Ortak Bildiri

Ortak Bildiri

Son dakika ortak bildiri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ortak bildiri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ortak bildiri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ortak Bildiri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortak bildiri gelişmeleri de dahil olmak üzere 579 ortak bildiri haberi bulunmuştur. Tüm ortak bildiri haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP liderine tepki: Sözleri teröristlerle aynı düzlemde
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP liderine tepki: Sözleri teröristlerle aynı düzlemde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik AK Parti'nin adayları ne zaman belli olacak sorusuna açıklık getirdi. Öte yandan Çelik CHP Lideri Özgür Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi.
26.12.2023 Gündem
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı Türkiye ve Katar arasında çeşitli alanlarda 12 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantısına ilişkin ortak bildiri imzalandı.
4.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Kritik Kabine toplantısı Beştepe'de başladı!
Kritik Kabine toplantısı Beştepe'de başladı! Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Kabine NATO toplantısı ve Körfez ziyaretinin ardından ilk kez toplandı. Beştepe’deki toplantının ana gündem maddeleri Körfez ülkeleriyle imzalanan 18 ayrı anlaşma, yatırımların yol haritası ve ekonomik gelişmeler olacak.
24.07.2023 Gündem
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi
Kabine bugün toplanıyor! Masadaki sıcak başlık ekonomi Milyonlarca vatandaş gözünü oraya çevirdi. Son toplantısını 3 Temmuz’da yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya geliyor. Kabine gündemindeki sıcak başlık ise ekonomideki son gelişmeler olacak.
24.07.2023 Gündem
Kabine'de kritik gündem! İşte masadaki konu başlıkları
Kabine'de kritik gündem! İşte masadaki konu başlıkları Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Kritik toplantıda önemli maddeler masada olacak.
23.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte masadaki başlıklar
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte masadaki başlıklar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kritik toplantıda önemli maddeler masada olacak
23.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar'daki görüşmelerimiz gayet iyi geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar'daki görüşmelerimiz gayet iyi geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ikinci ayağı olan Katar'daki temaslarını tamamlayarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Abu Dabi seyahati öncesi CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Erdoğan, "Görüşmelerimiz çok iyi geçti" dedi.
19.07.2023 Gündem
Türkiye ile Katar arasında ekonomi ve ticari iş birliği anlaşması
Türkiye ile Katar arasında ekonomi ve ticari iş birliği anlaşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti sırasında Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50’nci yıldönümü nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani arasında ortak bildiri imzalandı.
18.07.2023 Ekonomi
Millet İttifakının 5 lideri olağanüstü toplandı
Millet İttifakının 5 lideri olağanüstü toplandı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin açıklamaları üzerine CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi genel başkanları olağanüstü toplandı.
4.03.2023 Gündem
Meral Akşener 6'lı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener altılı masadan ayrıldı mı?
Meral Akşener 6'lı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener altılı masadan ayrıldı mı? İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener "Biz dayatmalara direnerek geldik, biz kirli pazarlıklara direnerek geldik" derken, "Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" ifadelerini kullandı. Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yaptı. Peki, Meral Akşener masadan ayrıldı mı? İYİ Parti altılı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener’in son konuşması…
3.03.2023 Gündem
'Millet İttifakı'ndan 'deprem' gündemli toplantı
'Millet İttifakı'ndan 'deprem' gündemli toplantı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarınca oluşturulan 'Millet İttifakı', Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde deprem gündemiyle toplandı.
18.02.2023 Gündem
TBMM'de depremlerle ilgili ortak bildiri yayımlandı
TBMM'de depremlerle ilgili ortak bildiri yayımlandı TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımladı.
7.02.2023 Gündem
NATO'dan flaş Türkiye açıklaması!
NATO'dan flaş Türkiye açıklaması! Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na dair yayınlanan bildiride, “Terörün her türlüsünü ve tezahürünü kınıyor ve son dönemde yaşanan korkunç terör saldırıları sonrasında hayatını kaybedenlerin yasını tutan Türkiye ile dayanışma içindeyiz” denildi.
29.11.2022 Dünya
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı?
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı? Öğretmen grevi 2022 için yapılan aramalar arttı. “Bugün okullar tatil mi, 2 Kasım okul var mı?” sorularına yanıt aranıyor. 2 Kasım Çarşamba günü öğretmenler iş bırakıyor. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize edilmesini istiyor. Bu kapsamda sosyal medya platformu Twitter üzerinden ‘YarınZilçalmayacak’ etiketi ile birçok paylaşımlar yapılınca hem veliler hem de öğrenciler bugün okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün okullar tatil mi 2 Kasım? Öğretmen grevi nedir, 2 Kasım grev kararı alanlar hangi sendika, 2 Kasım ne günü?
2.11.2022 Eğitim
Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’dan ortak bildiri
Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’dan ortak bildiri Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan, gerçekleştirdikleri üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiride, “Ermenistan ve Azerbaycan güç kullanımından ve güç kullanma tehdidinden kaçınma konusunda anlaşmışlardır” dedi.
31.10.2022 Dünya
G7 ve AB, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna’ya devretmesi istedi
G7 ve AB, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna’ya devretmesi istedi Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD’den oluşan G7 ülkeleri Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yayınladıkları ortak bildiride, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’nin kontrolünü Ukrayna’ya devretmesi istedi.
10.08.2022 Dünya
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi dünyanın birinci gündem maddesiydi. Putin'in Erdoğan'a teşekkürünün manşetten verildiği haberlerde, Ankara'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasındaki hayati önemi vurgulandı.
6.08.2022 Dünya
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in daveti üzerine Soçi'ye gitti. Kritik görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı ortak mücadele teyit edildi. Tarım, enerji ve inşaatta iş birliğini artırmada anlaşıldı. Ayrıca, iki liderin doğal gaz ödemelerinin kısmen ruble ile yapılmasında anlaştığı öğrenildi.
5.08.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
Türkiye ve İran’dan ortak bildiri! Suriye mesajı dikkat çekti
Türkiye ve İran’dan ortak bildiri! Suriye mesajı dikkat çekti Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin eş başkanlığında gerçekleştirilen 7. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı sonrası yayınlanan ortak bildiride, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine ve ulusal egemenliğine olan bağlılık vurgulanırken, Suriye halkının acılarını hafifletmenin tek yolunun siyasi bir çözümden geçtiğini vurgulandı" denildi.
19.07.2022 Siyaset
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı...
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Azerbaycan'ın ileri sürdüğü, AB ve ortaklarımız tarafından desteklenen enerji projeleri, Avrupa'nın enerji haritasını tamamen değiştirdi” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "İlk etapta Azerbaycan'dan gaz ihracını ikiye katlayacağız" ifadelerini kullandı. Azerbaycan ile AB arasında enerji alanında stratejik ortaklık hakkında mutabakat zaptı imzalandı.
18.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ortak Bildiri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortak bildiri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.