Pençe Harekatı

Pençe Harekatı

Son dakika Pençe Harekatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pençe Harekatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pençe Harekatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pençe Harekatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pençe harekatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 572 pençe harekatı haberi bulunmuştur. Tüm pençe harekatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul programında yaptığı konuşmada, “İstanbul genelinde, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplamda 128 milyar lira tutarında kaynak kullandık. Hedefimiz 5 yıl içerisinde İstanbul'da 600 yüz bini acilen olmak üzere toplam 1 buçuk milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir" dedi. Dün şehit olan askerler için de Erdoğan, “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" ifadelerine yer verdi. 
23.12.2023 Gündem
Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde güvenlik korucusu şehit oldu
Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde güvenlik korucusu şehit oldu Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde görevli olan ve kayalıklardan düşerek ağır yaralanan Güvenlik Korucusu Mustafa Enç (45), kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit Enç, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
10.05.2023 Gündem
23 Nisan Çocuk Şenliği! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seneye yeniden başlıyoruz
23 Nisan Çocuk Şenliği! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seneye yeniden başlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Başakşehir Millet Bahçesi'nde 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği'ne katıldı. Erdoğan, "Misafir çocukları ağırlama programlarına önümüzdeki yıldan itibaren tekrar başlayacağız." dedi.
23.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da KYK yurdunda öğrencilerle iftar programında açıklamalarda bulundu. "Gittiğim her yerde özellikle burada da gayretleriyle enerjileriyle, birikimleriyle 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizin ülke sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca kredi ve burs ödemelerinin erken yapılacağını belirterek, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.
22.04.2022 Siyaset
MSB acı haberi duyurdu! Sözleşmeli Er İslam Çiftçi şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu! Sözleşmeli Er İslam Çiftçi şehit oldu MSB, Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er İslam Çiftçi'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.
31.10.2021 Gündem
MSB acı haberi duyurdu!  Pençe Harekatı'nda 2 asker şehit
MSB acı haberi duyurdu! Pençe Harekatı'nda 2 asker şehit Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu, bir teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
27.07.2021 Gündem
Kahreden haber! Bir askerimiz şehit oldu
Kahreden haber! Bir askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe Harekâtı (Irak Kuzeyi/Hakurk) bölgesinde 26 Temmuz 2021 tarihinde bir üs bölgemizden yol emniyetine çıkan unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur." denildi.
27.07.2021 Gündem
Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nı takip etti
Bakan Akar, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nı takip etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, 'Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nın Doğu Akdeniz'deki seçkin gözlemci günü faaliyetlerini takip etti.
4.06.2021 Gündem
MSB acı haberdi duyurdu: 2 askerimiz şehit oldu
MSB acı haberdi duyurdu: 2 askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Harekatı bölgesinde meydana gelen araç kazasında 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.
18.11.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Terör örgütleri mensupları artık biliyor ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin soluğu enselerindedir. MİT’in TSK ve emniyet teşkilatımızla yürüttüğü ortak operasyonlar sayesinde PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir." dedi.
26.07.2020 Gündem
Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Gözler kritik toplantıda
Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Gözler kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine Toplantısı saat 15.00'te başladı. Kabine, Ayasofya'nın ibadete açılması sonrası dünyadan gelen tepkileri, Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki son durumu, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı ile corona virüs salgınında gelinen son noktayı ele alacak. Kabine Toplantısı'nda Kurban Bayramı'nda kısıtlama olup olmayacağının da gündeme gelmesi bekleniyor.
14.07.2020 Gündem
RTÜK'ten Halk TV ve Tele 1'e uygulanan müeyyidelerle ilgili açıklama
RTÜK'ten Halk TV ve Tele 1'e uygulanan müeyyidelerle ilgili açıklama Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yayın ilkelerinin ihlal edilmesi sebebiyle Halk TV ve Tele 1'e uygulanan 5 gün yayın durdurma müeyyidelerine ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, alınan kararların içeriğini paylaştı.
4.07.2020 Gündem
Şehit Piyade Er Berkay Işık için İstanbul'da tören
Şehit Piyade Er Berkay Işık için İstanbul'da tören Şırnak'ta görev yaparken, Pençe Harekatı'na katılmak üzere 3 ay önce Irak'a giden ve Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde devam eden Pençe-3 Harekatında çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık için İkitelli Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, askerler, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
3.01.2020 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar açıklamasında, Akar, "NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır" dedi.
9.12.2019 Siyaset
Şanlıurfa ve Hakkari'den acı haber! Şehitlerimiz var
Şanlıurfa ve Hakkari'den acı haber! Şehitlerimiz var Hakkari ile Çukurca arasında bulunan Davuş Tepe Üs Bölgesi'ne yıldırım isabet etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 13 asker yaralandı.sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. PKK/YPG terör örgütünün Suriye sınırından bulunan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Tekçe Hudut Karakoluna havanla düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker ve bir doktor yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı da, Pençe Harekâtı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
28.11.2019 Gündem
Teröristler paramotorla saldıracaktı!
Teröristler paramotorla saldıracaktı! Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe harekâtlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Deniz Yarbay Şebnem Aktop’un verdiği bilgilere göre, Pençe Harekâtı kapsamında bugüne kadar 170 terörist etkisiz hale getirildi, 350 adet mayın ve EYP imha edildi.
28.11.2019 Gündem
Eylem hazırlığı yapan teröristlere ağır darbe!
Eylem hazırlığı yapan teröristlere ağır darbe! Pençe Harekâtı kapsamında Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 7 PKK’lı terörist, hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi.
26.11.2019 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında, "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz olmadığını ifade etmemize rağmen, Barış Pınarı Harekatı'nı yalnız yapmak zorunda kaldık" dedi. Bakan Akar, açıklamasının devamında "Hava savunma sistemleri: TSK, Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı, yüksek irtifa hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir" ifadesini kullandı.
21.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada siyanür satışına ilişkin "Erişimin, satışın kontrol altına alınması, ayrıca bir takip sisteminin kurulmasına dönük çalışma yapılacak." ifadelerini kullandı
19.11.2019 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
Terör örgütüne 'Pençe' darbesi!
Terör örgütüne 'Pençe' darbesi! Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyonda 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
18.10.2019 Gündem
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Etkisiz hale getirildiler
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Etkisiz hale getirildiler Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerinde düzenlenen hava harekatlarında, bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi.
10.10.2019 Gündem
MSB açıkladı! Hepsi yok edildi
MSB açıkladı! Hepsi yok edildi Metina ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekatlarıyla PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi.
3.10.2019 Gündem
PKK'ya ağır darbe! Sayı 129'a ulaştı
PKK'ya ağır darbe! Sayı 129'a ulaştı Pençe Harekatı'nda Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 129 oldu
2.10.2019 Gündem
Avaşin'de 7 terörist etkisiz hale getirildi
Avaşin'de 7 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara artan şiddet ve tempoda devam ediyor. Pençe Harekâtı ile koordineli olarak Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla 7 bölücü PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi." denildi.
2.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pençe Harekatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pençe harekatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.