Reklam Kurulu

Reklam Kurulu

Son dakika Reklam Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Reklam Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Reklam Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reklam Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reklam kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.684 reklam kurulu haberi bulunmuştur. Tüm reklam kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar için 3,5 ayda 94 milyon lira ceza kesti." açıklamasında bulundu.
20.04.2024 Gündem
24 saatte aşık etme, sevgiliyi geri getirme, kısmet açma... Falcı, medyum, astrologlar şimdi yandı
24 saatte aşık etme, sevgiliyi geri getirme, kısmet açma... Falcı, medyum, astrologlar şimdi yandı Falcı, medyum, astrolog için bakanlık harekete geçti. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, internet üzerinden “Ayırma, bağlama, soğutma, erkeklik bağlama büyülerini bozan” medyumlar için para cezası yağdırdı. İşte detaylar...
11.04.2024 Gündem
Tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı reklamlara 17 milyon lira ceza kesildi
Tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı reklamlara 17 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, bu ayki Reklam Kurulu toplantısında; tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklam ve ticari uygulamalar hakkında 17 milyon 37 bin 891 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
20.03.2024 Ekonomi
Sosyal medya fenomenleri yeni dönem! Bakanlık şart getirdi, artık herkes yapamayacak
Sosyal medya fenomenleri yeni dönem! Bakanlık şart getirdi, artık herkes yapamayacak Sosyal medya fenomenleri için harekete geçildi. Ticaret Bakanlığı, 5. Reklam Konseyi’nin ana gündem maddeleri arasına sosyal medya fenomenlerini de aldı. Bakanlık kritik toplantı sonrası influencerlar için şart getirdi.
27.01.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi Ticaret Bakanlığı aralık ayında toplam 21 milyon 591 bin TL, 2023 yılında ise 114 milyon 139 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.
18.12.2023 Gündem
Efsane Kasım, Şahane Cuma indirimleri kandırmacası! Bakanlık para cezası yağdırdı
Efsane Kasım, Şahane Cuma indirimleri kandırmacası! Bakanlık para cezası yağdırdı Reklam Kurulu tüketiciyi aldatanlara yılın ilk 11 ayında 92.5 milyon Türk Lirası ceza uyguladı.Elektronik ticarette geleneksel hale gelen “Kasım İndirimleri”ne ilişkin reklamlar başta olmak üzere, Kasım ayı içerisinde Kurul gündemine intikal eden 16 adet indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 2.7 Milyon Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
16.11.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
13.11.2023 Ekonomi
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın Ticaret Bakanlığı, 'efsane kasım indirimleri' adıyla yapılan indirimli satış kampanyalarında mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
3.11.2023 Ekonomi
Aldatan reklamlara 76 milyon lira ceza kesildi! Bakanlık duyurdu
Aldatan reklamlara 76 milyon lira ceza kesildi! Bakanlık duyurdu Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara yaklaşık 76 milyon TL ceza uyguladı" açıklamasında bulundu.
19.10.2023 Ekonomi
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor Ticaret Bakanlığı tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini engelleyen, gerçeği yansıtmayan ya da varlığı ispatlanamayan sahte yorumlar ile tüketicilerin kandırılmasına neden olabilen uygulamaları yasakladığını, “haksız ticari uygulama kabul ettiğini” duyurdu. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu, 12 Eylül tarihli son toplantısında 138 dosyayı inceledi.
20.09.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL Son zamanlarda birçok araç sahibi aynı dertten muzdarip. Otoparklarda fiyatlar ateş pahası. Beşiktaş'ta bir otoparksa sosyal medyada gündem oldu. Peki otoparklarda tavan ücret uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
6.09.2023 Ekonomi
Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar
Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar Marketleri gramaj oyunu ortaya çıktı. Pek çok gıda ürünün fiyatını değiştirmeden gramı ile oynayan marketler vatandaşları gram gram soyduğu belirlendi. Peki vatandaş böyle bir durumda ne yapmalı? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu vatandaşa önemli uyarılarda bulundu.
19.08.2023 Ekonomi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Ticaret Bakanlığı: Yanıltıcı reklama 8 milyon lira ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı: Yanıltıcı reklama 8 milyon lira ceza kesildi Reklam Kurulu tarafından tüketici davranışlarını manipüle eden karanlık ticari tasarımlar incelemeye alındı. 8 milyon lira ceza kesildi.
10.08.2023 Gündem
Bakan Bolat: Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz
Bakan Bolat: Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşları mağdur eden fırsatçılara yönelik uygulanan para cezasının 361 milyon TL'ye ulaştığını duyurdu.
28.07.2023 Gündem
Bakanlık harekete geçti! Aldatan reklamlara ceza yağdı
Bakanlık harekete geçti! Aldatan reklamlara ceza yağdı Ticaret Bakanlığı, bu ayki Reklam Kurulu toplantısında; tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklam ve ticari uygulamalar hakkında 6 milyon 70 bin 113 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. 
13.07.2023 Ekonomi
Bakanlıktan aldatıcı reklamlara 39,5 milyon lira ceza
Bakanlıktan aldatıcı reklamlara 39,5 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu aldatıcı reklamlara ilişkin olarak 39,5 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.
15.06.2023 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Yanıltıcı reklamlara ceza yağdı
Bakanlık harekete geçti! Yanıltıcı reklamlara ceza yağdı Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, Et ve Süt Kurumu'nun markasını çağrıştıran tabela ve logo kullananlara toplamda 1 milyon 110 bin liralık ceza kesti.
30.05.2023 Ekonomi
Şikayet yağıyor! Online alışverişte sahte deterjan tehlikesi
Şikayet yağıyor! Online alışverişte sahte deterjan tehlikesi Online platformlarda ne kadar önlem alınsa da sahte ürünlerin satışı devam ediyor. Özellikle son dönemde tüketicilerin sahte deterjan konusunda şikayetleri artıyor.
11.05.2023 Gündem
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Et ve Süt Kurumu'nu taklit etmişlerdi! Bakanlık 7,14 milyon lira ceza kesti
Et ve Süt Kurumu'nu taklit etmişlerdi! Bakanlık 7,14 milyon lira ceza kesti Bakanlık kendisini Et ve Süt Kurumu olarak tanıtan kasap işletmelerine 7,14 milyon TL idari para cezası verdi.
13.04.2023 Gündem
Bakanlıktan 'Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerine ceza
Bakanlıktan 'Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerine ceza Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun unvanı ve logosunu taklit ederek tüketicilerin güvenini kötüye kullanan ve tüketicinin bilgi eksikliklerinin istismar eden işletmelere idari para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uygulanacağını açıkladı.
27.03.2023 Gündem
Ünlü isimler takibe takıldı! Hepsine tek tek ceza kesildi
Ünlü isimler takibe takıldı! Hepsine tek tek ceza kesildi İndirim kampanyaları ve internet satışlarındaki reklamların ardından, ünlülerin Instagram hesaplarındaki tanıtımlar da “reklam” takibine yakalandı.
16.12.2022 Ekonomi
'Efsane indirim'ler sonrası bakanlık harekete geçti!
'Efsane indirim'ler sonrası bakanlık harekete geçti! Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de kasım ayında 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' gibi sloganlar kullanılarak gerçekleştirilen indirim kampanyalarını mercek altına aldı. Bakanlığa bildirilen şikayetler arasında kampanyalarda belirtilen indirim tutar ve oranlarının gerçeği yansıtmaması, indirimli fiyatların uygulandığı tarih aralığının belirtilmemesi yoğunlukta yer aldı. Kasım indirimlerine ilişkin incelemelerin sonucu ocak ayında toplanacak Reklam Kurulu'nda karara bağlanacak.
3.12.2022 Ekonomi
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz BTK, gerçek faillerin yakalanamaması nedeniyle ‘patates hat’ olarak bilinen ‘açık hatların’ kamu düzeni, kamu güvenliği ve milli güvenlik için tehlike oluşturduğunu bildirdi. BTK, bu hatlarla işlenen suçlar nedeniyle vatandaşların yüklü borçlar ile karşı karşıya kaldıklarına ya da ömür boyu hapse kadar varan ağır cezalarla yargılandıklarına işaret etti
13.08.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Reklam Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reklam kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.