Ottawa

Ottawa

Son dakika Ottawa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ottawa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ottawa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ottawa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ottawa gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 ottawa haberi bulunmuştur. Tüm ottawa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya çapında mayın sorununa karşı uluslararası düzeyde yapılan antlaşma Ottawa Antlaşması olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu antlaşma dünya ülkeleri tarafından 1 Mart 1999 yılında imzalanmıştır. Özellikle son dönemlerde dünyada büyüyen Mayın sorununa karşı çözüm üretmek için ele alınan bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür.
12.09.2023 Eğitim
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler Dünyanın gözü günlerdir Vilnius'ta. Tarihi NATO toplantısı devam ederken Türkiye'nin diplomasi zaferinin yankıları sürüyor. İsveç'e onay veren Türkiye'nin nasıl ikna edildiği sorusuna yanıt veren ABD basını Ankara'ya verilen tavizleri açıkladı. Yunan asıllı ABD'li vekil ise bu tavizlerin ardından skandal bir Türkiye açıklamasına imza attı.
12.07.2023 Dünya
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
7 kutup ülkesi, Arktik Konseyi’ne Rusya olmadan devam edeceklerini açıkladı
7 kutup ülkesi, Arktik Konseyi’ne Rusya olmadan devam edeceklerini açıkladı Kuzey Kutbu bölgesinde toprağı bulunan 8 ülkenin katılımıyla 1996’da oluşturulan Arktik Konseyi’nin Rusya haricindeki diğer ülkeleri, konseye Rusya olmadan devam etme kararı aldı. Rusya’nın Kanada Büyükelçiliği, Kuzey Kutbu’nun haritasını paylaşarak “Rusya'sız Arktik Konseyi olmaz” mesajını paylaştı.
9.06.2022 Dünya
Ülkede aşı karşıtları sokağa döküldü! Başbakan ve ailesi gizli bir yere nakledildi!
Ülkede aşı karşıtları sokağa döküldü! Başbakan ve ailesi gizli bir yere nakledildi! Kanada’da aşı zorunluluğunu protesto etmek için binlerce kişi sokağa çıktı. Protesto gösterilerinin büyümesi sonrası Başbakan Trudeau ve ailesi 'gizli' bir yere nakledildi!
30.01.2022 Dünya
Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! ABD şokta...
Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! ABD şokta... Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! Wall Street Journal’dan kritik iddia. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ziyaret öncesi büyük şok yaşadı. ABD'nin Bogota Büyükelçiliği’nde çalışan bazı kişilerde bu gizemli hastalığa rastlandığı ortaya çıktı.
13.10.2021 Dünya
Ne zaman öleceğinizi hesaplayan çevrim içi makine
Ne zaman öleceğinizi hesaplayan çevrim içi makine Bilim insanlarından "Ne zaman öleceğim?" sorusunu yanıtlayan çevrim içi hesap makinesi atağı geldi. Bilim insanları, 50 yaş ve üstü kişilerin hayatını ne kadar daha sürdürebileceğini tahmin eden çevrim içi hesap makinesi geliştirdi.
10.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Marial Shayok Fenerbahçe Beko'da
Marial Shayok Fenerbahçe Beko'da Geçtiğimiz sezon Frutti Extra Bursaspor’da forma giyen Marial Shayok Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı ile anlaşmaya vardı.
21.06.2021 Fenerbahçe
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İran'ın 2015'teki nükleer anlaşma dahilinde nükleer programına dönmesi durumunda bu ülkeye yönelik yaptırımları kaldırmaya hazır olduklarını söyledi.
7.05.2021 Dünya
Hamileyken esrar kullanan annelerin bebeklerinin otizme yakalanma  ihtimali daha yüksek
Hamileyken esrar kullanan annelerin bebeklerinin otizme yakalanma ihtimali daha yüksek Kanada’da yapılan bir araştırma, hamileyken esrar kullanan annelerin çocuklarının otizme yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
11.08.2020 Sağlık
2 gecelik otel rezervasyonu yaptıranlara 100 dolar
2 gecelik otel rezervasyonu yaptıranlara 100 dolar Kanada’nın federal başkenti Ottawa’daki otellerden herhangi birinde iki gecelik rezervasyon yaptıran herkese 100 dolarlık hediye kartı verilecek.
29.07.2020 Dünya
Üniversite öğrencisi alzaymırın peşinde
Üniversite öğrencisi alzaymırın peşinde Son dönemde hasta sayısında artış görülen alzaymır konusunda Ege Üniversitesinde yürütülen çalışmalar patent başvurusu aşamasına geldi.
18.07.2020 Sağlık
Kanada’da başbakanlık konutuna silahla girmek isteyen şüpheli asker  tutuklandı
Kanada’da başbakanlık konutuna silahla girmek isteyen şüpheli asker tutuklandı Kanada’nın başkenti Ottawa’da, ordu mensubu silahlı bir askerin yetkisi olmadan Başbakanlık Konutu'na girmeye çalışırken yakalandığı belirtildi.
3.07.2020 Dünya
Artık çocuklar hareket etmek için "çok yorgun"
Artık çocuklar hareket etmek için "çok yorgun" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Merih Çetinkaya, günümüzde çocukların büyüdükçe yorulacak kadar hareket etmedikleri, hatta hareket etmek için çok yorgun olduklarının bildirildiğini belirterek, "Çocukların büyüyüp geliştikçe sağlıklı olabilmeleri için daha fazla fiziksel aktivitede bulunmaları, daha az sedanter hayat yaşamaları ve yeterli düzeyde uyumaları gerekmektedir." dedi.
30.08.2019 Sağlık
15 Temmuz şehitleri dünyanın çok sayıda ülkesinde de anıldı!
15 Temmuz şehitleri dünyanın çok sayıda ülkesinde de anıldı! ABD'nin New York kentinde bir panel düzenlendi, New Jersey'de ise anma programı vardı. Kanada Ottawa’daki törenlere birçok yabancı katıldı.
15.07.2019 Dünya
Savaş sebebi saymıştı! Geri gönderiyor!
Savaş sebebi saymıştı! Geri gönderiyor! Filipinler, Kanada'nın 2013-2014 yıllarında ülkeye yasa dışı şekilde, konteynerlerle gönderdiği çöpü gemi ile geri gönderiyor.
31.05.2019 Dünya
Filipinler ile Kanada arasında çöp krizi büyüyor
Filipinler ile Kanada arasında çöp krizi büyüyor Filipinler'in geri dönüştürülebilir etiketiyle ülkeye gönderilen çöpün elden çıkarılması konusunda Kanada ile yaşadığı gerilim büyüyor.
16.05.2019 Dünya
Küba'daki ABD ve Kanada diplomatlarında görülen gizemli rahatsızlık
Küba'daki ABD ve Kanada diplomatlarında görülen gizemli rahatsızlık Küba'da görevliyken gizemli rahatsızlığa yakalanan Kanadalı diplomatlar, Ottawa hükümetine dava açıyor.
7.02.2019 Dünya
Kanada ve Kuzey Kore arasında gizli görüşme!
Kanada ve Kuzey Kore arasında gizli görüşme! Kuzey Kore Cumhuriyeti'nden bir heyetin, eylülde Kanada'nın başkenti Ottawa'ya gelerek iki gün boyunca Kanadalı yetkililerle görüştüğü ortaya çıktı
9.01.2019 Dünya
Skandal! 'Türkiye'nin doğusunda bağımsız bir Kürt devleti için...'
Skandal! 'Türkiye'nin doğusunda bağımsız bir Kürt devleti için...' Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, ülkenin resmi terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'lı kadın teröristleri öven haber verdi.
3.12.2018 Dünya
Çocuklarda 'oyun çağı' tarih oluyor
Çocuklarda 'oyun çağı' tarih oluyor Kanada'da yapılan araştırmaya göre, 8-12 yaş grubundaki çocukların üçte ikisi, fiziksel aktiviteler, oyuna yönelik temel hareket becerileri, bilgi ve motivasyondan yoksun büyüyor.
8.10.2018 Dünya
'2017'de Türkiye'nin Kanada'ya ihracatı yüzde 43 arttı'
'2017'de Türkiye'nin Kanada'ya ihracatı yüzde 43 arttı' Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Ünal, "İki ülke ticaret hacmi 2017'de rekor kırarak 4 milyar Kanada dolarına ulaştı. 2017'de Türkiye'nin Kanada'ya ihracatı yüzde 43 arttı." dedi.
4.10.2018 Ekonomi
Anne babalar dikkat! Uzmanlar uyarıyor
Anne babalar dikkat! Uzmanlar uyarıyor Yeterince uyku ve fiziksel aktivite ile birlikte ekran karşısında daha az vakit geçiren çocukların kavrama yeteneklerinin daha iyi geliştiği bildirildi.
2.10.2018 Sağlık
Kanada ile ABD NAFTA yenileme görüşmelerinde anlaşmaya vardı
Kanada ile ABD NAFTA yenileme görüşmelerinde anlaşmaya vardı ABD ile Kanada arasında bir yıldan beri devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yenilenmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
1.10.2018 Ekonomi
Kaya Toperi hayatını kaybetti
Kaya Toperi hayatını kaybetti Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın çalışma arkadaşlarından, emekli büyükelçi Kaya Toperi hayatını kaybetti.
24.09.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ottawa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ottawa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.