Q10

Q10

Son dakika Q10 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Q10 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Q10 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Q10

haberleri sayfasında son dakika yaşanan q10 gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 q10 haberi bulunmuştur. Tüm q10 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi?
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, yumurta rezervi ve kalitesini artıracak önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2022 Sağlık
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ersoy Acer, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte deri yaşlanma belirtilerini geciktirmenin mümkün olduğunu belirterek, “Özellikle karbonhidrat, şeker içerikli diyetlerden uzak durmalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir” dedi.
12.04.2022 Sağlık
Kan damarlarını gevşeterek baş ağrısını geçiriyor! Antioksidanlar bakımından çok zengin, migrene iyi geliyor...
Kan damarlarını gevşeterek baş ağrısını geçiriyor! Antioksidanlar bakımından çok zengin, migrene iyi geliyor... Hepsi baş ağrısına şifa, folik asit, D vitamini, B2 vitamini, anti-enflamatuvar antioksidanları bakımından, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin. Kan damarlarını gevşeterek baş ağrısını yatıştırıyor, migrenleri kontrol etmeye yardımcı olabileceğini gösteren E vitaminini de önemli ölçüde içeriyor. E vitamini, B vitaminleri, demir, koenzim Q10 ve lif içeriyor, beynin trigeminal sinirini uyuşturuyor ve gerginliği alıyor. İşte Ramazan ayında oruç tutarken şikayetlerin başından gelen baş ağrısına iyi gelen besinler...
4.04.2022 Sağlık
“Koronavirüs’te ağrı şikâyetlerinin azalmaması endişe verici”
“Koronavirüs’te ağrı şikâyetlerinin azalmaması endişe verici” Covid-19 ile ağrı ilişkisi konusunda açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Yaşlı hasta grubunda genellikle ağrı kesici kullanımı daha sık olduğu halde yine de Covid-19 enfeksiyonu sırasında ağrıların olması ayrıca endişe verici bir durum olmaktadır. Çünkü ilaca rağmen ağrı varlığı, hastalığın ağrı kesicilerin üstesinden gelebilecek güçte olabileceğini düşündürür” dedi.
27.10.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ipuçları
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ipuçları Soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonları önlemenin yollarıdan en önemlisi yaşam tarzı değişikliğidir. Özellikle sonbaharın kendini iyice hissettirdiği bugünlerde kışa güçlü bir bağışıklık sistemi ile girmek önem taşıyor. Başta koronavirüs olmak üzere pek çok hastalığa karşı vücudun daha dirençli olması ve bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı güçlü bir kalkan yapmak için bağışıklık güçlendirici yiyecekler besinleri tüketmek gerekiyor. Peki, Bağışıklığı kışa hazırlamak için neler yapılmalı? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklık güçlendiren yiyecekler ve besinler nelerdir? Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlattı.
29.09.2020 Sağlık
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi Çocukluk ve ergenlik dönemindeki güneş yanıklarının, ileriki yaşlarda gelişebilecek deri kanserleri açısından çok riskli olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, güneşten korunmanın yollarını anlattı.
1.09.2020 Sağlık
Bir öğün yenen ağır yemek bile kalbi zorlamaya yetiyor
Bir öğün yenen ağır yemek bile kalbi zorlamaya yetiyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Regayip Zehir, kalp-damar hastalığı, kalp yetmezliği ya da hipertansiyonu olanların, uyguladıkları diyetlerine Kurban Bayramı süresince de devam etmesi gerektiğini belirterek, "Ağır yemeklerden kaçınmalı ve beslenme kurallarını bozmamalıdır. Çünkü bir öğün ağır yemek bile kalp damar sağlığımıza zararlı olabilir." dedi.
28.07.2020 Sağlık
Meme kanseri hastalarında antioksidan ve vitamin tehlikesi
Meme kanseri hastalarında antioksidan ve vitamin tehlikesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, meme kanseri hastalarında koruma amaçlı olarak verilen ve günümüzde de kullanılan kemoterapi ajanları ile birlikte hastaların tedavi programı dışında kullanmış oldukları bazı antioksidan ve vitaminlerin meme kanserinin tekrarlamasında ve ölüm oranlarında artışa yol açtığına dair yeni bulguların ortaya çıktığını söyledi.
15.01.2020 Sağlık
Parkinson hastalığında beslenme...
Parkinson hastalığında beslenme... Diyetisyen Sezen Çetinkaya, Parkinson hastalığında beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.06.2019 Sağlık
Ramazan ayında migren ataklarına dikkat!
Ramazan ayında migren ataklarına dikkat! Diyetisyen Sezen Çetinkaya, Ramazan ayında migren ataklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
14.05.2019 Sağlık
Yüksek tansiyonun nedeni bu olabilir!
Yüksek tansiyonun nedeni bu olabilir! Vücudumuzda doğal olarak bulunan ve temel görevi yediğimiz gıdaları enerjiye dönüştürmek olan molekül Koenzim Q10, pek çok hastalığın tedavisinde destek olmasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de azaltma konusunda önemli bir takviye… İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Raylaz’la çok bilinmese de hayatımızda önemli bir yeri olan ve eksikliğinin ciddi etkilerine maruz kalabileceğimiz Koenzim Q10’u konuştuk…
2.10.2018 Sağlık
Kalp hastaları bayramda bu uyarılara dikkat
Kalp hastaları bayramda bu uyarılara dikkat Doç. Dr. Birol Özkan, kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği ya da hipertansiyonu olan hastaların Kurban Bayramı'nda diyetlerine dikkat etmedikleri takdirde ciddi sağlık sorunları yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.
15.08.2018 Sağlık
Migren ataklarını yönetmek için yedi yol
Migren ataklarını yönetmek için yedi yol Toplumda yedi kişiden biri migren hastası. Hastalık birkaç etkili tedavi ile yönetilebiliyor. Migreni tetikleyen gıdalar arasında mayalı yiyecek, içecek ve tuzlu besinler bulunuyor.
23.03.2018 Arşiv
Bella’nın cilt sırları ortaya çıktı
Bella’nın cilt sırları ortaya çıktı Bella Hadid’in daha iyi görünmek için koştuğu tek isim olan beslenme uzmanı Dr. Charles Passler ışıldayan bir cilt için önerilerini sıraladı...
11.02.2018 Magazin
Migren hastaları Ramazan'da turşu yemesin
Migren hastaları Ramazan'da turşu yemesin Migren ataklarını Ramazan boyunca azaltmak için magnezyum zengini hurma yenmesi tavsiye ediliyor.
17.05.2018 Arşiv
Migren hastaları Ramazan'da turşu yemesin
Migren hastaları Ramazan'da turşu yemesin Migren ataklarını Ramazan boyunca azaltmak için magnezyum zengini hurma yenmesi tavsiye ediliyor.
17.05.2018 Arşiv
Cilt, beslenmenin aynası
Cilt, beslenmenin aynası Dermotoloji Uzmanı Dr. Sinem Karaca, beslenme hatalarının deri sağlığını ciddi oranda etkilediğini söyledi. Uzm. Dr. Karaca, "Cilt ruhun aynasıdır derler, aynı zamanda beslenmemizin de aynası. Örneğin yumurta, süt ve süt ürünleri, balık, havuç, brokoli gibi besinleri tüketmiyorsanız A vitamini eksikliğine bağlı deride kuruluk, kırışıklığa yatkınlık gelişmesi sürpriz olmaz" dedi.
24.02.2017 Sağlık
Kronik yorgunlukla baş etmek için bunlara dikkat!
Kronik yorgunlukla baş etmek için bunlara dikkat! Kronik yorgunluk, çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri. Hemen herkes zaman zaman hafif veya ağır derecede yorgunluk hissediyor.
20.02.2017 Sağlık
Gıda takviyesi nasıl ve ne zaman alınmalı?
Gıda takviyesi nasıl ve ne zaman alınmalı? Vitaminler ve gıda takviyeleri hayatımızın bir parçası. Peki hangi gıda takviyesini ne kadar ve ne zaman almak gerekiyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, takviyelerin yol haritasını çıkardı...
25.06.2016 Arşiv
Migreni olanlar dikkat! Sebebi vitamin eksikliği olabilir
Migreni olanlar dikkat! Sebebi vitamin eksikliği olabilir Kanda bazı vitaminlerle antioksidanların eksikliğinin çocuklarda ve ergenlerde migrene sebep olabileceği bildirildi...
15.06.2016 Sağlık
Windows Phone ve Lumia tepetaklak!
Windows Phone ve Lumia tepetaklak! Microsoft'un son çeyrek verileri iyi görünse de, Windows'lu telefonlar tek kelimeyle "batıyor!"
24.04.2016 Bilim ve Teknoloji
Yaz gelmeden kendinizi yenileyin
Yaz gelmeden kendinizi yenileyin Yaza sayılı günler kaldı. Selülitlerden kurtulmak, kendinizi yenilemek için teknolojinin yardımını alarak güzelleşin.
26.03.2016 Arşiv
Doğru bilinen yanlışlar
Doğru bilinen yanlışlar İngiliz beslenme uzmanları hemen her gün tükettiğimiz yedi gıdayla ilgili doğru bilinen pek çok şeyin aslında yanlış olduğunu açıkladı. İşte o yanlışlar:
15.01.2016 Arşiv
Bilinçsiz vitamin kullanımı kalbi vuruyor
Bilinçsiz vitamin kullanımı kalbi vuruyor Soğuk havalarda hastalanmamak için pek çok insan vitaminlere başvuruyor...
20.10.2015 Sağlık
‘Kolesterol hapı kullanan hapı yuttu’ kitabını yazdı
‘Kolesterol hapı kullanan hapı yuttu’ kitabını yazdı Ünlü doktor David Bronstein yeni yayınlanan ‘Statin Felaketi’ adlı kitabında kolesterol hapı kullanan 100 kişiden sadece birinin yararını gördüğünü söylüyor. Bronstein, ‘kolesterol ilaçlarının ciddi yan etkisi var’ diyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Q10 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki q10 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.