Gazete Vatan Logo

Yaz gelmeden kendinizi yenileyin

Yaza sayılı günler kaldı. Selülitlerden kurtulmak, kendinizi yenilemek için teknolojinin yardımını alarak güzelleşin.

Yaz gelmeden kendinizi yenileyin

Mart bitiyor... Nisan, yaza hazırlık anla-mına da geliyor. Kışın aldığımız kiloları vermek, yazın ideal bikini vücuduna sahip olabilmek ve kabusumuz selülitlerden kurtulmak için şimdi en mükemmel zaman. Tabii parlak bir cilt ve sağlıklı saçları da atlamamak gerek. Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden Dermatolog Uzm. Dr. Elif Ebru Güner, yaza hazırlığın en hızlı ve etkin yollarını anlatıyor.

Cildiniz bebek gibi ışıldasın

Zamanl ve çeşitli faktörlerin etkisiyle ciltte lekeler, kırışıklıklar, sivilce izleri, yüzeysel damar çatlamaları, düzensiz incelmeler ve kalınlaşmalar oluşuyor. 4D lazer Cilt Rejuvenasyonu’nda yapısı bozulmuş cilt tabakası ortadan kaldırılırken, kolajen üretimi uyarılarak, varolan kolajenler yeniden yapılandırılıyor. Özellikle yüz, el ve dekolte gibi güneş etkisine maruz kalıp bozulmuş bölgelerde büyük fark yaratıyor. Ciltteki elastikiyet kaybı, sarkıklık, matlık problemlerini giderir, cilt bebeksi ve pürüzsüz bir hal alır. Ağrısız, günlük yaşantınıza rahatça devam edebilmenize olanak sağlayan bir yöntemdir. Ortalama 6 seans uygulanıyor.

Haberin Devamı

BUNLARI YAPIN

- Günde 2-2,5 litre su için.

- Kahve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.

- Haftada en az 2 gün 30 dakikadan az olmamak kaydıyla yürüyüş yapın.

Zayıflarken selületler yok olsun!

Selülitlerden kurtulmak için üç farklı program uygulanıyor. Bu sayede bir ayda selilütlerden kurtulmak mümkün. Medikal estetik için geliştirilmiş en son teknolojiyi kullanarak uygulanan V Shape yöntemi; selülit, yağlanma, sarkma sorunlarının çözümünde ve vücudun yeniden şekillendirilmesinde hızlı, etkin, kalıcı ve kesin tedavi olanağı sağlıyor. Yağ hücrelerinin parçalanıp dışarı atılmasını sağlayan ultrason ve radyo frekans teknolojileri tek sistemde, eşzamanlı olarak kullanılıyor.

Son yılların en trend güzellik ve bakım yöntemi olarak kabul edilen VelaShapelll, radyo frekans, infared, vakum ve mekanik masaj şeklinde dört sistemi bir arada bulundurarak vücudunuza kombine bir bakım gerçekleştiriyor. Bölgesel incelme, sıkılaşma ve selülit görümünü hafifletmede son derece etkili.

Haberin Devamı

Selülitlerden kurtulmanın bir diğer yolu ise Alidya tedavisi. Cilt düzensizliklerinin tedavi ve iyileştirilmesini sağlayan, selülit alanındaki en son araştırmaların sonucunda bulunmuş olan bu yöntem, özel solüsyonların cilt altına enjekte edilmesiyle selülite sebep olan problemlerin ortadan kalkmasını sağlıyor.

Dudak botoksuna dikkat!

Yüzümüzün güzelliğinde belirleyici rolü olan dudaklarımızdaki en ufak değişiklik, güzelleşmek isteyenler için yanlış tedavilerle istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Bu sebeple dudak dolgusu işlemlerinde yüzdeki oranlamaları incelikle hesaplamak çok önemli. Hyalüronik Asid bazlı dolgular derideki çizgileri ve kırışıklıkları doldurarak sağlıklı ve genç görünüm sağlar, Diğer etkili yöntem ise uygun aralıklarla dudak üstündeki dikey çizgiler ve dudak köşelerindeki somurtma çizgilerine uyguladığımız botoks.

Saç dolgusu ile saçlarınızı güçlendirin

Türkiye’de her 5 kadından ve her 3 erkekten 2’si saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Sebebi ne olursa olsun, saç dökülmesi problemi artık 2 ay gibi kısa bir sürede ortadan kalkıyor! Dünyada 90 ülke ile aynı anda Türkiye’de sadece Clinimed’de uygulanmaya başlayan, saç dolgusu uygulaması, saç ektirme işleminden çok daha kolay. En büyük özelliği, hem kadınlarda hem erkeklere uygulanabiliyor. Tamamen acısız ve ağrısız olarak 15 günde bir uygulanan saç dolgusunun içerisinde hyaluronik asit ve peptidlerin bileşiminden oluşan etkili bir karışım bulunuyor. Hücrelerdeki üretimi artıran bu karışım, radyo terapi yöntemi ve ince enjeksiyon yardımıyla 1’er cm aralıklarla saç derisi altına yerleştiriliyor. Karışım, deride 15 gün kalıyor. 4 seans (2 ay) sonrasında ise saç dökülme problemi ortadan kalkıyor.

Haberin Devamı

Sarkan kollarla vedalaşın!

Verde Sağlıklı Yaşam Enstitüsü’nün kurucusu Dr. Fügen Erdoğan Çekin, kadınların yüz ve dekolte bölgesiyle ilgilenirken ihmal ettikleri kol sarkmalarına dikkat çekiyor: “Yaş ilerledikçe sadece yüzde değil vücudun diğer bölgelerinde de yaşlanma belirtileri ortaya çıkıyor. Kadınlarda özellikle kol altlarında oluşan gevşeme ve sarkmalar gerçek anlamda problem yaratıyor. Bu bölgedeki sorunlar fark edildiğinde de genelde geç kalınmış olunuyor. Kol sarkmaları sadece spor ile toparlanmaz ameliyat ise zor ve meşakkatlidir. En sık ve etkili tedavi yöntemi radyofrekans ve elektroterapidir. Radyofrekans ağrısız ancak etkili bir yöntemdir. Deride oluşan bozuk kollajenin yok edilerek yeni, sağlıklı kollajenin oluşmasına sebep olur. Elektroterapi o bölgede bulunan kasların çalışmasına neden olur. Bu da sıkılaşmaya yol açar. Son yıllarda ultrasonik sıkılaşma cihazları ile tek seansta yüz güldürücü seanslar alınıyor. Kol sarkmalarında kullanılan tedavi yöntemleri kişinin günlük yaşantısını etkilemez, ağrısızdır. Dışarıdan sürülen kremler yapılan işlemlerin daha uzun süre etkili olmasına neden olur. Ağızdan alınan “Coenzme q10”in de etkili olduğu biliniyor.

Haberin Devamı