Res

Res

Son dakika res haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan res ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını res haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Res

haberleri sayfasında son dakika yaşanan res gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 res haberi bulunmuştur. Tüm res haberleri aşağıda listelenmiştir.
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım Çanakkale Denizgöründü mevkiinde bulunan ve ilk fazı Mart 2020'de devreye alınan Gülpınar RES Projesi'nin 35 MW’lık proje kapsamında gerçekleştirilen ilave 159 MW ikinci faz yatırımı ile toplamda 194 MW kurulu güce erişilmesi hedefleniyor.
9.01.2024 Ekonomi
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılan Bor Karbür Üretim Tesisi'nin dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacağına dikkat çekerek, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmek ile kalmıyor; aynı zamanda ülkemiz dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek" dedi.
19.03.2023 Gündem
Sabancı Holding'in kârı 27,2 milyar TL oldu
Sabancı Holding'in kârı 27,2 milyar TL oldu 2022 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 175 artışla 275,4 milyar TL seviyesine yükseltti. Sabancı Holding’in dokuz aylık konsolide net kârı ise 27,2 milyar TL oldu.
4.11.2022 Ekonomi
Bakan Soylu canlı yayında ilk kez açıkladı: Teröristlerin annelerini getirip megafonlarla çağrı yaptırıyoruz
Bakan Soylu canlı yayında ilk kez açıkladı: Teröristlerin annelerini getirip megafonlarla çağrı yaptırıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Bu 120 teröristin nerede olduğunu bildiğimiz için 'Madem biliyorsunuz, neden almıyorsunuz' diyorlar... Doğu ve Güneydoğu'da çok ufak bir lokalde yüzlerce mağaranın olduğu bir coğrafya tasarruf edin, biz oralara onların isimlerine yönelik helikopterlerle bildiriler atıyoruz. Ailelerinin çağrılarını atıyoruz. Teslim olanların mektuplarını atıyoruz. Bazen annelerini getiriyor megafonlarla çağrı yaptırıyoruz" dedi.
6.10.2022 Siyaset
Cengiz Orhonlu kimdir, nereli, kaç yaşında, annesi kim? O Kız Ozan Cengiz Orhonlu hakkında merak edilenler…
Cengiz Orhonlu kimdir, nereli, kaç yaşında, annesi kim? O Kız Ozan Cengiz Orhonlu hakkında merak edilenler… O Kız dizisinin dizi macerası başlıyor. O Kız'ın dizisinin başrol oyuncularından Ozan karakterine hayat veren Cengiz Orhonlu’nun hayatı ise merak konusu oldu. Kamuran Akkor'un torunu da olan O Kız'ın Ozan'ı Cengiz Orhonlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve hangi dizilerde rol aldı?
21.09.2022 Televizyon
1 Eylül Dünya Barış günü nedir, Barış Günü ne zaman ilan edildi, kutlanmaya başlandı? Dünya Barış Günü hangi ülkelerde kutlanır?
1 Eylül Dünya Barış günü nedir, Barış Günü ne zaman ilan edildi, kutlanmaya başlandı? Dünya Barış Günü hangi ülkelerde kutlanır? Dünya Barış günü nedir, ne zaman ilan edildi ve kutlanmaya başlandı? Dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi amacıyla Dünya Barış Günü Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih ilan edildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ise 1981 yılında 21 Eylül'ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.
31.08.2022 Gündem
Kaftancıoğlu 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan ifade verdi
 Kaftancıoğlu 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan ifade verdi  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasından başlatılan soruşturma nedeniyle savcılığa ifade verdi.
29.08.2022 Gündem
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tarih verildi! Yıl sonu...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tarih verildi! Yıl sonu... Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Doğalgaz depolamada kapasite artıyor. Silivri genişletme projesinde açılan 18 kuyudan 9’unda gaz akış testi tamamlandı. 3.2 milyar metreküp olan depo kapasitesi 4.6 milyara çıkacak. 2017'de başlayan çalışmalarda sona gelinirken, BOTAŞ ekiplerinin çalışması kapsamında kuyu sondajları da tek tek tamamlanıyor. Proje sonunda faaliyete geçecek 18 depolama kuyusundan 9'unda gaz akış testi başarıyla tamamlandı. Bu yıl sona ermesi planlanan projede 3.2 milyar metreküp olan depo kapasitesinin 4.6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp olan günlük geri üretim kapasitesinin de 75 milyon metreküpe çıkması öngörülüyor. Projenin aşamalarını yakından takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük gaz keşfimizin yanında karadaki depolama tesislerimizin de kapasitelerini artırıyoruz. Tüm bunlardaki hedefimiz doğal gazda arz güvenliğini sağlamlaştırmak. İnşallah yıl sonunda Silivri'deki tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulunmuştu.
16.07.2022 Ekonomi
Çeşme yangınıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı
Çeşme yangınıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, yakındaki bir çiftlikte çalışan işçi olduklarını, yangının kaynaktan çıkan kıvılcımdan çıktığını söyledikleri öğrenildi.
13.07.2022 Gündem
Muğla Datça'da orman yangını! Korkunç ihmal, nedeni ortaya çıktı
Muğla Datça'da orman yangını! Korkunç ihmal, nedeni ortaya çıktı Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin tüm müdahalesine rağmen alevler bazı yerleşim yerlerine sıçradı. Son bilgilere göre 20 ev tahliye edildi. Ekiplerin müdahalesi sürerken, dumandan etkilenen 2 orman işçisi ve ayağı burkulan 1 orman işçisi hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre orman işçilerinin durumlarının iyi olduğu belirtildi.. Yangına 18 helikopter 7 uçak müdahale ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin ilk kez Datça yangınında kullanılarak test edileceğini açıkladı. Öte yandan Çeşme'de çıkan orman yangının ise sebebi belli oldu. İşte yangınla ilgili son dakika gelişmeleri...
13.07.2022 Gündem
Kocaer Çelik halka arz ne zaman? Kocaer Çelik halka arz hisse fiyatı ne?
Kocaer Çelik halka arz ne zaman? Kocaer Çelik halka arz hisse fiyatı ne? Kocaer Çelik’in halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Hisselerinin yüzde 20,02’si halka arz edilecek olan Kocaer Çelik, ek satış yapılması durumunda halka arz edilecek toplam payı yüzde 24,02’ye kadar çıkacak. Peki, Kocaer Çelik halka arz ne zaman? Kocaer Çelik halka arz hisse fiyatı ne? Kocaer Çelik halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Kocaer Çelik halka arz eşit mi, oransal mı? İşte detaylar…
20.06.2022 Ekonomi
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı...
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı... Halkbank harekete geçti. Yeni kredi paketi devreye alındı. Banka tarafından kredi detayları paylaşıldı. Uzun vade imkanı ile dikkat çeken kredi paketinde geri ödeme 84 ayda yapılıyor. Halkbank, Yeşil Enerji Kredi Paketi’yle yeşil enerji projelerine finansal destek sunuyor
15.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Dönmez tarihi açıkladı. Faturalara yansıyacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 5. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Karadeniz'de temmuz ayında boruların deniz altına döşenmesi için ilk kaynağın yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıl vatandaşlarımız Karadeniz gazıyla buluşacak. Karadeniz gazını mutfağında kullanacak. Borular 2 bin 200 metre su derinliğinden geçecek ve toplamda da 170 kilometre uzunluğunda olacak. Türkali-1 ve Türkali-2 kuyularındaki akış testlerini tamamladık. Türkali-1'de günlük 1,7 milyon metreküp, Türkali-2'de günlük 2,6 milyon metreküplük gaz akışını yakaladık. Testlerimiz sonucu kuyu başına günlük ortalama 3 milyon metreküpe kadar çıkabileceğimizi gördük" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Ekonomi
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı Karadeniz gazıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bakan resmen duyurdu. Çalışmalar başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.04.2022 Ekonomi
Pençe Kilit operasyonuyla stratejik gelişme! Kontrol altına alında
Pençe Kilit operasyonuyla stratejik gelişme! Kontrol altına alında Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda bordo bereliler ve özel eğitimli komandolar Zap'ta stratejik tepelerde kontrolü sağladı. Türkiye'ye doğru uzanan tüneller imha edilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a ulaştı.
21.04.2022 Gündem
Pençe kilit operasyonu şehitleri! Kaç asker şehit edildi, yaralı asker sayısı nedir? Pençe operasyonu son dakika haberleri ve son durum!
Pençe kilit operasyonu şehitleri! Kaç asker şehit edildi, yaralı asker sayısı nedir? Pençe operasyonu son dakika haberleri ve son durum! Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Operasyondan sıcak görüntüler gelirken vatandaşlar operasyondaki son gelişmeleri takip ediyor. İşte Pençe kilit operasyonu şehitleri ve Pençe kilit operasyonunda son durum…
19.04.2022 Gündem
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Benzin fiyatı, motorin fiyatı ve LPG fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başlıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. EPDK'dan flaş açıklama geldi. Kâr marjları artan maliyetlere rağmen aynı kalan akaryakıt istasyonlarıyla ilgili düzenleme geliyor. Taşıt Tanıma Sistemi’ndeki (TTS) komisyoncular aradan çıkacak. Böylece bayi sistemdeki zararını benzin fiyatına yansıtmayacak.
5.03.2022 Ekonomi
Elektrik zamları iptal edilecek mi? Tarih verildi: AK Parti'den flaş açıklama
Elektrik zamları iptal edilecek mi? Tarih verildi: AK Parti'den flaş açıklama Elektrik zamları ile ilgili flaş açıklama! Elektrik zammı geri alınacak mı? Tarih verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıkladı. Yapılan zammın ardından gelen yüksek faturalar sebebiyle vatandaşların çağrısı sonrası harekete geçildi. Bakanlık ve EPDK çalışma yürütüyor. Hamza Dağ tarih verdi; nisan ve mayıs aylarına işaret ederek, düzelme olacağını belirtti.
10.02.2022 Ekonomi
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar artacak mı? Belli oldu
Doğal gazla ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar artacak mı? Belli oldu Doğal gaz fiyatları artacak mı? Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Dönmez açıkladı. Küresel düzeyde devam eden enerji krizi doğal gaz faturalarına da yansıyacak mı? Havaların soğumaya başlamasıyla herkes doğal giderlerinin artıp artmayacağını merak ediyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz fiyatları ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Bakan Dönmez, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur" dedi.
13.10.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: GES ve RES kurulu gücümüze 10’ar bin MW ilave edeceğiz
Bakan Dönmez: GES ve RES kurulu gücümüze 10’ar bin MW ilave edeceğiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "2002'de sadece 19 megawatt (MW) olan rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 bin MW'ın üzerine çıkarmayı başardık. Hem güneş enerji santralleri (GES) hem de rüzgar enerji santralleri (RES) kurulu gücümüze 10'ar bin MW ilave edeceğiz. Böylece, dünyada 13 ve Avrupa'da 8'inci olduğumuz rüzgarda, dünyada 18 ve Avrupa'da 8'inci olduğumuz güneşte çok daha ön sıralarda yer alacağız" dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! 6 milyar liralık yatırım
Bakan Dönmez duyurdu! 6 milyar liralık yatırım Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 yarışması sonunda ağırlıklı ortalama fiyatın kilovatsaat başına 21,5 kuruş olduğunu belirterek, "Santrallerin kurulumuyla yaklaşık 6 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek." dedi.
1.07.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! 'Arz güvenliği sorunumuz yok'
Bakan Dönmez açıkladı! 'Arz güvenliği sorunumuz yok' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Milli enerji ve maden politikamız çerçevesinde arz güvenliğimizi teminat altına almak için hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız her yıl artarak devam ediyor. Bugün artık elektrik ve doğalgazda arz güvenliği sorunumuz olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi.
26.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! 1 Haziran’da başlıyor...
Elektrik faturalarında yeni dönem! 1 Haziran’da başlıyor... Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren değişiklik. Faturalarda yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor. Enerji sektöründe ‘yeşil’ dönem 1 Haziran’da başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran’dan itibaren yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş enerjiyi kullanmayı seçebilecek. Elektrik üreticileri, enerjinin kaynağını belgeleyecek. Yeşil enerji kullandığını belgelemek, özellikle firmalara Avrupa’ya ihracatta rekabet üstünlüğü sağlayacak. Bundan sonra tüketiciler Yenilenebilir (doğa dostu) enerji kaynaklarından üretilen, uluslararası geçerliliği olan akredite kuruluşlarca sertifikalandırılan ve şeffaf olarak raporlanabilen enerji (yeşil enerji) tarifesine geçebilecekler. Yeşil enerji kullanan abonelerin faturalarında ise özel bir işaret bulunuyor.
5.05.2021 Ekonomi
Bayburt RES, 32 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak
Bayburt RES, 32 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak Bayburt’un Aydıntepe ilçesindeki 2 bin 330 rakımlı Kılıçkaya Yaylası’na Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumunda sona gelindi. İlk rüzgar türbininin yapımı tamamlandı ve montajlanarak hizmete alındı, diğer türbinlerin inşası ise devam ediyor. 400 milyon TL’lik projeyle 32 bin hanenin enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
19.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Res ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki res haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.