Petrol Arama

Petrol Arama

Son dakika petrol arama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan petrol arama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını petrol arama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Petrol Arama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan petrol arama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.185 petrol arama haberi bulunmuştur. Tüm petrol arama haberleri aşağıda listelenmiştir.
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak Adana'nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.
15.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
TPAO'dan petrol arama hamlesi! Adana'da harekete geçildi
TPAO'dan petrol arama hamlesi! Adana'da harekete geçildi TPAO'ya Adana'daki 2 saha için 20 yıl süre ile petrol işletme ruhsatı verildi.
23.12.2023 Ekonomi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi Şırnak'ta, Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda faaliyete geçen yeni kuyuyla üretim kapasitesi 27 bin varile ulaştı. Vali Cevdet Atay, "Bu yılın sonunda açılacak kuyularla beraber 35 bin varile ulaşacağız. Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil. İnşallah 2024 yılının sonunda da bu hedefimize ulaşacağız. 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda da lokasyon çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Petrol heyecanı! Adeta her yerden fışkırıyor
Petrol heyecanı! Adeta her yerden fışkırıyor Türkiye için sevindiren gelişme. Yeni petrol keşfi müjdesi haberi geldi. Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Karacaören köyünün yüksek kesimlerinde adeta her yerden çıkan esrarengiz sıvının petrole işaret olabileceği düşünülüyor.
13.11.2023 Ekonomi
TPAO'dan Karadeniz'de petrol atağı
TPAO'dan Karadeniz'de petrol atağı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Karadeniz'de petrol aramak için 4 ruhsat aldı.
9.11.2023 Finans
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Petrol arama süresi 15 yıl uzatıldı! Bakanlıktan flaş karar
Petrol arama süresi 15 yıl uzatıldı! Bakanlıktan flaş karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Siirt'te bulunan petrol işletme ruhsat süresini uzattı.
22.07.2023 Ekonomi
İki ilden petrol müjdesi geldi! Uzman isim 'Rus petrollerine eşdeğer’ dedi ve raporu açıkladı
İki ilden petrol müjdesi geldi! Uzman isim 'Rus petrollerine eşdeğer’ dedi ve raporu açıkladı İki ilimizden daha petrol müjdesi geldi. Prof. Dr. Nafiz Maden ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Akaryalı, MTA tarafından 1926 ve 1930’lu yıllarda bu bölgede yapılan petrol arama çalışmalarını derinleştirerek çarpıcı sonuçlara ulaştı. Akaryalı, ‘Sondajla birlikte petrolün yüzeye çıkarılması gerekiyor, Rus petrollerine eşdeğer petrol varlığına dair raporlar var’ dedi.
19.07.2023 Ekonomi
Üç il için kritik petrol kararı! 2 yıl daha uzatıldı
Üç il için kritik petrol kararı! 2 yıl daha uzatıldı İstanbul, Tekirdağ ve Adana için önemli bir karar geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bu noktalarda petrol arama ruhsatının süresini 2 yıl daha uzattı. Karar toplamda yaklaşık 87 bin 985 hektarlık bir alanı kapsıyor.
3.07.2023 Ekonomi
TPAO'dan yeni adım: O 3 ilde 2 yıl daha petrol aranacak
TPAO'dan yeni adım: O 3 ilde 2 yıl daha petrol aranacak İstanbul, Tekirdağ ve Adana için önemli bir karar geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bu noktalarda petrol arama ruhsatının süresini 2 yıl daha uzattı. Karar toplamda yaklaşık 87 bin 985 hektarlık bir alanı kapsıyor.
3.07.2023 Haber
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Hiç kuşkusuz bugünkü Türkiye’nin harcında hükümetimizin 21 yıllık alın teri ve emeği var. Milletimizin desteği, dünyada yüreği bizlerle atan milyonlarca insanın duaları var. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, şehir şehir, ilçe ilçe büyümeliyiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda bölgemizin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
Yeni petrol keşfi müjdesi! Müjdeli haber geldi: Milyar dolar değerinde
Yeni petrol keşfi müjdesi! Müjdeli haber geldi: Milyar dolar değerinde Türkiye için sevindiren gelişme. Yeni petrol keşfi müjdesi haberi geldi. Şırnak'ta, Gabar ve Cudi dağlarında keşfedilen petrol rezervlerinin ardından şimdi de o bölgede petrol arama çalışmaları başlatıldı. 'Gabar-Cudi' petrolünde günlük çıkarılan varil sayısı 15 bine dayanırken yeni bölgede petrol için düğmeye basıldı. İşte haberin detayları...
16.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Hükümet Meydanı'nda halka sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur desteği için "Türk dünyasına gayretlerimizi yakından bilen Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasının diliyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan muhalefeti depremzedelere hakaret konusunda eleştiren Erdoğan, "Depremzedelerimize hakareti, dibin dibi olarak görüyoruz" dedi.
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Cudi-Gabar'da bulunan petrolle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'de kara alanlarında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif olma özelliğindeki sahanın yerinde petrol miktarı yaklaşık 1 milyar varil olarak hesaplanmakta olup petrol arama-üretim sektörü açısından bakir bir bölge olan Cudi-Gabar bölgesinde yeni keşif potansiyeli de yüksektir” denildi.
4.05.2023 Ekonomi
Gabar'daki tarihi keşfin izleri Berat Albayrak'ın kitabında! 'Bölgedeki ilk derin sondajı başlattık'
Gabar'daki tarihi keşfin izleri Berat Albayrak'ın kitabında! 'Bölgedeki ilk derin sondajı başlattık' Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için reform niteliğinde adımlar atan Berat Albayrak, 'Burası Çok Önemli' isimli kitabında, Gabar'daki günlük 100 bin varillik petrol keşfinin hikayesini çarpıcı ifadelerle anlatıyor.
4.05.2023 Gündem
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol bulduk." dedi. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini değerlendirdi. Yarar, "Şu an Türkiye'de 80 bin varil petrol üretiyor, Türkiye günlük olarak 800 bin varil petrol tüketiyor. Türkiye'nin yüzde 20 ihtiyacını karşılacak bir miktardan bahsediyoruz. Cari açığın azalması için önemli bir keşif." dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yol ve yemek ücreti alacaklarının hesabında, işçinin fiilen çalıştığı günler esas alınarak hesaplanması gerektiğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalarda 30 gün değil izinlerin çıkarılmasıyla 26 gün üzerinden hesap yapılmasının hakkaniyetli olduğuna dikkat çekti.
Petrol arama hamlesi! 4 ilde harekete geçildi
Petrol arama hamlesi! 4 ilde harekete geçildi Petrol arama için harekete geçildi. 4 ilde ruhsat verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
1.05.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor'
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, "Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Petrol için düğmeye basıldı! AK Partili isim duyurdu
Petrol için düğmeye basıldı! AK Partili isim duyurdu AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Çanakkale’de petrol arama ruhsatı aldığını açıkladı.
6.04.2023 Ekonomi
TPAO'dan petrol arama hamlesi! 9 ilde harekete geçildi
TPAO'dan petrol arama hamlesi! 9 ilde harekete geçildi 9 ilde petrol arama için harekete geçildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) 9 ildeki 15 saha için petrol arama ruhsatı verildi.
21.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Petrol Arama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki petrol arama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.