Ressam

Ressam

Son dakika ressam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ressam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ressam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ressam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ressam gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.551 ressam haberi bulunmuştur. Tüm ressam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor Ressam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.
16.04.2024 Adana
Park halindeki araçlara çarparak ilerleyen kamyon okul kapısına metreler kala durabildi: 1 yaralı
Park halindeki araçlara çarparak ilerleyen kamyon okul kapısına metreler kala durabildi: 1 yaralı Esenler'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon yokuştan indiği sırada park halindeki araçlara çarptı. Önde ilerleyen otomobili ve motosikleti de sürükleyen kamyon, okul kapısının önüne park eden bir araca çarparak durabildi. Motosiklet sürücüsünün yaralandığı ve 10 aracın zarar gördüğü kaza anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
3.04.2024 Gündem
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi
Küçük Ressam Berra Karen'den 1. Kişisel Resim Sergisi Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.
25.03.2024 Adana
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu!
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu! Ünlü ressam Aleksandr Shadrin kendi sergisi için Ankara'da bulunduğu süreyi yıllardır gelmeyi hayal kurduğu Nemrut Dağı’na gitti. Shadrin,“Yıllardır Nemrut'ta gelme hayaliyle zaman kolluyordum. Ortaokul yıllarında Mezopotamya ve Kommageneye büyük ilgi duydum"dedi
13.03.2024 Gündem
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
Meryem Uzerli yaptırdığı estetik işlemlerle tamamen değişti! Ödediği son rakam dudak uçuklattı
Meryem Uzerli yaptırdığı estetik işlemlerle tamamen değişti! Ödediği son rakam dudak uçuklattı Müşterileri arasında Kardashianlar, top modeller, star oyuncular bulunan Amerikalı doktor Simon Ourian, son işlemlerden birisini de Meryem Uzerli'ye yaptı. Meryem Uzerli ise güzelliği için çok para ödedi.
7.01.2024 Magazin
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda görevli 2 öğretmen, bir öğrencinin aile bireyleri tarafından darbedildi. Öğretmenler, darp raporu alıp, aileden şikayetçi oldu.
29.12.2023 Gündem
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sol ayağım 1954 senesinde İrlandalı yazar Christy Brown tarafından kaleme alınmıştır. Eser, yazarın kendi hayatını anlatır ve otobiyografi türündedir. 
21.12.2023 Eğitim
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sol ayağım 1954 senesinde İrlandalı yazar Christy Brown tarafından kaleme alınmıştır. Eser, yazarın kendi hayatını anlatır ve otobiyografi türündedir. 
20.12.2023 Eğitim
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı.
9.11.2023 Kültür Sanat
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Kültür Sanat
5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar! Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar?
5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar! Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar? İstanbul'da pazar günü düzenlenecek 45. İstanbul Maratonu dolayısıyla bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. Peki, Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar? 5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar…
4.11.2023 Gündem
Uzaydan görülebilen Atatürk portresi! Tam 4 bin ton beton kullanıldı
Uzaydan görülebilen Atatürk portresi! Tam 4 bin ton beton kullanıldı Erzincan'daki Keşiş Dağı’na 31 yıl önce ressam Mustafa Aydemir'in 30 günde 3 bin gönüllü askerle yaptığı Atatürk portresi yenilendi. Uzaydan görülebilen ve dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserinden biri olan portrenin yenilenmesinde 4 bin ton beton kullanıldı.
28.10.2023 Yaşam
Rocky filminin yıldız karakter oyuncusu Burt Young 83 yaşında hayatını kaybetti
Rocky filminin yıldız karakter oyuncusu Burt Young 83 yaşında hayatını kaybetti Sinema dünyasının efsane film serisi Rocky'de Rocky Balboa'nın en iyi arkadaşı Paulie rolüyle tanınan ve Oscar'a aday gösterilen usta karakter oyuncusu Burt Young 83 yaşında hayatını kaybetti.
19.10.2023 Magazin
Fateme Hamami kimdir? İranlı ressam Fatemeh Hamami Nasrabadi’nin hayatı
Fateme Hamami kimdir? İranlı ressam Fatemeh Hamami Nasrabadi’nin hayatı Suudi Arabistan takımı Al Nassr takımına transfer olan ve sık sık aldığı lüks hediyeler gündemden düşmeyen Cristiano Ronaldo 99 kırbaç cezası ile yargılanıyor. 38 yaşındaki dünyaca ünlü forvet,  Ronaldo Asya Şampiyonlar Ligi (AFC) grup maçları için takımı ile birlikte İran'a gitti. İran'a gitmişken engelli ressam Fatemeh Hamami ile bir araya gelen Cristiano Ronalda 99 kırbaç cezası ile karşı karşıya kaldı. Söz konusu gelişmenin ardından İranlı ressam Fatemeh Hamami  hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Fateme Hamami kimdir, kaç yaşında?
13.10.2023 Gündem
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri Dünyaca ünlü ressamlar arasında birçok önemli ismi saymak mümkündür. Bunlardan birisi olan Umberto Boccioni son derece başarılı işlere imza atmıştır. Ortaya koyduğu her eserde farklı duyguları işlemiştir. Bunun yanında ünlü İtalyan ressamın heykeltraş olarak da bilindiği görülür. Yani İtalyan ressam Boccioni çok yönlü bir kişiliğe sahipti. Geldiği noktaya ulaşana kadar büyük mücadeleler vermiştir.
22.09.2023 Gündem
Fulya Zenginer Instagram paylaşımı ile hayranlarını korkuttu
Fulya Zenginer Instagram paylaşımı ile hayranlarını korkuttu Oyuncu Fulya Zenginer 2019’da ressam Kuntay Tarık Evren ile evlenmiş, geçen yıl da oğulları Milan dünyaya gelmişti. Zenginer, çocuklarının ismine nasıl karar verdiklerini anlattı.
15.09.2023 Magazin
‘Sürreal’ soygun! Salvador Dali maskesi takıp kuyumcu bastılar! Alarmı duyunca kaçtılar
‘Sürreal’ soygun! Salvador Dali maskesi takıp kuyumcu bastılar! Alarmı duyunca kaçtılar Fenomen dizi ‘La Casa De Papel’deki gibi sürrealist ressam Salvador Dali maskelerini takarak silahla kuyumcu soymaya çalışan 2 soyguncu kamera görüntülerinden yakalanarak tutuklandı. Aramalarda Dali maskeleri de ele geçti.
31.08.2023 Yaşam
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
Boğaz’ın en güzel kırmızısı Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı satıldı
Boğaz’ın en güzel kırmızısı Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı satıldı İstanbul Boğazı’nda kırmızı rengiyle hemen fark edilen Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nın geçtiğimiz mayıs sonunda 200 milyon TL’ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldığı ortaya çıktı.
27.08.2023 Ekonomi
Frida Kahlo Eserleri Nelerdir? Frida Kahlo Eserleri'nin Özellikleri
Frida Kahlo Eserleri Nelerdir? Frida Kahlo Eserleri'nin Özellikleri Yazar, ressam, müzisyen ve daha birçok alanda dünyaca ünlü isimler bulunmaktadır. Bunlardan biriside Frida Kahlo olarak bilinir. Kahlo'nun ilgilendiği alan ise ressamlık olmuştur. Dünyaca ünlü bu ressam oldukça önemli eserler vererek büyük başarılara ulaşmıştır. Buda Frida Kahlo'nun sahip olduğu ünün eserlerinden kaynaklandığını gösterir. 
17.08.2023 Gündem
Zühtü Müridoğlu Eserleri Nelerdir? Zühtü Müridoğlu Eserleri'nin Özellikleri
Zühtü Müridoğlu Eserleri Nelerdir? Zühtü Müridoğlu Eserleri'nin Özellikleri Zühtü Müridoğlu heykeltraş olarak bilinen ünlü bir isimdir. Ortaya koyduğu eserlerin arasında günümüzde bile halen ilgi duyulanlar olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca bu ünlü isim ressam olarakta çalışmalar yapmıştır. Yenilikçi ve modern bir anlayışa sahip olmasıyla tanınır. 
11.08.2023 Eğitim
Ressam Klimt’in 'Yelpazeli Kadın' portresi 85 milyon sterline satıldı
Ressam Klimt’in 'Yelpazeli Kadın' portresi 85 milyon sterline satıldı Avusturyalı ressam Gustav Klimt’in Yelpazeli Kadın (Lady with a Fan) isimli portresi, İngiltere’nin başkenti Londra’da Sotheby’s tarafından düzenlenen müzayedede 85.3 milyon sterline alıcı buldu. Sotheby’s satışın, Avrupa’da en yüksek meblağa sahip müzayede satışı olduğunu duyurdu.
28.06.2023 Kültür Sanat
Ressam Orhan Albaş kimdir? Alibeyköy Mısır Heykeli’ni yapan ressamın biyografisi
Ressam Orhan Albaş kimdir? Alibeyköy Mısır Heykeli’ni yapan ressamın biyografisi Alibeyköy'ün ortasına ucundan su fışkıran mısır heykeli yapan Ressam Orhan Albaş merak konusu oldu. Peki, Orhan Albaş kimdir, nereli, kaç yaşında?
23.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ressam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ressam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.