Gazete Vatan Logo

Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?

Başbakan Johnson'dan boşalan koltuğa geçmesi muhtemel isimler arasında bulunan Rishi Sunak, seçmen desteğini beklerken, parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yapılan oylamadan Rishi Sunak birinci çıktı. Peki, Rishi Sunak kimdir, nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?

Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?

Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ederken, parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yapılan oylamadan Rishi Sunak birinci çıktı. Sunak yaptığı açıklamada 42 yaşındaki siyasetçi, "Sıkı çalışmaya ve arzuya inanırım. Bu benim hikayem. Eğer başbakan isem, o zaman bunu kuvvetli biçimde savunurum." diye konuştu.

Rishi Sunak kimdir, nereli, kökeni ne?

Rishi Sunak 12 Mayıs 1980 yılında İngiltere'nin Hampshire kontluğunda dünyaya geldi. Hindistan kökenli bir aileden gelen Sunak'ın babası hekim,  annesi ise eczacıdır. Winchester College, Oxford Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi'nde eğitim gördü. 2001 ile 2004 yılları arasında ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ta çalıştı. 2009 yılında Akshata Murthy ile evlendi. Çiftin 2 kızları var


Şubat 2020'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesidir. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifasının ardından parti milletvekilleri arasında yapılan ilk tur oylamada 8 aday arasından eski Maliye Bakanı Rishi Sunak en fazla oyu aldı, iki aday ise elendi.

Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için dün en az 20 milletvekilinin desteğini alarak ilk tura çıkan 8 adaydan 6'sı bugün yapılan oylamada en az 30 milletvekilinin desteğini alarak ikinci tur oylamaya kaldı.

Eski Maliye Bakanı Sunak 88 ile en fazla milletvekilinden oy alan aday olurken Penny Mordaunt 67, Dışişleri Bakanı Liz Truss 50, Kemi Badenoch 40, Tom Tugendhat 37 ve Suella Braverman 32 oy aldı

Rishi Sunak’ın dini nedir, Müslüman mı?

Rishi Sunak Hindu’dur.