Orkinos

Orkinos

Son dakika orkinos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orkinos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orkinos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orkinos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orkinos gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 orkinos haberi bulunmuştur. Tüm orkinos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı!
Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı! Balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. İçeriğindeki minerallar, folik asiy, fosfor ve kalsiyum her mevsimde zinde tutar. Ancak hava durumu ve mevsimlerin de balığın lezzetini etkilediğini unutmamak gerekir. Vatandaşların, "Haziran'da hangi balık yenir?" sorusuna yanıt aradığı şu günlerde enfes Haziran balıklarına yer verdik.
11.06.2023 Sağlık
Türk balıkçılara silahlı saldırı; 2 yaralı
Türk balıkçılara silahlı saldırı; 2 yaralı Adana'nın Karataş ilçesinden denize açılan balıkçılara, açık denizde Suriyelilere ait olduğu iddia edilen tekneden ateş açıldı. Saldırıda balıkçılar Behzat Genç ile Mahmut Erol yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaralı balıkçıları Hatay'ın Samandağ ilçesine getirildi.
28.05.2023 Gündem
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Balık av sezonu bitmedi ama erkenden paydos ettiler! Akdeniz ve Atlas Okyanusu'na gidecekler
Balık av sezonu bitmedi ama erkenden paydos ettiler! Akdeniz ve Atlas Okyanusu'na gidecekler Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağına yaklaşık 3 hafta kalmasına rağmen bazı tekneler bekledikleri gibi avlanma yapamayınca erken paydos ederek limana demirledi.
24.03.2022 Ekonomi
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar...
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar... İsmi O ile başlayan hayvanlar arasında egzotik bir çok hayvanlar yer almaktadır. Farklı özelliklere sahip bu hayvanların bazıları bilindik bazıları ise pek bilinmeyen türlerdir.
22.02.2022 Gündem
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır?
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır? Eklem kireçlenmesi tıp dilindeki adıyla osteoartrit halk arasında en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit , kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması sonucu ortaya çıkar. Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi hakkında bilgi verdi.
30.10.2021 Sağlık
İstanbul'da yasak dönemde avlanan 1,6 ton orkinosa el konuldu
İstanbul'da yasak dönemde avlanan 1,6 ton orkinosa el konuldu Beylikdüzü'ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde yasak dönemde avlanılan 32 adet toplam 1,6 ton Orkinos Balığına el konuldu.
31.07.2021 Gündem
BM 2022 yılını 'Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı' ilan etti
BM 2022 yılını 'Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı' ilan etti Dünya Sağlık Örgütü dünya genelinde tüketiminin artması için haftada 2-3 öğün balık tüketimini önerirken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etti.
22.04.2021 Ekonomi
Balık fiyatları yükseldi! İşte nedeni...
Balık fiyatları yükseldi! İşte nedeni... Balık fiyatları arttı. Balıkhanede levrek 70, çipura 50, somon 90, hamsi 40, orkinos 50, deniz çipura 70, kefal 35, yeşil istavrit 40, sarı kanat 100, uskumru 80, karides 50, sardalyanın kilosu ise 30 TL'den satılıyor. Çanakkale Boğazı'nı kaplayan müsilaj nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca, balık fiyatları zamlandı. Balıkçı Hasan Tunç, “Son dönemde müsilaj nedeniyle denizlerimizde gırgır tekneleri ve diğer balıkçılar çalışamadı. Bu da balığın fiyatının artmasına neden oldu" dedi.
23.03.2021 Ekonomi
Şubat ayında hangi balık yenir?
Şubat ayında hangi balık yenir? İçeriğinde protein ve D vitamini önemli besin değerlerini barındıran balık kış mevsiminin vazgeçilmez sağlıklı besin kaynaklarından biri. Mevsiminde tüketilen balık aynı zamanda vücudunuz ve beyin için inanılmaz derecede önemli olan omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Uzmanlar genellikle haftada en az bir veya iki kez balık yemeyi öneriyor. Peki, Şubat ayında hangi balık yenir?
20.02.2021 Sağlık
Türkiye'den tarihi başarı! Bakanlık duyurdu: Cumhuriyet tarihinin en derini...
Türkiye'den tarihi başarı! Bakanlık duyurdu: Cumhuriyet tarihinin en derini... Tarihi başarıyı Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin sonar görüntüleme operasyonunun icra edildiğini açıkladı.
23.12.2020 Gündem
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir?  İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar! Eylül ayında başlayan balık sezonuyla beraber balık tüketimi de arttı. Havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla beraber, pek çok kişi balık tezgahlarına akın ediyor. Pek çok kişi de tezgahlardaki çeşit çeşit balık arasından hangisinin, ne zaman tüketilmesi gerektiğini bilmiyor. Bir balığın tazeliğini kontrol etmek için, balığın sahip olması gereken bazı özelliklerinin dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun ardından önemli bir diğer kriter de hangi balığın hangi ayda tüketileceğini bilmek. Peki, Ekimde hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
12.10.2020 Sağlık
Gören fotoğrafını çekiyor! Tam 90 kilo, 1.75 boyunda...
Gören fotoğrafını çekiyor! Tam 90 kilo, 1.75 boyunda... Kayseri’de bir balıkçı işletmecisinin önünde yer alan 90 kilogram ağırlığındaki orkinos, vatandaşların ilgisini çekiyor. Kilogramı 45 TL'den satılan balık alıcısını bekliyor.
4.10.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haydutluğa asla eyvallah etmeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haydutluğa asla eyvallah etmeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Limanı'nda balıkçılık sezonu açılışına katıldı. "Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz." diyen Erdoğan, "Akdeniz ve Ege'de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Eski sömürgecilerin gazına gelerek Türkiye'ye karşı efelenenlere yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.
31.08.2020 Gündem
Sinop'ta 80 kiloluk orkinos, 5 bin liraya satıldı
Sinop'ta 80 kiloluk orkinos, 5 bin liraya satıldı Sinop’ta 80 kilo ağırlığındaki orkinos, 5 bin TL’ye satıldı.
29.08.2020 Yaşam
Bakan Pakdemirli: Bu yıl 2 bin 305 ton orkinos avlanabilecek
Bakan Pakdemirli: Bu yıl 2 bin 305 ton orkinos avlanabilecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl Türkiye'de 2 bin 305 ton orkinos avlanabileceğini belirterek, "Orkinos avcılığından her yıl ülkemize 100 milyon dolar ihracat geliri sağlanmaktadır." ifadesini kullandı.
4.06.2020 Ekonomi
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak'
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak' Yeni tip koronavirüs salgını ile denizlerdeki faaliyetlerin azalmasıyla deniz kirliğinin kısmen azaldığına işaret eden uzmanlar, uzun vadede de biyoçeşitliliğin artacağını belirtiyor.
23.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Orkinos ihracatı 100 milyon dolara yaklaştı
Orkinos ihracatı 100 milyon dolara yaklaştı Büyük bölümü Japonya'ya gönderilen orkinosta 2019 ihracatı, önceki yıla göre yüzde 53 artarak 97 milyon 400 bin dolara ulaştı.
29.01.2020 Ekonomi
Balık pastırmasına büyük talep! Kilosu 350 TL
Balık pastırmasına büyük talep! Kilosu 350 TL Antalya'da balık pastırmasını üreten Ahmet Akbaş, pastırmayı Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. Kilosu 350 TL olan balık pastırması, 150 TL'ye satılan dana pastırması kadar beğeniliyor.
28.11.2019 Yaşam
Görenleri hayrete düşürdü! Sıraya girdiler
Görenleri hayrete düşürdü! Sıraya girdiler Sultanbeyli’de bir balıkçıda, 325 kilogram ağırlığında bir orkinos balığı sergilendi. 2,58 metre boyundaki dev balık, görenleri hayrete düşürdü.
12.09.2019 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan telsizden balıkçılara seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan telsizden balıkçılara seslendi Cumhurbaşkanı Erdoğan Poyrazköy'de düzenlenen balık sezonu açılış töreninin ardından, Azizler II Teknesi'ne binerek telsizden balıkçılara bereketli bir sezon diledi.
1.09.2019 Siyaset
Sahilde görünce eve götürdü! Ekipler kapısını çalınca...
Sahilde görünce eve götürdü! Ekipler kapısını çalınca... Bursa’nın Mudanya ilçesinde, karaya vuran ölü orkinosu evine götüren vatandaş, sahil güvenlik ekiplerinin takibi sonucu bulundu. Ekipler, orkinosu teslim alarak, hayvanat bahçesine yem olarak bağışladı.
19.07.2019 Gündem
Şaşkınlıkla izlediler! Yaklaşık 400 kilo...
Şaşkınlıkla izlediler! Yaklaşık 400 kilo... Daha çok kırmızı etin tüketildiği Şanlıurfa'da, bir balıkçının tezgahında bulunan yaklaşık 400 kilogram ağırlığındaki 4 ton balığını (orkinos) vatandaşlar şaşkınlıkla izledi
8.12.2018 Yaşam
MasterChef Türkiye 26. bölüm fragmanı yayınlandı! Kerem ambulansta...
MasterChef Türkiye 26. bölüm fragmanı yayınlandı! Kerem ambulansta... MasterChef Türkiye heyecan dolu bir bölümde bu akşam ekrana gelecek. TV8'in ilgiyle takip edilen yarışmasında gerginlikler artıyor. Finale yaklaşırken MasterChef Türkiye'nin ilk eleme adayı kim oldu? İşte bu akşamdan sahneler...
27.11.2018 Gündem
200 kiloluk dev orkinosa bir bakan bir daha baktı
200 kiloluk dev orkinosa bir bakan bir daha baktı Bilecik'te bir balıkçının tezgahına getirdiği 200 kiloluk dev orkinos birkaç saat içinde tükendi.
6.11.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Orkinos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orkinos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.