Reçetesiz İlaç

Reçetesiz İlaç

Son dakika reçetesiz ilaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan reçetesiz ilaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını reçetesiz ilaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reçetesiz İlaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reçetesiz ilaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 reçetesiz ilaç haberi bulunmuştur. Tüm reçetesiz ilaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Yaşam
Doç. Dr. Özmen: Sismik boşluk olduğu birçok haritayla ortaya çıkarıldı
Doç. Dr. Özmen: Sismik boşluk olduğu birçok haritayla ortaya çıkarıldı Doç. Dr. Bülent Özmen, büyük yıkıma yol açan depremlerin meydana geldiği Doğu Anadolu Fayı'nda MTA ve AFAD'ın, bilim insanlarının çalışmaları olduğunu söyleyerek, "Sismik boşluk olduğu birçok haritayla ortaya çıkarıldı. Aslında deprem bu bölgede bekleniyordu; ama bu kadar büyük olması beklenmiyordu" dedi. Marmara'daki olası büyük depremle ilgili de açıklamada bulunan Özmen, "Marmara Denizi’nde de yapılan bütün çalışmalar büyük bir deprem olma olasılığının her geçen gün arttığı yönünde olduğunu bize gösteriyor." ifadelerini kullandı.
8.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde reçetesiz ilaç temin edilebilecek
Deprem bölgesinde reçetesiz ilaç temin edilebilecek SGK, "Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek" açıklamasını yaptı.
8.02.2023 Gündem
İlaçlarla ilgili flaş karar! Hastane ve aile hekimine gidenleri kapsıyor
İlaçlarla ilgili flaş karar! Hastane ve aile hekimine gidenleri kapsıyor İlaçlarla ilgili son dakika kararı. Resmen değişiyor. Hastane ve aile hekimine gidenler dikkat. Koronavirüs salgını döneminde başlatılan, kronik hastalara reçetesiz ilaç temini sağlayan uygulama 1 Haziran'da sona erecek.
30.05.2022 Gündem
Reçetesiz ilaç alımında flaş gelişme! 30 Nisan'da sona eriyor
Reçetesiz ilaç alımında flaş gelişme! 30 Nisan'da sona eriyor Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastaların ilaç ve tıbbi cihaz temini ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. İlaç rapor süresinin biteceği tarih ve sağlık raporu yenilemenin son tarihi hakkında araştırmalar sürüyor. Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, pandemi nedeniyle başlatılan ilaç raporlarının otomatik olarak uzatılması işlemi ile raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz olarak temin edilmesi uygulamasının 30 Nisan itibarıyla sona ereceğini açıkladı.
10.03.2022 Gündem
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir İlaç alındıktan sonra dakikalar veya saatler içinde deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, nefes darlığı, hırıltılı solunum, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı gibi belirtilerin ilaç alerjisi işareti olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “İlaç alerjisi tipik olarak daha çok genç ve orta yaşlı erişkinlerde görülür, çocuklarda çok sık görülmez. Kadınlarda daha yaygındır” dedi.
8.02.2022 Sağlık
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalar, ilaç israfının ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. İlaçların yaklaşık yüzde 50’si yanlış ya da gereksiz kullanılıyor, hatta kutusu bile açılmadan çöpe atılıyor. Çöpe atılan ilaçların ise yiyecek ve içeceklere karıştığı ortaya çıktı. Sadece sağlık sektörünü değil, pek çok alanı etkileyen ilaç israfının altında yatan bilinçsiz ilaç kullanımına karşı uzmanlardan hayati tavsiyeler geldi.
3.10.2021 Gündem
'Koronavirüs böbrek yetmezliğine neden olabilir'
'Koronavirüs böbrek yetmezliğine neden olabilir' Kovid-19’un sınırlı solunum yolu hastalığından şiddetli çoklu organ yetmezliğine kadar çeşitli ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirten Dr. Bahtişen Güven, böbreklerin virüsten etkilenmesinin kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini ifade etti.
7.05.2021 Sağlık
Ruhsatsız göz polikliniğine jandarma baskını
Ruhsatsız göz polikliniğine jandarma baskını Mersin'in Mezitli ilçesinde, jandarma ekiplerince ruhsatsız göz polikliniğine baskın yapıldı. Ruhsatsız poliklinik çalıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu şüpheli, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
30.11.2020 Gündem
Kalp sağlığı için nelere dikkat edilmeli?
Kalp sağlığı için nelere dikkat edilmeli? Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, Kalp Günü dolayısıyla kalp sağlığını koruma ile ilgili bilgi verdi. Kalp sağlığını korumak için gereken önlemlerin alınması gerektiğini ve risk faktörlerini göz önünde bulundurarak mutlaka sağlıklı yaşama dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
29.09.2020 Sağlık
“İnsanlar kendilerini geliştirseler ilaca gerek kalmaz”
“İnsanlar kendilerini geliştirseler ilaca gerek kalmaz” Türkiye’de satılan sinir sistemi ilaçlarının 308 milyon kutu olduğu ve bunların başında da antidepresanların geldiği söylenirken, Prof. Dr. Esen Ayşe Dural “İnsanlar antidepresanın işe yaradığını zannediyorlar. Halbuki kendilerini geliştirseler, olayları sıralasalar ilaca gerek olmadığını görecekler. Kişilerin psikologlarla konuşup dertleşmesi ve bunun Türkiye’de de geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
1.02.2020 Sağlık
Tehlike büyüyor! Son 10 yılın zirvesine ulaştı
Tehlike büyüyor! Son 10 yılın zirvesine ulaştı Uyuşturucu maddelerle mücadele kararlılıkla sürerken, son yıllarda kullanımı artan metamfetamin üretimindeki yükseliş ürkütüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, ele geçirilen metamfetamin miktarı son 10 yılın zirvesine ulaştı.
23.11.2019 Gündem
Reçetesiz ilaca 2 bin lira ceza geliyor
Reçetesiz ilaca 2 bin lira ceza geliyor Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırlanan yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklife eklenen bir maddenin eczacıları ve hastaları zor durumda bırakacağını belirten Anadolu Eczacı ve Depocuları Derneği Başkanı Onur Tokel, "Madde aynen yasalaşırsa, eczacılar reçetesiz ilaç satışında kutu başına 2 bin lira ceza ödeyecek. Üstelik bu ceza, sadece antibiyotikler, antidepresanlar için değil tüm ilaçlar için uygulanacak" açıklamasında bulundu
7.11.2018 Sağlık
Bazı ilaçların fiyatı katlanabilir
Bazı ilaçların fiyatı katlanabilir Türk Eczacıları Birliği, TİTCK’in katılımcı olmayan şekilde 241 ilacı reçetesiz satış kapsamına almaya hazırlandığını açıkladı. Birlik, bu durumun halk sağlığı açısından risk oluşturabileceğini belirterek, Reçeteliyken 2 lira olan bir ilacın reçetesiz 16 liraya kadar çıktığını söyledi.
5.01.2018 Gündem
Saç ekiminde nelere dikkat edilmeli!
Saç ekiminde nelere dikkat edilmeli! Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi ameliyatı öncesi dikkat edilmesi ve alınması gereken önlemler anlattı.
6.11.2017 Sağlık
İlaçta yeni dönem başlıyor!
İlaçta yeni dönem başlıyor! Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 13 bin ilaçtan sadece 87’sinin reçetesiz satılması üzerine önemli bir çalışma başlattı. Üniversitelerdeki akademisyenler, ilaç firmaları ve uzmanlarla bir araya gelen Sağlık Bakanlığı, piyasada bulunan ilaçları sınıflandırdı. İlaçların, yüzde 10-15’inin reçetesiz satılabileceği belirlendi.
25.11.2016 Ekonomi
3 ilaca sıkı denetim geliyor
3 ilaca sıkı denetim geliyor Reçetesiz ilaçlara stok affından sonra denetim geliyor. Stok affı kapsamında 2 buçuk ayda 49 milyon kutu reçetesiz ilaç satışı bildirildi. Antibiyotik, antidepresan ve solunum sistemi ilaçlarına denetim başlıyor
14.11.2016 Yaşam
Reçetesiz ilaç listesi genişliyor
Reçetesiz ilaç listesi genişliyor Sağlık Bakanlığı reçetesiz ilaç listesini genişletmeye hazırlanıyor. Bu hamleyle SGK’nın yükü azalırken eczacının nefes alması sağlanacak
13.07.2016 Ekonomi
Reçetesiz kullanılan ilaçlar böbreklere zarar veriyor
Reçetesiz kullanılan ilaçlar böbreklere zarar veriyor Vücudumuzu en iyi tanıyan organlarımızın başında böbrekler geliyor. Neyin zararlı ve neyin faydalı olduğunu, hangi maddenin ne kadar miktarda ve sürede vücudumuzda olması gerektiğini ve hormonların dilini en iyi böbrekler anlıyor.
28.04.2016 Sağlık
Nöbetçi eczaneler kepenk sistemine geçiyor
Nöbetçi eczaneler kepenk sistemine geçiyor Nöbetçi eczanelere yönelik saldırılar günden güne artıyor. Soygun ve şiddet başta olmak üzere pek çok olayın yaşandığı eczanelerde geceyarısından sonra kepenk indirme uygulaması başladı.
19.03.2016 Arşiv
Reçetesiz antibiyotik alamadı, polisi bıçakladı
Reçetesiz antibiyotik alamadı, polisi bıçakladı İstanbul Kağıthane’de önceki gece eczaneden reçetesiz ilaç almaya çalışan bir kişi ile tartışan polis memuru, kendisine bıçakla saldıran kişiyi tabancayla bacağından vurdu...
25.12.2015 Yaşam
‘Vatandaş gece ilacını alamazsa bizi vurur’
‘Vatandaş gece ilacını alamazsa bizi vurur’ Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Saydan, “Kendinizi hasta yakını olarak düşünün, gece nöbetçi eczane, olmasına rağmen ilaçlarınızı vermiyorsa ne yapardınız?” dedi.
25.12.2015 Yaşam
Reçete tartışması kanlı bitti
Reçete tartışması kanlı bitti Kağıthane'de bir polis memuru eczanede tartıştığı kişinin kendisini bıçaklaması üzerine şahsı tabancayla bacağından vurdu. Yaralı polis memuru Y.Ç ve bacağından silahla yaralanan M.B.K. olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
24.12.2015 Yaşam
5 milyar $’lık pazarda ‘takviye’li büyüyecek!
5 milyar $’lık pazarda ‘takviye’li büyüyecek! Gıda takviye ve kozmetik ürünler sunan Medfors’un kurucusu Tufan Diker, “Türkiye’de 5 milyar dolarlık reçetesiz ilaç pazarı 10-15 yıl içinde 10 milyar dolarlık reçeteli ilaç pazarını yakalayacak. Biz de yeni ürünlerle büyüyeceğiz” dedi.
7.04.2015 Ekonomi
Parasetamol bel ağrısına iyi gelmiyor!
Parasetamol bel ağrısına iyi gelmiyor! Parasetamolün bel ağrısı ve osteoartrit tedavisinde "etkisiz olduğu" bildirildi...
1.04.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Reçetesiz İlaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reçetesiz ilaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.