Yumurta Rezervi

Yumurta Rezervi

Son dakika yumurta rezervi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yumurta rezervi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yumurta rezervi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yumurta Rezervi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yumurta rezervi gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 yumurta rezervi haberi bulunmuştur. Tüm yumurta rezervi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’ Prof. Dr. Nafiye Karakaş Yılmaz, tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörlere ilişkin, “Bilimsel veriler tüp bebek tedavisinin başarısında en önemli faktörün anne adayının yaşı olduğunu göstermektedir” dedi.
27.04.2023 Sağlık
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi?
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, yumurta rezervi ve kalitesini artıracak önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2022 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı!
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel mi?
Erken menopoz anneliğe engel mi? Hastalık, geç evlenme ve kariyerden dolayı bebek yapmayı erteleyen kadınlar, tedavi süreci için geç kalabiliyor. 40 yaşına yaklaşan kadınlarda yumurta rezervleri ya düşük ya da zaten kalitesiz olabiliyor. 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya hamileliği bir nedenle ertelemiş kadınların bebek sahibi olabilmesinde PRP şansı arttırıyor. Peki, Erken menopoz döneminde hamile kalınır mı? Erken menopoz hamileliğe engel mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner merak edilenleri anlattı.
27.02.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel değil
Erken menopoz anneliğe engel değil 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya anne olamayan kadınların yumurtalarına PRP enjekte edilerek gebelik şansı yükseltiliyor. Bu tedavi yöntemi sayesinde umut verici sonuçlar elde edildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Kişinin kendi kanından elde edilen PRP uygulaması, başarısız tüp bebek denemeleri olan kadınların çoğunda etkili oldu. Kadının kanından alınıp özel bir kitten geçirilerek elde edilen plazmanın anestezi altında yumurtalara iğne ile enjekte edilip menopozda uykuya geçen yumurtaların uyandırılması işlemi ile başarılı sonuçlar almaktayız’’ dedi.
26.02.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel değil
Erken menopoz anneliğe engel değil 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya anne olamayan kadınların yumurtalarına PRP enjekte edilerek gebelik şansı yükseltiliyor. Bu tedavi yöntemi sayesinde umut verici sonuçlar elde edildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Kişinin kendi kanından elde edilen PRP uygulaması, başarısız tüp bebek denemeleri olan kadınların çoğunda etkili oldu. Kadının kanından alınıp özel bir kitten geçirilerek elde edilen plazmanın anestezi altında yumurtalara iğne ile enjekte edilip menopozda uykuya geçen yumurtaların uyandırılması işlemi ile başarılı sonuçlar almaktayız’’ dedi.
26.02.2022 Sağlık
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün!
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün! Halk arasında yumurtalık gençleştirme olarak da bilinen PRP yöntemine ilişkin Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “PRP yöntemiyle yaklaştığımız erken menopoz olgularında kendiliğinden gebelikler oluşuyor. Yöntem, hastanın kendi yumurtasıyla gebe kalması ve doğurganlığını koruması için bir fırsat veriyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
En büyük hayalleri Türkiye'de gerçekleşti! Bulgar çiftin rüyası 8 yıl sonra gerçek oldu...
En büyük hayalleri Türkiye'de gerçekleşti! Bulgar çiftin rüyası 8 yıl sonra gerçek oldu... 2013 yılında evlenen Miglena - İtso Todorova çifti uzun yıllar boyunca çocuk sahibi olmanın hayalini kurdu. Yaşadıkları ülke olan Bulgaristan'da tedavi yoluna başvurdular ama çabaları hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Türkiye'de tedavi olma kararı alan çift, kişiye özel olarak uygulanan tüp bebek tedavisiyle geçtiğimiz aylarda ikizleri Yanislav ve Vladislava kavuştu.
20.11.2021 Sağlık
Yumurta rezervi düşüklüğü nasıl anlaşılır?
Yumurta rezervi düşüklüğü nasıl anlaşılır? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, hamile kalma sürecini etkileyen yumurta rezervi düşüklüğü hakkında merak edilenleri sizler için cevaplıyor.
12.11.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek tedavisinde Platelet-Rich Plasma (PRP)’nın faydalarını sizler için anlattı.
17.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırmak mümkün!
Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırmak mümkün! Tüp bebek tedavisi, kadın üreme hücresi ile erkek üreme hücrelerinin vücudun dışında döllenmesiyle ortaya çıkan bir tedavi yöntemi. Birçok ailenin bebek sahibi olma şansını artıran tüp bebek tedavisindeki başarı oranı anne adayının yumurta sayısı ve kalitesiyle de doğru orantılı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek ile ilgili merak edilenleri anlattı.
12.09.2021 Sağlık
"Embriyoyu dondurmak tüp bebek tedavisinde avantaj sağlıyor"
"Embriyoyu dondurmak tüp bebek tedavisinde avantaj sağlıyor" Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, embriyo dondurma yönteminin tüp bebek tedavisi sürecinde avantaj sağladığına dikkat çekti.
27.08.2021 Sağlık
Yumurta dondurma yöntemi ile bebek sahibi olmak mümkün
Yumurta dondurma yöntemi ile bebek sahibi olmak mümkün Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, çeşitli nedenlerden dolayı çocuk sahibi olmayı ertelemek isteyen kadınların yumurta rezervini 10 yıl dondurarak ileriki yıllarda yeniden çocuk sahibi olabileceğini söyledi.
6.06.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yumurta sayısı neden önemli?
Tüp bebek tedavisinde yumurta sayısı neden önemli? Tüp bebek başarı oranını etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Bunların başında yaş ve yumurta sayısı ve kalitesi geliyor. Tüp bebek tedavisinin başında kadınlar ilk olarak yumurtalık rezerv testine tabi tutulur. Yaşa bağlı olarak azalan yumurta rezervinin tüp bebekte başarı şansını etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verdi.
28.04.2021 Sağlık
Yumurta dondurmak için ideal yaş; 35 ve öncesi
Yumurta dondurmak için ideal yaş; 35 ve öncesi Üreme fonksiyonları risk altında bulunan kadınların gelecekte çocuk sahibi olabilmeleri için sağlıklı yumurtaları alınarak dondurulabiliyor. Uzmanlar bu işlemin yapılabilmesi için en uygun yaşın 35 ve altı olduğunu ve kadınların adet döngüsü üzerinde bir etkiye yol açmadığını belirtiyor.
22.04.2021 Sağlık
Kısırlık 23 yıl önce yüzde 30'ken, bugün yüzde 50'ye ulaştı
Kısırlık 23 yıl önce yüzde 30'ken, bugün yüzde 50'ye ulaştı Beslenme alışkanlığı, yaşam tarzı, çevreyi kirleten kanserojen ve toksik maddelerin varlığı ve bulaşıcı hastalıkların artışı, tüm dünyada erkeklerde kısırlığın artması, kadınlarda ise yumurta rezervi ile yumurta kalitesinin azalmasına neden oluyor. Araştırmalara göre, 23 yıl önce erkek infertilitesi (kısırlık) yüzde 30'ken günümüzde bu oran yüzde 50'ye ulaştı. Kadınlarda ise erken menopoz görülme sıklığı arttı.
26.03.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor Her 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor” dedi.
15.02.2021 Sağlık
Çocuk haberini alarak çifte bayram yaşadı
Çocuk haberini alarak çifte bayram yaşadı İstanbul’da yaşayan Gülşah B., 5 yıllık çocuk hasretini sona erdirmek için birçok tüp bebek merkezi ve kliniğe başvurdu. Yaz tatili için eşiyle Diyarbakır’a gelen Gülşah B., Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’e başvurdu. Burada yapılan tahliller ve tedaviler sonucu Gülşah B., bayramda gebelik kesesini görüp mutlu haberi alarak çiftte bayram yaşadı.
8.08.2020 Sağlık
Anne babanın zorlu mücadelesi! Doğmak için -196'da 10 yıl bekledi!
Anne babanın zorlu mücadelesi! Doğmak için -196'da 10 yıl bekledi! Çocuk sahibi olmak için 5 yıl boyunca uğraşan Cemile Meral-Cafer Bakkal çifti, ilk tüp bebek denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca 4 sağlıklı embriyonu 2010 yılında dondurma kararı aldı. Çift, yaşları 40’ı geçince ‘–196 derecede 10 yıl boyunca kendilerini bekleyen’ evlatlarına kavuştu.
18.07.2020 Gündem
Bebek özlemi çeken ailelerin corona virüs çıkmazı
Bebek özlemi çeken ailelerin corona virüs çıkmazı Corona virüs salgını sonrası tüp bebek tedavileri de doğal olarak askıya alındı. Bebek özlemi çeken aileler de hayal kırıklığına uğradı. Binlerce çift, tüp bebek merkezlerinin karantina uygulaması yüzünden hasta alımını durdurması ve şehirler arası seyahat yasağıyla son ümitlerini de yitiriyorlar. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay Görgen, yaşanan süreç ve çiftlerin yaşadıkları travmaları anlattı.
14.04.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yumurta Rezervi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yumurta rezervi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.