Queensland

Queensland

Son dakika Queensland haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Queensland ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Queensland haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Queensland

haberleri sayfasında son dakika yaşanan queensland gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 queensland haberi bulunmuştur. Tüm queensland haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avustralya’da polis palyaço maskeli hırsızı arıyor
Avustralya’da polis palyaço maskeli hırsızı arıyor Avustralya polisi, 29 Aralık’ta bir markete palyaço maskesiyle girerek hırsızlık yapan kişinin kamera görüntülerini paylaşarak hala arandığını duyurdu.
18.01.2024 Dünya
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları... Opal taşı kuvars çeşitlerinden biridir ve silis grubuna ait olan bir mineral olarak da bilinir. Yer altındaki suların hareket etmesi ve kayaların arasındaki boşluklarda çökmesi ile ortaya çıkmıştır.
4.01.2024 Yaşam
"Mucizevi keşif" deniyor! Beyin hücrelerini yeniliyor
"Mucizevi keşif" deniyor! Beyin hücrelerini yeniliyor Queensland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma sonucunda, özellikle bir besin türünün sinir hücrelerindeki gelişimi artıran etkileri olduğu keşfedildi. Hafıza üzerindeki etkilerinin de oldukça faydalı olduğunu gösteren bu besinle ilgili önemli veriler elde edildi.
20.10.2023 Sağlık
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var Avustralya'da uzak bir tropik adaya çakılan Osprey helikopteri 23 ABD askeri taşıyordu, üç denizcinin öldüğü açıklandı. Yaralılardan beşinin durumu ağır.
27.08.2023 Dünya
Partner seçiminizi o özelliğiniz belirliyor! Flört araştırmasında dikkat çeken sonuç
Partner seçiminizi o özelliğiniz belirliyor! Flört araştırmasında dikkat çeken sonuç Avustralya ve Britanyalı araştırmacıların yürüttüğü çalışmaya göre flört aşamasındaki birçok bireyin partner seçmesini sağlayan önemli bir özellik var. Bireyler partnerini fiziksel açıdan kendilerine daha çok benzeyen kişilere göre seçiyor.
11.07.2023 Gündem
Avustralya’da pilot, düşen uçaktan sağ kurtuldu
Avustralya’da pilot, düşen uçaktan sağ kurtuldu Avustralya’nın Brisbane kenti civarında küçük bir hasta nakil uçağı, dün seyir halindeyken arızalanarak düştü. Pilot düşen uçaktan hafif yaralarla kurtuldu.
7.04.2023 Dünya
Ölümcül örümcek zehrinden kalp krizi ilacı üretildi
Ölümcül örümcek zehrinden kalp krizi ilacı üretildi Avustralya’nın Queensland Üniversitesi’nden araştırmacılar, ölümcül örümcek zehrini kullanarak yeni bir kalp krizi ilacı üretti.
16.07.2022 Dünya
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti Avustralya Sağlık Bakanlığı, bugün itibariyle ülkede sivrisinekle bulaşan Japon Ensefalit Virüsü (JEV) vaka sayısının 19’a ulaştığını belirterek 2 kişinin virüsten hayatını kaybettiğini doğruladı. JEV'in, kişilerde nadiren hastalığa sebep olarak beyin iltihaplanmasına yol açtığı ifade edildi.
17.03.2022 Dünya
Koalalar ile ilgili flaş karar! Onlar da listeye alındı
Koalalar ile ilgili flaş karar! Onlar da listeye alındı Avustralya hükümeti, son zamanlarda yaşanan orman yangınları, kuraklık gibi nedenlerle sayıları oldukça azalan koalaları nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine aldı.
11.02.2022 Dünya
Bakan panik halinde yardım istedi! Üzerine tırmanırken gazeteci fark etti...
Bakan panik halinde yardım istedi! Üzerine tırmanırken gazeteci fark etti... Avustralya’da Covid-19 durumuna ilişkin basın açıklaması yapan Queensland Eyalet Sağlık Bakanı Yvette D'ath’ın üzerine tırmanan bir örümcek bakanın açıklamasını böldü.
17.12.2021 Dünya
Kumsalda görüp eline aldı! TikTok'ta paylaştı, yorum yağdı! 'Bittin sen onlar zehirli'
Kumsalda görüp eline aldı! TikTok'ta paylaştı, yorum yağdı! 'Bittin sen onlar zehirli' Zehirli "mavi ejderha" TikTok'ta viral oldu, sosyal medya kullanıcıları şaşkınlık ve endişeyle izledi. TikTok'ta dokunduğu canlıyı paylayan kişiye yorum yağdı, çünkü elinde tuttuğu canlı zehirliydi. Yorum yazan kişilerden biri, "Kardeşim, bu bir mavi ejderha deniz salyangozu. Gerçekten zehirliler ve mavi şişe denizanası yiyorlar" ifadesini kullandı.
11.12.2021 Dünya
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular…
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular… Herkes şaşkın. Vaka sayısı resmen patladı. Hafta sonu ve hafta içi kapama kararı geldi. Rusya’nın başkenti Moskova’da yarından itibaren bir hafta süre ile kısmi kapanmaya geçiliyor. Temel işlerde çalışmayan kişilere zorunlu ücretli izin uygulanacak. Öte yandan koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde sürerken, kötü haberler art arda geldi. Delta, Beta ve Mu varyantları tedirginlik yaratmaya devam ederken, virüs daha önce görülmeyen bir bölgeye daha sıçradı.
29.10.2021 Dünya
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir Gökbilimciler, Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabileceklerini bildirdi.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Canlı yayında satanist ayini! Her şey bir anda oldu
Canlı yayında satanist ayini! Her şey bir anda oldu Avustralya'da bir televizyon kanalında sunulan haber bülteni sırasında ekrana bir anda satanistlerin düzenlediği bir ritüelin görüntüsü geldi.
21.08.2021 Dünya
Avustralya’da küçük uçak düştü, pilot hayatını kaybetti
Avustralya’da küçük uçak düştü, pilot hayatını kaybetti Avustralya’nın Queensland eyaletinde akrobasi için tasarlanmış küçük bir uçağın düşmesi sonucu pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.
18.08.2021 Dünya
Cipsle zengin oldu! Tesadüfen içinden çıktı, 125 bin TL'ye sattı
Cipsle zengin oldu! Tesadüfen içinden çıktı, 125 bin TL'ye sattı Avustralya'da 13 yaşındaki bir kız, tesadüfen bulduğu ve pofuduk görünümüyle dikkat çeken cipsi TikTok'a yükledi. Takipçilerinin ısrarı sonrası cipsi internetten satışa koyan kız, cips markasının kendisiyle iletişime geçmesi ile büyük bir şok yaşadı. Bu ilginç hikaye sonrasında cips, yaklaşık 125 bin TL karşılığında satıldı.
26.07.2021 Dünya
Dünyanın en büyük dinozor türlerinden! Tam 67 ton...
Dünyanın en büyük dinozor türlerinden! Tam 67 ton... Avustralyalı bilim insanları, ülkenin en büyük, dünyanın ise sayılı büyük dinozor türleri arasına giren bir tür keşfettiklerini belirtti. "Australotitan cooperensis" ismi verilen dinozorun 67 ton olduğu belirtildi.
8.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Fare istilasına '5 bin litrelik zehir' çözümü
Fare istilasına '5 bin litrelik zehir' çözümü Avustralya'da görülen son yılların en yoğun fare istilasıyla başa çıkmak isteyen hükümet, 5 bin litre ‘en öldürücü’ fare zehrinin kullanılması önerisinde bulundu.
21.05.2021 Dünya
Avustralya'da sel felaketi! Binlerce kişi evlerinden tahliye edildi
Avustralya'da sel felaketi! Binlerce kişi evlerinden tahliye edildi Güney yarım kürede yaz aylarını yaşayan Avustralya’da yoğun yağışların sebep olduğu sel nedeniyle yaklaşık 18 bin kişi evlerinden çıkarıldı. Acil durum ekipleri, 750 kurtarma operasyonu yaparken, aralarında bebeklerin de olduğu 9 kişi cankurtaran botuyla kurtarıldı. Sidney yakınlarında bir çiftin evinin sele kapılıp sürüklenme anları ise komşuları tarafından görüntülendi.
22.03.2021 Dünya
Son kez baktı... Sağlık çalışanları dileğini yerine getirdi
Son kez baktı... Sağlık çalışanları dileğini yerine getirdi Avustralya’nın Queensland eyaletinde ölmek üzere olan 74 yaşındaki hastanın ‘son kez okyanusu’ görme isteği yerine getirildi. Sedyeyle sahil kenarına getirilen kişi son kez okyanusa baktı.
8.02.2021 Dünya
Avustralya’da 8 metrelik gelgit paniği
Avustralya’da 8 metrelik gelgit paniği Avustralya’nın doğu kıyısı, hafta sonundan bu yana şiddetli gelgitin yarattığı dev dalgalarla boğuşuyor. Hafta sonu 8 metreye ulaşan dalgalar için, meteoroloji uzmanları bu akşam da aynı yükseklikte dalgaların beklendiğini belirtiyor.
14.12.2020 Gündem
Aşı çalışması, hatalı HIV test sonuçları üzerine sonlandırıldı
Aşı çalışması, hatalı HIV test sonuçları üzerine sonlandırıldı Avustralya'da Queensland Üniversitesi'nin CSL ilaç şirketiyle yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği aşı, deneklerin test sonuçlarının hatalı şekilde HIV pozitif gelmesi üzerine rafa kaldırıldı.
11.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Büyük Bariyer Resifi 1995'ten bu yana mercanlarının yarısını kaybetti
Büyük Bariyer Resifi 1995'ten bu yana mercanlarının yarısını kaybetti Avustralya'nın Büyük Bariyer Resifi'nin iklim değişikliğine bağlı deniz suyu sıcaklığının artması nedeniyle 1995'ten bu yana mercanlarının en az yarısını kaybettiği bildirildi.
14.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Avustralya'da sigara artık reçete ile alınabilecek
Avustralya'da sigara artık reçete ile alınabilecek Avustralya sigara kullanımını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yeni plan çerçevesinde, tiryakilerin sigara almak için doktor reçetesine ihtiyaçları olabilecek.
13.10.2020 Dünya
Avusturyalı bilim adamlarından şaşırtan buluş!
Avusturyalı bilim adamlarından şaşırtan buluş! Avustralyalı bilim adamları, avokado filizlerini dondurarak saklayan ve daha sonra sağlıklı bir bitki yetiştirmek için yeniden canlandıran bir yöntem tasarladıkları duyurdu.
24.09.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Queensland ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki queensland haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.