Resmi Gazetede

Resmi Gazetede

Son dakika resmi gazetede haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan resmi gazetede ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını resmi gazetede haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Resmi Gazetede

haberleri sayfasında son dakika yaşanan resmi gazetede gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.317 resmi gazetede haberi bulunmuştur. Tüm resmi gazetede haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki bütün şehirleri raylı sistemlerle donatmaya devam ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile dün akşam yayınlanan resmi gazetede belirtildiği üzere Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ile Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi.
6.04.2024 Ekonomi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.
29.03.2024 Gündem
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi BES katılımcılarını yakından ilgilendiren karar! Resmen değişti. 1 Temmuz tarihine ertelendi. Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES), kısmi çekiş hakkı 1 Temmuz tarihine ertelendi. 2023 yılının Eylül ayında BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik yayımlandı ve BES’ten kısmi çekişin şartları belirlendi.
25.03.2024 Ekonomi
AYM Başkanlığı'na Kadir Özkaya'nın seçilmesi Resmi Gazete'de
AYM Başkanlığı'na Kadir Özkaya'nın seçilmesi Resmi Gazete'de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya'nın seçilmesine dair karar, Resmi Gazetede yayımlandı.
21.03.2024 Gündem
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi?
31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi? 31. Dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman, 2024 yeni polis alımı başvuruları başladı mı? Polis olmak isteyenler polis alımı ile ilgili aramalarını arttırdı. 31. Dönem POMEM başvurularının ne zaman başlayacağını sorgulayan adaylar Polis Akademisi duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. En son 29. ve 30. Dönem Pomem Eğitimine Silahaltında Bulunması Nedeniyle Kayıt Yaptıramayan Adaylar için duyuru yayımlandı. İşte 31. dönem POMEM başvuru tarihi 2024 ile ilgili ayrıntılar…
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım’ın özgeçmişi
Hurşit Yıldırım kimdir? Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım’ın özgeçmişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım atandı. Peki, Hurşit Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli?
23.02.2024 Gündem
125 cc motor yasası Resmi Gazetede yayınlandı mı, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? 125 cc motor ehliyeti yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartları
125 cc motor yasası Resmi Gazetede yayınlandı mı, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? 125 cc motor ehliyeti yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartları B sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanır 2024, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024 Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 125 cc motosikletlerin kullanımına yönelik karar hayata geçirildi. Artık B sınıfı ehliyet sahibi olanlar, koşulların yerine gelmesi durumunda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Karar bugün Resmi Gazete'de yer aldı, detaylar ve şartlar belli oldu. İşte b sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartları…
10.02.2024 Gündem
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak 2024? Emekli sandığı maaş farkları Resmi Gazetede yayınlandı mı, 4C emekli maaş farkları ne zaman ödenecek 2024 Ocak?
Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak 2024? Emekli sandığı maaş farkları Resmi Gazetede yayınlandı mı, 4C emekli maaş farkları ne zaman ödenecek 2024 Ocak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama sonrasında, emeklilere ek zam oranı yüzde 49,25 oldu. Hükümet tarafından emeklilere yüzde 5 ek zam üzerine bir zam daha yapılarak, toplam emekli maaşı zammı yüzde 49,25'e yükseltildi. Şimdi ise gözler maaş farklarının ne zaman yatacağına çevrildi. Peki, Emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek 2024 Ocak? Emekli sandığı maaş zammı 2024 ne zaman yatacak?
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zamla birlikte yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Emekli zam farklarının Resmi Gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanmaya başlandı. Yüzde 5 zam farkına yönelik kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Emekli maaş farkları, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Peki, Emekli farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin F-16 kararını bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin F-16 kararını bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına ilişkin çıkacak kararla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu biz çıkacağını bekliyoruz. Gerek Adalet Divanı'nda, gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz" dedi. Erdoğan, yerel seçimle ilgili de "İnanıyorum ki, 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" ifadelerini kullandı. F-16'larla ilgili soruya ise, "Şu anda bir gün önce Biden o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine, gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz" diye konuştu.  
26.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
Emekli maaşı neden eksik yattı, 10 bin yatmadı? Emekli maaşım eksik yatmış, ne yapmalıyım 2024, emekli maaşı neden 7500 yattı?
Emekli maaşı neden eksik yattı, 10 bin yatmadı? Emekli maaşım eksik yatmış, ne yapmalıyım 2024, emekli maaşı neden 7500 yattı? Emekli maaşım zamlı yatmadı 2024, neden eksik yattı? SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam verildi. Artış oranları, yüzde 42,6'ya yükselecek. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira olacak. Zamlı maaşları hesaplara yatamayan emekliler arama motorlarına yönelerek emekli maaşının neden düşük yattığını sorgulamaya başladı. Peki, emekli maaşı neden 7500 yattı, emekli maaşı neden az yattı 2024?
20.01.2024 Emekli
Emekliye zam farkı ne zaman ödenecek 2024? Emekliye ek zam Resmi Gazetede yayınlandı mı, emekliye yüzde 5 ek zam ne zaman verilecek?
Emekliye zam farkı ne zaman ödenecek 2024? Emekliye ek zam Resmi Gazetede yayınlandı mı, emekliye yüzde 5 ek zam ne zaman verilecek? SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam verildi. Yüzde 5’lik zammın ardından emekliye verilen zam yüzde 42,6'ya yükselecek. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira olacak. Peki, Yüzde 5 fark ne zaman yatacak? Emekliye yüzde 5 ek zam ne zaman verilecek, emekliye ek zam ayın kaçında yatacak?
20.01.2024 Emekli
Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem başladı
Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem başladı Resmî Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre; 1 Ocaktan itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak.
19.12.2023 Ekonomi
Kargo iade masraflarını kim ödeyecek? Ticaret Bakanlığı açıkladı
Kargo iade masraflarını kim ödeyecek? Ticaret Bakanlığı açıkladı Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak düzenleme ile internet üzerinden yapılacak alışverişlerde satılan malın ayıplı olması dışında cayma hakkını kullanan tüketicilerin malın iadesiyle ilgili kargo ücretini ödemek zorunda olduklarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
12.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırdı." dedi. Öte yandan Erdoğan 'Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerini yapacağız. Kararın yasalaşmasının ardından 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına yatıracağız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı? 80 maddelik yeni torba yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı bu tasarıda evlilik kredisi, emekli ve memur zamları, ev hanımlarının emeklilik hakkı gibi birçok kritik konunun ele alınması bekleniyor. Ancak, tasarının içeriği ve maddeleri şu an için netleşmemiş durumda değil. Meclis süreci devam ediyor. Peki, 80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
25.11.2023 Gündem
EGM 10 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, polis alımı ne zaman? 10 bin polis alımı şartları neler, polis alımı başvuruları başladı mı?
EGM 10 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, polis alımı ne zaman? 10 bin polis alımı şartları neler, polis alımı başvuruları başladı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadrolarına 10.000 yeni polis alımı başvuruları önceki kadro ihdasları yayımlandı. 21 Kasım tarihli bugünkü resmi gazetede yayımlanan kararname ile yeni polis memuru, Moral Eğitim Merkezi Müdürü, Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, Başmüfettiş, Merkez Emniyet Müdürü kadroları açıklandı. Polis alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, başvuru şartları nelerdir sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.11.2023 Personel Alımı
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınmasını zorunlu hale getiren yasanın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından gözler yasanın nasıl uygulanacağını düzenleyen yönetmeliğe çevrildi. Yönetmeliğin kasım ayı içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edilirken, bugüne kadar yasal boşluktan faydalanarak kayıt dışı günübirlik ev kiralayanları panik havası sardı.
20.11.2023 Ekonomi
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi? Milli Eğitim Bakanlığı resmi gazete yayınlanan değişiklikle öğrencilerin sınıf değiştirebileceğine dair madde ekledi. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek ortaokul mu lise için mi geçerli? Türkçe ortalaması 70 olmayan hangi sınıflar için geçerli, kaçıncı sınıf?
14.10.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Resmi Gazetede ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki resmi gazetede haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.