Piyasa

Piyasa

Son dakika piyasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan piyasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını piyasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Piyasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan piyasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.614 piyasa haberi bulunmuştur. Tüm piyasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları... Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü.
16.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu Son açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Bitcoin adım adım tarihi zirveye gidiyor! Piyasa değeri 5 trilyon doları aşacak
Bitcoin adım adım tarihi zirveye gidiyor! Piyasa değeri 5 trilyon doları aşacak Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Yatırımcıları tarafından sıkı takibe alınan kripto paranın atası Bitcoin tarihi zirvesine çok yakın. Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para piyasasının toplam piyasa değerinin bu yıl 5 trilyon doları aşacağını öngörüyor. 73 bin doların altında seyreden Bitcoin ise tarihi zirvesine yakın seyrediyor.
8.04.2024 Ekonomi
Galatasaray'dan Süper Lig'in yıldızına kanca! 5 milyon euroluk talep
Galatasaray'dan Süper Lig'in yıldızına kanca! 5 milyon euroluk talep Galatasaray'da gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlayan kurmayların sürpriz bir ismi gündemine aldığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların gündemindeki genç futbolcu için kulübünün 5 milyon euro talep ettiği aktarıldı.
7.04.2024 Şampiy10
Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet transferin gözdesi oldu!
Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet transferin gözdesi oldu! Trabzonspor’un en skorer ismi Trezeguet’yi menajerler rahat bırakmıyor. Teklif yağıyor.
7.04.2024 Şampiy10
Nicolo Zaniolo sürprizi! Transfer kararı belli oldu
Nicolo Zaniolo sürprizi! Transfer kararı belli oldu Galatasaray'ın sezon başında şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Premier Lig ekibinin, tecrübeli futbolcuya dair düşüncesinin değiştiği aktarıldı.
7.04.2024 Şampiy10
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
İkinci el araba alacaklara bayram sonrası için fiyat uyarısı! Zam gelecek
İkinci el araba alacaklara bayram sonrası için fiyat uyarısı! Zam gelecek Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Araba piyasasına dair dikkat çeken veriler gelmeye başladı. Mart ayında otomobil satışlarına önemli artışlar gerçekleşti. Araç piyasası bahar aylarına girilmesiyle birlikte hareketlendi. Araç satış rakamlarında ise bir artış söz konusuydu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? İşte detaylar...
7.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Düğün mevsimi öncesi vatandaşa uyarı geldi! Altın yönünü yukarıya çevirdi, işte flaş rakam
Düğün mevsimi öncesi vatandaşa uyarı geldi! Altın yönünü yukarıya çevirdi, işte flaş rakam Seçim öncesi beklentilerin aksine yaşanan sınırlı yükselişler ve vergi günü etkisiyle döviz piyasasında dalgalanmalar yaşanırken, altın fiyatları ise global ve iç piyasa dinamiklerine bağlı olarak 2300 lira seviyesini aştı. Öte yandan düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşa altın ile ilgili önemli uyarılar geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Ayakkabıların içinden külçe atın çıktı: Değeri 3,5 milyon lira!
Ayakkabıların içinden külçe atın çıktı: Değeri 3,5 milyon lira! Kars'ta Ermenistan uyruklu 2 kişinin ayakkabılarına gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 3,5 milyon lira olan 1 kilo 51,74 gram kaçak külçe altın ele geçirildi.
3.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu!
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu! Ticaret Bakanlığı, son 1 haftada, gümrük kapılarındaki operasyonlarda, yaklaşık 100 milyon TL değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.
3.04.2024 Gündem
Araba alacaklara bayram öncesi önemli uyarı! Nisan ayı işaret edildi
Araba alacaklara bayram öncesi önemli uyarı! Nisan ayı işaret edildi Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Araba piyasasına dair dikkat çeken veriler gelmeye başladı. Mart ayında otomobil satışlarına önemli artışlar gerçekleşti. Peki bayram öncesinde piyasadaki hareketlenmenin nedeni ne? Sıfır ve ikinci elde en çok hangi marka ve modeller tercih ediliyor? İşte detaylar...
3.04.2024 Ekonomi
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri Kripto para borsası BingX, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, spot ve sürekli vadeli işlem hacmi bir önceki çeyreğe göre yedi kattan fazla arttı. Açık pozisyon 6 milyar dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Platformun sürekli vadeli işlem hacmi ise mart ayı itibariyle 14 milyar dolara yükseldi.
2.04.2024 Ekonomi
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Ekonomide kritik viraj! Ana gündem maddeleri herkesin cebini ilgilendiriyor
Ekonomide kritik viraj! Ana gündem maddeleri herkesin cebini ilgilendiriyor Seçimin tamamlanması ile birlikte artık ekonomide atılacak adımlar piyasa tarafından dikkatle takip edilecek. İşte ekonominin gündeminde yer alacak başlıklar...
1.04.2024 Ekonomi
İsmail Yüksek'in peşine düştüler! Avrupa devleri sıraya girdi
İsmail Yüksek'in peşine düştüler! Avrupa devleri sıraya girdi Fenerbahçe forması giyen İsmail Yüksek'in gösterdiği performans sonrası Avrupa devlerinin radarına girdiği öğrenildi.
1.04.2024 Fenerbahçe
Vincent Aboubakar'dan çılgın talep! Beşiktaş'ta ayrılık kararı
Vincent Aboubakar'dan çılgın talep! Beşiktaş'ta ayrılık kararı Beşiktaş'ta son dönemde taraftarların sık sık tepki gösterdiği Vincent Aboubakar'ın sezon sonunda veda hazırlığında olduğu öğrenildi. Kamerunlu santrforun yeni takımından talep ettiği bedel netlik kazandı.
1.04.2024 Beşiktaş
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.
29.03.2024 Ekonomi
Araç piyasasında büyük değişim bekleniyor! Arabada düşük fiyat ve kampanya fırsatı
Araç piyasasında büyük değişim bekleniyor! Arabada düşük fiyat ve kampanya fırsatı Yaklaşan seçimler ve Merkez Bankası'nın faiz kararları ışığında, Türkiye'deki otomobil piyasası önemli bir dönemeçte. Enflasyon oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların piyasadan çekilmesiyle birlikte, otomobiller artık en az kazandıran yatırım araçları arasında yer aldı. Piyasa uzmanı Osman Güngör araba fiyatlarıyla ilgili düşüş ve kampanyaların kapıda olduğunu ifade ederek araba almak isteyen vatandaşlara uyarılar bulundu. İşte araba piyasasıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
28.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Piyasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki piyasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.