Özel Yurt

Özel Yurt

Son dakika özel yurt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel yurt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel yurt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Yurt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel yurt gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.348 özel yurt haberi bulunmuştur. Tüm özel yurt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir”
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir” YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler telaşlı süreci geride bıraktı. Bir programı kazanan adayları şimdi kayıt heyecanı sardı. 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıtların ardından bir lisans programına katılmaya hak kazanan adayların artık hepsi birer üniversiteli olacak. Yetişkin hayatın ilk basamağı, aileden uzak yaşamanın başlangıcı olan üniversite hayatı başta biraz korkutucu gelebilir. “Sadece meslek edinmek için üniversite bir kapı olarak görülmemeli” diyen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Uzmanı Tekin Şahin de belirsizliğin en büyük endişe kaynadığı olduğunu dile getirerek, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu.
30.08.2023 Eğitim
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim'
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim' YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yurt arayışları başladı. Şişli'de bulunan özel bir yurtta ücretlerin 8 bin 500 lira ile 17 bin lira, Kağıthane'de bulunan bir öğrenci yurdunda ise 8 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değiştiği görülüyor. Kağıthane'de özel bir yurdun yöneticisi Fevziye Çelen, "Geçtiğimiz sene bu fiyatlar bugünkü fiyatların yarısından azdı. Şu an için gelen var, her zaman için fiyat konuşuluyor. Bizim koşullarımız bu deyip giden de oluyor, koşullarını çok zorlayıp kayıt yaptıran da var." diye konuştu. Öğrenci Efe Aydemir ise, "İki kişilik bir odaya 10 ay için 145 bin lira ödedim" dedi.
24.08.2023 Gündem
Seçmen sandıkta rekor mu kıracak? Tarihi oran yakalanacak
Seçmen sandıkta rekor mu kıracak? Tarihi oran yakalanacak Yurt dışındaki sandığa gitme oranı, bu seçimde yeni bir katılım rekoru yaşanabileceğini işaret ediyor. Türkiye’de sandığa en yüksek katılım, 1987 yılında yüzde 93.3 oranıyla gerçekleşmişti.
11.05.2023 Gündem
Özel yurt ücretleri ödenecek mi 2023? Özel yurtlar ne olacak, özel yurt ücretleri ne olacak, geri iade edilecek mi?
Özel yurt ücretleri ödenecek mi 2023? Özel yurtlar ne olacak, özel yurt ücretleri ne olacak, geri iade edilecek mi? Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirilirken, üniversiteler online eğitime geçti. Üniversitelerin online eğitime geçmesiyle yurtlarından ayrılan KYK öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan KYK yurt paralarının ödenmesine ilişkin Şubat ayında ve bahar yarıyılında GSB yurtlarından ayrılan üniversite öğrencilerinin herhangi bir ücret ödemelerinin söz konusu olmadığını açıkladı. Bakan’ın KYK yurt ücretlerine yönelik açıklamasının ardından özel yurt ücretlerinin geri ödenip ödenemeyeceği de sorgulanmaya başlandı. Peki, Özel yurt ücretleri ödenecek mi 2023? Özel yurtlar ne olacak, özel yurt ücretleri ne olacak, geri iade edilecek mi?
25.02.2023 Eğitim
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı
Kiralarda '1 yıl peşin ödeme' dönemi! Tüm piyasaya yayıldı Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilebilmesi için yüzde 25 artış sınırı getirildi. Ancak ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarıp mülklerini daha yüksek bedelle kiraya vermeyi tercih etti. Evini yüksekten kiraya veren ev sahipleri kira ödemelerinde sorun yaşamaya başladı. Kendilerini güvence altına almak isteyen mülk sahipleri düzenli ödenmez endişesiyle kirayı yıllık istemeye başladı. Geçmişte yabancıya yönelik bu talebin artık tüm piyasaya yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor. ‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Zaten bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca mecburen geri dönüyor. Genelde yabancılar kiralıyor” dedi.
7.08.2022 Ekonomi
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak'
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak' Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Özellikle yaz sonunda üniversite öğrencilerinin de kiralık ve yurt arayışına girmesi ile fiyatların artması bekleniyor. Yurt ücretleri geçen yıla göre en az yüzde 65 arttı. İstanbul’da penceresiz, havalandırmasız odaların fiyatları bile bin 700 TL oldu. Eylülde öğrenci akınıyla birlikte kiralık daire bulmak ise daha zor hale gelecek...
2.08.2022 Ekonomi
En düşüğü 1.000 TL! Talep resmen fırladı, İstanbul, Ankara, İzmir...
En düşüğü 1.000 TL! Talep resmen fırladı, İstanbul, Ankara, İzmir... Fiyatlar belli oldu. Aylık en düşük ödeme miktarı 1.000 TL. Bu ücret illere göre değişiyor. İstanbul’da özel yurtlarda yıllık fiyatlar 18 bin liradan başlıyor, 135 bin liraya kadar çıkıyor. Ankara’da 16 bin ila 96 bin, İzmir’de ise 17 bin ila 88 bin arasında değişiyor. Fiyatların en uygun olduğu şehirlerde ise aylık ödeme 1000 lira civarında.
26.06.2022 Ekonomi
Esenler'de özel yurtta öğrencilere şiddet uygulayan görevli gözaltına alındı
Esenler'de özel yurtta öğrencilere şiddet uygulayan görevli gözaltına alındı İstanbul Valiliği, Esenler'deki özel bir yurtta erkek öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu. Öğrencilere yönelik şiddetin kınandığı Valilik açıklamasında, olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı da belirtildi.
25.03.2022 Haber
Öğrenci yurdunda sıcak ağda dehşeti! Saçını ve sakallarını kopardı
Öğrenci yurdunda sıcak ağda dehşeti! Saçını ve sakallarını kopardı Özel öğrenci yurdu sahibi İsa Ç., odaları izinsiz kiralayıp paraları hesabına geçirdiği iddiasıyla yurt müdürü Mustafa D.’ye işkence yaptı, sıcak ağdayla saçını ve sakalını kökünden kopardı.
18.01.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi elbette önemlidir ancak bunun yüz yüze eğitim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Her türlü tedbiri aldık, eylül ayı başından itibaren okulları açtık. Şu ana kadar sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz." dedi.
5.10.2021 Siyaset
İzmir'de üniversitelilerin 'Kalacak yer' çağrısı, Valiliği harekete geçirdi
İzmir'de üniversitelilerin 'Kalacak yer' çağrısı, Valiliği harekete geçirdi İzmir Valiliği, kentte kiralık ev ve kalacak yurt bulamadıkları gerekçesiyle 'Barınamıyoruz, sokaktayız' yazılı pankart açarak seslerini duyurmak isteyen üniversite öğrencilerinin durumunu görüştü. Kentte misafirhanesi bulunan kamu kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Vali Yavuz Selim Köşger, 4 bin yatak kapasitesi temin ettiklerini ve 1 ay süreyle geçici olarak öğrencilerin misafirhanelerden faydalanmalarını sağlayacaklarını açıkladı.
22.09.2021 Gündem
Fiyatlar el yakıyor, 900 TL'ye kiralık! Tek oda, penceresi yok
Fiyatlar el yakıyor, 900 TL'ye kiralık! Tek oda, penceresi yok Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Yüksek kiralar nedeni ile özellikle üniversite öğrencileri büyük mağduriyet yaşıyor. Tek odalı kiralık evler 1.500 liradan başlıyor. Güneş gören ve oturulabilir daireler için ise 2.500 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.
16.09.2021 Ekonomi
Zam yapıldı! Fiyatlar uçuşa geçti, 2 bin 500 liradan başlıyor
Zam yapıldı! Fiyatlar uçuşa geçti, 2 bin 500 liradan başlıyor Fiyatlar artıkça arttı. En düşüğü 2 bin 500 lira. Çok sayıda insan mağduriyet yaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi kentler fiyat artışının en fazla görüldüğü yerler. Özellikle üniversite öğrencileri için kayıt dönemi olması nedeniyle de fiyatlar daha da artırıldı. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte öğrencileri barınma telaşı sardı. İstanbul'da ev kirası ve yurt fiyatları yapılan zamlar öğrencilerin tepkisine neden oldu. Bazı veliler, "Öğrenci fiyatlar yüzünden mağdur olacak. Aileler bu yüzden kayıt yapmaktan vazgeçebilirler" dedi.
6.09.2021 Ekonomi
Öğrencilere kötü haber! Kira ve yurt fiyatlarına zam!
Öğrencilere kötü haber! Kira ve yurt fiyatlarına zam! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor... Kira ve yurt fiyatlarına zam... Birçok ilde hem kira hem de özel yurt fiyatları arttı. 100 metrekare bir ev için ülke genelinde kiralar 800 lira ile 3 bin 900 lira arasında değişiyor. Özel yurtların yıllık fiyatı ise 6 bin liradan başlıyor, 68 bin liraya kadar çıkıyor. İşte il il kira fiyatları...
21.07.2021 Gündem
Zam geldi! Fiyatlar yüzde 30 arttı, en düşüğü 7 bin lira...
Zam geldi! Fiyatlar yüzde 30 arttı, en düşüğü 7 bin lira... Fiyatlara zam geldi. Yüzde 20-30 arasında fiyat artışı oldu. İndirim imkanı bulunuyor. 15 Ağustos'a kadar yüzde 10 indirim yapılıyor. Fiyatlar illere göre değişiyor. En düşük ücret 7 bin lira ile Konya'da bulunuyor. Üniversitelerin 13 Eylül’de açılacağının açıklanmasının ardından, aşılamanın hızlanmasıyla yüz yüze eğitimin kesintisiz devam edeceği beklentisi öğrencileri hemen yurt arayışına soktu. Devlet yurtları için henüz başvuru alınmazken, özel yurtlarda fiyatlar netleşti. Ücretler bir eğitim dönemi için en düşük 7 bin liradan başlarken, büyükşehirlerde 60 bin liraları aşıyor. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 20-30d daha yüksek.
17.06.2021 Ekonomi
MEB yeni kararı duyurdu: 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda artık...
MEB yeni kararı duyurdu: 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda artık... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyuruldu. Milyonlarca öğrenciyi çok yakında ilgilendiriyor. İlkokul ve ortaokul kademelerinde resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul ve ortaokul kademelerinde yarından itibaren uzaktan eğitime geçiş sürecine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
14.04.2021 Eğitim
Melek Aslan cinayetinin detayları ortaya çıktı! Çıplak fotoğrafını gönderdi
Melek Aslan cinayetinin detayları ortaya çıktı! Çıplak fotoğrafını gönderdi Melek Aslan cinayetinin detayları ortaya çıktı. Mustafa Aslan, ablasının eski sevgilisi tarafından tahrik edildiğini söyleyerek, "Ablamın üstü çıplak fotoğraflarını bana gönderdi." ifadelerini kullandı.
23.10.2020 Gündem
Öğrenciler depolara hücum etti!
Öğrenciler depolara hücum etti! Kovid-19, başka şehirlerde okuyan üniversite öğrencilerinin hayatını da değiştirdi. Üniversiteler için ilk yarıda da ‘uzaktan eğitim’ tavsiye kararı alınırken, öğrenciler kira ödemeyi göze alamadı. Sürecin belirsizliğini öne süren öğrenciler, yüksek kira ödememek için evlerinden çıktı. Eşyalarını ise gelecek dönemde yüz yüze eğitime dönülmesi ihtimaline karşılık depolara bıraktı.
18.09.2020 Gündem
KYK yurt başvuruları ne zaman? Özel yurt ücretleri ne kadar?
KYK yurt başvuruları ne zaman? Özel yurt ücretleri ne kadar? Üniversiteye yerleşen öğrenciler, eğitimin uzaktan mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı sorusuna yanıt ararken Sağlık Bakanlığı'ndan gelen tavsiye 'üniversiteler açılacak mı?' sorusunu yeniden gündeme getirdi. Bazı üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasının ardından öğrenciler okudukları şehirlerde yaşadıkları evlerin ve yurtların sözleşmelerini iptal etmeye başladı bile. Ancak üniversitelere bu yıl başlayacak olanlar için durum biraz farklı. Öğrenciler üniversitelerin kararını açıklamasını beklerken yeni kazanan öğrenciler de yurt ve ev arayışına ağırlık vermiş durumda. Devlet yurduna giremeyenler, bu yıl yurt ararken yalnızca fiyat ve imkanlara değil virüs önlemlerine ve eğitime ara verilmesi durumunda yapacağı ödemeye dikkat edecek. Çoğu yurtta odalar tek kişiliğe çevrilirken, fiyatlar artıyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman? Özel yurt ücretleri ne kadar? İşte il il yurt fiyatları ve ödeme koşulları...
5.09.2020 Eğitim
Ankara'da FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Ankara'da FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün adalet mahrem yapılanması üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında mahrem imamlarla görüştükleri tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini, şüphelilerden 19'unun gözaltına alındığını bildirdi.
14.07.2020 Gündem
İstanbul'da sağlık çalışanlarının konaklayabileceği yerler tahsis edildi
İstanbul'da sağlık çalışanlarının konaklayabileceği yerler tahsis edildi İstanbul'da, Kovid-19 pandemisine karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının dinlenebilmesi için 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildi.
2.04.2020 Sağlık
Yurt fırsatını kaçırmayın
Yurt fırsatını kaçırmayın Devlet yurduna yerleşmek isteyen üniversite öğrencileri için son başvuru tarihi 26 Ağustos. Başvurular e-Devlet’ten yapılacak. Bu yıl en düşük yurt ücreti 200 lira.
23.08.2019 Eğitim
"Özel yurt veya ev tutarken mağdur olmayın"
"Özel yurt veya ev tutarken mağdur olmayın" TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal, "Öğrenciler, özel yurt ile sözleşme imzalamadan önce yurdun kendisine vereceği hizmetlerin tamamını ayrıntılı olarak sözleşmeye yazdırmalı. Öğrenciler seçtikleri yurt ile yapacakları yıllık sözleşmeyi çok iyi okuyarak imzalamalı. Yurdun mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı olmasına dikkat edilmeli. Aksi takdirde vereceğiniz paralar boşa gidebilir ve ortada kalabilirsiniz" uyarısı yaptı.
14.08.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Özel Yurt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel yurt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.