Prof. Dr. Aziz Sancar

Prof. Dr. Aziz Sancar

Son dakika Prof. Dr. Aziz Sancar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prof. Dr. Aziz Sancar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Aziz Sancar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prof. dr. aziz sancar gelişmeleri de dahil olmak üzere 27 prof. dr. aziz sancar haberi bulunmuştur. Tüm prof. dr. aziz sancar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne?
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
22.08.2022 Sağlık
Prof. Dr. Aziz Sancar: Bilim yapmayı Türkiye'de öğrendim
Prof. Dr. Aziz Sancar: Bilim yapmayı Türkiye'de öğrendim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle bir araya geldi. Bakanlığın faaliyetlerinden övgüyle bahseden Aziz Sancar,  “Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla bu sağlanan imkanların ötesinde ben bir şey istemezdim. Bunu gerçekten söylüyorum. Benim zamanımda bu gibi organizasyonlar, teşkilatlar yoktu. Bunları görünce gerçekten memnun oldum.” dedi.
18.02.2022 Gündem
Aziz Sancar'dan gençlere tavsiye: Benim yaptığımı yapmayın
Aziz Sancar'dan gençlere tavsiye: Benim yaptığımı yapmayın Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.
23.09.2021 Gündem
Bakan Koca'dan, Türk bilim insanı Sancar'a teşekkür
Bakan Koca'dan, Türk bilim insanı Sancar'a teşekkür Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüştüğünü belirterek, "Hocamıza bugün basında da yer alan Bakanlığımızın aşı konusundaki stratejisini destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkürlerimi ilettim. Hocamızın cesaretlendirici sözlerine minnettarım." ifadesini kullandı.
11.12.2020 Gündem
Aziz Sancar'ın adına 'DNA Temalı' park
Aziz Sancar'ın adına 'DNA Temalı' park Çankaya Belediyesi, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyacak 10 bın 400 metrekarelik parkı DNA sarmalından esinlerek tasarlayıp, hayata geçirdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Aziz Sancar'ın adını Çankaya'da bir parkımıza vererek yaşatma kararı aldık. Bundan büyük bir onur duyuyoruz" dedi.
4.09.2017 Yaşam
Aziz hoca destek bekliyor
Aziz hoca destek bekliyor Amerika’nın Sesi’ne konuşan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında kendi birikimi ile açtığı Türk Evi’ni genişletmek için Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında 8 bin 100 metrekarelik arsayı satın aldığını açıkladı.
9.07.2017 Dünya
Nobel ödüllü Aziz Sancar: Destek bekliyoruz
Nobel ödüllü Aziz Sancar: Destek bekliyoruz ABD'de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr.Aziz Sancar, Türk Evi'ni genişletmek için yaptığı projeye destek istedi.
9.07.2017 Kültür Sanat
Aziz Sancar: Kanser hastaları Amerika'ya gelmesin
Aziz Sancar: Kanser hastaları Amerika'ya gelmesin Nobel Kimya ödülünü 2015 yılında alan Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan çok çarpıcı sözler.
8.05.2017 Sağlık
Nobel’in 325 bin doları Türkiye’den gelen akademisyenlere ev olacak
Nobel’in 325 bin doları Türkiye’den gelen akademisyenlere ev olacak Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisine Nobel ödülüyle birlikte verilen 3 replika Nobel Ödülü’nden birini mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne verdi. Sancar aldığı 325 bin dolarlık ödülü öğrencilere katkı olsun diye Türk Evi Vakfı’na bağışladı.
23.05.2016 Yaşam
‘Türk öğrenciler daha çok çalışmalı’
‘Türk öğrenciler daha çok çalışmalı’ 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul’da gençlerle buluştu. Öğrencilerinin sorularını cevaplayan Prof. Sancar, “Türk öğrenciler çok zeki ama başarılı olmak için daha fazla çalışmalılar” dedi.
29.09.2021 Gündem
Anıtkabir yarın bu saatlerde açık olacak
Anıtkabir yarın bu saatlerde açık olacak Anıtkabir, yarın 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık bulundurulacak.
29.09.2021 Gündem
Anıtkabir tehdidine Genelkurmay'dan yanıt
Anıtkabir tehdidine Genelkurmay'dan yanıt Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medyada konuşulan “IŞİD tehdidi nedeniyle Anıtkabir’in19 Mayıs’ta halka kapatılacağı” iddialarına son noktayı koydu.
29.09.2021 Gündem
‘Sigara içerseniz DNA onarımım işe yaramaz’
‘Sigara içerseniz DNA onarımım işe yaramaz’ Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar, buluşunun kansere çare olup olmayacağına cevap verdi: “Kanserin en büyük sebebi sigara. Sigara içerseniz benim DNA onarımı onunla başa çıkamaz”
14.05.2016 Yaşam
En büyük armağanını Ata’ya vermeye geliyor
En büyük armağanını Ata’ya vermeye geliyor Kimya alanında Nobel ödülünü, hücreleri hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları nedeniyle alan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar bugün Türkiye’ye geliyor.
10.05.2016 Yaşam
90 yıllık tartışma hortladı!
90 yıllık tartışma hortladı! Cumhuriyetin en tartışmalı aydınlarından Dr. Abdullah Cevdet’in adını taşıyan Çankaya’daki caddenin adı yine değiştirilip Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Ancak ‘değiştirilemez’ diye iki yargı kararı var.
14.02.2016 Yaşam
Aziz Sancar’a sürpriz uğurlama
Aziz Sancar’a sürpriz uğurlama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’da bulunan Nobel ödüllü Prof...
29.09.2021 Gündem
Sigara içmeyin, güneşten korunun, kanseri önleyin
Sigara içmeyin, güneşten korunun, kanseri önleyin Nobelli Prof. Aziz Sancar kendisine Nobel kazandıran “DNA onarım mekanizmasının nasıl işlediği” üzerine gerçekleştirdiği araştırmasını anlatırken kansere neden olan etmenlerin başında yüzde 30’la sigaranın geldiğini vurguladı.
13.12.2015 Yaşam
Bu uyarı tiryakilere!
Bu uyarı tiryakilere! Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof...
29.09.2021 Gündem
Milli Takım'dan Aziz Sancar'a imzalı forma
Milli Takım'dan Aziz Sancar'a imzalı forma A Milli Futbol Takımı teknik heyeti ve oyuncuları Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar için milli forma imzaladı.
7.10.2015 Futbol
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Prof. Dr. Hakan Ertin hayatını kaybetti
Prof. Dr. Hakan Ertin hayatını kaybetti İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Ertin, dün metroda geçirdiği kalp krizi nedeniyle 59 yaşında hayatını kaybetti.
16.03.2021 Gündem
Herkesin merak ettiği Etiyopyalı çocuk müsteşarın evlatlığı
Herkesin merak ettiği Etiyopyalı çocuk müsteşarın evlatlığı Antalya'da Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali açılışında protokolün en ön sırasında oturan ve herkesin kim olduğunu merak ettiği Etiyopyalı 3 yaşındaki Adem'in, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
İstanbul Üniversitesi öğrenci azaltıyor
İstanbul Üniversitesi öğrenci azaltıyor İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bu yıl öğrenci sayısını azalttıklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.
15.10.2015 Eğitim
İstanbul Üniversitesi'nden flaş karar
İstanbul Üniversitesi'nden flaş karar İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof...
15.10.2015 Eğitim
Yeni Nobel adayları bu okuldan çıkacak
Yeni Nobel adayları bu okuldan çıkacak Aziz Sancar’ın Nobel Kimya ödülü almasıyla gururlanan Mardin’e eğitim yatırımları devam ediyor. İstanbul eski Milletvekili Aydın Ayaydın’ın Derik’e yaptırdığı 24 derslikli okulda eğitim başladı
7.10.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prof. dr. aziz sancar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.