Pfizer

Pfizer

Son dakika pfizer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pfizer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pfizer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pfizer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pfizer gelişmeleri de dahil olmak üzere 607 pfizer haberi bulunmuştur. Tüm pfizer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Twitter reklamlarını durduran büyük şirket sayısı 7’ye ulaştı
Twitter reklamlarını durduran büyük şirket sayısı 7’ye ulaştı Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın aylar önce yaptığı teklifle başlayan ve tarafları davalık hale getiren Twitter’ı satın alması, geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Bu gelişmenin ardından Twitter’ın yeni sahibi Musk olurken, üst düzey yöneticilerin büyük bir kısmı şirketten istifa etti. Bu süreçte Twitter’a karşı güveni azalan markalar, Twitter’daki reklam harcamalarını durdurdu.
24.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek, "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık. Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi. 
4.09.2022 Gündem
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için yapılan aşı çalışmalarında çok önemli rol oynayan ve Biontech/Pfizer aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı.
8.06.2022 Sağlık
Bilim adamlarından müthiş keşif! Milyonlarca kalp krizi vakası engellenecek
Bilim adamlarından müthiş keşif! Milyonlarca kalp krizi vakası engellenecek İngiltere'li bilim adamları kalpteki zarar gören hücreleri yenilemenin yöntemini keşfetti. Covid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisi şimdi de kalplerin yenilenmesine yardımcı oluyor. İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından King’s College London yeni bir araştırmaya imza attı. Söz konusu çalışma, kalp krizi vakaları için umut taşıyor.
16.04.2022 Sağlık
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi...
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi... Japon bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, 2. doz korona virüs (Covid-19) aşısının ardından yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerde antikor seviyesinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
6.03.2022 Gündem
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada...
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada... Koronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'dan iyi bir haber geldi. Yeni bir araştırma, Kovid-19'dan uzun süreli korunmada rol oynadığı düşünülen güçlü bağışıklık hücrelerinin Omicron'u tanıyabildiğini buldu.
3.02.2022 Dünya
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor Koronavirüs salgınında ağır hastalık ve ölüm riskini düşürerek milyonlarca hayatın kurtarılmasını sağlayan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Çocukların aşılanması ile ilgili çalışmalar da salgının devreye girmesinden bir yıl sonra başlamış, yaş gruplarına göre birçok ülke yetişkinlerle birlikte çocukları da virüse karşı aşılamaya başlamıştı. Pfizer-BioNTech'ten yapılan açıklamaya göre ise artık 5 yaş altı çocuklar için özel bir aşı üretilmeye başlanacak.
1.02.2022 Dünya
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı!
Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı! Pfizer ve BioNTech, Omicron’a özgü geliştirdikleri yeni aşı için klinik çalışmaların 18-55 yaş grubundaki gönüllü kişilerle birlikte başladığını duyurdu.
25.01.2022 Sağlık
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'sundan aşıların geleceği ve pandeminin ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalar geldi.
23.01.2022 Gündem
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi?
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? Dünyada etkili olan Omicron varyantı bulaşıcılığı nedeniyle endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede görülen Omicron varyantı ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken bilim insanları da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak The Lancet'te yapılan çalışma aşıların etkinliği ile ilgili önemli veriler sunuyor. Çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantını etkili olup olmadığı araştırıldı. Peki, 3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? İşte sonuçlar...
21.01.2022 Sağlık
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili kötü haber! Pfizer CEO'su duyurdu
Koronavirüs ile ilgili kötü haber! Pfizer CEO'su duyurdu ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, Covid-19'un daha uzun yıllar devam edeceğini ancak Omicron'un bu denli kısıtlamalara gidilen son dalga olduğunu söyledi.
18.01.2022 Gündem
DSÖ: Hatırlatıcı doz Covid-19 tedavisinde sürdürülebilir strateji değil
DSÖ: Hatırlatıcı doz Covid-19 tedavisinde sürdürülebilir strateji değil Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, Covid-19 aşılarının hatırlatıcı doz olarak tekrarlanmasının virüsün yayılmasına karşı yeterli bir strateji olmadığı konusunda uyararak, yeni aşıların bulunması gerektiğini söyledi.
13.01.2022 Dünya
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka!
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka! Fransa’da son 24 saatte 368 bin 149 yeni korona virüs vakası tespit edilmesiyle salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.
11.01.2022 Dünya
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi?
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi? Omicron aşısı var mı? Koronavirüs salgını yeni varyantlarla sürerken, iki doz aşısının omicron varyantına karşı direnç sağlamadığı vurgulanıyor. 3. Doz aşının mutlaka yapılması gerektiği ifade edilirken, ABD'li Pfizer ile bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.
11.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı?
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı? Champix yasaklandı mı, sigara bırakma ilacı champix toplatıldı mı? Pfizer firması, sigarayı bırakma ilacı Chantix'i ABD'de tamamen toplatma kararı aldı. Sebep olarak, ilaçta nitrozamin isimli kanserojen maddeden yüksek miktarda bulunması gösterildi.
5.01.2022 Sağlık
İsrail’den 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay
İsrail’den 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay İsrail Başbakanı Naftali Benett, Sağlık Bakanlığının Covid-19’a karşı 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay verdiğini duyurdu.
2.01.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pfizer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pfizer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.