Otomotiv Pazarı

Otomotiv Pazarı

Son dakika otomotiv pazarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otomotiv pazarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otomotiv pazarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomotiv Pazarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomotiv pazarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 826 otomotiv pazarı haberi bulunmuştur. Tüm otomotiv pazarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otomotiv satışlarında tüm zamanları rekoru kırıldı
Otomotiv satışlarında tüm zamanları rekoru kırıldı Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 57.4 artarak 1 milyon 232 bin 635 adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.
6.01.2024 Ekonomi
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor Araba alacaklar uzun süredir bu haberi bekliyordu. Otomotiv sektörü astronomik fiyat artışları ile gündemdeydi. Sıfır ya da ikinci el arama alma planı yapanlar ise beklemeye geçmişti. Geçtiğimiz aylardan ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, resmen frene bastı. Hal böyle olunca fiyat artışları kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor.
26.09.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Mart ayından beri aylık ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, ağustosta 80 bin adetle frene basmaya hazırlanıyor. Yatırım amaçlı talebin çekilmesiyle son çeyrekte artık ihtiyacı olan tüketici ile satıcı baş başa kalacak. En ucuz otomobilin 725 bin TL olması, ÖTV matrah limitlerinin arttırılmaması ve krediye ulaşımdaki zorluklar nedeniyle kalan aylarda sıfır aracı gücü yeten alabilecek.
4.09.2023 Ekonomi
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı Avrupa otomotiv pazarı 2022 yılı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 17,6 azaldı. Toplam 1 milyon 246 bin 403 adet satış gerçekleşti.
27.07.2022 Ekonomi
Çip krizi Avrupa satışlarını da vurdu
Çip krizi Avrupa satışlarını da vurdu Avrupa otomotiv pazarı 2022 yılı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre %19,8, otomobil pazarı %18,8, hafif ticari araç pazarı %28,2 azalış gösterdi.
2.05.2022 Otomobil
Otomobil üretimi geriledi!
Otomobil üretimi geriledi! Ocak-Mart döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 azalarak 302 bin 730 adet, otomobil üretimi ise yüzde 21,5 azalarak 166 bin 363 adet oldu.
10.04.2022 Otomobil
Araba alacaklara kötü haber geldi! Yeni kriz! Araba fiyatlarına zam
Araba alacaklara kötü haber geldi! Yeni kriz! Araba fiyatlarına zam Araba almak isteyen milyonlara kötü haber geldi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz araba fiyatlarını vurdu. Araba fiyatlarına yeni zamların geleceği ifade ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı, otomotiv sektöründe yakından takip ediliyor. Rusya'nın önemli bir hammadde tedarikçisi olması son bir yıldır çip krizi ile boğuşan sektörde yeni krizlerin kapısını aralarken, şimdi ise Ukrayna'da bombaların hedefi olan fabrikaların sektörde yeni bir sıkıntıya yol açma ihtimali üzerinde duruluyor. Raporlar, Ukrayna'da kablo üreten fabrikalarda üretimin durmasının, otomotivde yeni bir krizi tetikleyerek dünya otomotiv endüstrisinde 700 bin adetlik üretim kaybının yaşanabileceğini ortaya koyuyor.
18.03.2022 Ekonomi
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar...
Araba almayı düşünenler dikkat! Flaş uyarı, ağır hasarlı arabalar... Araba almayı düşünen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Pandemi ve çip krizi sonrası sıfır arabada tedarik sorunu yaşandı, fiyatlar katlandı. İkinci el arabalardaki gerçek ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası ve kurdaki gerilemeyle fiyatlar düşse de arz-talep dengesizliği, ağır hasarlı araçların kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunulmasının önünü açtı. Ekspertiz bayilerine gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor. Piyasada ağır hasarlı araçların artışı, TSE belgeli ekspertiz hizmetini daha da kritik hale getirdi.
23.02.2022 Otomobil
2021'de otomotiv üretimi yüzde 2 azaldı
2021'de otomotiv üretimi yüzde 2 azaldı 2021’de otomotiv üretimi geçen yıla göre yüzde 2 azalarak 1 milyon 276 bin 140 adet oldu. Geçen yıl otomotiv ihracatı ise 30 milyar dolara yaklaştı.
17.01.2022 Otomobil
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler...
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler... Araba alma planı yapan birçok kişi çip krizi ve sonrasında yaşanan tedarik sorunun fiyatlara yansıması nedeni ile bu planlarını erteledi. Döviz kurunda yaşanan artışın tersine dönmesi ve hızla düşmesi ise; 'Araba fiyatları düşecek mi?' sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun yanıtı netleşiyor. Araba almak isteyenlere güzel haber geldi. Sıfır araba fiyatları düşüyor. Yeni kampanyalar ve indirim imkanları araç almayı düşünenler için hayata geçiriliyor. Ancak sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketin araba fiyatlarına doğrudan yansıtılmaması nedeniyle sıfır araçlarda görülecek düşüşler de döviz kurundaki düşüş ile paralellik göstermeyecek.
27.12.2021 Ekonomi
Otomotivde talep artışı çip sorununa takıldı
Otomotivde talep artışı çip sorununa takıldı Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektöründe geçen yıldan daha fazla bir talep olduğunu ancak çip sorunu nedeniyle stoklarda yeterli araç bulunmadığı için karşılanamadığını belirtti.
18.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Ticari araç kiralamada avantaj!
Ticari araç kiralamada avantaj! Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen düzenlemeyle ticari araç kiralamalarının önü tamamen açıldı.
19.08.2021 Otomobil
Opel tamamen elektrikleniyor
Opel tamamen elektrikleniyor Alman marka 2028 yılından itibaren Avrupa’da tamamen batarya elektrikli araçlara odaklanacak.
2.08.2021 Otomobil
1.5 milyon araç satışı olursa yatırımcı gelir
1.5 milyon araç satışı olursa yatırımcı gelir Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin, üretimde Avrupa’da ilk beş içinde yer alan Türkiye’nin ilk üç sırayı zorlaması ve yeni yabancı yatırımcıyı çekmesi için iç pazarın 1,5 milyon adet satışlara ulaşması gerektiğini söyledi.
25.07.2021 Otomobil
Faizleri sıfırladılar! Otomobil alacaklara iyi haber...
Faizleri sıfırladılar! Otomobil alacaklara iyi haber... Türkiye’de ÖTV ile ilgili talepler devam ederken otomotiv pazarı canlılığını sürdürüyor. Yılın ilk yarısında satışları yüzde 55 artıran markalar, tatil sezonuyla birlikte kampanyalara hız verdiler. Otomotiv markalarının Temmuz ayına özel hazırladıkları tüketici kampanyalarında, sıfır faizli ödeme seçenekleri ve takas indirimleri dikkat çekiyor...
24.07.2021 Otomobil
Hafif ticari kiralamada engel kalktı!
Hafif ticari kiralamada engel kalktı! Türkiye’de hafif ticari araç kiralamalarının önündeki engelin 2019 yılı itibarıyla kısmi olarak kaldırılmasının ardından, Haziran 2021’de yeni gerçekleşen düzenlemeyle bu yöndeki kiralamaların önü tamamen açıldı.
3.07.2021 Otomobil
Araç satışlarında kırılma noktası 1 Temmuz!
Araç satışlarında kırılma noktası 1 Temmuz! Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 1 Temmuz itibariyle otomotiv pazarını oldukça hareketli günlerin beklediğini vurguladı.
28.06.2021 Otomobil
Fransız Peugeot toplamda küçüldü ticaride büyüdü
Fransız Peugeot toplamda küçüldü ticaride büyüdü Fransız Peugeot ilk 5 ayda hafif ticari satışlarını yüzde 96 artırdı...
14.06.2021 Otomobil
Otomotiv pazarı 5 ayda yüzde 72 büyüdü
Otomotiv pazarı 5 ayda yüzde 72 büyüdü Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, ocak-mayıs döneminde 314 bin 882'ye ulaştı. Bu dönemde otomobil satışları yüzde 69,2 ve hafif ticari araç satışları yüzde 83 artış kaydetti.
2.06.2021 Ekonomi
Suzuki 4 bin hibrit satacak!
Suzuki 4 bin hibrit satacak! Satışa sunduğu Swift Hibrit modelinden sonra Suzuki ülkemizde hem Vitara hem SX4 S-Cross modellerinin hibrit teknolojili versiyonlarını eş zamanlı olarak satışa sundu.
28.03.2021 Otomobil
Türkiye 25 Avrupa ülkesini geride bıraktı!
Türkiye 25 Avrupa ülkesini geride bıraktı! Türkiye otomotiv pazarı, geçen yıl salgına karşın gösterdiği performansla 25 Avrupa ülkesini geride bırakırken, 2020'nin ikinci yarısında yükseldiği 6'ncı sıradaki konumu da korudu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını özellikle ilk dönemde birçok sektörde olumsuzluklar yaşanmasına neden olurken, otomotiv, en fazla etkilenen sektörlerin başında geldi.
31.01.2021 Ekonomi
Otomobilde satışlar yüzde 115.8 arttı!
Otomobilde satışlar yüzde 115.8 arttı! Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın eylül ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 115.8 büyüyerek, 90 bin 619 adetlik satış rakamına ulaştı. Bu tüm zamanların en yüksek eylül ayı rakamı olarak belirlendi.
3.10.2020 Ekonomi
Markaların fiyat oyunu! Bankalar kredi desteğini kesti...
Markaların fiyat oyunu! Bankalar kredi desteğini kesti... Türkiye’de üretim yapan 6 otomotiv markası kredi paketi kapsamından çıkartıldı. Fiyat artışı yaptıkları gerekçesi ile kredi paketi kapsamından çıkartılan Honda, Hyundai, Ford, Fiat, Renault ve Toyota’nın yerli modellerine son 6 ayda yaptığı zammı mercek altına alındı. İşte fiyat artışları...
27.07.2020 Otomobil
İlk 6 ayda üretim ve ihracat daraldı
İlk 6 ayda üretim ve ihracat daraldı Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), yılın ilk yarısına ait verileri açıkladı. Ocak-Haziran döneminde toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29 azalarak 518 bin 727 adet, otomobil üretimi de yüzde 26 azalarak 362 bin 397 adet oldu.
13.07.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Otomotiv Pazarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomotiv pazarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.