Eylül

Eylül

Son dakika Eylül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eylül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eylül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eylül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eylül gelişmeleri de dahil olmak üzere 52.183 eylül haberi bulunmuştur. Tüm eylül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gemi, Singapur'dan önümüzdeki hafta başında yola çıkacak. İki aya yakın bir seyir süresi var. Bu platformun kendisi 10 milyon metreküp gaz üretecek." dedi.
26.07.2024Ekonomi
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacak
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız." dedi.
26.07.2024Gündem
AJet,'ten 9 euro ve dolara yurt dışı uçak bileti!
AJet,'ten 9 euro ve dolara yurt dışı uçak bileti!AJett ucuz bilet kampanyası başlattı. 9 euro ve dolar + vergilerden başlayan fiyattan yurt dışı bileti satmaya başladı.
26.07.2024Ekonomi
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına sert tepkiAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Washington'da ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmasına sert tepki gösterdi. Çelik, " İşte bu esasında Amerikan demokrasisi açısından bir kırılma noktasıdır." ifadelerini kullandı.
25.07.2024Gündem
Enis Arıkan ve Şükrü Özyıldız çekişmesi gülmekten kırıp geçirecek
Enis Arıkan ve Şükrü Özyıldız çekişmesi gülmekten kırıp geçirecekKanal D’nin yeni yarışma programı Password, bu cuma ikinci bölümü ile izleyici karşısına çıkacak. Şebnem Bozoklu’nun eğlenceli sunumu Enis Arıkan’ın ise daimi yarışmacı olduğu programın bu haftaki ünlü konuğu sevilen oyuncu Şükrü Özyıldız olacak. Enis Arıkan ile Şükrü Özyıldız’ın “Kim daha yakışıklı?” çekişmesi seyircileri gülmekten kırıp geçirecek.
24.07.2024Magazin
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlar
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlarDünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.
24.07.2024Gaziantep
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olduEhliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacağı bildirildi.
24.07.2024Gündem
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldıCumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye ulaşmak, fiyat istikrarının tesisi ile kalıcı refah artışını sağlamaktır. Bu süreçte, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayan kalkınma odaklı politikalarımızla istihdam sağlamaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
23.07.2024Ekonomi
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsiz
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsizOsmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, ziyarete açılmasının ardından 2 gün 13 bine yakın kişiyi ağırladı.
22.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendi
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendiEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
19.07.2024Gündem
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildi
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildiEhliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.
19.07.2024Gündem
Pegasus'tan ucuz yurt dışı bilet kampanyası
Pegasus'tan ucuz yurt dışı bilet kampanyasıPegasus, 10 yıldır uçtuğu bazı yurt dışı hatları için bilet fiyatlarını 10 euroya (+ vergiler) indirdi.
18.07.2024Ekonomi
A Milli Takım'dan tarihi yükseliş! FIFA sıralaması değişti
A Milli Takım'dan tarihi yükseliş! FIFA sıralaması değiştiA Milli Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklanan temmuz ayı dünya sıralamasında 16 basamak yükselerek 26. sıraya yerleşti.
18.07.2024Futbol
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacak
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacakRekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
18.07.2024Adana
Adanalılara güzel haber: Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor, Eylül ayına kadar sürecek
Adanalılara güzel haber: Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor, Eylül ayına kadar sürecekSıcaklık rekorları kıran Adana'da özellikle çocuklar kanallara girerek serinlemeye çalışıyor. Boğulma vakalarının gündeme geldiği kentte ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Hem serinlemek hem de yüzme öğrenmek isteyenler hiçbir ödeme yapmadan yüzme kurslarından yararlanabiliyor. Kentte ayrıca drama kursları da ücretsiz bir şekilde veriliyor.
18.07.2024Adana
Gram altın için çarpıcı tahmin!
Gram altın için çarpıcı tahmin!Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle tarihi zirveye ulaştı. Ons altın dün 2 bin 464 doları görerek rekor kırdı. Altının onsu ve dolar/TL’deki artış nedeniyle gram altın da 2 bin 600 lirayı aştı. Uzmanlar, Fed’den gelen son sinyallerin yanında, Trump’ın suikast girişimi sonrası seçimleri kazanacağına yönelik artan beklentilerin de altın fiyatlarının artmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Peki bu yükseliş sürer mi, yıl sonunda altın fiyatları hangi seviyeyi görür? İşte tahminler...
18.07.2024Ekonomi
Can Keleş kimdir, nereli, kaç yaşında? Fatih Karagümrük forması giyen Can Keleş Beşiktaş ile mi anlaştı?
Can Keleş kimdir, nereli, kaç yaşında? Fatih Karagümrük forması giyen Can Keleş Beşiktaş ile mi anlaştı?Siyah-beyazlı kulüp, Fatih Karagümrük forması giyen Can Keleş'le el sıkıştı. Süper Lig'de geçen sezon 35 maçta süre alan 22 yaşındaki futbolcu, 5 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Peki, Can Keleş kimdir, nereli, kaç yaşında? Fatih Karagümrük forması giyen Can Keleş Beşiktaş ile mi anlaştı?
17.07.2024Şampiy10
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendi
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendiHiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ne yönelik dava yeniden görülmeye başlanmıştı. Mazeret sunup ilk duruşmaya gelmeyen avukatlar, karar çıkması beklenen 3’üncü duruşmaya yine mazeret sunup gelmeyince duruşma 23 Eylül’e ertelendi.
17.07.2024Gündem
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayette birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" dedi.
15.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmaz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmazTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, fikriyatı, hayat tarzı ne olursa olsun birlik ve beraberliğin her şeyi önünde olduğunu bu millet, 15 Temmuz gecesi büyük bir bedel ödeyerek ortaya koymuştur. O gece ortaya koyduğumuz en önemli kazanımlardan birisi de demokrasiye sahip çıkabilme ruhudur” dedi.
15.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eylül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eylül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.