Oyun Sektörü

Oyun Sektörü

Son dakika oyun sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oyun sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oyun sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oyun Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oyun sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 268 oyun sektörü haberi bulunmuştur. Tüm oyun sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ilk 10 içerisinde! Gençleri pek çok iş fırsatı bekliyor
Türkiye ilk 10 içerisinde! Gençleri pek çok iş fırsatı bekliyor Pandeminin etkisiyle birlikte oyun pazarı devasa bir seviyeye ulaştı. Milyonlarca genç oyun sektöründe kariyer yapmak için seçenekleri araştırmaya başladı. Sektörün gençlere cazip gelmesindeki en büyük etken hem eğlendirip hem de para kazandırması olarak görülüyor. Gençlerin en çok talep gösterdiği alanda ise yayıncılık öne çıkıyor.
17.09.2022 Gündem
Türkiye Avrupa birincisi oldu! 200 milyar dolar gelir...
Türkiye Avrupa birincisi oldu! 200 milyar dolar gelir... Oyuna yatırımda Türkiye Avrupa birincisi oldu. Türkiye'de yılın ilk yarısında toplamda 1,4 milyar dolar yatırım yapılırken, bunun dörtte biri oyun sektörünün oldu. Türk oyun sektörü, 2021 yılında 266 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yılın ilk yarıyılında ise 333 milyon dolar yatırım alarak 6 ayda geçen yılın toplamını geride bıraktı. Böylece oyun yatırımlarında Avrupa birincisi oldu.
26.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NFT yeni çağ başlattı! Türkiye'de sanatçılar ve futbol kulüplerinin gözdesi...
NFT yeni çağ başlattı! Türkiye'de sanatçılar ve futbol kulüplerinin gözdesi... NFT yani Non-Fungible Token ülkemizde sanatçılar ve futbol kulüplerinin gözdesi oldu. Bu yıla damga vuran teknolojilerden biri NFT. Benzersiz dijital varlıklar hem futbol kulüpleri hem de sanatçıların gözdesi oldu. Yatırımcılar da bu alana yönelirken, NFT’nin büyüklüğü artmaya başladı. NFT’yi daha çok duymaya devam edeceğiz.
3.11.2021 Ekonomi
Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 arttı!
Mobil oyuna ayrılan vakit yüzde 40 arttı! Akıllı telefonlarda geçirilen vakitler arttıkça, sosyal medya mecralarının yanı sıra mobil oyunların da önemi günden güne artıyor. Mobil uygulama pazarına ilişkin hazırlanan 2021 yılı raporunun önemli veriler sağladığını belirten uzmanlar, yatırımların yüzde 75’inin oyun sektörüne yapıldığına ve yatırım tutarının da 100 milyar doları bulduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, Türkiye’nin mobil oyun uygulamalarında harcadığı vaktin yüzde 40 oranında artış gösterdiği ve tüm dünya genelinde üçüncü sırada yer aldığı bilgisinin de aynı raporda yer aldığını ifade ediyor.
25.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Hikaye anlatıcılığında ‘sanal gerçeklik’ devri
Hikaye anlatıcılığında ‘sanal gerçeklik’ devri Hollywood ve oyun dünyasının önemli görsel efekt uzmanlarından Benjamin Radcliffe, Simülasyon Sistemlerinde Güncel Animasyon Uygulamaları webinar’ında önemli açıklamalarda bulundu.
25.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Ne altın, ne dolar, ne de kripto para... Ona yatıran kazanıyor
Ne altın, ne dolar, ne de kripto para... Ona yatıran kazanıyor Piyasalar hareketli. Altın yükseliş eğilimini sürdürüyor. Dolar uzun süre yüksek seviyelerden işlem gördü. Kripto paralar son zamanların en gözde yatırım araçlarından. Fakat hepsinden daha fazla kazandıran bir yatırım aracı bulunuyor. Fon yatırımı ile daha fazla kazanmak mümkün. Son dönemde vatandaşların yatırım fonlarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Hem küçük hem de büyük yatırımcıların tercih edebileceği fonlar, yatırımlarınızın profesyoneller tarafından yönetilmesi olarak tanımlanabilir. Peki vatandaşlar fon alırken nelere dikkat etmeli? Fon yatırımının avantajları ve riskleri neler? İşte fonlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
10.06.2021 Ekonomi
'Takip eden değil yönlendiren ülke olmayı hedefliyoruz'
'Takip eden değil yönlendiren ülke olmayı hedefliyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Elektrikli mobilite araçlar, dijitalleşme, uzay ve fırlatma teknolojileri, yapay zekâ ve otonom sistemler gibi yeni nesil teknolojilerde dünyayı takip eden değil yönlendiren bir ülke olmayı hedefliyoruz" dedi.
19.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Her yıl katlanarak artıyor! 90 milyar doları aştı
Her yıl katlanarak artıyor! 90 milyar doları aştı Koronavirüs dönemi pek çok şirket ve sektöre yaradı. Bu sektörlerden biri olan mobil oyun sektörü ise her yıl büyümesini katlayarak artırmayı başarıyor. En son rakamlara göre 90 milyar doları aşan tahminler, ilerleyen yıllarda daha da artacağına işaret ediyor.
10.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk oyun geliştiricileri sektörün devleriyle bir araya gelecek
Türk oyun geliştiricileri sektörün devleriyle bir araya gelecek Türk oyun geliştiriciler ile oyun sektörünün önde gelen firmaları 'Mobidictum Business Network’ etkinliğinde bir araya gelecek. Etkinliğin, yeni iş birlikleri ve yeni yatırımları gündeme getirmesi bekleniyor.
2.05.2021 Ekonomi
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, oyun konsollarına yönelik ek vergi düzenlemelerinin oyun üretimine etkilerini ve bu konudaki çözüm önerilerini Ticaret Bakanlığına iletti.
6.04.2021 Ekonomi
Yerli oyunlar dünya ortalamasının üzerinde beğeni kazandı
Yerli oyunlar dünya ortalamasının üzerinde beğeni kazandı Yerli oyun yayıncılarının geliştirdiği mobil oyunlar, 5 üzerinden ortalama 3,94 beğeni puanıyla genel ortalamanın (3,76) üzerinde performans sergiledi.
29.03.2021 Bilim ve Teknoloji
"Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu" çevrim içi düzenledi
"Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu" çevrim içi düzenledi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Firmaları ve girişimcileri dijital dünyaya hazırlıyoruz. Bu kapsamda, KOBİ’leri dijital ortama taşımak ve teknolojik altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz." dedi.
22.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19 salgınında oyun sektörü ivme kazandı
Kovid-19 salgınında oyun sektörü ivme kazandı Kovid-19 salgını insanları evde kalmaya zorlarken, vakit geçirme yöntemlerinden biri olan video oyunlara talep arttı.
20.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli oyun şirketinin ilk oyunu şubatta çıkıyor
Yerli oyun şirketinin ilk oyunu şubatta çıkıyor Eylül ayında 400 bin dolar yatırım alan yerli oyun şirketi Axell Studio, ilk oyunu Back Streets’in fragmanını yayınladı. Oyunun şubat ayında çıkması planlanıyor.
14.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık
Bakan Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlatıldığını açıkladı.
8.12.2020 Ekonomi
Yatırımcıların yeni rotası mobil oyun sektörü
Yatırımcıların yeni rotası mobil oyun sektörü Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun sektörü her geçen gün büyüyor. Potansiyeli ile büyük yatırım fonları ve melek yatırımcıları kendisine çekmeye devam eden sektör son 10 yılda 500 milyon liralık destek aldı.Oyun sektörü ile ilgili yapılan açıklamada yatırımcıların radarına giren Türk oyun sektöründe son olarak Axell Studio’nun 400 bin dolar yatırım aldığına dikkat çekildi.
23.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk oyun sektörü 2,4 milyar dolar yatırım aldı
Türk oyun sektörü 2,4 milyar dolar yatırım aldı Türk oyun sektörü yabancı yatırımcı çekmeye devam ederken, sektöre sağlanan teşvikler de artıyor. 2015’ten bu yana çeşitli yatırımlarla büyüyen sektöre toplam yapılan yatırım 2,4 milyar doları buldu.
28.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk oyun firması 'Rollic', 168 milyon dolara Zynga'ya satıldı!
Türk oyun firması 'Rollic', 168 milyon dolara Zynga'ya satıldı! İstanbul merkezli Rollic Games 168 milyon dolara Zynga'ya satıldı. Şirketin oyunları bundan sonra Zynga'nın kontrolünde olacak. Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Rollic'i tebrik ederek, "Sermayesi akıl ve inovasyon olan genç girişimlerimiz global oyun pazarında başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor." ifadesine yer verdi.
6.08.2020 Ekonomi
Oyun sektörü 'altın çağını' yaşıyor
Oyun sektörü 'altın çağını' yaşıyor Yeni tip corona virüs salgını sonrasında birçok sektörde küçülme görülürken zaten önemli bir ivme yakalayan oyun geliştirme sektörü bir anlamda "altın çağını" yaşıyor.
19.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Video oyun harcamaları salgın döneminde yüzde 60 arttı
Video oyun harcamaları salgın döneminde yüzde 60 arttı Uluslararası e-spor organizasyon şirketi ESL'nin Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar, salgın döneminde video oyun harcamalarının geçen yıla göre yüzde 60 arttığını belirterek, "Oyun tüketiminde yaşanan bu artış, sektörü küresel ölçekteki ekonomik durgunluğun etkilerinden korudu." dedi.
11.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Genç girişimcilerin gözü zirvede! Peak Games...
Genç girişimcilerin gözü zirvede! Peak Games... Türk oyun şirketi Peak Games'in küresel bir şirket tarafından satın alınması, genç girişimcileri yerli oyun üretimi ve dünyaya pazarlanması konusunda cesaretlendirdi.
15.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Oyun sektörü desteklerle başarıdan başarıya koşuyor!
Oyun sektörü desteklerle başarıdan başarıya koşuyor! Türk oyun geliştirme sektörü, çeşitli mekanizmalarla sunulan desteklerden aldığı güçle dünyada ilgi gören oyunlara ve önemli ekonomik başarılara imza atıyor.
3.06.2020 Bilim ve Teknoloji
140 milyar dolara ulaştı
140 milyar dolara ulaştı Netmarble Türkiye Business Analysti Ezgi Temir, "Dünyada mobil oyun sektörü 140 milyar dolara ulaştı. Türkiye geçtiğimiz yıl mobil oyunlara 250 milyon dolar para harcadı" dedi.
18.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Google oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor
Google oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor Dünyanın en büyük arama motoru ve internet hizmetleri şirketi Google, yıllık cirosu 140 milyar dolara ulaşan oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor.
18.03.2019 Bilim ve Teknoloji
2018 yılında oyun yazılımı ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar oldu
2018 yılında oyun yazılımı ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar oldu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamlarını açıkladı. Pekcan oyun yazılımı ihracatın 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla 1 milyar 50 milyon dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu.
18.01.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oyun Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oyun sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.