Oxford Üniversitesi

Oxford Üniversitesi

Son dakika Oxford Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Oxford Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Oxford Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oxford Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oxford üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 655 oxford üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm oxford üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışma Neptün ve Uranüs’ün renklerinin gerçekten farklı olduğunu ortaya koydu.
6.01.2024 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'da yazar kadın, eşini vahşice öldürdü! 3 çocuğunun gözü önünde yaşandı
İstanbul'da yazar kadın, eşini vahşice öldürdü! 3 çocuğunun gözü önünde yaşandı İstanbul'da sanat yazarı Funda Demir, 2 yıl önce boşandığı eski eşi mali müşavir Mustafa Çapar'ı çocuklarının gözü önünde katletti.
29.09.2023 Yaşam
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
George Soros kimdir, ne iş yapıyor? ABD'li milyarder George Soros öldü mü?
George Soros kimdir, ne iş yapıyor? ABD'li milyarder George Soros öldü mü? ABD'li milyarder George Soros hakkında dış basında ortaya atılan öldü iddiaları sonrası ardından, George Sorus'un kim olduğu, kaç yaşında ve ne iş yaptığı araştırılıyor. Peki, George Soros kimdir, ne iş yapar? George Soros gerçekten öldü mü?
15.05.2023 Dünya
Her yerde aranıyor! Bulana 100 bin dolar ödül verilecek: 'Bitcoin katili olacağım'
Her yerde aranıyor! Bulana 100 bin dolar ödül verilecek: 'Bitcoin katili olacağım' Haziran 2016'da, Ruja Ignatova kendisini 'Kripto Kraliçesi' ilan etti ve şirketi OneCoin'i büyüyen kripto para piyasasında Bitcoin'in kazançlı bir rakibi olarak tanıttı. Ignatova, bir etkinlikte yatırımcılar kendisini alkışlayıp ıslık çalarken, "İki yıl içinde OneCoin, Bitcoin katili olacak." dedi. Bu olaydan 16 ay sonra ise Ignatova, 4 milyar dolarlık bir vurgun yaparak kayıplara karıştı. İşte FBI'ın nerede olduğunu bilene 100 bin dolar ödül vereceğini duyurduğu Kripto Kraliçesi'nin hikayesi...
23.01.2023 Dünya
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Liz Truss kimdir, istifa mı etti? Liz Truss neden istifa etti?
Liz Truss kimdir, istifa mı etti? Liz Truss neden istifa etti? İngiltere Başbakan Liz Truss, Downing Street’teki Başbakanlık Konutu yaptığı açıklamasında görevinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, Liz Truss ne yaptı, neden istifa etti? Liz Truss kimdir?
20.10.2022 Dünya
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verileri açıklandı. Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı.
12.10.2022 Dünya
İsveç Başbakanı Andersson  Liz Truss yerine yanlış kişiyi kutladı sosyal medyada alay konusu oldu!
İsveç Başbakanı Andersson Liz Truss yerine yanlış kişiyi kutladı sosyal medyada alay konusu oldu! İngiltere'nin yeni başbakanı ve Muhafazakar Parti'nin yeni lideri Liz Truss oldu. Yeni başbakana dünya liderlerinden tebrik mesajları gelirken İsveç'in yayınladığı mesaj sosyal medyanın gündemine oturdu.
6.09.2022 Dünya
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı? Başbakan Johnson'dan boşalan koltuğa geçmesi muhtemel isimler arasında bulunan Rishi Sunak, seçmen desteğini beklerken, parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yapılan oylamadan Rishi Sunak birinci çıktı. Peki, Rishi Sunak kimdir, nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
14.07.2022 Dünya
Boris Johnson neden istifa etti? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? İşte istifa açıklaması ve nedeni!
Boris Johnson neden istifa etti? Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? İşte istifa açıklaması ve nedeni! Boris Johnson kimdir, kaç yaşında ve de neden istifa etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa ettiğini açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un istifasının ardından vatandaşlar istifanın nedenini sorgulamaya başladı. Peki, İngiltere Başbakanı Johnson neden istifa etti? İngiltere hükümetinde ne oldu?
7.07.2022 Dünya
Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo neden öldü?
Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo neden öldü? Muhammed Barkindo öldü mü, sorusuna yanıt aranıyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo yaşamını yitirdi. Peki, Muhammed Barkindo neden öldü? Muhammed Barkindo kimdir, nereli, kaç yaşında?
6.07.2022 Gündem
Maaşları değişmeyecek, haftada 4 gün çalışacaklar!
Maaşları değişmeyecek, haftada 4 gün çalışacaklar! Altı ay boyunca 3 binden fazla çalışan haftada 4 gün çalışacak. Pilot uygulama başlatıldı. Maaşlarda da herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Haftada 4 gün çalışma denemesi kapsamında çalışanların refahı ve iş verimliliğinin yanı sıra uygulamanın çevre ve cinsiyet eşitliği üzerindeki etkileri ölçülecek.
6.06.2022 Dünya
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli? Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programı bu hafta, Şanlıurfa'da dünyanın ilk bilim merkezlerinden biri olarak bilinen Harran'da yapıldı. Programa konuk olarak Jeolog Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran'daki kazı başkanı Mehmet Önal da katıldı. Celal Şengör Hz. Musa için dedikleri ise programa damgasını vurdu. Peki, Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.05.2022 Televizyon
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
Hasan Can Kaya 'seyircileri ajanstan' iddiasına sert yanıt verdi!
Hasan Can Kaya 'seyircileri ajanstan' iddiasına sert yanıt verdi! 'Konuşanlar' programı ile hayatlarımıza giren ve kendisine has tarzıyla şöhreti yakalayan Hasan Can Kaya, Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Kaya, 'Konuşanlar'daki seyircilerin ajanstan getirildiği iddialarına sert çıktı.
16.03.2022 Magazin
Beslenme tarzı kanser gelişimini etkiliyor
Beslenme tarzı kanser gelişimini etkiliyor Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaağaç, beslenme tarzının kanser gelişimini etkilediğini söyledi.
28.02.2022 Sağlık
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
Koronavirüste çığır açacak keşfi duyurdular! Evde, markette, toplu taşımada...
Koronavirüste çığır açacak keşfi duyurdular! Evde, markette, toplu taşımada... Avustralya'da bilim insanları Kovid-19'a karşı kan sulandırıcı bir burun spreyi tedavisi denemeye başladı. Sprey hem uygun fiyatıyla hem de maske görevi görerek virüse karlı koruyucu olmasıyla dikkat çekiyor.
22.12.2021 Dünya
Harvard: Aşının uygulanma saati, antikor seviyesini etkiliyor
Harvard: Aşının uygulanma saati, antikor seviyesini etkiliyor ABD’de Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ve Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının, 2 bin 190 sağlık çalışanının aşılanmasına ilişkin yaptığı araştırmada öğleden sonra yapılan aşıların, sabah yapılanlara göre daha fazla antikor ürettiğini ifade etti.
13.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir?
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarında adı geçen biri de Prof. Gülnur Aybet oldu. Peki Gülnur Aybet kimdir? Aybet hangi göreve getirildi.
19.11.2021 Siyaset
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları...
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları... Marketlerde satılıyor. Terlemeyi önleyici deodorantların meme kanserine yol açıp açmayacağına dair süren tartışma, iki yeni çalışmanın yayınlanmasıyla bilim camiasında yeniden alevlendi. Sonuçlar deodorantların kadınları tehdit ettiği yönde.
14.10.2021 Sağlık
'50 santigrat dereceye ulaşan aşırı sıcak günlerin sayısı artıyor'
'50 santigrat dereceye ulaşan aşırı sıcak günlerin sayısı artıyor' Her yıl sıcaklığın 50 santigrat dereceye ulaştığı aşırı sıcak günlerin sayısı 1980'lerden bu yana neredeyse iki katına çıktı.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Oxford Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oxford üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.