Parmak İzi

Parmak İzi

Son dakika parmak izi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parmak izi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parmak izi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parmak İzi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parmak izi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.301 parmak izi haberi bulunmuştur. Tüm parmak izi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Patatesin 'parmak izi' çıkartıldı! Genetik taban oluşturuluyor
Patatesin 'parmak izi' çıkartıldı! Genetik taban oluşturuluyor Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı faaliyet gösteren Niğde Patates Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde Patatesin 'parmak izi' çıkartılarak genetik taban projesi yapılma çalışmaları devam ettiği açıklandı.
1.04.2024 Gündem
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Eşinin sevgilisini öldüren koca ile 2’si oğlu 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi
Eşinin sevgilisini öldüren koca ile 2’si oğlu 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi N.K.'nin (39) bulunduğu evde, birlikte gördüğü sevgilisi olduğu öne sürülen Yaşar Esen'i (35) 8 bıçak darbesiyle öldüren Mustafa Köse, 2 oğlu ve oğlunun arkadaşı hakkında ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede yer alan savunmasında olay yerinde olmadığını söyleyen Mustafa Köse’nin giydiği pantolonunun üzerindeki kan izlerinin Yaşar Esen’e ait olduğu DNA raporuyla ortaya çıktı.
31.01.2024 Gündem
Hiç gitmediği Almanya’dan sınır dışı edilmiş
Hiç gitmediği Almanya’dan sınır dışı edilmiş Mekatronik mühendisi Mustafa Aydın (41), Almanya'da dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketi ile iş başvurusunun kabul edilmesiyle kontrat imzaladı ve vize başvurusu yaptı. Ancak Alman makamları, daha önce hiç Almanya'ya gitmeyen ve ilk pasaportunu 2006'da alan Aydın'a, "Sizi 2001 yılında sınır dışı ettiğimizi tespit ettik" diyerek, vize vermedi. Aydın, "2001 yılında 18 yaşındaydım. O sırada üniversitede burslu okuyordum" dedi.
27.01.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzaladığı kararnameyle, Ukrayna’daki savaşta Rusya ordusunda görev yapmak üzere sözleşme imzalayan yabancı uyrukluların ve ailelerinin Rus vatandaşlığı almasının önünü açtı.
4.01.2024 Dünya
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Neden parmak izimiz var? Tek bir teori var! İşte parmak izleri hakkında şaşırtıcı 5 bilgi
Neden parmak izimiz var? Tek bir teori var! İşte parmak izleri hakkında şaşırtıcı 5 bilgi Her bir insanın eşsiz olduğunun kanıtı sahip olduğu parmak izidir. Parmak izi tahmin edildiği gibi sadece polis soruşturmalarında karşımıza çıkmıyor. Güvenlikte, kimlik doğrulamalarında ve daha pek çok alanda kullanıyoruz. Peki parmak izlerimiz hakkında ne kadar bilgimiz var? İşte parmak izleri hakkında ilginç 5 bilgi...
23.12.2023 Yaşam
İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 4'ü polis 15 gözaltı
İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 4'ü polis 15 gözaltı İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik yapılan 2 farklı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda biri emekli 4 polis ve 3 nüfus müdürlüğü çalışanının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Nüfus müdürlüğünde çalışanların ise kaçak göçmenlere usulsüz işlemlerle ikamet izni almalarını sağladıkları ve suça karışan bazı yabancıların parmak izi kayıtları silindikleri öne sürüldü.
11.11.2023 Gündem
İzmir'de Kalkan Operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu
İzmir'de Kalkan Operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İzmir genelinde düzensiz göçmen operasyonu düzenledi. Operasyonda 309 düzensiz göçmen yakalandı.
1.11.2023 Gündem
Kıskanç sevgililer ilk duruşmada birbirlerini suçladı! ‘Boynumdan öpünce beni kıskandı’
Kıskanç sevgililer ilk duruşmada birbirlerini suçladı! ‘Boynumdan öpünce beni kıskandı’ Zonguldak'ta iş arkadaşları Mustafa Kurt'u (43) öldürdükleri iddiasıyla 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis istemiyle tutuklu yargılanan Sevilay Kıral (38) ile sevgilisi Güray Çakmak (45) ilk duruşmada birbirlerini suçladı. Mahkeme, Sevilay Kıral'ın tutukluluğunun devamına, Çakmak'ın suç vasfının değişmesi ihtimali üzerine  adli kontrolle  tahliyesine karar verdi.
23.10.2023 Yaşam
'Kripto' cinayeti! Şifre için işkence yaptılar
'Kripto' cinayeti! Şifre için işkence yaptılar Sokak hayvanları tarafından parçalanan yarısı toprağa gömülü cesedin, ‘hacker’ olarak tanınan Muhammed Boduroğlu’na ait olduğu ortaya çıktı. Buluştuğu 5 ‘hacker’ın Muhammed Boduroğlu’nu kripto cüzdanının şifresini öğrenmek için işkence yaparken öldürdükleri belirlendi.
22.10.2023 Gündem
İstanbul'da toprağa gömülü bulundu! Sır cinayetin ardından 'kripto' çıktı
İstanbul'da toprağa gömülü bulundu! Sır cinayetin ardından 'kripto' çıktı Tuzla'da yarısı toprağa gömülü olarak bulunan cesedin esrarı çözüldü. Cesedin boynu kırılarak öldürülen Muhammed B.'ye ait olduğu belirlendi. Muhammed B.'yi öldürülmesiyle ilgili 3 ilde düzenlenen operasyonda 5 kişi  gözaltına alındı. Şüpheliler birbirini suçlarken polis, hackerlik yaptığını tespit ettiği şüphelilerin kripto para paylaşımı nedeniyle cinayeti işlediğini belirledi.
21.10.2023 Yaşam
Cuma namazı dönüşü hayatının şokunu yaşadı! Duvarı delip kuyumcudan 3 kilo altın çaldılar
Cuma namazı dönüşü hayatının şokunu yaşadı! Duvarı delip kuyumcudan 3 kilo altın çaldılar Kahramanmaraş’ta, bir kuyumcuya duvarı delerek giren hırsız veya hırsızlar içeride bulunan 3 kilo altını 15 dakikada çalıp, kayıplara karıştı.
6.10.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1 Haziran'dan 22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi, ülkeden ayrıldı" dedi.
27.09.2023 Gündem
Realme C53 incelemesi
Realme C53 incelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Advertorial
Kağıthane'de Rus mankenin evinde milyonluk hırsızlık! 5 yıllık emeği çalındı
Kağıthane'de Rus mankenin evinde milyonluk hırsızlık! 5 yıllık emeği çalındı Kağıthane'de Rus manken Aleksandra Serıakova'nın yaşadığı rezidansa giren hırsız veya hırsızların 500 bin lira değerinde döviz ile 500 bin liralık mücevheri çalarak kayıplara karıştığı öne sürüldü. 5 yıllık emeğinin çalındığını söyleyen Serıakova, hırsız veya hırsızların bulunmasını istiyor.
12.09.2023 Yaşam
Pes dedirten oyun: Kimseden görmediğim şefkati dolandırıcıda gördüm
Pes dedirten oyun: Kimseden görmediğim şefkati dolandırıcıda gördüm Adana’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları yaşlı kadını, "Adın FETÖ'nün Ayfer ablası olarak karışmış" diyerek yaklaşık 3 buçuk milyon lira dolandırdı. Yaşlı kadın gözyaşlarına boğulup para ve altınlarını geri isterken, "Kimseden görmediğim şefkati gördüm. Anneciğim gözlerini GATA'da açtıracağım diyerek beni dolandırdı" dedi.
10.09.2023 Yaşam
Düğün yolunda katliam gibi kaza: 6 can kaybı, 43 yaralı, şoförün ilk ifadesi ortaya çıktı
Düğün yolunda katliam gibi kaza: 6 can kaybı, 43 yaralı, şoförün ilk ifadesi ortaya çıktı Denizli’nin Honaz ilçesinde demir bariyeri parçalayıp refüjü aşarak karşı şeride geçen kum yüklü kamyon, düğüne gidenleri taşıyan otobüse çarptı. Kazada, 1’i polis, 6 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Ölenlerden bazılarının vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle kimliklerinin tespiti için parmak izi incelemesi yapılacağı bildirildi. Öte yandan şoförün ilk ifadesi ortaya çıktı.
2.09.2023 Yaşam
Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler?
Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler? Emniyet Genel Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsat sahiplerine yönelik önemli bir duyuru yayınladı. Yurt genelindeki emniyet müdürlüklerine yollanan duyuruda 1 Eylül son tarih denildi. Peki, Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler?
24.08.2023 Gündem
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…

Kusursuz bir ekran arıyorsanız bu telefon tam size göre… Çünkü Realme 10’un öne çıkan ve segmentinde fark yaratan en büyük avantajlarından biri hem 90Hz AMOLED ekran hem de MediaTek G99 özelliği… 90Hz AMOLED ekran, sunduğu canlı renkler ve daha az leke bırakma özelliği ile yüksek bir görsel deneyim sağlıyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran parlak gün ışığında net görüş için 1000nit olan en yüksek parlaklığa ulaşıyor.

‘’Bana pil dayanmıyor’’ diyorsanız burada da hemen bir araya girmek ve telefonun biraz batarya özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Realme 10 da güçlü ve yetkin bir SoC var. Bu da geliştirilmiş güç performansı ile daha az gecikme ve sorunsuz sistem performansı sunması demek. Pil özelliklerini biraz daha detaylı anlatmak istiyorum. Çünkü birçoğumuz için bence son derece önemli… CPU performansı %25, GPU performansı %78 oranında iyileştirilmiş olan yeni telefonda 6nm teknolojileri sayesinde genel güç tüketimi de %20 oranında azaltıldı. Telefonun 8+256GB varyantı altında test edilen AnTuTu skoru ise 400.084'e ulaşarak piyasadaki tüm G99 destekli akıllı telefonlar arasında en yükseği oldu.

Bu akıllı telefon, tüm gün yeterli kullanım için 5000 mAh'lik bir pil ve 28 dakikada pilin yüzde 0'dan yüzde 50'ye hızlı bir şekilde yeniden artırılması için 33W hızlı şarj sunuyor.

Realme 10, bu bataryayı 7,95 milimetrelik ince bir gövdeye sığdırmış. Telefon bugüne kadar üretilen en ince Realme telefon olma özelliğine de sahip. Ayrıca, sadece 178 gram ağırlığında. Bu da size uzun oyun seanslarında bile rahat bir tutuş deneyimi imkânı sağlıyor.

Hazır oyun demişken, peki siz bir oyun tutkunu musunuz? Telefonumla konforlu bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız, Realme 10 ile bu keyfi fazlasıyla yaşayacaksınız. Çünkü bu telefon, dengeli modda 40 fps'de PUBG oyununu destekliyor. Ayrıca PUBG oyunları için 9,41 saate kadar inanılmaz bir bekleme süresi sunarak sorunsuz ve gecikmesiz uzun oyun oturumları sağlıyor.

Benim için ve bence birçoğumuz için önemli kriterlerden biri de telefonun belleği yani hafızası… Realme 10, 8+128GB ve 8+256GB olmak üzere farklı depolama alanı seçeneğiyle sunuluyor. Özellikle fazla uygulama kullananlar ya da çok fazla fotoğraf ve video çekenler artık telefonumda yer kalmayacak diye korkmanıza gerek yok. Çünkü Realme, 8+256GB büyüklüğünde RAM ve ROM özelliği ile sizi bu stresten kurtarmış. Şöyle özetleyebiliriz ki; çekilen 64.000'den fazla fotoğrafınızı bu akıllı telefonda saklayabilirsiniz. Bu da hiç göz ardı edilmeyecek bir rakam. Üstelik bunu 1 TB'a kadar harici depolama ile genişletme imkanına da sahipsiniz.

Realme 10, 8GB'a kadar sanal RAM sunarak RAM depolama alanını maksimum 16GB'a kadar genişletiyor ve kullanıcıların favori uygulamaları arasında sorunsuzca gezinebilmeleri için bekleme modunda 18 uygulamaya kadar da izin veriyor.

İşin biraz daha teknik kısmına girersek, LPDDR4X ve UFS 2.2 ise daha hızlı uygulama başlatma, daha hızlı dosya okuma ve yazma hızı ve oyunlarda saniye başına daha istikrarlı bir kare hızı ile eMMC özellikli benzerlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Biraz kamera özelliklerinden de bahsetmek istiyorum. Realme 10’in 50MP birincil kamera ayarı ve 16MP selfie kamerası sunan iyi bir kamerası var. Telefonun segmentindeki en yüksek çözünürlüklerden birine sahip birinci kamerası yüksek görüntüleme kalitesi sunuyor. Ayrıca ProLight teknolojisi ile gelişmiş bir Gece Modu sağlayarak gürültüyü büyük ölçüde azaltıyor ve işlemci performansı sayesinde deklanşör hızı da %121 oranında iyileşiyor. Yüksek çözünürlüklü selfie kamerası ve gelişmiş gece çekimlerinin yanı sıra realme 10, kullanıcıların odak bölgelerini manuel olarak kontrol etmelerini ve serbestçe yakınlaştırıp uzaklaştırmalarını sağlıyor… 90'lar tarzı pop filtresi ve tepe ve yakınlaştırma özelliğine sahip Sokak Fotoğrafçılığı Modu 2.0 de cabası…

Realme 10, 3,5 mm kulaklık girişi ve %200 UltraBoom hoparlör ile donatılmış. Bu sayede, % 200 ses seviyesinde yüksek çözünürlüklü sesin keyfini çıkarabileceksiniz.

Realme telefonlarında teknik özelliklere olduğu kadar şıklığa ve stile de önem veriyor biliyorsunuz. Bu üründe de yine bu şıklığı görmek mümkün. Işık hızında hareket eden güçlü ve parlak parçacıklardan ilham alan marka hafif parçacık tasarımı ile kendini gösteriyor. Ürün, daha az parmak izi ile çarpıcı bir parlak yüzeye ve 3D doku elde etmek için 6 katmanlı zarif bir kaplamaya da sahip. Ayrıca kullanıcıların tarzlarına uyması için Clash White ve Rush Black olmak üzere iki dinamik renk seçeneği var.

Güçlü yonga seti ve depolama desteği sayesinde realme 10, bu standarttaki en yüksek akıcılık derecesi olan TÜV SÜD 36 Aylık akıcılık derecesi A ile sertifikalandırılan tek segment ürünü oldu. realme 10’in sorunsuz çalışmasını sağlamak için titiz bir yaşlandırma süreci, tekrarlanan uygulama başlatma ve dosya yükleme testleri gerçekleştirildi.

Sky Li tarafından 2018 yılında kurulan Realme, sadece dört yıl içinde dünya çapında 30 pazarda ilk 5 akıllı telefon oyuncusundan biri haline gelerek büyük bir başarıya imza attı. Firma, Çin ve Güneydoğu Asya, Güney Asya, Avrupa, Rusya, Avustralya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika dahil olmak üzere dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Son olarak ufak bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Şirket, yeni bir plan da hayata geçirdi; daha kullanıcı merkezli bir yazılım deneyimi sağlamak için, “UI widget ortak oluşturma planı” başlattı. Eğer siz de fikirlerinizi paylaşmak ve bir sonraki yazılım güncellemesine katkıda bulunmak isterseniz; www.realme.com adresine girmeniz yeterli. Detaylı adresi ve diğer tüm merak ettiklerinizi videomuzun açıklamalar kısmında da bulabilirsiniz.

Sonuç olarak bence bu akıllı telefonun sektöre girmesiyle birlikte rekabet de daha da kızışacak gibi… Bulunduğu segment göz önüne alındığında hem şık tasarımı hem de sunduğu yüksek performansla Realme rakiplerine yine soğuk terler döktürecek. Benim şimdilik size anlatacaklarım bu kadar. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Sponsorlu İçerik
7.08.2023 Advertorial
Vivo V29 Lite incelemesi
Vivo V29 Lite incelemesi Herkese merhaba. Son yıllarda akıllı telefon sektöründe yükseliş gösteren Vivo, ürün yelpazesini sürekli genişletiyor. Bugün sizi Vivo V29 ailesinin yeni üyesi Vivo V29 Lite ile tanıştırmak istiyorum. Vivo, diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi V29 Lite ile yine tam not alacak gibi duruyor. Çünkü özellikleri sizi oldukça cezbedecek. Peki neler var Vivo V29 Lite da derseniz gelin bu akıllı harikayı yakından inceleyelim.
7.08.2023 Advertorial
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…
7.08.2023 Advertorial
12 ilde operasyon, 18 ay takip edildiler: 23 gözaltı
12 ilde operasyon, 18 ay takip edildiler: 23 gözaltı Ankara merkezli 12 ilde, vatandaşları kamuda iş vaadi ve yabancı uyruklu kişileri 'Türkiye vatandaşlığı' vaadiyle dolandıran şebekeye yönelik 'Hayalet iz' operasyonunda 23 şüpheli gözaltına alındı.
4.07.2023 Gündem
Allen Brooks firari Abdullah Uzundere çıktı!
Allen Brooks firari Abdullah Uzundere çıktı! ABD vatandaşlığına geçerek Türkiye'ye Allen Brooks adıyla giriş yapan FETÖ firarisi, şüpheli hareketler sergileyince, polis ekipleri parmak izini aldı. Şüphelinin Allen Brooks değil FETÖ firarisi Abdullah Uzundere olduğu tespit edildi.
4.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Parmak İzi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parmak izi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.