Resesyon

Resesyon

Son dakika resesyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan resesyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını resesyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Resesyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan resesyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 514 resesyon haberi bulunmuştur. Tüm resesyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
FED faiz kararını açıkladı
FED faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu. Piyasalar Fed'in Mayıs ayında faiz indirimine gitmesi olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyor, Fed kararı öncesi bu oran yüzde 80 seviyesindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyon için zafer ilan etmenin erken olduğunu, bu toplantıda faiz indiriminin ne zaman olacağına yönelik soruların sorulduğunu söyledi. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesinin zaman alacağını da belirtti.
13.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız Türk-Arap Ekonomik Forumu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enerji konusunda, az yatırım yapılıyor. Bunun sonucu olarak enerji fiyatlarının yüksek kalacağını görünüyor. Onun için daha iyi işbirlikleri yapmamız gerekiyor” dedi.
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "2023 yılının ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 17 arttı ve 22 milyon 945 bin olarak gerçekleşti. Yüzde 27 artışla 21.7 milyar dolar gelir elde edildi." dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Altın fiyatları için tarihi rekor tahmini geldi! Aralık ayı işaret edildi
Altın fiyatları için tarihi rekor tahmini geldi! Aralık ayı işaret edildi Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Kısa bir süre yatay seviyede devam eden altın fiyatları iç ve dış piyasada yeni rekorlara gözünü dikti. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunarak yeni rekor için tarih verdi.
12.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
Resesyon nedir? Ekonomide resesyona girmek ne demek, resesyona girilirse ne olur?
Resesyon nedir? Ekonomide resesyona girmek ne demek, resesyona girilirse ne olur? Almanya ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,3 daralarak resesyona girdi. Almanya ekonomisi yüzde 0,5 ile 2022'nin son çeyreğinde de daralmıştı. Bir ülke ekonomisi art arda iki çeyrek daraldığında resesyona girmiş kabul ediliyor. Peki, Resesyon nedir? Ekonomide resesyona girmek ne demek, resesyona girilirse ne olur?
25.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 8,5'da bıraktı.
25.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den sanayi üretimine ilişkin açıklama
Bakan Nebati'den sanayi üretimine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından sanayi üretimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
10.05.2023 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Uzman isimden çarpıcı altın uyarısı geldi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Uzman isimden çarpıcı altın uyarısı geldi ABD Merkez Bankası'nın(Fed) 25 baz puanlık faiz artışı altın fiyatlarını uçurdu. Ons ve gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ons fiyatı karar sonrası uluslararası piyasalarda 2 bin 70 dolarla tüm zamanların en yükseğini gördü. İç piyasada gram altın ise 1394 lira seviyesine çıkarak rekor tazeledi. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise yatırımcıya kritik uyarıda bulunarak önümüzdeki süreçte yatırımcıyı nelerin beklediğine dikkat çekti.
7.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati enflasyon rakamlarını değerlendirdi
Bakan Nebati enflasyon rakamlarını değerlendirdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
3.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5 düzeyinde sabit tuttu.
27.04.2023 Ekonomi
ABD borsaları neden kapalı 7 Nisan? ABD borsası kaçta açılıyor, Amerika borsası bugün kapalı mı?
ABD borsaları neden kapalı 7 Nisan? ABD borsası kaçta açılıyor, Amerika borsası bugün kapalı mı? ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. İstihdam piyasasına ilişki yavaşlamayı işaret eden göstergeler ufukta bir ekonomik resesyon olduğu endişelerini artırıyor. Peki, ABD borsası neden kapalı, ABD borsaları kaçta açılıyor?
6.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den DASK açıklaması: 11,5 milyar lira ödeme gerçekleştirdik
Bakan Nebati'den DASK açıklaması: 11,5 milyar lira ödeme gerçekleştirdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Depremin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar lira tahsis ettik ve şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar lira nakit aktarımı yaptık. DASK kapsamında bugüne kadar toplam 11,5 milyar lira hasar ödemesi gerçekleştirdik.” dedi.
5.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz Deprem bölgesi Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup, esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: İstihdamda tarihi yüksek seviye yakalandı
Bakan Nebati: İstihdamda tarihi yüksek seviye yakalandı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yeni yatırımlarla birlikte üretim artışı istihdamda da ülkemizi yeni zirvelere taşımış, salgın dönemine göre 6,8 milyon insanımız istihdama katılırken bu yılın ocak ayında 31,8 milyon kişiyle istihdamda tarihi yüksek seviye yakalanmıştır" dedi.
23.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirdi. Merkez Bankası "Asrın felaketi öncesindeki öncü göstergeler 2023 yılının ilk çeyreğinde iç talebin dış talebe kıyasla daha canlı olduğuna ve büyüme eğiliminde artışa işaret etmekteydi. Depremin üretim, tüketim, istihdam ve beklentiler üzerindeki etkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirilmektedir" açıklamasını yaptı.
23.02.2023 Ekonomi
Fed tutanakları yayımlandı, dikkat çeken faiz kararı
Fed tutanakları yayımlandı, dikkat çeken faiz kararı Fed'in son faiz toplantısına ilişkin tutanaklar yayınlandı ve Fed üyeleri enflasyon hedefine yaklaşılana kadar faizin yüksek kalmasını istedi.
23.02.2023 Ekonomi
Gram altın fiyatları sert düştü! Uzmanlar nedenini açıkladı
Gram altın fiyatları sert düştü! Uzmanlar nedenini açıkladı Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Son rekor sonrası gram altında sert kayıplar görüldü, açıklamalar art arda geldi. “Altın fiyatlamada 1123.55 ve 1103.40 destek oluşturabilir” tahmininde bulunan uzmanlar tarihi düşüşün nedenlerini açıkladı.
4.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan döviz kuru hakkında açıklama TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu döviz kuru ve rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 9 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
19.01.2023 Ekonomi
ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık ayı ABD enflasyon beklentisi nedir? ABD enflasyon rakamları belli oluyor!
ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık ayı ABD enflasyon beklentisi nedir? ABD enflasyon rakamları belli oluyor! ABD enflasyon rakamları merak ediliyor. Yatırımcılar arama motorlarına yönelerek ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Sorusuna yanıt arıyor. Aralık ayında TÜFE’nin aylık bazda yüzde 0,1 oranında artışla yıllık bazda yüzde 7,1’den yüzde 6,5’e gerileme kaydetmesi beklenirken, çekirdek enflasyonda beklentiler aylık yüzde 0,30 ve yıllık yüzde 5,7 oldu. Peki, ABD enflasyon beklentisi nedir, kasım ayında durum neydi?
12.01.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması! Tarih verdi
Bakan Bilgin'den flaş EYT açıklaması! Tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir programda gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Bakan Bilgin "Belirlediğimiz asgari ücret rakamı, Cumhuriyet tarihinin rekoru. Peşin muhalefet yapmak isteyenler kendilerine gerekçe üretmekte zorlanabilir. Biz doğru yaptığımızı biliyoruz" dedi. Bakan Bilgin ayrıca EYT'ye dair yaptığı açıklamada "Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın Meclis'e gidiyor." ifadelerini kullandı.
25.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 Asgari ücret teklifi ne kadar? Asgari ücret toplantısı saat kaçta? (14 Aralık 2022)
Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 Asgari ücret teklifi ne kadar? Asgari ücret toplantısı saat kaçta? (14 Aralık 2022) Milyonlarca çalışan bekliyor! 2023 asgari ücreti için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına çevrildi. 2. kez bir araya gelecek komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplanacak. Peki, Asgari ücret toplantısı saat kaçta? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Kaç toplantı olacak? 2023 Asgari ücret teklifi ne kadar? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Resesyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki resesyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.