Pasifik

Pasifik

Son dakika pasifik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pasifik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pasifik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pasifik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pasifik gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.087 pasifik haberi bulunmuştur. Tüm pasifik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'nin yardımını kabul etti: Profesyonel bir teknolojiye sahipler
Depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'nin yardımını kabul etti: Profesyonel bir teknolojiye sahipler Depremin sarstığı Pasifik ülkesi Tayvan felaketin şokunu atlatmaya çalışıyor. Dünyanın dört bir yanında yardım teklifleri lalan ülke sadece Türkiye'den gelecek yardımları kabul edeceğini açıkladı. İçişleri bakanı tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni de duyuruldu.
6.04.2024 Dünya
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem Japonya'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.04.2024 Dünya
Dünya'da sektörleri geliştirdi! Kilit konumda
Dünya'da sektörleri geliştirdi! Kilit konumda Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, yapay zekanın devreye girmesiyle biyoüretim, sürdürülebilirlik ve ilaçların etki faktörlerinde devrim niteliğinde değişikliklerin yaşanabileceğini söyledi. Varlıbaş, “Dünya, tüm sektörleri geliştiren kilit güç olarak biyoteknolojiyi görmektedir" dedi
22.03.2024 Yaşam
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geldiği Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı, 4 Filipinli yaralandı. Filipinler sahil güvenliği, Çin'i tehlikeli manevralar yapmakla suçladı. İki ülkenin sahil güvenlik gemilerinin çarpıştığı bir diğer olay sonucunda ise Filipinler gemisinde hasar meydana geldi.
5.03.2024 Dünya
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı
Türk Hava Yolları Avustralya'ya uçuşlara başladı Dünyanın en çok noktasına uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) 6'ncı kıtada olan Avustralya'ya uçuşlara başladı. İlk uçuş nedeniyle Melbourne Havalimanı'nda bir tören düzenledi.
2.03.2024 Ekonomi
PATEK halka arz kaç lot verir (kişi başı), hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Pasifik teknoloji nedir, ne iş yapar, Pasifik  teknoloji sahibi kim?
PATEK halka arz kaç lot verir (kişi başı), hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Pasifik teknoloji nedir, ne iş yapar, Pasifik teknoloji sahibi kim? Pasifik Donanım halka arz süreci başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından başvurusu onaylanan Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin halka arz büyüklüğü 945 Milyon TL. PATEK Bist kodu ile borsada işlem görecek şirket yüzde 20,15 oranında halka açılacak. Peki, pasifik teknoloji halka arz katılım endeksine uygun mu, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri kaç lot verir, Pasifik Teknoloji halka arz hangi bankalar, helal mi, Midas’ta var mı? İşte Pasifik halka arz fiyatı
6.02.2024 Ekonomi
Pasifik Donanım halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş halka arz ne zaman?
Pasifik Donanım halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş halka arz ne zaman? SPK bültenine göre, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ'nin 35 liradan halka arz başvurusuna onayladı. 2015 yılında kurulan bilişim şirketi Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan duyurunun ardından Pasifik halka arzında talep toplama tarihleri, borsa kodu, hisse fiyatı gibi konular sorgulanmaya başlandı. Peki, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri halka arz ne zaman, hangi bankalarda var? Pasifik Donanım halka arz katılım endeksine uygun mu?
1.02.2024 Ekonomi
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 şirketin halka arzına onay!
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 şirketin halka arzına onay! SPK, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'nin halka arzına onay verdi.
1.02.2024 Ekonomi
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi ABD medyası, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Kasım ayında San Francisco'da görüşme gerçekleştirdiği ABD Başkanı Joe Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söylediğini aktardı.
21.12.2023 Dünya
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar?
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar? Coğrafi koordinatlar, haritacılar için çok yararlı olan iki tür çizgi sayesinde elde edilebilen enlem ve boylamdır. Meridyenler ve paraleller de bu konuda yardımcı araçlar olarak düşünülebilir. Merdiyenler, gezegenimizi coğrafi bölgelere ayırabilmek ve her bir bölgenin konumunu Greenwich Meridyeni olarak net bir şekilde tespit edebilmek için son derece önemlidir. Dünyayı doğu ve batı olarak iki yarım küreye bölmektedir. 
18.12.2023 Eğitim
Türkiye halka arzda ilk 10 ülke arasına girdi
Türkiye halka arzda ilk 10 ülke arasına girdi Türkiye, ekonomik büyüklükten önce, halka arz fırtınası büyüklüğü ile küresel sıralamada ilk 10 ülke arasına girdi. Avrupa’da ise ilk sırayı aldı.
15.12.2023 Ekonomi
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sunami uyarısı yapıldı.
7.12.2023 Dünya
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem!
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem! Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Endonezya açıklarında 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.
8.11.2023 Dünya
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Pasifik'te ABD ile Çin karşı karşıya geldi. Orta Doğu'da sadece İsrail ve Hamas değil İran ve ABD de Orta Doğu'da çatışmalar nedeniyle karşı karşıya. Analistler, bu iki ülkenin olası bir savaşa girmesi durumunda dünyanın bir kırılma noktası yaşayacağını hatta dünyanın yeni bir küresel savaşa sürüklenebileceğini söylüyor.
19.10.2023 Dünya
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Meksika ülkesinin Büyük Okyanus'a kıyısı vardır. Ülke, Amerika kıtasında yer alır ve resmi adı ise Meksika Bileşik Devletleri olarak bilinir. Uzun yıllar boyunca İspanya'nın kolonisi olan Meksika ise, 16 Eylül 1810 yılında kendi bağımsızlığını ilan etti. Yüzölçümü, 1.972.550 kilometre kare olarak bilinen Meksika araştırılan ve merak edilen ülkeler arasında yer alır.
12.09.2023 Eğitim
Endonezya Bayrağı Anlamı Nedir? Endonezya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Endonezya Bayrağı Anlamı Nedir? Endonezya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Endonezya resmi adıyla Endonezya Cumhuriyeti Güneydoğu Asya kıyılarında konumlanan bir ülkedir. Ekvator boyunca uzana ülke Hint ve Pasifik okyanusları arasında yer almaktadır.
5.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var Avustralya'da uzak bir tropik adaya çakılan Osprey helikopteri 23 ABD askeri taşıyordu, üç denizcinin öldüğü açıklandı. Yaralılardan beşinin durumu ağır.
27.08.2023 Dünya
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor Atlantik ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Panama Kanalı’nde trafik, kuraklık yüzünden durma noktasına geldi. 200’den fazla gemi, su tasarrufu amacıyla geçişlerin kısıtlandığı kanalın iki yakasında haftalardır bekliyor.
22.08.2023 Dünya
Katil balina tam özgür kalacakken öldü!
Katil balina tam özgür kalacakken öldü! ABD’nin Miami kentindeki bir su parkında yaklaşık 50 yıldır gösteri yapan Toki adlı katil balina, dün öldü. Yetkililer, 30 Mart’ta Toki’nin serbest kalması için anlaştıklarını duyurmuştu.
19.08.2023 Dünya
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar
Bakan Fidan: Kore ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Park Jin ile 'Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri Yol Haritası'nı imzaladı. Fidan, "Kore, Asya Pasifik Bölgesi’nde ikinci büyük ticaret ortağımızdır. Ticaretimiz, istikrarlı bir şekilde artmakta. 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz dengeli bir ticaret ilişkisi temelinde 15 milyar dolara ulaşmak" dedi.
29.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulunun ilk toplantısına başkanlık etti. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi için küresel çağrıda bulunarak, "Temizlemekten ziyade kirletmemeyi esas almalı, atık üretmeyen bir yaşam modelini tüm dünyada yaygınlaştırmalıyız" açıklamasını yaptı.
27.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pasifik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pasifik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.