Gazete Vatan Logo

Aziz hoca destek bekliyor

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında kendi birikimi ile açtığı Türk Evi’ni genişletmek için Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında 8 bin 100 metrekarelik arsayı satın aldığını açıkladı.

Aziz hoca destek bekliyor

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında kendi birikimi ile açtığı Türk Evi’ni genişletmek için Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında 8 bin 100 metrekarelik arsayı satın aldığını açıkladı. Prof. Dr. Sancar, bu arsaya öğrenci yurdu açmak için destek beklediğini söyledi. En büyük gayesinin Türkiye’yi tanıtmak olduğunu, Amerika’nın dünyanın en zengin ve kuvvetli olan önemli bir ülkesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sancar, “En büyük gayem Amerikalılar’ın Türkiye’yi tanımasıdır. Öğrenci yurdu ve ondan ayrı profesörler ve doçentler gelip 1 veya 3 ay kalacak şekilde yer bulmakta zorluk geçiyorlar. En önemlisi ülkemizi ve milletimizi tanıtmaktır” dedi.

Atatürk’ü tanısınlar

Prof. Dr. Aziz Sancar, Tıp Fakültesi’nde saygın bir derslerinin olduğunu, alanlarında en başarılı profesörlerin gelip ders verdiğini bu yıl kendisinin ders verdiğini ifade ederek, “O derse Osmanlı İmparatorluğu ile başladım. Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra bize verilen toprağı gösterdim. Bunu yani ‘Bugünkü Türkiye’yi Atatürk kurdu’ dedim. Bilimsel konulara geçtim. Ders bittikten sonra çok insan geldi, ‘O devrimleri yapan adamın adı neydi?’ diye sordular. Bunlar Amerika’da profesör ve en iyi, ileri üniversitelerin de görev yapıyorlar ama Atatürk’ü hiç duymamışlar. ‘O adamın adı neydi?’ diyorlar. Türkiye hakkında hiç bilgileri yok” dedi.

Haberin Devamı