkün! Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özgür Avinçsal, koruyucu rinoplasti (koruyucu burun estetiği) yöntemi ile ilgili bilgi verdi.
16.09.2021 Sağlık
Sosyal medyadaki 'güzellik' algısı estetik talebini artırıyor
Sosyal medyadaki 'güzellik' algısı estetik talebini artırıyor Son dönemde özellikle kadınlar arasında estetik ameliyatlara olan talebin arttığına dikkat çeken Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ergin Yücel, ilginin artmasında sosyal medyada oluşan yeni ‘güzellik’ algısının çok büyük etkisinin olduğunu belirtti.
15.09.2021 Sağlık
Uzmanından ‘rinoplasti’ uyarısı! Burun içi muayene önemli!
Uzmanından ‘rinoplasti’ uyarısı! Burun içi muayene önemli! En yaygın plastik cerrahi türlerinden biri olan rinoplasti ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Burunda yapılacak değişikliklerin hem sağlık hem de estetik açıdan değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayanKulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, “Burun ameliyatı yaptıracaklar, alanında uzman kişilere başvurmalıdır. Özellikle, rinoplasti için başvuran hastaların ayrıntılı bir burun içi muayenesi yapılarak nefes almayla ilgili problemi olup olmadığı saptanmalıdır. Tüm rinoplastiler, estetik nedenlerle yapılmaz, genel anestezi altında uygulandığı için operasyona uygunluk açısından rutin tetkikler yapılarak değerlendirilir” dedi.
12.09.2021 Sağlık
Uzmanından ‘rinoplasti’ uyarısı!
Uzmanından ‘rinoplasti’ uyarısı! Burun ameliyatı yaptıracak olanları uyaran Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, “Burun ameliyatı yaptıracaklar, alanında uzman kişilere başvurmalıdır. Özellikle, rinoplasti için başvuran hastaların ayrıntılı bir burun içi muayenesi yapılarak nefes almayla ilgili problemi olup olmadığı saptanmalıdır. Tüm rinoplastiler, estetik nedenlerle yapılmaz, genel anestezi altında uygulandığı için operasyona uygunluk açısından rutin tetkikler yapılarak değerlendirilir” dedi.
12.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Rinoplasti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rinoplasti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.