Patlıcan

Patlıcan

Son dakika patlıcan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan patlıcan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını patlıcan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Patlıcan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan patlıcan gelişmeleri de dahil olmak üzere 778 patlıcan haberi bulunmuştur. Tüm patlıcan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
Toptancı halinde sebze fiyatları ortaya çıktı
Toptancı halinde sebze fiyatları ortaya çıktı Antalya Toptancı Hali'ne 2023 yılında giriş yapan sebze ve meyve miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 36'lık düşüşle 536 bin 918 tona geriledi. Düşüşe, 'kayıt dışı alışveriş'in sebep olduğunu söyleyen Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Yılmaz, "Kayıt dışı tüccarlar, direkt olarak üreticiyle görüşerek ürünü tarladan satın alıyor. Devlet de vergi kaybı yaşıyor" dedi.
8.02.2024 Gündem
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var"
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var" Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.
12.11.2023 Ekonomi
Kışlık domateste seferberlik başladı, bütçeye büyük fayda sağlıyor
Kışlık domateste seferberlik başladı, bütçeye büyük fayda sağlıyor Kış aylarında lezzetli ve ucuza sebze yemek için hazırlıklara gecikmeden başlamak gerekiyor. Havaların sıcak gitmesi domates, biber, patlıcan ve taze fasulye gibi ürünlerin bol ve nispeten fiyatının düşük olmasını sağlıyor. Bu fiyatları kış aylarında bulmak mümkün değil. Özellikle 7-8 liraya satılan ‘Rio’ cinsi domatesler kışlık ihtiyaçlar için bulunmaz fırsat. İşlem ise çok basit: Yıka, kabuğunu soy, dilimle, buzdolabı poşetine porsiyonlar halinde koy, derin dondurucuya at!
25.08.2023 Ekonomi
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Temmuz ayı verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırını 11 bin 658 lira, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 lira olarak duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Marmarisliler domuz nöbeti tutuyor!
Marmarisliler domuz nöbeti tutuyor! Turizm kenti Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaban domuzları şehir hayatına alışarak korkusuzca irili ufaklı sokak aralarında gezip çöpleri karıştırıp, evlerin bahçelerine giriyor. Evlerinin bahçesinde sebze fidanı diken vatandaşlar sabaha kadar domuz nöbeti tuttuklarını belirtiyor.
27.06.2023 Yaşam
MasterChef All Star Horhor kebabı tarifi! Horhor kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef All Star Horhor kebabı tarifi! Horhor kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Horhor kebabı tarifi MasterChef All Star'da yerini aldı. tv8'de yayınlanan MasterChef All Star'da 2020 yarışmacıları tezgah başında yerini aldı. Karnıyarıka benzeyen görünümüyle Horhor kebabı damaklarda eşsiz bir lezzet bırakıyor. Ana maddesi patlıcan olan Horhor kebabı nasıl yapılır? İşte püf noktasıyla Horhor kebabı tarifi...
19.06.2023 Gündem
Kilosu 2 lira olan patlıcanın fiyatı market rafında 9’a katladı
Kilosu 2 lira olan patlıcanın fiyatı market rafında 9’a katladı Adana Meyve-Sebze Hali’nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatı semt pazarında 4’e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9’a katlanarak 18 liraya satılıyor. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, hal ile market arasındaki fiyat farkının önüne bir türlü geçilemediğini belirterek, “Denetim tam anlamıyla sağlanmış olsa vatandaş 3 kilo patlıcan yerine 5 kilo patlıcan alır. Marketlerde bu fiyatlara satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.
10.06.2023 Ekonomi
İstanbul'da mayıs ayının en fazla pahalanan ürünü patates oldu
İstanbul'da mayıs ayının en fazla pahalanan ürünü patates oldu İstanbul'da Mayıs ayında en fazla patates pahalanırken, sivri biber en çok ucuzlayan ürün olarak gerçekleşti.
2.06.2023 Ekonomi
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette ve üreticide patates; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette kabak, üreticide sivri biber olduğunu açıkladı.
1.05.2023 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 50 düştü! Bahar hareketliliği başladı
Fiyatlar yüzde 50 düştü! Bahar hareketliliği başladı Türkiye’nin örtü altı üretim üssü Antalya’da ürünlerin işlendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, bahar hareketliliği başladı. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yüzde 50 düştü.
29.03.2023 Ekonomi
Ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatları açıklandı
Ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatları açıklandı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı öncesinde fiyatı en fazla artan ürünün markette lahana, üreticide sivri biber; fiyatı en fazla düşen ürünün ise market ve üreticide patlıcan olduğunu açıkladı.
20.03.2023 Ekonomi
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri...
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri... Başlangıçtan, ana yemeğe, salatadan, tatlıya, mezeye nefis yılbaşı menüsü oluşturmaya hazır mısınız? Yılbaşına evde dışarıda hissettirecek tarifleri derledik. Peki, 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte Yılbaşı menüsü...
31.12.2022 Gündem
Sebzede örtü altı sezonu açıldı, fiyatlar düşüyor
Sebzede örtü altı sezonu açıldı, fiyatlar düşüyor Antalya’da, sera üretiminde hasat döneminin başlamasıyla, domates başta olmak üzere birçok sebzenin fiyatı düşmeye başladı. Hal esnafı, kış dönemi için 'Domates 50 TL olacak' söylemine karşı, "50 TL olmaz ama 30 olabilir" dedi.
11.11.2022 Gündem
Masterchef Miso nedir, miso nasıl bir yemek? Kırmızı miso hangi ülkeye ait?
Masterchef Miso nedir, miso nasıl bir yemek? Kırmızı miso hangi ülkeye ait? Masterchef’in yayınlanan son bölümünde takım dokunulmazlık oyununda Miso ile bir yemek yaptı. Dokunulmazlıkta yapılacak ürün Miso olurken, vatandaşlar Masterchef Miso nedir, miso nasıl yapılır, miso hangi ülkeye ait? sorularına yanıt aramaya başladı.
21.10.2022 Televizyon
Büyük tehlike: Botulismus
Büyük tehlike: Botulismus Meyve ve sebzeleri mevsimi dışında da tüketebilme imkanı sağlayan konserveler, bu yıl da geleneksel yöntemlerle evlerde yapılıyor. Kışa hazırlık yaparken doğru yöntem ve koşulları dikkate almak gerektiğine dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, her gıdanın doğru işlem görmesi gerektiğini, aksi takdirde ‘botulismus’ toksini sebebiyle ölümcül zehirlenmelerin meydana gelebileceği konusunda uyardı.
4.09.2022 Sağlık
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tokat'ta düzenlenen "Gastronomi Festivali" etkinlikleri çerçevesinde "Bereket Hasadı" programına katıldı.
27.08.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Ayaş'ta çiftçi kadınlarla tarladan domates topladı, kışlık menemen yaptı
Emine Erdoğan, Ayaş'ta çiftçi kadınlarla tarladan domates topladı, kışlık menemen yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ayaş'ta tarlaya girerek çiftçi kadınlarla yerli üretim ve ata tohumlarından elde edilen domateslerden topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti.
24.08.2022 Siyaset
Fiyatı 20 liradan 60 liraya çıktı! Kavanozlar boş kaldı
Fiyatı 20 liradan 60 liraya çıktı! Kavanozlar boş kaldı Sebze meyve fiyatlarındaki artışla birlikte evlerde yapılan konserveler yapılmamaya başlandı Ev yapımı bir domates konservesinin maliyeti 20 liraya kadar çıkarken, bu oran salçada 60 lirayı buluyor.
14.08.2022 Ekonomi
Fiyatlar dip yaptı! Görenler poşet poşet aldı
Fiyatlar dip yaptı! Görenler poşet poşet aldı Samsun'da semt pazarlarında yaşanan bolluk fiyatlara olumlu yansıdı. Karpuz 1,5, şeftali ve salatalık ise 5 TL'ye geriledi.
6.08.2022 Ekonomi
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi...
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi... Kocaeli’de pazarlarda Ağustos ayı bolluğu yaşanıyor. Tezgâhın en pahalısı kuru bamya olurken kilosu 40 liradan alıcı buluyor, 5 liraya kadar düşen şeftaliye ise rağbet arttı.
5.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Patlıcan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki patlıcan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.