Gazete Vatan Logo

Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı!

Balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. İçeriğindeki minerallar, folik asiy, fosfor ve kalsiyum her mevsimde zinde tutar. Ancak hava durumu ve mevsimlerin de balığın lezzetini etkilediğini unutmamak gerekir. Vatandaşların, "Haziran'da hangi balık yenir?" sorusuna yanıt aradığı şu günlerde enfes Haziran balıklarına yer verdik.

Haziran'da hangi balık yenir diyenlere parmak yedirtecek enfes tarif! Orkinos mu ararsın, sardalya mı!

Vücudun besin ihtiyacını karşılamakta balık bir numaralı kaynaktır. Lezzeti de mevsimlere göre değişir. Bazı balıklar bazı aylarda daha lezzetli olur. İşte Haziran ayında yenilecek balıklar...

HAZİRAN AYINDA HANGİ BALIK YENİR?

Haziran'da tüketilebilecek balıklar listesinde mercan, akya, kaya balığı, sarıağız, orkinos, orfoz ve sardalya önemli yer tutar. Balık açısından en verimsiz ay Haziran'dır.

Sardalya tarifi de bu ayda en çok tercih edilen balıklardandır. Zira Sardalya ızgara ve fırında olmak üzere çeşitli şekillerde yapılır. Sardalya buğulama, sarımsak ve soğan eşliğinde lezzetli bir yemeğe dönüşür.

YAPRAK SARMALI SARDALYA TARİFİ

Yaprak sarmasını bir de sardalya balığıyla düşünün. Ortaya enfes bir tat ortaya çıkabilir. Ayıklanmıkş sardalyaları 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve biber ile marine edilir ve 3-4 saat beklemeye alınır.

Asma yaprağına sarılan sardalyalar, mangalda ya da teflonda önlü arkalı pişirilir. Tavayı sıvı yağla ile yağlamalısınız.

Limon ve salatayla servis edilir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı