Gazete Vatan Logo

Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi?

Dr. Noyan Süalp, günümüzde sıklıkla tercih edilen burun dolgusunun tüm merak edilenlerini sizler için anlatıyor.

Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi?

Ameliyatsız istediğiniz burun görünümüne kavuşabilirsiniz
Ameliyatsız rinoplasti olarak da bilinen burun dolgusu, cerrahi müdahale olmaksızın burnun şeklinin değiştirilmesini içerir. Prosedür genellikle dolgu maddelerinin enjekte edilmesini içerir. Dermal dolgu maddeleri, hyalüronik asit dolgu maddeleri gibi hacim kazandırmak için farklı yüz bölgelerine enjekte edilen ürünlerdir. Burundaki boşluklar, ezikler, kontur kusurları ve asimetriler, buruna dolgu maddeleri enjekte edilerek tedavi edilebilir.

Ağrısız ve kolay uygulama ile kısa sürede burun dolgusu gerçekleştirilebilir
Burun dolgusunda, cerrahi olarak yerleştirilen kıkırdak bölgesine dolgu enjeksiyonları yapılır. Dolgu maddeleri kıkırdak görevini yerine getirir. Tüm bu işlemlerde kişinin yüz yapısı ve cinsiyeti dikkate alınır ve buna göre dolgu işlemi yapılır.

Burnun üst kısmındaki kemeri çıkarmak için, kemerin başlangıcı ve bitişi arasındaki alanda düzlük oluşturmak için dolgu uygulaması yapılır. Burun eğriliği gibi bir sorun varsa ve çok fark ediliyorsa dolgu uygulaması ile eğrilik gizlenebilir. Daha önce birkaç burun ameliyatı geçirilmiş ancak hiçbirinde istenilen sonuç alınamamışsa, burun ameliyatına gerek kalmadan burun dolgusu ile ufak tefek sorunlar giderilebilir.

Haberin Devamı

Burun dokusunun doldurulması, 20-30 dakika anestezi kreminin uygulanması, ardından doktor ve hasta tarafından belirlenen kilit alanlara enjekte edilerek estetik iyileştirmelerin sağlanmasından oluşur. Enjeksiyonlar tipik olarak 5-10 dakika sürer ve klinik bir ortamda gerçekleştirilir.

Burun dolgusu estetiği hastalara birçok avantaj sunmaktadır. İlk olarak, ameliyat istemeyen veya ameliyat olmayı düşünen ancak henüz karar vermemiş birçok hasta için iyi bir seçenektir. İkincisi, basit bir enjeksiyonla belirli bölgelere az miktarda dolgu eklenebildiğinden rötuşların yapılması çok kolaydır. Bu özellikleri ile enjeksiyon ile istenilen etki elde edilene kadar burun "şekillendirilebilir". Üçüncüsü, burun dolguları cerrahi tekniklerden daha ekonomiktir.

Burun dolgusu kalıcı mıdır?
Burun dolgularında kullanılan dolgu materyali kalıcı olmadığı için teknik, hastaların kalıcı bir taahhütte bulunmadan sonuçlara bir miktar fikir edinmelerini sağlar. Hastanın sonuçtan tam olarak memnun olmadığı durumlarda işlem geri dönüşümlü olduğu için güven verici olabilir. Dolgu birkaç ay içinde kaybolur ve burun eski şekline döner.

Haberin Devamı